ajutati un incepator in aceasta tehnica
ce fel de tip de vopsea se da peste vopseaua de baza pt a face spalarea ca in acest filmulet? cu ce se da? cu servetel sau carpa? se inmoaie in ceva? vopseaua e uscata?
http://www.youtube.com/watch?v=B9xdNPHxo98...feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=dNF-cXEn0zk...feature=related
eu am incercat cu niste tus+apa...n-a iesit mare lucru, ma ibine zis n-a iesit nimic
am citit cate ceva pe aici dar tot nu sunt lamurit si as dorii sa incerc tehnica prezentata.
cu speranta ca nu sunt prea multe intrebari...va multumesc.
Pagina 1 din 1
ce tip de vopsea foloseste nenea ala? youtube video
Postat 23 January 2008 - 06:41 PM
Nu e vopsea
E mai degraba un pigment in suspensie... Ceva similar cu ce obtii prin amestecarea de pigment ras din carbunii pastel cu apa/sapun...Denumirea sub care o sa il intalnesti pe net e "sludge wash"
Eu mi-am luat acum cateva saptamani (mi l-a adus mosul ) dar mai mult decat sa il miros si sa ma mozolesc pe degete n-am avut ocazia sa-l folosesc.
E mai degraba un pigment in suspensie... Ceva similar cu ce obtii prin amestecarea de pigment ras din carbunii pastel cu apa/sapun...Denumirea sub care o sa il intalnesti pe net e "sludge wash"
Eu mi-am luat acum cateva saptamani (mi l-a adus mosul ) dar mai mult decat sa il miros si sa ma mozolesc pe degete n-am avut ocazia sa-l folosesc.
Postat 23 January 2008 - 08:19 PM
Pe pagina de internet de pe www.britmodeller.com, el il descrie drept "clay" care inseamna "argila". Asa cum zice si Cartula e un pigment intr-o suspensie. Lichidul cred ca e apa distilata iar pigmentul poate fi chiar pasteluri de creta macinate foarte fin.
Radu
Radu
Postat 24 January 2008 - 02:43 PM
Pasteluri gasesti la magazinele de produse pentru artisti sau poate la librariile mai bine dotate. Sunt doua feluri de pasteluri, pe baza de ulei si pe baza de creta. Iti trebuie cele de creta.
Apa distilata gasesti pe la orice service auto care reconditioneaza baterii de masina.
Radu
Apa distilata gasesti pe la orice service auto care reconditioneaza baterii de masina.
Radu
Postat 24 January 2008 - 02:46 PM
Apa distilata? Merge si apa de robinet foarte bine...
Daca tii musai la apa distilata, cel mai usor de la orice benzinarie.
Creta pastel (atentie, trebuie sa fie din cele 'presate' nu din cele uleioase), de la librarii, Diverta-uri, magazinele de la Hanul cu Tei.
Daca tii musai la apa distilata, cel mai usor de la orice benzinarie.
Creta pastel (atentie, trebuie sa fie din cele 'presate' nu din cele uleioase), de la librarii, Diverta-uri, magazinele de la Hanul cu Tei.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1