Forum Machete,Modelism,Hobby: Tidal Wave - Mare Manifestare Mare - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tidal Wave - Mare Manifestare Mare

#21 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 08 March 2008 - 01:38 AM

Ca veni vorba, si tot a iesit pe campii subiectul, ultima data cand am trecut prin zona, am avut impresia ca monumentul ridicat in memoria celor din bateria 86 AAA era distrus... Am visat eu, sau realitatea e chiar atat de trista?
Despre asta e vorba:
Imagine postata

In lume, la reuninuni (comemorari), cand se intalnesc veterani care in urma cu ani erau 'inamici', isi dau mana si inteleg perfect ca nu unii erau "raul" si altii "binele", ci erau fiecare oameni pusi in fata unei situatii si a unei datorii, pe care au incercat sa o indeplineasca cat au putut de bine... Si isi aduc aminte in liniste de cei disparuti, indiferent carei parti au apartinut.

Oare la noi nu se poate sa comemorezi un eveniment, pe cei care au murit atunci, indiferent ca erau romani, germani, sau americani, sa stai sa te gandesti "de ce" in loc sa ii imparti in tabere, in bine si rau, si a genera tot felul de discutii de 2 lei? Despre asta e vorba. Despre a iti aduce aminte. E singurul loc unde mai exista cei de atunci. Si noi, cei de acum, nu cred ca avem dreptul de a ii imparti in buni si rai, sau de a ii comemora doar pe unii iar pe ceilalti sa ii dam uitarii.

Eu unul, VREAU sa imi aduc aminte despre "Tidal Wave". Sau 4 Aprilie '44. Sau 23 August. Sau 1 Decembrie, sau 9 Mai, sau de orice alt eveniment care face parte din instoria tarii asteia. Fara sa ma apuc sa ii impart in tabere pe participanti, sau sa imi aduc aminte doar de evenimentele care-mi convin.

#22 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 08 March 2008 - 09:07 PM

Vezi postareaOlafTheViking, la 8 Mar 2008, 00:55, a spus:

Nu zic ca nu trebuie facut, decat nimic oricum e mai bine prost. Imi amintesc de un clasic in viata, cu revista: "de la 0 la 1 e un infinit, de la 1 la 2 e doar diferenta de 1".

Ai retinut trunchiat esenta .... Da, de la 0 la 1 e un infinit, dar de la 1 la 2 e o crestere cu 100% ....  Dupa aceea devin mai complicate lucrurile ... :rolleyes: .

Monumentul ridicat in memoria celor din bateria 86 AAA e INCREDIBIL de modest. :-D  Si vreun dobitoc a lovit cu un bolovan coltul crucii. Aici cred ca intervin tiganii sau golanii lui Olaf ...

#23 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 31 March 2008 - 08:46 PM

Orice manifestare se va face despre bombardamentul cu pricina este logic ca trebuie sa fie o comemorare ,macar pentru faptul ca au murit ceva bunici mame si tati ale unora dintre conationali nostri.Sunt sigur ca nu sa gindit cineva la paradoxala situatie de sarbatorire a faptului ca erau americani, si ca ne-au bagat si pe noi in seama in felul asta.

#24 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 31 March 2008 - 10:40 PM

Cartula, ca istoric iti marturisesc ca ma unge pe suflet ce spui...In general, orice impartire de genul "Bine-Rau" are la origine ori rea-credinta, ori ignoranta generata de lipsa crasa de sistem de valori, bun-simt si in general educatie. E absolut necesar sa respectam mortii de pe campurile de lupta, fie ei romani, germani, rusi sau americani. Pe de alta parte, mi se pare specific tendintei noastre spre plecaciune sa-i glorificam -si nu ma refer aici la monumente, care repet, sunt absolut necesare - pe "eroii" americani care ne aruncau bombe in cap. Am un document - sper sa il pot publica - referitor la atacul unor avioane americane asupra unui tren, care s-a soldat cu peste 100 de morti, in iulie 1944. E necesar sa ne respectam fostii inamici, ajunsi aliati - deocamdata - si sa fim cat putem de impartiali, dar de aici si pana la pupincurism e cale lunga, strabatuta extrem de repede, din pacate, in Romania zilelor noastre.

#25 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 01 April 2008 - 02:01 AM

In Concluzie:

Se face ceva la Ploiesti?
E rost de expo? Apar si veterani?
Olaf mai are acasa si altceva in afara de topoare si incapatanare?
Tidal Wave sigur nu s-a facut cu Drakare?
Si in general, de unde ati plecat si unde ati ajuns?

Familia mea a pierdut in raidul ala niste magazine si case, valori si bunuri, stimate Viking si totusi inca nu m-a cuprins ura fata de americani, desi cei din ziua de azi "e" mai putin domni decat aia de atunci!!!

#26 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 01 April 2008 - 07:58 AM

Pana acum, din ce am citit, nu vad nici o urma de 'pupincurism', ci doar comemorarea evenimentului. Hai sa n-o mai dam una-doua, cum auzim de amerikanski gata, 'pupincurism'. Chiar n-are a face in cazul de fata. Ca o fi in alte situatii, treaba cui o fi, nu a mea sau a noastra. Mi se pare ca o dam dintr-o extrema in alta daca incepem sa tragem concluzii pe negandite doar pe baza faptului ca e vorba de americani...

#27 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 01 April 2008 - 09:28 AM

Vezi postareaFlyBoy, la 1 Apr 2008, 03:01, a spus:

Familia mea a pierdut in raidul ala niste magazine si case, valori si bunuri, stimate Viking si totusi inca nu m-a cuprins ura fata de americani,

Si ce deducem de aici?

Iar aia cu sa plangem mortii altora e literatura si "da bine" zisa in public. Daca intr-un accident moare careva din familia voastra va garantez ca o sa-i plangeti pe ai vostri, nu pe ai vecinilor.

Sunt de acord cu plansul la comun cand vine vorba de manifestari impotriva razboiului, asta da. Si de fapt cam despre asta trebuie sa fie comemorarile astea, impotriva razboiului si a violentei in general.

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 01 April 2008 - 09:38 AM

#28 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 01 April 2008 - 09:42 AM

Misto faza cu editatul posturilor...poti sa te faci ca nu ai zis nimic de fapt

Am poluat destul topicu'. Imi cer scuze fata de Steel Master care a deschis discutia.

Aceasta postare a fost editata de FlyBoy: 01 April 2008 - 10:00 AM

#29 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 01 April 2008 - 09:46 AM

Sincer aici se potolise toata discutia pana sa apari tu. Si tot nu mi-ai spus ce deducem.

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 01 April 2008 - 09:47 AM

#30 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 01 April 2008 - 10:13 AM

Ai ajuns la concluzia, citez:

Citeaza

Sunt de acord cu plansul la comun cand vine vorba de manifestari impotriva razboiului, asta da. Si de fapt cam despre asta trebuie sa fie comemorarile astea, impotriva razboiului si a violentei in general.

Concluzie foarte corecta, de altfel. Si cam asta e in fond scopul unei comemorari, nu? Nu glorificarea razboiului, ci dimpotriva. Asta au zis toti, daca citesc ce scrie pe aici... Bine ca ai ajuns intr-un final la concluzia care trebuie, desi a fost nevoie sa-ti "manifesti" intai niste prejudecati. :pardon:

PS: avand in vedere ca interventiile legate de subiectul "ce comemoram" si similare NU fac obiectul acestui topic ci sunt probleme existentiale personale, incepand cu acest punct orice interventie in acest topic, pe aceasta tema, va fi stearsa. Nu vreau sa inchid topicul, dar daca e nevoie o fac si pe asta.

#31 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 01 April 2008 - 02:20 PM

Citeaza

Ca veni vorba, si tot a iesit pe campii subiectul, ultima data cand am trecut prin zona, am avut impresia ca monumentul ridicat in memoria celor din bateria 86 AAA era distrus... Am visat eu, sau realitatea e chiar atat de trista?

Intr-adevar monumentul a fost distrus anul trecut in urma unui accident de masina. Impreuna cu mai multi prieteni (Cornel Nastase,Razvan Bujor etc) am fost la primaria comunei Berceni unde secretara ne-a spus ca urmeaza sa primeasca banii pt refacerea monumentului de la compania de asigurari auto. Nu stiu daca s-au primit banii si daca a inceput reconstructia dar o sa incerc sa mi fac timp sa dau o fuga intr-un weekend sa vad daca s-a miscat ceva.
In ceea ce priveste comemorarea 1 august '43 nu ar fi trebui sa fie o tema sensibila nici pt unii nici pt altii. In acest raid si-au pierdut viata 198 de americani fata de aprox 60 civili romani (marea majoritate victimele de la penitenciar). A fost o misiune de sacrificiu ( spre deosebire de bombardamentele din ' 44 ) atacul la joasa altitudine de la 1 august '43 fiind gandit si pt a proteja populatia civila si a lovi numai obiectivele militare respectiv rafinariile de la Ploesti si Campina.
Cred ca s-ar putea organiza o expozitie cu machete ale avioanelor participante in acel raid. Autoritatile de la Ploesti chiar doresc infiintarea unui muzeu (sau a unei sali) cu aceasta tema.

#32 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 01 April 2008 - 02:23 PM

Vezi postareaCantacuzino, la 1 Apr 2008, 15:20, a spus:

Citeaza

Intr-adevar monumentul a fost distrus anul trecut in urma unui accident de masina. Impreuna cu mai multi prieteni (Cornel Nastase,Razvan Bujor etc) am fost la primaria comunei Berceni unde secretara ne-a spus ca urmeaza sa primeasca banii pt refacerea monumentului de la compania de asigurari auto. Nu stiu daca s-au primit banii si daca a inceput reconstructia dar o sa incerc sa mi fac timp sa dau o fuga intr-un weekend sa vad daca s-a miscat ceva.

Sa speram ca il reconstruiesc cat de curand.

Mersi de info.

#33 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 01 April 2008 - 05:38 PM

Cred ca am fost gresit inteles...Ma rog, poate m-am exprimat eu gresit.

#34 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 31 May 2008 - 09:07 PM

am citit cartea scrisa de Grigorescu, de 3 ori, in 10 ani, pentru ca mi-a placut foarte mult si tot asa cred ca, comemorarea tuturor celor ce au particiapt la memorabilul raid merita toata stima...in principiu printre "carabusii" din mintea mea a ramas si primul bombardier B-24 care a ajuns deasupra Ploiestiului, si care a si fost doborat primul, am cautat pe internet tot ce tinea de "Brewery Wagon" si de echipajul lui, iar punctul culminat a fost ca am reusit de am trimis un mail nepoatei pilotului John Palm, din El Passo, prin care am intrebat-o de bunicul ei, din nefericire pilotul murise cu cateva luni inainte, dar din cele povestite de ea se pare ca era un impatimit al internetului si un membru activ al asociatiei veteranilor de acolo.

PS..."putin off topic...pana la urma cate Liberatoare a avut armata romana in stare de functionare"

numai bine

#35 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 01 June 2008 - 11:35 AM

Cand am primit "Ploiesti-low level Strike", m-am intrebat de ce numele cpt. Cosmin Istrate nu figureaza pe crucea plasata in locul unde a avut loc nefericita intamplare. Pana la urma am vazut ca era trecut (vezi foto Cartula) pe soclul ei. Acum ma intreb de ce nu a fost trecut in fruntea oamenilor lui...

#36 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 01 June 2008 - 11:39 AM

Vezi postareaCassin, la 1 Jun 2008, 12:35, a spus:

Cand am primit "Ploiesti-low level Strike", m-am intrebat de ce numele cpt. Cosmin Istrate nu figureaza pe crucea plasata in locul unde a avut loc nefericita intamplare. Pana la urma am vazut ca era trecut (vezi foto Cartula) pe soclul ei. Acum ma intreb de ce nu a fost trecut in fruntea oamenilor lui...

Fotografia e a lui Dan Melinte, e preluata de pe worldwar2.ro. Ca am uitat sa precizez inital, scuze.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi