Forum Machete,Modelism,Hobby: Panzerkampfwagen III Ausf.L - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panzerkampfwagen III Ausf.L sau Sd.Kfz. 141/1 cum ar veni

#1 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 27 January 2008 - 04:50 PM

Kitul este Tamiya 1/48, accesoriile din kituri Tamiya de accesorii (butoi, canistre, ranite), plasa - tifon, balustrada - stiren, lazile - rasina. Vopsit cu acrilice Tamiya si "prafuit" cu pigmenti Mig. Va face parte dintr-o diorama "africana" impreuna cu Rommel si al sau Greif. Probabil.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 032.jpg
  • Imagine atasata: 038.jpg
  • Imagine atasata: 041.jpg
  • Imagine atasata: 043.jpg
  • Imagine atasata: 044.jpg
  • Imagine atasata: 045.jpg
  • Imagine atasata: 046.jpg
  • Imagine atasata: 047.jpg
  • Imagine atasata: 048.jpg

#2 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 27 January 2008 - 05:23 PM

Felicitari, tancul arata tare 'african',... dar mi se pare mie, sau ai uitat sa vopsesti mitraliera din bord? :search:

#3 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 27 January 2008 - 05:47 PM

Vezi postareaDanu, la 27 Jan 2008, 17:23, a spus:

Felicitari, tancul arata tare 'african',... dar mi se pare mie, sau ai uitat sa vopsesti mitraliera din bord? :search:

... si s-o gauresc

#4 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 27 January 2008 - 06:08 PM

Grozav, dulce frate, arata minunat !
Ma bucur mult ca afevismo-pasoptismele, incep sa iasa la iveala !

Atentie la stingatorul acela... nu (mai) era rosu...
In general, la Pz.III/StuG.III, "portbagajul" era construit pe ultima latura (cea inclinata) din spate, tocmai pentru ca bagajele/canistrele sa nu obtureze gurile de ventilatie de la compartimentul motorului.
Chestiune de gust personal, dar cred ca patinarea este o idee cam exagerata, pentru un vehicul real.
Pz.IIIL, au aparut foarte tarziu, cam spre sfarsitul campaniei Africane.

Felicitari !

#5 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328

Postat 27 January 2008 - 06:39 PM

Vezi postareaDRAGOS, la 27 Jan 2008, 18:08, a spus:

Atentie la stingatorul acela... nu (mai) era rosu...

Nici manerele de la cleste nu erau din lemn, ci din bachelita, care era maro inchis rosiatic.

#6 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 27 January 2008 - 06:43 PM

Ca sa nu zic ca nu carcotesc si eu ceva: suportul de antena l-ai montat fix cu 180 grade orientat invers decat ar fi fost OK sa stea astfel incat capatul firului antenei este spre fata si nu spre spate cu antena in jgheabul suport sau eventual in sus. Si asta pentru ca n-ai facut antena ca daca o faceai sigur te prindeai ca nu-i bine pus suportul.
Felicitari! Nu pot decat sa sper ca si D-ul meu la 35 sa arate bine macar pe jumate cat L-ul tau.

Bafta!

#7 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 27 January 2008 - 07:11 PM

Multam. Daca treaba cu stingatorul e usor de remediat, "portbagajului" nu mai am ce-i face. Cit despre patinare, cum spui - chestie de gust personal. Fiind o macheta nu un vehicul real :search: , eu zic ca merge si mai patinat un pic (mai mult). Asta ca sa facem "un spirit de gluma" vorba oierului din Pipera. Revenind la un ton mai serios (cu ceva) , in afara de argumentul suprem care este ca "mie asa imi plac mai mult" cred totusi ca dupa ce le "forjau" timp de citeva luni sau chiar ani unele, prin diverse batalii si deplasari, nu prea aveau cum sa arate ca scoase din cutie sau usor zgiriate pe ici pe colo. Dar evident este o parere personala cit se poate de subiectiva. Ar fi interesant probabil un topic despre uzura blindatelor , ajutat de ceva fotografii (color dac-or exista ar fi nemaipomenit).
Alta explicatie plauzibila ar fi ca dupa ce am trecut de perioada "blindate pline de noroi care sa mascheze defecte de montaj si alte lipsuri" oi fi intrat in perioada "blindate ruginite si exagerat de prafuite" si e posibil sa ajung la un moment dat si la perioada "blindate ingrijit lucrate". Desi mie personal culmea realizarilor mi se pare sa reusesc sa fac un blindat explodat si ruginit cum am vazut citeva prin forumuri straineze, lucru pe care inca nu-l pot face.
Pina atunci , asa cum zicea si tatucul Lenin "invatati, invatati, invatati" , ascult parerile prietenilor si "invat, invat, invat".

Corect Cristi cu antena. Cu minerele clestelui nu bag mina in foc ca nu erau si din lemn. Parca s-a povestit pe undeva aici si despre asta.

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 27 January 2008 - 07:15 PM

#8 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 27 January 2008 - 07:32 PM

Vezi postareamarhaba, la 27 Jan 2008, 19:11, a spus:

...cred totusi ca dupa ce le "forjau" timp de citeva luni sau chiar ani unele, prin diverse batalii si deplasari, nu prea aveau cum sa arate ca scoase din cutie sau usor zgiriate pe ici pe colo...

He-he... respectivul oier, ne-ar zice ca niste zdrente de hahalere ca noi... nu merita sa intre inlauntrul sfantului rai stramosesc...

Daca vorbim de Pz.III-J(tarziu) si Pz.III-L, sau Mark.III(long)"special" cum le ziceau inglejii la cele cu tunul de 50mm lung, lunile "acelea" au fost extrem de putine. De "ani" nici nu poate fi vorba.
Cat despre "maniile patinatoare personale"... ce sa zic... si io am trecut prin faza "ruginoasa"... doar de ceva vreme mi-am reconsiderat-o.

Sa fii sanatos, fratioare, abia astept sa-l vad postat pe T-48 !

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 27 January 2008 - 07:44 PM

#9 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 27 January 2008 - 07:39 PM

Ha!
Vezi aici cu minerele http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...cleste&st=0
Deci erau si cu minere din lemn si daca tancul asta nu a avut cleste cu minere din lemn atunci l-au pierdut pe ala cu minere din metal si au pus unul cu minere din lemn sau s-au rupt minerele din bachelita si nu au avut altceva la indemina decit minere de lemn sa-i puna.
Ninjaaaaaaaaaaaaa ! (Calin, nu stiu daca am pus suficienti "a")

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 27 January 2008 - 07:47 PM

#10 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 27 January 2008 - 08:27 PM

Mie unul, imi incanta in mod placut ochiul, si fac parte din scoala care considera ca asta-i tot ce conteaza :-(
Iar grija pentru mici detalii aparent neinsemnate merita toata aprecierea...
Imi place mult de tot cum ti-a iesit in special uzura de pe butoi si canistre... Crezi ca ai putea sa explici cum ai obtinut-o?

:search:

#11 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior
  • Postari: 2446
  • Inregistrat: 12-April 05

Postat 27 January 2008 - 09:30 PM

La toate celelalte circoteli nu am de adaugat decit una.
Singura.
Bine ca, macar odata pe an, mai apar si asemenea modele.
Da-i inainte tot asa, eu astept un BMW.

#12 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 27 January 2008 - 09:54 PM

Eu spun doar...SUPERB,exact dupa inimioara mea.Incepe sa-mi revina cheful de "machetit"...mai baga vreo cateva d-astea si sunt gata s-o iau de la capat.

#13 Useril este offline   Machspeed 

• Membru deplin
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 16-January 08

Postat 27 January 2008 - 10:02 PM

Superb.

#14 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 28 January 2008 - 08:48 AM

Va multumesc pt. aprecieri si observatii. Uzura respectiva am facut-o cu o pensula 00 uzata si vopsea (acrilica) red brown. Pensula trebuie sa fie APROAPE uscata ca sa nu iasa petele prea mari ci sa ramina doar urmele firelor de par care mai au o bruma de vopsea pe ele. Folosesc tehnica asta si acolo unde trebuie sa apara zgirieturi, pete de rugina sau vopsea sau camuflaj (de iarna) sters (v.foto). Efectul se poate obtine asemanator folosind in loc de pensula o bucatica de burete (Ahmed va poate da detalii despre asta). Petele se aplica acolo unde in mod normal ar putea sa apara uzura sau rugina , intr-un mod mai vizibil sau mai discret (mie-mi place mai vizibil :search: ).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 002.jpg
  • Imagine atasata: 001__4_.jpg

#15 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 28 January 2008 - 09:09 AM

Excelenta lucrare, felicitari frate.
Sunt cu sufletul la gura eu fiind embrion in ale AFV-ismelor :search:
Spor,
Bill

#16 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 28 January 2008 - 09:27 AM

Vezi postareamarhaba, la 27 Jan 2008, 16:50, a spus:

Va face parte dintr-o diorama "africana" impreuna cu Rommel si al sau Greif. Probabil.

Suntem rabdatori si asteptam cu interes, chiar daca dureaza ceva suntem siguri ca se merita.
Excelenta "testoasa", felicitari!
P.S. Sa-mi iasa mie manevrele si te impulsionez eu, fratioare! :search:

#17 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 28 January 2008 - 09:50 AM

Vezi postareaalexie, la 28 Jan 2008, 09:27, a spus:

Vezi postareamarhaba, la 27 Jan 2008, 16:50, a spus:

Va face parte dintr-o diorama "africana" impreuna cu Rommel si al sau Greif. Probabil.

Suntem rabdatori si asteptam cu interes, chiar daca dureaza ceva suntem siguri ca se merita.
Excelenta "testoasa", felicitari!
P.S. Sa-mi iasa mie manevrele si te impulsionez eu, fratioare! :-(

Tot e bine ca n-ai pus linkul catre Mikasa :search: . Manevrele tale abia astept sa-ti iasa. :pardon:

#18 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 28 January 2008 - 10:06 AM

O saptamana frumoasa incepe cu pozele unui blindat pe care ma oftic :search: ca nu este al meu! Braovs fate Marhaba mi-ai facut ziua de munca de luni ( :-( ) mult mai fericita! Mie imi place 100% dupa ce vei face modificarile la stingator, antena si mitraliera. :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Cata: 28 January 2008 - 10:07 AM

#19 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 28 January 2008 - 11:50 AM

Si mie imi plac mai degraba "murdarite" decat "curate" blindatele. M-am uitat atent la poze si cele mai luminoase lasa impresia de murdarire mai putina, in raport cu cele mai intunecoase. Relativitatea e prezenta in mod intrinsec. Felicitari pt. realizare ! :search:

#20 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 28 January 2008 - 12:28 PM

Ovidiu, nu pot decat sa ma "oftik" in mod sincer si admirativ! Foarte frumoasa masina, am si eu una prin stoc...inseamna ca mai astept pana sa o pun pe bancul de lucru :search:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi