Pagina 1 din 1
Traversa Dilema lu' alexie
Postat 31 January 2008 - 08:45 PM
Imi dau cu presupusul, dar cred ca am dreptate daca zic ca rolul NU e de a proteja capetele, ci de a preintampina ca lemnul traversei sa se despice, cu efecte potential foarte neplacute.
In acelasi scop sunt si benzile de fier care incercuiesc capetele traverselor de lemn (nu am poza la indemana, dar cred ca stii despre ce vorbesc)
In acelasi scop sunt si benzile de fier care incercuiesc capetele traverselor de lemn (nu am poza la indemana, dar cred ca stii despre ce vorbesc)
Postat 31 January 2008 - 09:06 PM
cartula, la 31 Jan 2008, 20:45, a spus:
Imi dau cu presupusul, dar cred ca am dreptate daca zic ca rolul NU e de a proteja capetele, ci de a preintampina ca lemnul traversei sa se despice, cu efecte potential foarte neplacute.
Ezzzact
Postat 31 January 2008 - 10:00 PM
cartula, la 31 Jan 2008, 20:45, a spus:
Stiind de existenta si scopul benzilor de fier am scos din calcul ca ar putea exista si alta metoda, Multumesc
Postat 01 February 2008 - 11:55 AM
Acelea sunt pur si simplu niste placi cu dinti care se folosesc la imbinari. Podul casei mele are toti capriorii prinsi cu asa ceva (e standard - vin prefabricate) Apare la vedere ca o sita pentru ca fiecare "gaurica" este de fapt o sectiune de metal care a fost stantata si indoita in exterior astfel devenind un "dinte"/cui. Cand e batuta (de fapt e presata hidraulic) in locul respectiv, se comporta ca o placa de tabla cu multe cuie. Este foarte rezistenta si foare greu de scos. In engleza ii zice "Tooth connector".
Iata aici cum arata obiectul respectiv:
Daca vrei sa vezi mai multe exemple de astfel de capriori, da un google images pentru "trussed rafter".
Asa cum a zis si ceilalti, e acolo ca sa tina traversa laolalta si sa previna despicarea.
Radu
Iata aici cum arata obiectul respectiv:
Daca vrei sa vezi mai multe exemple de astfel de capriori, da un google images pentru "trussed rafter".
Asa cum a zis si ceilalti, e acolo ca sa tina traversa laolalta si sa previna despicarea.
Radu
Postat 23 December 2008 - 11:31 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1