Forum Machete,Modelism,Hobby: " PROSIT !!!" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

" PROSIT !!!" pt. concurs

#1 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 02 March 2008 - 09:58 AM

" PROSIT !!!" :lol: va fi o vigneta sau o mica diorama cum vreti s-o luati, avind ca personaje niste soldati germani si un Citroen Traction 11CV. Scara 1/48, producator Tamiya.

"Prosit" inseamna in bani romanesti "Noroc" sau "Sanatate" sau "hai noroc si la mai mare" , dupa cum v-ati prins este vorba de un toast, folosit de germani de prin 1800 si ceva (dupa unii). Spun asta pentru cei care le au mai putin cu limba germana. Cei care le au mai bine cu limba germana poate ii cunosc si alte semnificatii.

In deschidere citeva cuvinte despre automobil:
Citroen 11CV (denumit si Traction de la frantuzescul Traction Avant ), a intrat in productie in 1934, la 15 ani dupa fondarea Citroen Automobiles . Urmasul lui CV 7 , CV11 a fost dotat cu un motor in linie de 1900cmc. Habitaclul incapator , un centru de greutate suficient de coborit si suspensia pe bare de torsiune i-au conferit stabilitate si confort . Consumul redus , alura sportiva si confortul au facut ca masina sa devina in scurt timp foarte populara.
Armata germana a comandat un numar mare de unitati dupa 1940, pe care le-a utilizat pe toate fronturile, din Africa de Nord pina in Rusia. Rezistenta franceza a utilizat din plin automobilul, bazindu-se pe agilitatea acestuia si comportamentul bun pe drumuri de macadam.
Dupa razboi, a ramas in productie pina in 1957, cu 760.000 de unitati construite.

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 02 March 2008 - 10:01 AM

#2 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 March 2008 - 11:09 AM

DESPRE KIT:
[center]Imagine atasata: boxart.jpg[/center]
Kitul este unul foarte simplu, curat si usor de montat, continind 31 de piese din plastic gri (inchis) si 4 piese din plastic transparent, plus decaluri si instructiuni de montaj.
Spre seosebire de alte kituri Tamiya la aceasta scara, in kitul de Citroen lipseste sasiul din metal, fiind inlocuit cu unul din plastic injectat.
[center]Imagine atasata: 036b.jpg Imagine atasata: tam32517a.jpg Imagine atasata: Untitled_1.jpg[/center]
Rotile sunt turnate dintr-o singura bucata, cu “amprentele” cauciucurilor destul de putin vizibile si cu capace separate pentru jenti. (Foarte mic capacul, drept care din penseta s-a inscris direct pe orbita, asa ca am ramas cu un capac pierdut in misiune).
Sasiul simplu , osiile din plastic nu se lipesc in locasuri, deci rotile se pot invirti. Barele de protectie fata-spate sunt piese separate.
Caroseria facuta din doua bucati : aripile din fata si restul . Detaliile sunt gravate (capacele capotei motorului, minerele capotei, usile cu minere, stopuri).
Interiorul: scaune fata, bancheta spate cu tapiteria gravata si minere la scaunele din fata, volanul cu coloana de directie si plansa de bord gravata .
Geamurile sunt dintr-o singura piesa transparenta, cu stergatoarele de parbriz gravate.
Masca radiatorului - plastic gravat, iar farurile au capacele de sticla (plastic transparent) sau capace de camuflaj (cu fanta).
Decaluri pentru doua inmatriculari nemtesti si doua frantuzesti :
• A. 8th Air Corps, Luftwaffe, Frontul de Est , in Panzer Grey.
• B. Engineer company, 112th Infantry Division, Wehrmacht, Frontul de Est in Panzer Grey
• C. French Army, Early WWII in verde - olive
• D. French civilian car, in general negre cu accesoriile cromate

[center]Imagine atasata: d.jpg[/center]

La toate acestea am adaugat kitul de PE Hauler HLX480038, CARE CONTINE:
o Masca radiator + ornament
o Clante si minere
o Schimbator de viteze viteze si accesorii pt plansa de bord
o Pedale (ambreiaj, frina, acceleratie)
o Oglinda retrovizoare int/ext
o parasolar
o Placutele de inmatriculare fata/spate
o Cheder parbriz
o Stergatoare parbriz
o Claxon
o Aparatori de noroi
o Capace capota motor

[center]Imagine atasata: pe.jpg[/center]

[center]Imagine atasata: h.jpg[/center]

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 02 March 2008 - 11:13 AM

#3 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 March 2008 - 12:45 PM

DECI LA TREABA. In sensul ca am lucrat citeva ore vineri si simbata, iar in continuare voi posta etapele pina la momentul actual.
De la bun inceput mi-am propus sa fac macar o usa deschisa , asa ca am purces la lucrari de tinichigerie, chiar daca exista pe piata seturi de usi din rasina pentru acest kit.
Am inceput prin confectionarea diverselor fierastraie din lame de ras, pentru decuparea usilor si a capacelor de la capota motorului.
[center]Imagine atasata: 1.jpgImagine atasata: 2.jpg[/center]
Am mai decupat masca radiatorului, operatiune care s-a dovedit destul de dificila pentru ca am rupt in citeva locuri rama si a trebuit sa o recompun. Apoi am indoit masca din P.E. cu minerul pilei pe o radiera si am gaurit teava de esapament cu un burghiu de 0,7mm.
[center]Imagine atasata: 3.jpgImagine atasata: 4.jpgImagine atasata: 5.jpg[/center]

#4 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 March 2008 - 12:49 PM

Sasiul cu rotile si scaunele. Montajul e o formalitate.

[center]Imagine atasata: 8.jpgImagine atasata: 7.jpgImagine atasata: 6.jpg[/center]

#5 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 March 2008 - 12:51 PM

Plansa de bord dupa ce am lipit P.E. si ceva fire din pb care sa simuleze sirmele de sub bord.
[center]Imagine atasata: 9.jpgImagine atasata: 10.jpg[/center]

#6 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 March 2008 - 12:56 PM

Cu fotodecupajele este destul de dificil de lucrat pentru ca unele piese sunt ucigator de mici. De exemplu asa cum se vede in foto pedalele sunt din doua bucati , foarte mici. Am lipit si aparatoarele de noroi.
[center]Imagine atasata: 11.jpgImagine atasata: 12.jpgImagine atasata: 19.jpg[/center]

#7 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 March 2008 - 12:57 PM

...
[center]Imagine atasata: 13.jpgImagine atasata: 14.jpg[/center]

#8 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 March 2008 - 01:02 PM

Am hotarit sa tapitez cu stiren usile
[center]Imagine atasata: 15.jpgImagine atasata: 16.jpgImagine atasata: 17.jpg[atta
hment=19125:18.jpg][/center]

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 18.jpg

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 02 March 2008 - 01:02 PM

#9 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 March 2008 - 01:10 PM

Piesa unica care reprezenta geamurile am decupat-o pentru a pune separat parbrizul si geamurile usilor de pe partea stinga (deschise). Apoi am mascat geamurile si am trecut la vopsire. Am folosit acrilice Tamiya Panzer grey si deck-tan pt tapiterie.
[center]Imagine atasata: 20.jpgImagine atasata: 21.jpgImagine atasata: 22.jpg[/center]

#10 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 March 2008 - 01:17 PM

In continuare am facut o timpenie. Vrind sa fac o corcitura intre modelul german al armatei si masina de strada, am vrut sa o vopsesc in panzer grey si sa-i fac clantele, masca si jentile cromate. Ceea ce am si facut. La momentul la care scriu masina se afla in stadiul in care se poate vedea mai jos. Sunt complet nemultumit de modul in care arata "nichelajele" asa ca le voi reface in sensul ca voi revopsi jentile, masca , farurile, barile si roata de rezerva in panzer grey.
[center]Imagine atasata: 23.jpgImagine atasata: 24.jpgImagine atasata: 25.jpg[/center]

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 02 March 2008 - 01:18 PM

#11 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 818
  • Inregistrat: 19-March 05

Postat 02 March 2008 - 03:32 PM

Dar văd că şi tu te distrezi cu finisajele. Mult spor şi mai arată-ne cum decurge povestea. :lol: :unsure: :blink:

#12 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 02 March 2008 - 07:11 PM

Haide cluju.

#13 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 02 March 2008 - 07:35 PM

Foarte fain, Marhaba.

Ref. la partea cu "cromate", o vopsea care poate sa iasa ok la detalii asa mici ar fi "Chrome Silver"-ul email de la ModelMaster.

#14 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 02 March 2008 - 08:25 PM

Vezi postareamarhaba, la 2 Mar 2008, 09:58, a spus:

"Prosit" inseamna in bani romanesti "Noroc" sau "Sanatate" sau "hai noroc si la mai mare" , dupa cum v-ati prins este vorba de un toast, folosit de germani de prin 1800 si ceva (dupa unii). Spun asta pentru cei care le au mai putin cu limba germana. Cei care le au mai bine cu limba germana poate ii cunosc si alte semnificatii.

Ce as mai adauga: interesant cuvantul e de origine latina (!), ca si "Servus" si se mai foloseste des in forma prescurtata fara "i" adica "Prost".

:lol:  Prosit in cinstea vignetei tale !!
Excelent pana acum !

#15 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 03 March 2008 - 12:15 AM

WOW!!! Ovidiu, esti super! MA gandeam sa mai fac si eu unul cu HAuler...dar deja ...e in plus!!

#16 Useril este offline   alin105 

• Membru senior
  • Postari: 115
  • Inregistrat: 07-January 08

Postat 03 March 2008 - 10:45 AM

Foarte frumos!Haide Cluju`!
Sa nu-mi zici ca usile deschise sint si mobile pe balama!

#17 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 03 March 2008 - 11:06 AM

Servus,
Bravos frate excelenta treaba si topic. Il urmaresc cu ochii cit cepele, am si eu kitul si vreau sa-l plasez intr-o diorama cu BOB(intr-un viitor foarte necunoscut... :lol: )
Spor,
Bill :unsure:

#18 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 03 March 2008 - 11:35 AM

Vezi postareaalin105, la 3 Mar 2008, 10:45, a spus:

Foarte frumos!Haide Cluju`!
Sa nu-mi zici ca usile deschise sint si mobile pe balama!

Usile sunt fixe

#19 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 17-October 05

Postat 03 March 2008 - 02:48 PM

excelent,bravo

#20 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661