Forum Machete,Modelism,Hobby: Micro Krystal Klear - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Micro Krystal Klear

#1 Useril este offline   gigione 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 24 January 2008 - 03:13 PM

Bun gasit tuturor,

Va rog sa ma ajutati cu niste informatii privind acest produs: [post="0"]Micro Krystal Klear[/post].
Il pot gasi in Romania sau un inlocuitor pentru el?
As vrea sa-l folosesc pentru redarea cat mai realistic a ferestrelor unui Boeing 747.
La acest model ferestrele sunt reprezentate prin stantarea unor goluri pe fuselaj.

Multumesc.

#2 Useril este offline   gigione 

• Membru senior

Postat 24 January 2008 - 03:35 PM

Vezi postareagigione, la 24 Jan 2008, 13:13, a spus:

Bun gasit tuturor,

Va rog sa ma ajutati cu niste informatii privind acest produs: [post="0"]Micro Krystal Klear[/post].
Il pot gasi in Romania sau un inlocuitor pentru el?
As vrea sa-l folosesc pentru redarea cat mai realistic a ferestrelor unui Boeing 747.
La acest model ferestrele sunt reprezentate prin stantarea unor goluri pe fuselaj.

Multumesc.

Acesta este produsul:http://www.houseofhobbies.com/mikrkl.html

#3 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 24 January 2008 - 03:36 PM

http://www.swannysmo...leteFuture.html

Nu se gaseste in Romania si nici "inlocuitor" autohton n-are.
Ce intelegi prin "redarea cat mai realistic a ferestrelor unui Boeing 747"? Vrei sa faci din el ferestre?

Editare: :lol: sorry l-am confundat

Aceasta postare a fost editata de eugen: 24 January 2008 - 03:38 PM

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 24 January 2008 - 03:43 PM

E foarte bun Micro Krystal Clear-ul pentru asa ceva, din pacate nu se gaseste in tara si nici inlocuitori perfecti nu are (poate doar ceva aracet foarte transparent, dar n-am vazut)

Vezi pe la cei care ajuta cu comenzi in afara, sa-i rogi sa iti cumpere.

http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...0&start=240
http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...60&start=60
http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...60&start=60

#5 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 24 January 2008 - 03:54 PM

Salut, da, este bun pentru asa ceva.
Produsul se gaseste la jadar
http://www.jadarhobby.waw.pl/microscale-mi...ml?currency=EUR
vezi ca s-ar putea sa mai preia mielu comenzi. La prima vedere produsul seamana perfect cu aracetul atat ca aspect, cat si ca miros. Mai mult decat atat am inteles ca exista si sortimente de aracet care dupa intarire devin transparente.

Astea fiind spuse, ar fi 2 variante de aplicare:
1. varianta usoara si testata: dupa ce termini avionul de vopsit dar inainte de a pune decalurile de la ferestre iei Kristal Klear pe o scobitoare si umpli golurile ferestrelor printr-o miscare de invartire a varfului scobitorii in interiorul gaurii. Repeti treaba asta de vreo 100 de ori pentru fiecare fereastra. Daca gresesti stergi cu o carpa umeda. Dupa uscare vei avea ferestre transparente usor adancite din cauza contragerii substantei la uscare. Contragerea e relativ mica si nu se observa de la distanta mai mare de 30-40cm sau daca nu te uiti in lungul fuselajului.
2. varianta grea: vopsesti jumatatile de fuselaj, lasi sa se usuce, aplici ep exterior o banda adeziva de mascare, ii dai o amorsa de klear diluat pentru a evita formarea excesiva de goluri de aer in interiorul "geamurilor", dupa ce se usuca putin umpli de la interior ferestrele cu klear usor diluat, astepti sa se usuce, apoi daca se contrage prea tare mai completezi cu un strat. daca ai noroc la dezlipirea benzii adezive vei avea ferestre neadancite.

off topic:
In legatura cu Boeingul: daca e Boeingul 747-400 de la Revell are botul gresit fiind prea ingust (foarte greu dar posibil de remediat) si trebuie atentie multa la boghiurile trenului de aterizare, ca sa nu ii ramana roti in aer.
Daca e 747-200 de la Heller in culori Virgin Airways trebuie scoasa umflatura aia din spatele "cefei" avionului.

Succes

Aceasta postare a fost editata de MiG: 24 January 2008 - 03:56 PM

#6 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 24 January 2008 - 03:57 PM

Eu nu inteleg. Ce vrei sa faci cu KristalKlear-ul?
Edit: se pare ca inteleg. Poti incerca asa: te duci la un centru de indosariere si ceri cea mai subtire folie care se pune la dosare cu spire, o tai la lungimea potrivita si o aplici pe interiorul fuselajului. Probabil va trebui subtiat fuselajul foarte mult pentru a pastra aspectul de realism, adica ferestre la rasul fuselajului.

PS. Sper ca nu spun prostii :lol:

Aceasta postare a fost editata de AdyAero: 24 January 2008 - 04:03 PM

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 24 January 2008 - 03:58 PM

MiG, ai incercat cumva sa diluezi Klear-ul? Eu am incercat cu apa, si nu prea mai e mare branza de capul lui. Adica atunci cand se intareste e usor laptos, isi pierde din transparenta... Eram curios daca tu ai incercat, si daca da, cum?

#8 Useril este offline   gigione 

• Membru senior

Postat 24 January 2008 - 08:34 PM

Multumesc pentru ajutor.
Pentru inceput am sa incerc cu aracet transparent(am trecut astazi pe la o librarie dar nu mai aveau pe stoc,mai incerc si la altele)sau cu un anumit tip de adeziv UHU care dupa spusele unui amic de-al meu s-ar potrivi perfect pentru ce vreau eu sa fac.
Daca nu reusesc, o sa apelez tot la ajutorul vostru sa-mi procur a sticluta cu Klear de peste hotare.
Toate cele bune.

#9 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 24 January 2008 - 09:27 PM

Da, am diluat cu apa si alcool izopropilic(cel din urma pt tens superficiala, de fapt era diluant pt acrilice de la agama). Interesant e ca la adaugarea de izopropilic in klear, cel din urma devine transparent chiar in stare lichida. Ideea era ca: dat fiind ca Micro Kristal Klear nu adera perfect la suprafata plasticului sau a benzii adezive, ca atare are tendinta sa retina aerul sub forma de bule, am incercat sa ii dau un "primer" din Klear subtiat cu apa pe post de amorsa. Stanga si dreapta fata de geamuri am pus niste fasii de plastic si in "santul" obtinut am turnat klear. Am scris ca e metoda grea pt ca rezultatele nu sunt pe masura efortului si a consumului de klear. Nu am avut timp sa experimentez cu izoprop diluar doar cu klear, dar vreau sa incerc; eventualele bule de aer aparute pot fi observate mult mai usor decat in klearul original. Nu m-am lovit de aspectul laptos pentru ca "amorsa" era o "ceata" data cu aerograful.

Aceasta postare a fost editata de MiG: 24 January 2008 - 09:29 PM

#10 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 24 January 2008 - 09:32 PM

Interesant... Poate tocmai izopropilicul sa fie secretul, o sa incerc.
Mersi.

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 January 2008 - 08:58 AM

Poti incerca sa umpli ferstrele cu lipici Revell Contacta Special http://images.google.ro/imgres?imgurl=http...%3D10%26hl%3Dro

#12 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 25 January 2008 - 10:05 AM

Se mai poate rezolva si cu adeziv de cupole de la Testors...testat de mine si functioneaza, dar prin metoda descrisa de MiG.... :lol:

Imagine postata

#13 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 25 January 2008 - 10:59 AM

Agama are un produs echivalent cu Kristal Klear sau cum i-o zice.
Eu am folosit la nacela ventrala de la Karas si a mers.
Intrebati pe dl. Pavel daca mai are.
Al meu era imprumutat de la "109" si nu mai stiu exact cum se numea.
Kristalkleer-ul de la humbrol se dilua (si mirosea) a alcool ETILIC. Probabil ca si aici e aceeasi Marie. Incercati cu o cantitate mica sa nu cumva sa ma dati in judecata ca ati stricat tot borcanul (sticlutza).

:lol: Imi da Parc-models cate 2lei la fiecare sticluta stricata datorita sfaturilor mele :acute:

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 January 2008 - 02:38 PM

Se numeste Cockpit Retoush Laquer . Din pacate vad ca nu mai e pe stoc. :search:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sticluta.JPG

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 27 January 2008 - 02:39 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi