Dupa multe amanari a dat Domnul si am reusit si eu sa-mi incropesc compresorul.
Agregatul de frigider l-am cumparat de la pravalia de pe b-dul Iuliu Maniu (Valea Lunga).
Butelia este de la un aparat pentru protectia respiratiei cu aer comprimat casat. Este din aluminiu, iar in zilele din tineretea lui era garantat pentru 200 bar.
Ideea fundamentala a fost: costuri minime, utilizand pe cat posibil materiale si "tehnologie" ce se gaseau prin casa.
Asa ca, neavand la indemana posibilitatea executarii unor lucrari de lacatuserie, am mesterit un suport pentru butelie dintr-o bucata de PAL melaminat. Este clar ca nu-i un Biedermeier, dar l-am incropit repejor. Am tinut ca butelia sa fie pozitionata deasupra compresorului, pentru ca am inteles ca asa scade riscul patrunderii uleiului in butelie.
Cel mai dificil obstacol a fost, cu toate ca-i greu de crezut, sa gasesc un strungar care sa faca reductia de la robinetul buteliei.
Restul materialelor: presostat de hidrofor cumparat de la Hornbach; regulator de presiune, cupla pentru furtun si manometru luate la mana a doua din talciocul Militari; T-urile, niplurile 1/4 si robinetul cumparate de la o doamna care vinde in acelasi talcioc feetingaraie pentru instrumente pneumatice de vopsit.
Multumesc pentru indrumari lui Carula si in special lui Z-Mare, pe care, pe drept cuvant, l-am agasat cu intrebari.