COLECTIA LUI OLECO machete la scara 1/43
Postat 14 February 2010 - 09:56 PM
236) B.M.W. Z4 Roadster E85
- 2002
- MINICHAMPS
- se deschide capota motorului
Macheta prezentata, este un Z4 din prima generatie si tot Editie Reprezentanta.
N-am ce sa critic la aceasta macheta. Imi place interiorul care este foarte frumos redat, cu scaune rosii ce vin in contrast cu negrul dominant.
La exterior se remarca jantele perforate ce lasa se se vada discurile de frana, iar decalurile sunt frumos si ingrijit aplicate.
Deci... Enjoy!!!!
Postamentul
Prezentarea machetei
Postat 18 February 2010 - 09:21 AM
- 1989
- HERPA
- se deschid usile, capota motorului si capacul portbagajului
De aceasta data va prezint o macheta din plastic, de la HERPA, construita in 1991. Desi are aproape 20 de ani de cand a fost fabricata, macheta are foarte multe detalii constructive. In primul rand, se deschid usile, capota motorului si capacul portbagajului.
Interiorul vopsit in negru, este detaliat atat cat trebuie.
La exterior, jantele sunt foarte fidel redate, avand pana si logo-ul Ferrari, oglinzile laterale dispun de "sticla", aerisirile laterale si cele aflate pe capacul motorului sunt perforate, iar stergatoarele de parbriz sunt din plastic si sunt aplicate. Farurile si stopurile sunt din plastic, iar acoperisul (negru) este detasabil si daca vreau sa lasa macheta decapotata, il pot pune in portbagaj, avand suficient loc!!!
Modelul real
Macheta cu acoperis detasabil
Aceasta postare a fost editata de OLECO: 18 February 2010 - 09:42 AM
Postat 21 February 2010 - 10:21 PM
- LAMBORGHINI Diablo GTR, - MINICHAMPS;
- LAMBORGHINI Jalpa - MINICHAMPS;
- LAMBORGHINI Jarama - MINICHAMPS.
Aceasta postare a fost editata de OLECO: 21 February 2010 - 10:23 PM
Postat 23 February 2010 - 02:35 PM
- ELIGOR
- 2008
O noua macheta in colectie, cea de-a 8-a DACIA, tot de la ELIGOR.
Este foarte frumos construita. Interiorul este lucrat frumos si se observa bordul lizibil.
La exterior, farurile si stopurile sunt din plastic, fara nituri, jantele sunt perforate, stergatoarele de parpriz sunt aplicate, oglinzile dispun de "sticla", decalurile sunt ingrijit aplicate, iar vopseaua este aplicata corespunzator. N-am ce reprosa din punct de vedere al executiei.
Am ales vopseaua bleu mineral deoarece este o culoare mai putin intalnita la machete.
Enjoy!
Aceasta postare a fost editata de OLECO: 23 February 2010 - 02:46 PM
Postat 27 February 2010 - 05:56 PM
- 1970
- MINICHAMPS
Macheta celui mai vechi model LAMBORGHINI din colectia personala, semnata MINICHAMPS, care este foarte bine realizata.
Interiorul este vopsit in bej iar bordul este negru. Instrumenete de bord sunt redate fidel, iar unele accesorii sunt cromate.
La exterior, sunt multe de spus. In primul rand, stopurile si farurile (partial astupate) sunt din plastic, fara acele nituri suparatoare ochiului, exista palcute de inmatriculare, lucru cam rar la machetele acestei scari, stergatoarele de parbriz sunt atasate, jantele sunt perforate. Fiecare janta are logo LAMBORGHINI (vizibil cu lupa) si am descoperit si placute de frana de culoare rosie. Tevile de esapament sunt gaurite, iar oglinzile retrovizoare (exterioara si interioara), dispun de "sticla". Nu in ultimul rand, busonul de la rezervorul de benzina, este aplicat. Singura "barfa" este referitoare la manerele de deshidere ale portierelor, care sunt vopsite cu argintiu.
Sub "poala" machetei sunt redate multe detalii, asa cum ai sta bine unei machete fabricate de MINICHAMPS
Cam atat despre aceasta macheta perfecta din punctul meu de vedere.
Postat 01 March 2010 - 09:44 AM
- 1982
- MINICHAMPS
- acoperis detasabil
Alta macheta LAMBORGHINI de la MINICHAMPS. De aceasta data este vorba despre modelul Jalpa 3500, o macheta executata foarte bine.
Interiorul de culoare bej este superb, iar bordul negru si ale sale instrumente de bord lizibile sunt foarte bine reproduse.
Trecand la prezentarea din exterior a machetei, se remarca jantele cu design novator pentru inceputul anilor '80. Vopseaua este excelent aplicata, farurile si stopurile sunt din plastic transparent, stergatoarle de parbriz sunt foarte fine si sunt aplicate, oglinzile retrovizoare (exterioare si interioara), dispun de "sticla", iar tevile de esapement sunt gaurite. De asemenea trebuie evidentiat si acoperisul detasabil ce poate transforma macheta in versiune "targa". Decalurile sunt corect aplicate.
Aceasta postare a fost editata de OLECO: 01 March 2010 - 10:07 AM
Postat 02 March 2010 - 11:51 PM
- 1999
- KYOSHO
- se deschide capota motorului
O alta macheta LAMBORGHINI, de aceasta data de la KYOSHO.
Am numai cuvinte de lauda.
De la interior la exterior, totul este lucrat ca la carte.
Interiorul este sobru, de culoare neagra, cu centuri de siguranta rosii, bord cu instrumente lizibile, percum si cateva accesorii cromate.
La exterior se disting jantele negre personalizate, discurile de frane perforate, precum si placutele de frana de culoare galbena. Toate aerisirile sunt perforate, stergatoarele sunt aplicate, oglinzile retrovizoare dispun de sticla, farurile si stopurile sunt din plastic, iar motorul este superb lucrat. Decalurile sunt frumos aplicate, iar vopseaua este aplicata ingrijit.
Sunt bucuros sa am in colectie, inca o macheta superba ca si redare a detaliilor.
Postat 03 March 2010 - 10:05 AM
OLECO, la 28 Feb 2010, 11:21, a spus:
Nu te supara pe mine dar ce reactie vrei sa avem?...sa sarim in sus de bucurie si daca ne place si mai ales nu ne place ce e de facut ?...Scopul acestor postari pe mine ma depaseste dar na se pare ca trebe sa zicem ceva uite am zis eu. Miine incep sa imi public si eu colectia de decupaje din revista Click sper sa va placa :)
Postat 03 March 2010 - 02:12 PM
Ma gandesc ca ar fi bine sa te rezumi doar la machetele pe care le faci tu cu mainile tale,acolo este mult mai interesant si unde ai ce invata,chiar daca nu primesti tot timpul feedback la postarile tale cu siguranta este mult mai urmarit topic-ul acela decat asta.
Este doar parerea mea si trebuie s-o iei ca atare,tu faci cum simti.
Spor
Postat 03 March 2010 - 02:49 PM
Aceasta postare a fost editata de OLECO: 03 March 2010 - 02:51 PM
Postat 03 March 2010 - 04:43 PM
Iti spun inca o data cum am facut-o si in PM,daca postezi pe forum,adica intr-un loc public,am dreptul sa-mi expun parerea si eu tot in public,fie ca este vorba de laude fie ca este vorba de critici.Nu inteleg de te-ai ofensat asa.Ai vazut mai sus ce parere au unii dintre colegii nostrii,si ei reprezinta o mica parte,crede-ma!Ai asteptat reactii?Ai primit!
Nu pot decat sa-ti multumesc pentru urare,m-ai convins,prin faptul ca nu intelegi decat ce vrei tu sa intelegi si sa interpretezi ca pe un atac o parere,sa-mi vad de drum
Spor si numai bine
PS-nu conteaza ca topic-ul tau are mii de vizualizari,conteaza replay-urile pe care le primesti
Tot respectul pentru autobuzele si tramvaiele pe care le faci,acolo chiar muncesti si-mi place,diecast-ul este alta poveste.
Aceasta postare a fost editata de axor: 03 March 2010 - 04:45 PM
Postat 03 March 2010 - 06:36 PM
axor, la 3 Mar 2010, 14:12, a spus:
OLECO, la 3 Mar 2010, 14:49, a spus:
Salut!
Statistica:
Topic: Colectia lui OLECO Raspunsuri: 398 Vizualizari: 12151 Media vizualizari/raspuns: 30.53
Topic: DAC 112 UDM Raspunsuri: 4(abia) Vizualizari: 230(deja) Media vizualizari/raspuns: 57.5
Topic: DAC 112 UDM-interventii Raspunsuri: 40 Vizualizari: 1806 Media vizualizari/raspuns: 45.15
Topic: Tutorial prototip tramvai 1/43 Raspunsuri: 38 Vizualizari: 1483 Media vizualizari/raspuns: 39.02
etc...
Imi plac autobuzele tale! Spor si la cat mai multe!