Forum Machete,Modelism,Hobby: Ferdinand - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ferdinand

#21 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 07 March 2008 - 06:11 PM

Vezi postareaLonginus, la 7 Mar 2008, 15:29, a spus:

Ferdinand(sau Elefant)... la teren era vopsit de multe ori(sau revopsit)chiar de echipaje,cu ce aveau la indemana...

Cu tot respectul, desi in umila-mi opine socot ca modelul tau are niscai' probleme... zic ca frumos este ca, de bun-venit printre noi, sa nu discutam despre ele... in general...
TOTUSI, doua dintre ele sunt suficient de mari, ca sa ma faca sa-ti atrag atentia asupra lor. Ambele se afla in propozitia ta de mai sus.

1. Io zic ca ar trebui sa te decizi CE ESTE. Pen'ca modelul tau... nu reprezinta nici pre unul, nici pre altul. Diferentele dintre ele, te las pe tine sa le studiezi si sa le judeci...
2. In ceea ce priveste a doua parte a afirmatiei tale, te asigur ca cel putin in privinta celor doua jivine, te afli intr-o mare eroare. Mai ales daca ai fi vrut sa arati un FERDINAND. Daca te gandesti la o situatie reala din timpul WW-II, te rog sa ne produci macar O SINGURA fotografie, in care oricare din cele doua masinarii arata in halul acesta.

Io ma opresc aici, cu toata simpatia. Te rog totusi, sa studiezi problema, daca te-ncearca pohta sa-mi raspunzi.

#22 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 07 March 2008 - 06:30 PM

Am dat un exemplu-la general(ma refer la vopsirea cu ce aveau la indemana)nu neaparat la Ferdinand.Eu am vrut sa-l reprezint mai uzat,abandonat etc.Despre istoria masinariei eu stiu asa:Sdkfz 184 a fost numit Ferdinand dupa numele proiectantului sau Ferdinand Porsche si este considerat de istorici unul dintre cele mai mari esecuri ale OKW in materie de blinadate,din WW2.Se considera a fi foat o incercare de a gasi o oarecare utilitate sasiului proiectat.Ambele,reprezinta variatii minore ale aceluaisi vehicul.Arma montata-tunul de 88 mm Kwk43 2L/71 reprezenta varianta mai puternica a tunului Kwk 34L/56 ce inarma primele variante ale Tigrului.Ca aspect exterior diferentele sunt minore,Elefantul fiind dotat cu o MG34 pentru aparare apropiata,spre deosebire de primele versiuni(Ferdinand) care nu avea asa ceva-fiind si relativ usor de vanat-la Kursk infanteria sovietica plasa din apropiere mine magnetice ori incarcaturi incendiare la prizele de aer.

#23 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 07 March 2008 - 07:11 PM

Vezi postareaLonginus, la 7 Mar 2008, 18:30, a spus:

Ca aspect exterior diferentele sunt minore,Elefantul fiind dotat cu o MG34 pentru aparare apropiata,spre deosebire de primele versiuni(Ferdinand) care nu avea asa ceva...

Offf... si TE-AM RUGAT sa nu-mi raspunzi fara sa te documentezi...
Nu, diferentele NU SUNT MINORE, mai ales in aceasta scara "dezgustator" de mare.

Sa stii ca nu caut nod in papura cu lumanarica... DAR acest forum este citit si de fratiori mai tineri, care vor sa invete. Si, daca nu pot sa diferentieze (sau li se spune ca nu conteaza) intre doua variante amarate si "minore", ale unui obscur teutonism produs in 90 de parlite de exemplare... DAR este tinut la mare cinste modelistica ca un teutonism ce este... ATUNCI cum pot sa invete sa deosebeasca intre zecile (vezi sutele) de variante ale unor chestii "neinsemnate" si produse in ZECI DE MII de exemplare, cum ar fi acele jafuri notorii numite T-34 sau (ptiu' drace) Sherman ?

Asa ca totusi, m-as bucura sa ne zici macar atat: Modelul tau "incearca" sa reprezinte un FERDINAND sau un ELEPHANT ?!?
Link ajutator, spre o scurta istorie vag "iluminatoare":

http://www.achtungpanzer.com/pz6.htm

Cat despre vopsire si uzuri... nu vreau sa deschid iar "conserva cu viermi" ...
Repet rugamintea de a posta O SINGURA fotografie in care un singur vanator de tancuri ouat de unchiu'Porsche (un fel de Dinu Paturiciu, al camarilei lu'Adolf ), arata ca al tau model.

#24 Useril este offline   Ronin 

• Membru senior
  • Postari: 288
  • Inregistrat: 08-December 04

Postat 07 March 2008 - 07:19 PM

Mie-mi place. Prietenii stiu de ce !! :rolleyes:

#25 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 07 March 2008 - 07:30 PM

Longinus, ti-am mutat pozele cu Bison-ul in topic separat.

#26 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 07 March 2008 - 08:04 PM

deosebirile dintre Ferdinand shi Elefant nu sunt chiar minore si nu este vb de doar 1 mg34 montat,,,,,,daca esti atent la variante intre ele o sa vezi ca sunt deosebiri fata de primul vinator si fata de al2 vinator, care a aparut dupa Kursk......, sincer nu am nimic cu modelul tau dar chiar asha de .............nu cred ca a fost real doar daca in loc de pantherul de la Cologne a fost Elefantul de la cologne celebrul duel cu T26

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Panther_20wreck_20cor.JPG

#27 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 07 March 2008 - 10:28 PM

O sa incerc eu sa raspund la rugamintea lui Dragos de a posta o poza in legatura cu subiectul de mai sus,chiar daca probabil nu o sa-mi atrag simpatia nimanui facand asta.Perfect de acord cu explicatiile lui legat de variantele "debitate" de mintea lui Ferdinand Porsche. -NU comentez calitatea executiei machetei,respectiv nici a producatorului nici a executantului acesteia,in speta longinus,dar :
1. Fiecare modelist monteaza si vopseste ceva ce "musai" ii place lui,ideea e ca uneori ar trebui incercat sa ne apropiem de adevarul istoric,respectiv poze.Care din pacate,in 90 % din cazurile WW 2,sunt alb-negru.Iar loc de interpretari si presupuneri sunt destule,de acord ?
2. Nu cred ca trebuie sa ne consideram un fel de profesori in modelism,si aici ma refer la oricare din noi ( acum o sa primesc cateva scanduri peste bot)pentru asta exista net-ul,in speta google,plus cartile aferente. Noi suntem datori sa explicam un lucru: Nu tot ce zboara se numeste Mig, respectiv, cei care doresc o parere pertinenta legat de un subiect -PENTRU- modelism, sa il afle de aici,unde sunt cunoscatori in materie,de acord ?
Deci,ca sa inchei,ca incep sa o iau razna total si voi primii alte scanduri peste figura,atasez o imagine,care consider ca ar trebui sa lamureasca ,in parte,problema "uzurii",si explicatia aferenta imaginii atasate.
Imaginea e preluata din lucrarea lui Tadeusz Melleman ,editata de AJ PRESS, cu numele Ferdinand-Elefant, vol. 1,sectiunea Gun Power,respectiv nr 22,aparuta daca bine citesc,in 2004. Sa o dea prin balarii oare Aj press,si ma prostesc eu ? Nu prea cred.
In speranta ca nu l-am suparat pe Dragos,sau pe oricare din cei care citesc aceste randuri (si i-mi cer scuze anticipat) inchei aici "dizertatia".

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Poza_1.jpg
  • Imagine atasata: detaliu.jpg

#28 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 07 March 2008 - 11:00 PM

Multam de aparare,da cam asa cred si eu.Macheta Italeri am luat-o "direct din cutie"-ei zic ca e Elefant,eu zic ca e Ferdinand.Oricum kit-ul sa tot aiba vreo 25 de ani,deci nu poate fi comparat cu Dragon de pilda(mai ales astea din ultima generatie,care te scot din minti).Interpretarea asamblarii,uzurii etc.tine de fantezia fiecaruia(cam ca la balet sau si mai si,ca la s.x)-lucrind pe o tema super tratata,ori o faci ca toti ceilalti din'naintea ta,ori ii dai o interpretare"orighinala". :rolleyes:

#29 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 07 March 2008 - 11:07 PM

Vezi postareakingtiger3002, la 7 Mar 2008, 20:04, a spus:

deosebirile dintre Ferdinand shi Elefant nu sunt chiar minore si nu este vb de doar 1 mg34 montat,,,,,,daca esti atent la variante intre ele o sa vezi ca sunt deosebiri fata de primul vinator si fata de al2 vinator, care a aparut dupa Kursk......, sincer nu am nimic cu modelul tau dar chiar asha de .............nu cred ca a fost real doar daca in loc de pantherul de la Cologne a fost Elefantul de la cologne celebrul duel cu T26

Faina poza,da in fata Domului din Koln,ce tip e ala?(tancu care va sa zica,la el ma refer)-Ferdinand sau ce?
Ai dreptate deosebirile dintre cele doua nu sunt tocmai minore,tin de placa suplimentara de blindaj de la baza tunului,suspensiile pe bara de torsiune(vorbesc de lungimea bratelor si decalajul dintre partea stanga si dreapta a masinariei)actionarea electrica si motorul Maybach de pe cele 2 varietati(instalatia electrica Bosch la Ferdinand,respectiv instalatia electrica Siemens-Halske la alalalt)si mai stiu vreo ceva diferente da nu mi le amintesc chair acu.

#30 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 07 March 2008 - 11:38 PM

Citeaza

Faina poza,da in fata Domului din Koln,ce tip e ala?(tancu care va sa zica,la el ma refer)-Ferdinand sau ce?

panzer V panther

#31 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 08 March 2008 - 12:01 AM

Vezi postareatgr, la 7 Mar 2008, 23:38, a spus:

Citeaza

panzer V panther

Iarta-ma,n-am vrut sa fiu rau(da,un Panther versiune tarzie).

#32 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328

Postat 08 March 2008 - 12:38 AM

E un Panther A late. Celebru. [post="0"][/post] Undeva vazusem filmuletul explicat cadru cu cadru.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi