desi cred ca am mai citit material referitor la vopsire pe acest forum, am constatat ca la fel ca si in alte domenii, teoria este una si practica alta

sper ca nu deranjez prea mult aducand in discutie aceasta problema:
la incercarea de a vopsi linia de plutire a unui model din plastic (portavion), m-am lovit in mod repetat de migrarea vopselei sub banda pe care am folosit-o
acest lucru s-a intamplat desi am incercat sa vopsesc cu pensula "pe fir", adica de-a lungul benzii, cu o consistenta suficient de mare a vopselei, astfel incat sa fiu ferit de ventualele fenomene de capilaritate
mentionez ca am folosit banda de mascare, de tipul celei care se utilizeaza pentru zugraveli, si am cumparat vreo 3 tipuri, pana am considerat ca cea produsa de 3M ar fi optima
nu am gasit alt tip de banda, nici macar la magazinul nostru de profil din oras, de unde achizitionez diferite materiale de modelism
de asemenea am incercat a fixa pe cat de bine s-a putut banda de model (la limita la care plasticul incepea deja sa protesteze)
intrebarea mea este:
exista intr-adevar o cheie pentru un rezultat de calitate, sau totul tine in final de experienta celui care manipuleaza modelul si vopseaua