Compresor aerograf facut acasa si nici n-a costat prea mult
Postat 16 January 2010 - 09:16 PM
Acum trebuie sa apara si aerograful ( m-am hotarat pentru un BD 130K de la Hobbyx ), dar din pacate o sa apara pe stoc pe la sfarsitul lunii si cu toate pregatite o sa incep sa va bat la cap pentru sfaturi si indrumari .
Postat 16 January 2010 - 09:34 PM
Postat 16 January 2010 - 09:40 PM
Oricum, tipul asta de racorduri e de nota 10, imi plac la nebunie. Poti sa-ti termini treaba repede si simplu cu ele. De cand am postat, compresorul e incasetat si adus la zi cu racorduri d-astea.
Postat 27 January 2010 - 09:55 AM
Postat 27 January 2010 - 02:57 PM
cobra_00711, la 27 Jan 2010, 09:55, a spus:
Va salut, am si eu aceeasi intrebare legata de extinctor sau stingator, am un P6 stingator cu pulbere, care tocmai l-am golit si vreau sa stiu daca e bun de ceva pt compresor, pe el scrie ca lucreaza la 14 bari... deci? Stie cineva?
Ma mai intereseaza o treaba, defapt as dori schema unui compresor, vreau sa stiu ce contine un compresor? Am obs asa : motor de frigider, butelia, 2 manometre ( de ce 2 si nu unul?), un presostat, supapa unisens, o supapa de siguranta de unde pot face rost? Daca motorul se defecteaza sau presostatul se defecteaza si nu mai opreste motorul? Stau cu bomba in casa?
Postat 27 January 2010 - 06:07 PM
Stingator este corect. Butelia de stingator rezista la presiune. Atentie la filet si sa nu fie corodat pe interior sau sa aiba ramase resturi de pulbere pietrificata. Mizeria rezultata din aceste cauze nu cred ca-i buna la vopsit.
Postat 27 January 2010 - 09:55 PM
flo, la 27 Jan 2010, 18:07, a spus:
Stingator este corect. Butelia de stingator rezista la presiune. Atentie la filet si sa nu fie corodat pe interior sau sa aiba ramase resturi de pulbere pietrificata. Mizeria rezultata din aceste cauze nu cred ca-i buna la vopsit.
Aerul "produs" de motorul de frigider are destula putere ca sa impinga ventilul auto? Ma gandeam la un stingator nou care costa in jur de 50 lei.
Postat 28 January 2010 - 10:22 AM
- se folosesc doua manometre (eu am folosit doua), unul care indica presiunea din butelie, generata de motorul de frigider, si un al doilea care este cuplat la regulatorul de presiune, astfel cel de pe butelie poate indica 3 sau 4 in functie de reglajele presostatului ca valoare maxima, in timp ce manometrul de iesire de pe regulator 1.5 sau 2 in fuctie de reglajul robinetului de iesire
- buteliile de stingator sunt bune in general, rezista la presiuni mari, sunt disponibile pe piata vase de multe capacitati (ca volumetrie) de la tot felul de distribuitori, ideea este sa aiba o presiune de lucru respectiv de incercare cu mult peste cea utilizata curent din considerente de siguranta
- supapa de siguranta este necesara in cazul defectarii presostatului, pentru e se evita explozia buteliei, existand sansa ca un motor puternic sa produca presiune peste limita buteliei, se gasesc astfel de supape la diferite diametre peste tot, din magazinele de instalatii pana la talciocuri
- supapa unisens protejeaza motorul care nu va lucrea in sarcina, deci in contra fluxului de aer, se gaseste la fel ca cea de mai sus
-teoretic la defectarea motorului lucreaza presostatul care opreste alimentarea la atingerea presiunii propuse, la defectarea celor doua lucreaza supapa de siguranta (este insa de evitat acest lucru) deci se recomanda o analiza succinta periodica a echipamentului, evident si supapa de siguranta se alege pentru o presiune net inferioara celei tolerate de butelie
- motoarele de frigider ating presiuni mari, desi sunt destinate unor volume mici
Postat 28 January 2010 - 12:51 PM
dan2du, la 28 Jan 2010, 09:01, a spus:
Valva mecanica cu ventil cu varnes din cauciuc sau valva mecanica cu ventil ca la masina?
stageexp, la 28 Jan 2010, 10:22, a spus:
- supapa unisens protejeaza motorul care nu va lucrea in sarcina, deci in contra fluxului de aer, se gaseste la fel ca cea de mai sus
Cu riscul de a ma repeta si cu scuzele de rigoare: la toate magazinele la care am fost si am cerut supapa unisens si supapa de siguranta, se uitau la mine ca la "alien" si imi ofereau supape de boiler. La "Castani" nu au mai nimic (am fost luni pe acolo)
Aceasta postare a fost editata de cobra_00711: 28 January 2010 - 12:52 PM
Postat 28 January 2010 - 01:09 PM
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Postat 02 February 2010 - 03:16 AM
Fisiere atasate
-
legaturi.bmp (374.63K)
Numar de descarcari: 1359
Aceasta postare a fost editata de cobra_00711: 02 February 2010 - 03:19 AM