Pai Marhaba, pot sa-ti spun eu
F18 are urmatoarele caracteristici:
fara filler, vascozitate 60 mPa.s, timp de lucru 3 minute 30 secunde, timp de intarire pentru extragere din matrita 45 minute, duritate 70D
F31 are urmatoarele caracteristici:
fara filler, vascozitate 40 mPa.s, timp de lucru 1 minut 30 secunde, timp de intarire pentru extragere din matrita 20 minute, duritate 73D
F31 e o rasina mai rapida. Ceea ce pentru noi, la nivel de hobby, NU e un avantaj ci un dezavantaj serios. E bine sa fie rapida daca faci productie cat de cat. Tot ce am folosit, a fost cu timp cam 5 minute, si uneori si asta e insuficient in regim de hobby.
La nivel de fluiditate, amandoua sunt ultrafluide, si deci exact ce ai nevoie la regim de hobby, pentru piese mici (intra peste tot cu mul mai multa usurinta)
Duritatea e standard, e ca la orice rasina cu care esti obisnuit.
Din experienta personala, as recomanda F18 pentru regim amatoricesc. Pentru cele 3 minute jumate care le ai la dispozitie. In rest, nu difera prea mult cat sa conteze.
Daca ar fi sa aleg altceva de la Axson, as fi vrut un F19, pentru cele 7 minute timp de lucru. Faptul ca dureaza 1h30min sa scoti piesele e irelevant, daca nu faci productie ci torni din cand in cand.
Sunt convins ca poate altii au alte pareri, dar ce-am zis mai sus cred ca reprezinta bine nivelul de "hobby" la partea de cerinte.