Forum Machete,Modelism,Hobby: "Primavara de la Praga" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

"Primavara de la Praga" finally.... da la saptesdoi:P

#1 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 24 January 2008 - 09:36 PM

Nu, nu e vorba de revolutie, ci de.... ocupatie :lol: . Da oameni buni, mi-a revenit pofta si mi s-a facut mila de Puma cum statea ea singura pe strazile Pragei ( oare asa se scrie?) si m-am gandit sa termin figurinele. Imi place cum a iesit diorama, se vede ca mi-am dat silinta; am vrut sa iasa perfect pentru ca e amintire de la muzeul blindatelor din Saumur. Este un kit foarte bun facut de prietenul incepatorilor, Revell, care este primul acht-rad facut de mine si , totodata, primul blindat cu trapele deschise. Asta e, fara sa incerci nu stii cum e! :punk: :angry: "Montarea" a decurs binisor, cu toate ca am pierdut lansatoarele de rachete fumigene si am avut probleme cu osiile( unele s-au rupt) dar am trecut de ele cu bine. Trebuie sa recunosc, nu puteam reusi fara voi, dintre care mentionez: tata Crios cu..."Bafta!" lui si sfaturile de imbarbatare, la fel si nenea Z-Mare, Blue-Max cu idea de a pili putin pneurile ca sa arate uzate si...restul, ca m-ati suportat pana acum :acute: ;-) Ok, gata cu vorba, poze:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 24 January 2008 - 09:43 PM

De dragul informarii corecte "Primavara de la Praga" a fost cu TOTUL altceva si s-a intamplat in '68. Poate o sa imi sara unii in cap "ce vrei ba, poate el a vrut sa reprezinte o primavara la Praga, nu neaparat '68?". Asta e denumirea consacrata pentru ce s-a intamplat la '68. Chiar vorbeam cu cineva acusica si imi zicea "eu ma asteptam la un t-55"
Chiar daca ai precizat ca nu e vorba de revolutie (daca la '68 te referi) sunt unii mai constipati pe subiectul asta (ca mine) si care inghit mai greu asocieri de genul asta.

Editare ulterioara:
@Horia: Gresit! In tramvai, dar in timp ce incerci sa stai in cap...

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 24 January 2008 - 10:23 PM

#3 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 24 January 2008 - 10:13 PM

bai Messer, la varsta ta ,si la cei 2 ani de modelism pe care te lauzi ca-i ai , eu cred ca si in tramvai pe genunchi daca faceam o macheta deasta imi iesea mai bine.

#4 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 24 January 2008 - 10:25 PM

A mai ramas vopsea in borcane ............cred ca nu?

#5 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 24 January 2008 - 10:47 PM

Insemnul divizional de pe Puma este al Panzerlehr, divizie care in primavara lui 1945 lupta in vest impotriva anglo-americanilor.

#6 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 24 January 2008 - 11:24 PM

Fratioare Mess... in ciuda celor care s-au luat dupa pozele marite caci acest kit este 1/76, eu te felicit pentru finalizarea unui kit si a figurinelor!!
Sa nu uiti este ca mai bine sa imparti etapele construcitei cu forumul decat sa pui rezultatul final!
PS: am observat ca deja ca ai primit "sfaturi" de la cativa care nu ne-au mai aratat o macheta terminata de nu mai stiu cand... (prietenii stiu de ce!)... :lol:

#7 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 25 January 2008 - 12:36 AM

Cata, nu te pune in postura unui ciob ce rade... :acute:

Oricum dreptate tot ai la capitolul comentarii. Cu atitudini "constructive" de genul celor de mai sus, sigur omul o sa ne mai arate ce lucreaza....cand o intarca balaia!!! Nu toti inghitim usor critica, si deci personal eu consider ca intotdeauna se pot spune anumite lucruri mai frumos.

Citeaza

Nu, nu e vorba de revolutie, ci de.... ocupatie
Si unde mai pui ca omul a spus ca nu avea nimic de a face cu ...rascoala de la 68 :lol:
Intr-adevar, omul picteaza la pensula. De acord ca putea mai bine. Dar sa nu uitam ca e la inceput si ca vrea (inca) sa invete. Dumnezeu stie unde am fi unii dintre noi acum daca se "ingrijeau" si altii de moralul nostru in acelasi fel.
Singurul comentariu care mi se pare pe subiect este al lui Danu. Sine ira et studio, dar omul chiar a subliniat o chestie foarte buna.

Altfel, fii si tu mai atent la detalii, incearca sa gandesti fiecare operatie de cateva ori inainte. E mai bine sa gandesti o juma de ora si sa asamblezi in 5 minute decat sa asamblezi in 5 si sa corectezi in n ore (zile).

Bravo. Nu e de concurs dar perseverenta te va duce unde trebuie. Si important e sa te simti bine si sa iti placa tie. :punk:

#8 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 25 January 2008 - 12:44 AM

Vezi postareaFlyBoy, la 25 Jan 2008, 00:36, a spus:

Cata, nu te pune in postura unui ciob ce rade... :acute:

Ai avut cel mai mic dubiu ca nu ma aflu si eu printre acei "cativa"?? :lol:

#9 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 25 January 2008 - 12:53 AM

Nu credeam ca o sa il apar pe Mess. Nu te lasa, e foarte bine ca ai facut-o. Primele mele machete aratau mult mai groaznic. Si probabil ale multora de acum.
Sincer nu cred ca luatul la misto o sa-i imbunatateasca performantele. Acum inteleg de ce lumea se fereste sa posteze lucrarile. E o diorama si merita apreciat ca a finalizat ceva. Urmatoarea o sa fie si mai buna si tot asa. Doar prin lucru progresezi. Daca i se taie elanul acum nu mai face nimic si ne alegem cu inca un privitor la TV.

#10 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 25 January 2008 - 01:14 AM

Bravos pt finalizare...dar asa cum am mai spus incearca sa diluezi vopseaua mai bine.

#11 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 25 January 2008 - 01:19 AM

Flyboy, eu sunt de acord cu tine in totalitate. Pe mine la inceput nimeni nu m-a menajat. Cineva in mod special m-a luat la misto si a comparat piesele unui tanc de al meu cu obiecte de mobilier. Ok, m-am suparat, dar a 2-a zi deja gandeam altfel. Peste o luna am scos ceva infinit mai bun.
De ce am fost asa radical? Chiar eu imi amintesc ca i-am zis sa nu mai faca cu "silver" drept metal. Uite chiar aici: http://www.cartula.r...?showtopic=2518.
Tot acolo i s-a atras atentia legat de vopsea. Asta era acum 7-8 luni. Eu nu vad nici un motiv sa il menajam daca el nu s-a obosit sa asculte sfaturile. Aici au fost postate si imagini cu machete mai slabe, dar au fost tratate cu indulgenta pentru ca, dee, oamenii erau la prima sau a 2-a macheta, nu stiau forumul si nu avea habar de tehnici. E normal sa stai sa explici, dar eu cred ca o data e destul si poate asa o sa inteleaga mesajul. De aici si mistourile. Elegant nu, sanatos da.
Eu cred ca aici cei care stiu (eu nu sunt printre aceia) sunt destul de indulgenti si rabdatori cu machetele facute de incepatori, asa ca nu vad de ce sa nu fie postate lucrari. Numai asa se corecteaza.
Incepatori suntem cu totii, in frunte cu mine. Eu fac in continuare o MULTIME de prostii si tampenii de toata jena, si sper sa nu se inteleaga ca am facut pe desteptu.
Deci Mess, spre mai bine si incearca sa asculti acele sfaturi de la linkul pe care l-am dat. Eu cred ca si tu vrei sa iti imbunatatesti stilul.
Eu de cand am descoperit forumul nu aveam habar de nimic. Ceea ce vedeti ca lucrez eu este si rodul citicilor voastre. Messerschimt putea mult mai bine.

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 25 January 2008 - 01:45 AM

#12 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 25 January 2008 - 05:30 AM

Vezi postareaOlafTheViking, la 25 Jan 2008, 00:53, a spus:

Nu credeam ca o sa il apar pe Mess. Nu te lasa, e foarte bine ca ai facut-o. Primele mele machete aratau mult mai groaznic. Si probabil ale multora de acum.
Sincer nu cred ca luatul la misto o sa-i imbunatateasca performantele. Acum inteleg de ce lumea se fereste sa posteze lucrarile. E o diorama si merita apreciat ca a finalizat ceva. Urmatoarea o sa fie si mai buna si tot asa. Doar prin lucru progresezi. Daca i se taie elanul acum nu mai face nimic si ne alegem cu inca un privitor la TV.

:acute: Daca nu erai primul as fi zis ca m-ai plagiat. Are numai 13 ani... Pe cat imi era de "antipatic", incepe sa-mi devina din ce in ce mai simpatic... Imi vine sa-l infiez! :lol: La matusalemica mea varsta, ma uit in oglinda, si vad un Messer, sau poate un Mave...

P.S. Ne-am cam facut de poveste... Cati aveti copii de 13 ani? Mai mult nu zic ca e off-forum...

Aceasta postare a fost editata de eugen: 25 January 2008 - 05:53 AM

#13 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 25 January 2008 - 08:55 AM

Bravo tie. Cu cit faci mai multe cu atit o sa-ti iasa mai bine. La fel daca vei avea rabdare sa citesti ce scrie pe forumul asta (ma refer la cele ce tin de modelism , nu alte timpenii) vei descoperi multe lucruri noi care te vor ajuta sa o faci mai bine pe urmatoarea. Iti recomand sa incepi cu partea de vopsele si vopsit . Felicitari inca o data.

#14 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 25 January 2008 - 11:43 AM

Felicitari Mess! Se vede treaba ca pauza (sa tot fie jumatate de an, nu?) n-a fost tocmai pauza :acute:
Diluarea vopselelor o practic de maxim doi ani si n-a murit nimeni, nici inainte nici dupa. Sunt sigur ca in realitate, diorama, arata si mai bine.
In aceasta perioada sunt obsedat de bavuri, asa incat nu pot sa nu observ bavurile de pe ceafa nemtilor, vezi ce solutii gasesti pentru viitoarele diorame.
Apropo de obsesie, Mona Lisa nu-mi mai inspira nimic decad am dedus ca are o bavura // :lol: \\

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 January 2008 - 09:14 PM

Citeaza

Apropo de obsesie, Mona Lisa nu-mi mai inspira nimic decad am dedus ca are o bavura
Mai Alexie nu ma mai face sa rid ca am buza crapata si abia sa vindecat de la geolog!

Bun, sa trecem de la offtopic, cum zice iengliteru, la ale noastre, adica la ale lui Mess!
Off, off si mai mai, cum mai uita unii.
Messerschimtt, diorama ta imi aduce aminte de prima (si singura de altfel, daca nu o pun la socoteala pe aia care nu e gata inca ...de vreo 10 ani!) mea diorama: am luat un Famo, un tun de 88, un Bf109F, un Opel Blitz, un SdKfz 222, un Kulewagen, un SdKfz 251/10, un Hs-126 si o serie de soldatei, i-am vopsit in culoarea nisipului si i-am pus impreuna, pe undeva le linga Tobruk. Ce mi-a pasat ca au fot sau nu vreodata impreuna, mie mi-a placut! ( e drept, acum nu as mai face asa ceva!)
Una peste alta, treaba arata bine. Mai trebuie sa exersezi, dar fara pauze lungi si dese, la vopsit (atentie la vopsit, nu trebuie sa pui toata cutia pe macheta!), la dilutie, la lipituri si debavurari si alte asemenea "amanute" deastea mici, mici, ce-ti pot ruina munca de o luna!
Si da, T-Marius are dreptate, Primavara de la Praga este o denumire consacrata (ca si cirnatii de Plescoi ori tuica de Zalau), ce te duce cu gindul fix la un anume eveniment! ("ma asteptam la un t-55". Si eu!)
Asa ca Mess, osul la treaba, ca data viitoare nu mai scapi asa usor :lol:
Cum ziceam mai denuazi, toti am fost incepatori, grav este daca raminem asa!

#16 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 25 January 2008 - 10:22 PM

Vezi postareaZ-mare, la 25 Jan 2008, 21:14, a spus:

Citeaza

Apropo de obsesie, Mona Lisa nu-mi mai inspira nimic decad am dedus ca are o bavura

Una peste alta, treaba arata bine. Mai trebuie sa exersezi, dar fara pauze lungi si dese, la vopsit (atentie la vopsit, nu trebuie sa pui toata cutia pe macheta!), la dilutie, la lipituri si debavurari si alte asemenea "amanute" deastea mici, mici, ce-ti pot ruina munca de o luna!
Si da, T-Marius are dreptate, Primavara de la Praga este o denumire consacrata (ca si cirnatii de Plescoi ori tuica de Zalau), ce te duce cu gindul fix la un anume eveniment! ("ma asteptam la un t-55". Si eu!)
Asa ca Mess, osul la treaba, ca data viitoare nu mai scapi asa usor :acute:
Cum ziceam mai denuazi, toti am fost incepatori, grav este daca raminem asa!

Nu intentionam sa pun toata cutia, doar ca Puma-ul e facut pe vremea lu` voda Nediluatu`, pe cand diorama... nu.
Cat despre "primavara de la Praga" , stiu ca n-are nici o legatura cu ce s-a intamplat in `68, dar diorama ma ducea cu gandul prin Praga anului `43, si asa s-a potrivit. Si oricum, am vazut ca "se poarta" denumiri care duc cu gandu` la alte subiecte ( ce mama dracu` are un Geolog cu inima de aur a lu` tovarasu` Lenin? ) :punk: scoate-te, scoate,te :lol:
Si nu, alexie, n-a fost pauza, am facut alte cele pe care le voi posta la momentul potrivit. ;-)
Cata, "povestea" exista pe forumul vechi, nu stiu daca e si pe forumul asta. Dai un search la Blindate

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 January 2008 - 11:58 AM

Citeaza

ce mama dracu` are un Geolog cu inima de aur a lu` tovarasu` Lenin?
Pai... are! Ce face unn geolog? Cauta ...aur! Si apoi, cum spuneam, am vazut doar titul si am stiut ca e vorba de Alexie. Pe cind primavara de la Praga m-a dus cu gindul la un T-55 facut de Ahmed, Marhaba sau Cata! Te-ai prins?

#18 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior
  • Postari: 299
  • Inregistrat: 05-December 06

Postat 27 January 2008 - 12:00 PM

faina diorama
dar de ce nu ai diluat vopseaua :( ?

Aceasta postare a fost editata de ikarus: 27 January 2008 - 12:53 PM

#19 Useril este offline   tgr 

• Membru senior