Forum Machete,Modelism,Hobby: Copiere piese in rasina - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Copiere piese in rasina

#241 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 27 February 2009 - 11:08 PM

mamutel-Focsani!

#242 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 27 February 2009 - 11:42 PM

ok, fac comanda? mergeti tot pe mana mea?
daca da, eu o s-o fac maine, ideea e ca de data asta va voi ruga sa imi puneti banutii pana vine rasina, pentru ca eu am facut comanda pt aeromodele de banutii care ii aveam rezerva si..nu mai e banuti :thumbsup:

#243 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru senior
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 16-November 05
  • Interests:Boardgames, strategy games, wild west

Postat 28 February 2009 - 12:10 AM

Vezi postareajester, la 27 Feb 2009, 23:42, a spus:

ok, fac comanda? mergeti tot pe mana mea?
daca da, eu o s-o fac maine, ideea e ca de data asta va voi ruga sa imi puneti banutii pana vine rasina, pentru ca eu am facut comanda pt aeromodele de banutii care ii aveam rezerva si..nu mai e banuti :thumbsup:

super
te rog sa-mi explici cum sa-ti platesc si ce suma pentru 0.5+0.5 cu ridicarea din Bucuresti
multumesc frumos

#244 Useril este offline   Radu161 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 06-May 08

Postat 28 February 2009 - 02:56 PM

Dintre cei care au lucrat cu rasina asta sau altele, cum ati rezolvat problema bulelor de aer?
Si legat de rasina asta, mi se intampla din cand in cand ca unele piese sa fie mai moi, unde gresesc?

#245 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 28 February 2009 - 04:58 PM

si eu am patit asta cand am facut un set de rezervoare pentru pume. matrita era inchisa complet, poate nu avea aer..?

#246 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Postari: 344
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 28 February 2009 - 05:33 PM

Babacu - Tîrgovişte. Zi-mi suma şi contul în care trebuie să-ţi virez banii.

#247 Useril este offline   Radu161 

• Membru deplin

Postat 28 February 2009 - 05:58 PM

Ar fi culmea...paradox...nu vreau bule de aer, dar imi trebuie aer pt intarire. :thumbsup:

#248 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru senior

Postat 28 February 2009 - 07:19 PM

Vezi postareaRadu161, la 28 Feb 2009, 17:58, a spus:

Ar fi culmea...paradox...nu vreau bule de aer, dar imi trebuie aer pt intarire. :pardon:

probabil se intareste de la margine spre interior
cred ca de bule se scapa din faza de proiectare a canalelor, dar daca te referi la bule ramase in corpul piesei atunci sa stii ca am citit undeva ca trebuie sa faci matrita sa trepideze ca sa scoata aerul... parca tin minte ca era un video in care persoana pusese matrita pe un burete si apoi batea darabana cu degetele ca sa vibreze si sa iasa bulele... oricum, n-am facut niciodata o matrita prin sifonare, abia astept rasina asta sa vad ce iese :thumbsup:

#249 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 28 February 2009 - 08:54 PM

Intarirea rasinii n-are absolut nici o legatura cu absenta sau prezenta aerului.
Rasina poliuretanica se intareste dinspre interior spre afara (datorita modului in care se comporta la temperatura, si cum genereaza temperatura cand reactioneaza).

Faptul ca unele piese ies mai 'moi' e din cauza nerespectarii raportului rasina/intaritor. La cantitati mici amestecate tineti cont de pierderile 'tehnologice'. Daca amestecati 3ml rasina si 3ml intaritor, atunci o pierdere de 0.5ml la una dintre componente e mare si modifica proprietatile rasinii destul de mult.

Mai mult intaritor, mai putina rasina duce la intarire rapida, piese mai rigide.
Mai putin intaritor, mai multa rasina duce la intarire lenta, piese mai elastice.

Nici una din variantele de mai sus nu e recomandata insa decat pentru variatii foarte mici, pentru ca va ramane una din componente 'libere' in masa rasinii, si in timp apar probleme.

Ref. la ce spuneam la temperaturi mai sus, daca se doreste obtinerea unei piese mai 'dure' atunci rasina trebuie lasata la intarit la temperatura mai mare, cu cat mai mare cu atat mai dura. Rigiditatea maxima a piesei nu este cea care o are la extragerea din matrita, ci se obtine dupa 24-48 ore.

#250 Useril este offline   Radu161 

• Membru deplin

Postat 28 February 2009 - 08:59 PM

Deci trebuie sa fiu mai atent la proportii.
Multumesc!

#251 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 01 March 2009 - 06:31 PM

am facut comanda, civa vine prin sapt 12-13. asta inseamna mai vreo 2-3 sapt. cam tot ca inainte. pretul e acelasi(in euro presupun, oricum pana atunci mai e ceva)

#252 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 01 March 2009 - 07:27 PM

Vezi postareajester, la 1 Mar 2009, 18:31, a spus:

am facut comanda, civa vine prin sapt 12-13. asta inseamna mai vreo 2-3 sapt. cam tot ca inainte. pretul e acelasi(in euro presupun, oricum pana atunci mai e ceva)

Jester,
In primul rand multumim pt. ajutor. In al doilea rand poate vrei sa reformulezi ca nu am inteles exact. Vine pe 12-13 ale acestei luni, vine de-acum in 2-3 sapt, vine in saptamanile 2-3 din luna mai? Intreb ca sa stiu cum facem cu banii, pt cand sa-i am pregatiti.

#253 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 01 March 2009 - 11:05 PM

saptamana 12-13, nu inteleg de ce mi-a dat data sosirii asa, dar asa am primit-o pe mail. cred ca acum suntem in saptamana 9 sau 10. deci...faceti voi calcul. cu banutii, cei care au portie intreaga adica 1A+1B au de dat 116 lei si cei care au jumate, 58 lei. na, sper sa nu se schimbe prea mult euro pana atunci, dar cam astea sunt sumele. transportul..intrebati pe cei care au primit rasina recent, ca eu am trimis cu plata la destinatie :thumbsup:

#254 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 02 March 2009 - 07:07 AM

Vezi postareajester, la 1 Mar 2009, 23:05, a spus:

saptamana 12-13, nu inteleg de ce mi-a dat data sosirii asa, dar asa am primit-o pe mail. cred ca acum suntem in saptamana 9 sau 10. deci...faceti voi calcul. cu banutii, cei care au portie intreaga adica 1A+1B au de dat 116 lei si cei care au jumate, 58 lei. na, sper sa nu se schimbe prea mult euro pana atunci, dar cam astea sunt sumele. transportul..intrebati pe cei care au primit rasina recent, ca eu am trimis cu plata la destinatie :thumbsup:

acum am inteles, multumesc

#255 Useril este offline   alin105 

• Membru senior
  • Postari: 115
  • Inregistrat: 07-January 08

Postat 02 March 2009 - 05:31 PM

Jester , multumim ca ti-ai asumat sarcina cu platitu-impartitu`-distribuitu`.Da-mi te rog datele tale ca sa-ti pot trimite banii pt o portie intreaga.Cu multumiri de la Cluj, alin.Si cred ca toti trebuie sa stim clar cat avem de platit -portie + transport.Adica 116+cat?
PS.Cartula-multumesc pentru datele concrete si super la obiect, referitoare la stocare si utilizare.E important de stiut.
PPS.De bulele de aer din rasina se poate scapa si prin metoda vidarii imediat dupa omogenizarea celor doua componente si suplimentar se poate vida si imediat dupa turnarea rasinii in matrita.

Aceasta postare a fost editata de alin105: 02 March 2009 - 05:46 PM

#256 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru senior

Postat 05 March 2009 - 11:46 AM

Vezi postareajester, la 1 Mar 2009, 23:05, a spus:

[...]cu banutii, cei care au portie intreaga adica 1A+1B au de dat 116 lei si cei care au jumate, 58 lei. na, sper sa nu se schimbe prea mult euro pana atunci, dar cam astea sunt sumele. transportul..intrebati pe cei care au primit rasina recent, ca eu am trimis cu plata la destinatie :-o

Deci tie iti trimit 58 lei. Am cautat pe topic, poate mi-a scapat, in ce cont, detalii te rog.
Cu plata la destinatie cum facem cei din Bucuresti? Pana la urma la cine va veni coletul cel mare? :clapping:

#257 Useril este offline   RaduMM 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 13-March 09

Postat 13 March 2009 - 02:09 PM

este prea tarziu sa ma mai bag si eu la o jumatate?

pentru silicon rtv eu am gasit o firma in brasov care trimitea si prin curier - m-a costat anul trecut in vara 1.2 milioane cu tot cu transport 2 bidoane de 1 l amestecul se face in proportii egale.

de atunci caut tot felul de rasini si nu gasesc ceva sa ma satisfaca.

am vorbit cu cineva de la sika si mi-a dat o mostra de 200 mll de rasina pentru repararea si hidroizolatia pardoselilor. o rasina care se intareste in 12 ore (ceea ce pentru mine e foarte mult) si timp de preparare pana la 5 minute in functie de cantitatea preparata (la o cantitate de 200 ml o simti cum se incalzeste dupa primul minut)

apoi am incercat o rasina de la polydis - mi-au aratat ei o rasina care cica se foloseste foarte mult de cei care fac martisoare - este transparenta si dura. intarire cam in 6 ore parca care este tot cam mult. ce a uitat sa spuna domnul de la polydis este ca pute de mori rasina respectiva si ca nu poti sa o prepari decat in spatiu deschis - motiv pentru care am facut doar un test cu respectiva rasina si este si acum neatinsa.

sper ca a treia incercare sa fie cu noroc :D

eu vreau practic sa copiez si sa modific niste piese lego. sper sa fie ok

p.s. sau poate are cineva mai multa rasina si se poate lipsi de o parte macar sa testez ca e ok pentru ce vreau eu - sunt din bucuresti

Aceasta postare a fost editata de RaduMM: 13 March 2009 - 02:21 PM

#258 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 March 2009 - 02:55 PM

Nu stiu daca merge, rezistenta mecanica e destul de scazuta la acest tip de rasina!

#259 Useril este offline   RaduMM 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 13-March 09

Postat 13 March 2009 - 02:58 PM

atunci este altceva ce imi puteti recomanda? Imagine postata

aici este un exemplu de piese pe care vreau sa le reproduc - mai precis cremaliera

Aceasta postare a fost editata de RaduMM: 13 March 2009 - 02:59 PM

#260 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 13 March 2009 - 11:28 PM

se mai aude ceva cu rasina ... ?

Arata acest topic

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 11