La avionul asta am lucrat singur .Constructia a durat un an si trei luni...poate ca dura mai mult dar a intervenit ceva si sper ce va scriu sa va lamureasca.Constructia am inceput-o pt mine si pentru nimeni altcineva dar intr-o zi a venit Flavius (Maverik-ul in cartula)si mi-a facut niste poze la machetesi pemasa de lucru era structura de rezistenta de la I.A.R.39.ce a facut cu pozele si cui le-a aratat nu stiu dar a spus ,mai tirziu ,ca cineva de la muzeul aviatiei e interesat de avion.Eu am fost de acord ,cind termin avionul sa il dau acolo ...sa il vind nu sa il donez.
Am continuat lucrul fara mare graba si cu tot felul de pauze,pina la urma e o pasiune nu o ocupatie curenta.Flavius(Maverik) m-a ajutat cu urmatoarele:
1.revista Modelism in care sunt publicate citeva panuri deI.A.R>-37 si 38 dupa care eu am facut structura fuzelajului;
2.niste imagine scanate cu interiorul avionului care mi-au fost foarte utile;
3.sfaturi sfaturi si sugestii la unele detalii si la vopsire;
4.a facut fotografiile pe care le-ati vazut aici .
Cind a fost gata l-am dus la muzeu impreuna cu Flaviusi cu masina lui .acolo lucrurile s-au petrecut cam as:au vazut-o ,le-a placut,am facut o oferta de achizitie cu o anumita sumaei au fost de acord cu alta suma ,am fost si eu si au zis ca peste 3 luni primesc bani cu care am cazut impreuna de acord.
Pagina 1 din 1
I.A.R.-39 LAMURIRI
Postat 09 March 2008 - 12:23 PM
In final am plecat de acolo fara macheta ,dar cu o promisiune .dupa vreo doua luni am primit 60 la suta din suma care au zis ei ca dau pe macheta .
Dar sa vorbim de avion:structura este cam ca si la avionul ariginal si e confectionata din baghete de pin si placaj.Aripile sunt construite din lemn de balsa si placaj si impinzite ca si fuzelajul cu pinza pt aeromodele .Structura trenului am facut-o din tabla de aluminiu iar forma specifica am dat-o cu lemn de balsa si chit de fibra.La cupola am lucrat cel mai mult ,se poate spune ca e cea mai "lucrata" piesa.
Elicea e confectionata din lemn de pin baituit si lacuit.
Vopsirea am facut-o cu email "cu multa bataie de cap la "cruci" ,pentru care am facut sabloane.
Inca o data NU SUNT SI NU AM FOST MAVERIK
Dar sa vorbim de avion:structura este cam ca si la avionul ariginal si e confectionata din baghete de pin si placaj.Aripile sunt construite din lemn de balsa si placaj si impinzite ca si fuzelajul cu pinza pt aeromodele .Structura trenului am facut-o din tabla de aluminiu iar forma specifica am dat-o cu lemn de balsa si chit de fibra.La cupola am lucrat cel mai mult ,se poate spune ca e cea mai "lucrata" piesa.
Elicea e confectionata din lemn de pin baituit si lacuit.
Vopsirea am facut-o cu email "cu multa bataie de cap la "cruci" ,pentru care am facut sabloane.
Inca o data NU SUNT SI NU AM FOST MAVERIK
Arata acest topic
Pagina 1 din 1