Forum Machete,Modelism,Hobby: macheta iar-330 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

macheta iar-330 puma/socat

#81 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 21 March 2008 - 11:24 PM

cam asa arata butucul..l-am modificat doar pe el, CTP-ul a ramas acel ozn ciudat, promit ca la urmatoarele elicoptere o sa umblu si la el.
acel disc care vine sub platoul ciclic e de fapt o forma asa cu 3 brate la 120 de grade, am incercat si eu cat de cat sa fac acelasi lucru, am dat apoi gaura in acea bieleta care cred ca inclina butucul, si am scurtat bratul ei, am coborat practic toata bucatita aceea care o dau ei cu cele 2 urechi de care se prinde bieleta mai jos, si am prelungit butucul cu un ax facut din lemn la masina de gaurit ca sa iasa rotund, ar mai fi de pus furtunurile de ca capul butucului, aia dupa ce prind palele.
CTP-ul trebuie scurtat, practic la nivelul capotei platoul ciclic nu prea se vede, deci tot ansamblul trebuie lasat mai jos.

astept si remarcile voastre, am vrut sa fie un subiect interactiv, sa participam cu totii, la inceput erau mai multi entuziasti, vad ca s-au pierdut pe parcurs.... sau nu zic nimic.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Photo_0060.jpg
  • Imagine atasata: Photo_0064.jpg
  • Imagine atasata: Photo_0066.jpg
  • Imagine atasata: Photo_0068.jpg
  • Imagine atasata: Photo_0072.jpg
  • Imagine atasata: Photo_0070.jpg

Aceasta postare a fost editata de jester: 21 March 2008 - 11:42 PM

#82 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 22 March 2008 - 11:39 AM

Fii pe pace, jester!

Este evident ca stii ceva mai multe despre Pume decat unii dintre noi aici, asa incat nu facem decat sa-l privim pe maestru la lucru :wub:

#83 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 22 March 2008 - 11:01 PM

Iti plac tie,in general elicopterele,sau ai o slabiciune anume pentru SA 330 Puma?
Sti despre ea nu zic nu,noi(eu cel putin)asteptam sa vedem cockpit-ul.Aici dai examenul final!! :-D Bon chance,mon ami :wub: .

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 22 March 2008 - 11:02 PM

#84 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 22 March 2008 - 11:42 PM

Vezi postareaLonginus, la 22 Mar 2008, 23:01, a spus:

Iti plac tie,in general elicopterele,sau ai o slabiciune anume pentru SA 330 Puma?
Sti despre ea nu zic nu,noi(eu cel putin)asteptam sa vedem cockpit-ul.Aici dai examenul final!! :-D Bon chance,mon ami :wub: .

imi place aviatia militara si aviatia in general, da rmai ales cea militara, imi plac supersonicele ce-l mai mult, dar pentru am am crescut langa elicoptere, imi plac si elicoptere...si..DA, am o slabiciune pentru puma, mi se pare cel mai frumos elicopter de transport, e o combinatie superba intre util si estetic si faptul ca mai zboara si azi, dupa 40 de ani, spune ca e un elicopter care-si merita locul in aviatie.

revenind la macheta, despre cockpit pot spune ca la astea 2 mare lucru nu voi mai face, mai adaug palonierele si cateva manete la tabloul de sus, de pe tavan cu am venit si cam atat...ma intereseaza mai mult exteriorul, pentru ca ele vor fi facute cadou, vor avea usile inchise si oricum nu se vede mare lucru inauntru.
la urmatoarele ma voi stradui mai mult si la interior.
si asa lucrez la el de vreo 6-7 sapt si daca mai detaliez mult, termin in 20 de saptamani... :(

#85 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 23 March 2008 - 12:18 AM

Despre SA 330 Puma(IAR),cu varianta Super Puma cu tot,si eu cred ca are un aspect,design,mai deosebit,marturie sta faptul ca a fost sau mai este produs si de englezi(cu tot cu Westland Lynx-ul lor)South Africa,ba pare-mi-se ca si indieni mai construiesc la el(pe 316 Alouette sigur) ce sa mai zic de faptul ca-l exploateaza aproape toata lumea(fie varianta militara,dar mai ales varianta civila-cred ca-m vazut undeva chiar inmatriculari USA).Francezii au avut intr-adevar un succes urias cu Puma,ca si cu Dauphin pe care chiar l-am vazut in State",iar ca elicopter de transport este(inca)apt "pentru misiuni".Versiuni,sau poate mai corect conversii,de lupta(Stiu eu?poate chiar atac la sol)nu cred sa aiba cine stie ce succes,avind in vedere profilul inalt al aparatului,gabaritul pe masura,configuratia postului de pilotaj,amprenta IR s.a.
Daca as fi un fel de "wizzard"si parerea mea ar conta,as dota aviatia romana(ma refer la elicoptere)cu Bo 133 pentru atac usor si tank killer,cu toate up grad-arile lui(sunt mare fan al nemtilor cam in toate cele tehnice)si chiat Agusta Bell 109"Mangusta"mi se pare o scula"periculoasa".De buna seama,daca mi-ar fi premis sa arunc o privire si la"baietii vecinului"m-as arata interesat si de KA 50,52(care-i Werewolf dintre ele?)...ar mai fi ceva optiuni(despre americani n-am zis nimic) da' noroc ca nu sunt decat un papagal ce-si da cu presupusul despre arme,altii aleg contracte(pe cat punem pariu c-or sa cumpere F-16 de la americani,in loc de Typhoon sau Saab?) -na!! m-am luat cu vorba,ca astea nu-s elicoptere :wub:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 March 2008 - 12:22 AM

#86 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 01 April 2008 - 02:11 AM

Veni, vidi, pozati...

Adica am fost in vizita de lucru si am facut si io ceva poze...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_2906.jpg
  • Imagine atasata: DSC_2907.jpg
  • Imagine atasata: DSC_2909.jpg
  • Imagine atasata: DSC_2910.jpg
  • Imagine atasata: DSC_2911.jpg
  • Imagine atasata: DSC_2913.jpg
  • Imagine atasata: DSC_2915.jpg
  • Imagine atasata: DSC_2916.jpg

#87 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 30 April 2008 - 11:12 PM

ieri am interceptat cele 2 aparate... gopo, explicatii :pardon: ce cautau socaturile astea pe cerul caransebeslui... era sa ridic cateva avioane dupa ele, dar... :-)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_3826.jpg

Aceasta postare a fost editata de jester: 30 April 2008 - 11:13 PM

#88 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 01 May 2008 - 06:21 AM

In drum spre Timisoara, si apoi in afara...

#89 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior

Postat 01 May 2008 - 06:32 AM

Si nu mai sta cu ochii pe sus dupa zburatoare...
Treci la munca si termina si tu Puma aia, ca mi s-au lungit urechile de cand astept!

#90 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 01 May 2008 - 11:13 AM

ultimele sapt m-am ocupat mai mult de partea de aeromodele ca sa am ce zbura in vacanta acum, de sapt viitoare ma apuc si de adidasi :-)
ideea e ca ultima data mi-am cam pierdut elanul sa lucrez la ele pentru ca ma tot kinui sa fac rezervoarele alea simetrice si nu sunt multumit cum ies de fiecare data, trebuie sa gasesc o metoda, si flyboy m-a cam dat peste cap la faza cu rezervoarele, are dreptate, sunt putin cam lunguiete si acuma ma chiunui sa le modific, inclusiv matrita.

#91 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 06 June 2008 - 04:56 PM

Jester,
Stii, unii dintre noi nu mai intineresc...
Ce-ar fi, daca nu ai treburi mai serioase, sa mai continui si tu lucrul la macheta asta? Cu rezervoare sau fara. Nu are decat sa iasa oricum ceva foarte frumos :p

#92 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 15 July 2008 - 12:32 PM

salutare. cu scuzele de rigoare fata de cei interesati, in special fata de niki, cel caruia ii si apartine ultimul post.
am mai facut cate ceva la el, am facut conurile motoarelor, senilele pe pe care gliseaza usile, facute si din caton de la decaluri intarit cu superglue sau din balsa imbibata cu superglue si smirgluita... si am dat un strat de vopsea argintie, in eventuala idee ca as face ceva uzura dupa aceea...am montat palonierele in posturile de pilotaj si am vopsit scaunele. am mai potrivit la motoare si la CTP sa se imbine cum trebuie si..momentan cam atat. sper pe duminica sa fioe gata, ca trebuie sa-l dau cadou cuiva :D

a, si nu in ultimul rand, am terminat rezervoarele, le-am dat o forma acceptabila, simetrica..mai am de facut detaliile pe ele..asta..astazi...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: trn_012.jpg
  • Imagine atasata: trn_015.jpg
  • Imagine atasata: trn_021.jpg
  • Imagine atasata: trn_022.jpg
  • Imagine atasata: trn_030.jpg
  • Imagine atasata: trn_031.jpg
  • Imagine atasata: trn_033.jpg
  • Imagine atasata: trn_037.jpg
  • Imagine atasata: trn_039.jpg
  • Imagine atasata: trn_041.jpg
  • Imagine atasata: trn_042.jpg
  • Imagine atasata: trn_043.jpg
  • Imagine atasata: trn_044.jpg
  • Imagine atasata: trn_045.jpg

#93 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior

Postat 15 July 2008 - 04:06 PM

Fii atent la sinele de mijloc si cele de jos ale usilor culisante - au iesit cam groase. Cele de sus sunt OK. Imi plac si rezervoarele suplimentare.
Spor in continuare!

#94 Useril este offline   skywalker 

• Membru deplin
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 10-December 07

Postat 30 October 2008 - 08:53 AM

Vezi postareajester, la 6 Feb 2008, 13:41, a spus:

se vede un piciorus la trapa aia..probabil e o balama, se lasa in jos in caz de nevoie sa...stiu eu... ciudat.puteau pune filtre de nisip sau filtre de alea cilindrice
http://www.cartula.ro/forum/index.php?act=...st&id=16849

http://www.eurocopter.com/pre-owned/img_up...J_1301_Ext1.jpg

Se pare ca exista si varianta asta constructiva, mi-a atras atentia elicopterul asta si mi-am amintit de discutia despre Rambo.
Cine doreste mai multe poze cu sectiunea respectiva sa dea un semn, elicopterul e in Romania, dar nu pt mult timp.

#95 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 30 October 2008 - 10:26 AM

eu as fi interesat de problema asta. nu am mai vazut de varianta asta si nici tata nu mi-a zis nimic de ea. as fi curios de rolul ei, momentan vad doar ca limiteaza aerul din admisie. probabil are si rol de protectie.

Aceasta postare a fost editata de jester: 30 October 2008 - 10:38 AM

#96 Useril este offline   Lion 

• Membru deplin
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 14-June 08
  • Interests:Motociclete, Machete ...

Postat 30 October 2008 - 12:04 PM

Vezi postareajester, la 5 Feb 2008, 13:42, a spus:

salutare.
deskid si eu un topic legat de machetele de puma/SOCAT si eventual propun, daca sunteti de acord, sa postam aici tot ce tine de o macheta de puma, eventual si poze pentru documntatie, fiecare poate intreba despre un anume elicopter puma care doreste sa-l faca.
daca nu sunteti de acord, atunci rog moderatorii sa mute acest subiect intr-unul deja existent legat de aceeasi macheta.
pana atunci, incep eu postarea :)
de curand am inceput si eu constructia unei machete de puma. macheta este de la airfix, am cumparat insa si kitul de heller. cele 2 sunt perfect identice, poti imbina linistit 2 machete cu cate o jumatate de la fiecare firma.
ironia face ca in cutia de la airfix sa primesc o rama cu plexi dubla, adica am "geamuri" pentru 2 machete, si tot irania face ca in cutia de la heller sa-mi lipseasca o usa, cea din stanga de la pilot. norocul cu rama dubla :whistle:
pana una alta, am inceput sa modific putin macheta, prin a face niste detalii pe ea care nu erau...
pentru inceput am dat niste "gauri", niste guri de aerisire mai bine zis sau admisii. chiar deasupra cupolei, si sub prizele de admisie, sunt acele gaurele laterale si mai e admisia pentru cred, filtru de ulei e acolo daca nu ma insel.
apoi la capota motoarelor, sunt iarasi 2 gauri omise de producatorul kitului.
o alta modificare pe care as dori sa o fac, este sa-i fac rezervoare suplimentare, deci implicit sa-i fac carenajele din rasina.
pentru inceput am trasat conturul lor, ca contactu cu fuzelajul. astept eventual sa va dati o parere, daca e corect cum l-am facut, in zilele urmatoare ma voi apuca de piesa in sine.

in speranta ca nu am suparat pe nimeni cu acest nou topic, astept sfaturi si alte postari legate de macheta!
sa auzim de bine! :-D

poti sa-mi dai si mie un link la locul de unde ai cumparat macheta de Puma 330 de la airfix?

#97 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 30 October 2008 - 12:36 PM

de aici

#98 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 31 October 2008 - 01:17 PM

Este super macheta dar te rog incearca sa mai finisezi imbinarile din zona capotajelor. Bravo si te asteptam la Expo la Alba.

Vezi postareajester, la 15 Jul 2008, 12:32, a spus:

salutare. cu scuzele de rigoare fata de cei interesati, in special fata de niki, cel caruia ii si apartine ultimul post.
am mai facut cate ceva la el, am facut conurile motoarelor, senilele pe pe care gliseaza usile, facute si din caton de la decaluri intarit cu superglue sau din balsa imbibata cu superglue si smirgluita... si am dat un strat de vopsea argintie, in eventuala idee ca as face ceva uzura dupa aceea...am montat palonierele in posturile de pilotaj si am vopsit scaunele. am mai potrivit la motoare si la CTP sa se imbine cum trebuie si..momentan cam atat. sper pe duminica sa fioe gata, ca trebuie sa-l dau cadou cuiva :D

a, si nu in ultimul rand, am terminat rezervoarele, le-am dat o forma acceptabila, simetrica..mai am de facut detaliile pe ele..asta..astazi...

#99 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 31 October 2008 - 01:20 PM

Vezi postareajester, la 15 Jul 2008, 12:32, a spus:

#100 Useril este offline   skywalker 

• Membru deplin
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 10-December 07

Postat 05 January 2009 - 12:54 PM

Vezi postareajester, la 30 Oct 2008, 10:26, a spus:

eu as fi interesat de problema asta. nu am mai vazut de varianta asta si nici tata nu mi-a zis nimic de ea. as fi curios de rolul ei, momentan vad doar ca limiteaza aerul din admisie. probabil are si rol de protectie.

cu scuze pt intarziere, iata cateva close-up-uri cu obiectul in cauza.

Imagine atasata: PB281534.JPGImagine atasata: PB281535.JPGImagine atasata: PB281537.JPGB281537.JPG]

Rolul - doar pt a proteja de vietuitoare si alte mizerii care pot fi ridicate de perna de aer la decolare/aterizare plus faptul ca se strange gheata pe el, nu in admisie. Nu avea cum sa iti spuna de ea pt ca pumele din RO nu au asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de skywalker: 05 January 2009 - 12:56 PM

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic