Forum Machete,Modelism,Hobby: Poze ARR - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Poze ARR color, alb/negru

#81 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 10 June 2012 - 08:25 PM

Oare avionul din poza de mai jos ce culoare avea? Se vede ca a fost vopsit in graba dupa urmele de gazare la vopsire. Deasemenea cupola pare a fii acoperita cu ceva, posibil placaj. Sa fie rosu, in ton cu propaganda?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mf.jpg
  • Imagine atasata: m1.jpg
  • Imagine atasata: m2.jpg

Aceasta postare a fost editata de horia: 10 June 2012 - 08:28 PM

#82 Useril este offline   muggs 

• Membru senior
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 11-March 08

Postat 10 June 2012 - 09:09 PM

Cred ca o diorama cu subiectul ar fi geniala Imagine postata

#83 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 11 June 2012 - 12:02 AM

Citeaza

Oare avionul din poza de mai jos ce culoare avea?

Greu de zis ... Btw . , in dreptul inscrisului " ziua " si " muncii " nu se vede o bucatica de cocarda ?
Ps. Ar fi fain ca pe partea dreapta sa fi scris si " Garda" ceva slogane . :lol:

Aceasta postare a fost editata de dany: 11 June 2012 - 12:04 AM

#84 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 11 June 2012 - 12:06 AM

Am vazut si eu, dar fiind in marginea pozei ma gandeam sa nu fie o pata de la developare sau o pata de lumina. Dar, ar putea sa fie si o bucatica de cocarda.

#85 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 11 June 2012 - 09:50 AM

...Me-ul 108 din poza lui Horia e verde, cu o nuanta asemanatoare, daca nu identica ca si IAR-ul 80 aflat la muzeul militar central, cocarde aliate.

#86 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 11 June 2012 - 10:13 AM

Nu e nici cea mai vaga shansa ca acel avion avea cruci. 100% sigur daca avea insemne erau cocarde. Inainte de 23 August 1944 astfel de sloganuri erau un bilet expres catre lagarul de concentrare. Nu uitati ca TOATE partidele politice fusesera interzise de Antonescu. Comunistii nu erau priviti cu ochi buni pentru ca erau considerati "agenti rusi" (ceea ce nu era prea departe de realitate in multe cazuri). Cu cea mai mare siguranta poza a fost facuta facuta dupa instaurarea "regimului democrat" in Decembrie 47, deci probabil asta a fost facuta pe 1 mai 1948. Spre sfarsitul lui 48 s-a "ras" aproape intreg inventarul de avioane "vechi".
Cat despre "verdele de IAR80 de la Muzeul Militar"...nu cred. Poate doar resturile avionului lui Mociornita. Dar chestia aia la 1/1 care aduce vag a IAR80 e vopsita in "verde de tab reserist" si nu are nici o legatura cu camuflajul purtat de avion in timpul razboiului.
Radu

#87 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 11 June 2012 - 11:39 AM

Nu a zis nimeni nimic de cruci, se vede un semicerc de la o cocarda rotunda. Dar chestia aia la 1/1 care aduce vag a IAR80 ma bagat si pe mine in ceata initial. Am crezut ca este o struto-camila de Fieseler Storck cu alt aripa, si asta dupa vreo 60 de ore de nesomn. Eu cred ca au folosit un avion fascist care oricum nu mai era bun de nimic, poate de aceea nici nu mai are geamuri, doar niste placaj sau altceva pe acolo.

Are cineva idee pana in ce an au zburat aceste avioane de turism la noi? De exemplu avioanele Miles inca mai erau in stare de zbor prin anii 50.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cc.jpg

#88 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 11 June 2012 - 12:17 PM

Socrul meu imi povestea ca in anii '50 la Scoala tehnica Tecuci existau ca material didactic Fleet 10 si Fieseler Storck .
Nu era un pasionat de aviatie, el fiind elev acolo pentru specialitatea auto.. Am fost mirat de aceste amintiiri.

#89 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 11 June 2012 - 12:39 PM

Vezi postareahoria, la 11 June 2012 - 11:39 AM, a spus:

Am crezut ca este o struto-camila de Fieseler Storck cu alt aripa, si asta dupa vreo 60 de ore de nesomn.

Pai vezi daca nu intrebi? Eu ti-am spus ca era un 108 la mai putin de o jumatate de ora dupa ce ai pus poza pe forumul worldwar2.ro :-) Te scuteam de nesomn...
Un lucru uitat despre 108 este ca i se puteau plia aripile. Acest avion a fost creat sa incapa intr-un garaj, era pur si simplu gandit ca o "limuzina cu aripi".
Radu

#90 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 11 June 2012 - 01:00 PM

...poate exemplul meu, de comparatie a fost cam deplasat...credeam ca (replica 1/1) IAR-ul 80 expus la MMN, are mai multe elemente care corespund cu realitatea, printre care si vopseaua...pacat.

Intrucat contrastul pozei este foarte mare, e greu de spus exact ce tip de verde era, eu l-as compara cu verdele rusesc, gasit pe aceasta poza http://www.armchairg...rpov-u2-po2.jpg

Ce arere aveti?

PS..."elicea cred ca e galbena"...

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 11 June 2012 - 01:01 PM

#91 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 11 June 2012 - 01:16 PM

Vezi postarearadub, la 11 June 2012 - 12:39 PM, a spus:

Pai vezi daca nu intrebi? Eu ti-am spus ca era un 108 la mai putin de o jumatate de ora dupa ce ai pus poza pe forumul worldwar2.ro :-) Te scuteam de nesomn...
Un lucru uitat despre 108 este ca i se puteau plia aripile. Acest avion a fost creat sa incapa intr-un garaj, era pur si simplu gandit ca o "limuzina cu aripi".
Radu

Poza am cumparat-o dupa 60 de ore de nesomn.Sambata la 5 dimineata eram la targul de antichitati venind direct de la petrecerea de 10 ani de la terminarea liceului. Deci nu poza mi-a creat insomnii. Sunt alte poze pe care nu am apucat sa le cumpar de-a lungul timpului si care imi mai bantuie noptile si acum!.

#92 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 12 June 2012 - 09:36 PM

Radu , cred ca te-am indus o leaca in eroare . :-D

Citeaza

Voi priviti "problema" in mod gresit. Bf.109 era avion civil. Era efectiv o limuzina cu aripi. Rolul lui in aeronautica romana era de transport oficial (protocol) sau curierat. Nu tragea, nu participa in lupte aeriene. Nu era "avion militar" desi apartinea unitatilor militare.

Stiam asta .

Citeaza

Cand am facut eu amata, comandantul avea o Dacie galbena cu numere de armata. Nu are nici un rost sa zicem ca era "Dacie militara" si sa incercam sa aflam ce cod "RLM romanesc" avea culoarea pentru ca, vezi Doamne, daca era "militar" automat era vopsit in nuante catalogate si codificate. Era "Galben canariu de Colibasi" sau naiba stie ce o fi fost el. Aceeasi logica se aplica si la acest avion eminamente civil care era folosit de o unitate militara

Am dorit sa spun un avion albastru ( indiferent daca culoarea era civila) in folosinta armatei sau cu insemne militare , nu un avion vopsit intr-un albastru militar , adica o culoare destinata armatei . Din cauza ca am folosit cuvantul RLM , cred ca s-a inteles gresit .
Pe net am gasit in repetate randuri cum ca Me-ul 209 V4 a fost vopsit in albastru RLM 24 . Si acesta e inmatriculat civil si nu a fost dezvoltat pentru lupta . Culoarea ( de fapt nuanta si nu faptul ca e albastru ) de pe epava acestuia civila ( cred ) si ea , in ciuda denumirii , mi s-a parut foarte apropiata de ceea ce se vede in fotografia cu 108 -ul romanesc . ( vezi foto , desi cred ca se pot gasi imagini mult mai bune ale acelui avion ).

Citeaza

Si ce daca e "Albastru de Prusia"?

Citeaza

Exista poze care arata ca aceste avioane erau vopsite in fel si fel de culori, si albastre, si crem, chiar si crem cu albastru (avionul personal al lui Willi Messerschmitt) sau argintiu.

Stiu . E o informatie utila , zic , pentru cineva care ar dori sa modelesca unul ca cel rom. si nu -i sigur ce fel de albastru sa aleaga . Am pus mai jos si cateva profile (doar "pe" albastru) ale unui talentat artist , fara sa stiu insa pe ce date se bazeaza ( sursa de inspiratie) . Nu am cercetat chiar atat de amanuntit subiectul . Din pacate nu mai stiu de unde le-am cules ; daca gasesc linkul , il postez..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Bf-108-B1-D-ICNN-Europaflug-1937.jpg
  • Imagine atasata: Bf-108-B-1-Taifun-1561.jpg
  • Imagine atasata: Bf-108-B-1-Taifun-Schweiz-A-203.jpg
  • Imagine atasata: Bf-108-B-1-Taifun-LC-44-5.jpg
  • Imagine atasata: Me-209-V1-Lw-hoch.jpg
  • Imagine atasata: foto 800px-Me_209_Krakau_2010-04-24_01.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 12 June 2012 - 09:53 PM

#93 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 12 June 2012 - 11:29 PM

Dany, eu unul nu stiu ce stii sau nu stii tu. In postarile de mai sus apari nedumerit.
Dar chiar daca eu am spus ce stiai tu (desi nu ne-ai spus), poate ca spusele mele or fi de folos si celor care nu stiu ce stii tu.
Radu

#94 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 June 2012 - 11:18 AM

Eu zic ca va compectati unul pe celalalt. Deci informatiile, puse cap la cap, devin utile.

#95 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 13 June 2012 - 09:16 PM

Ca sa mai racorim discutia atasez 3 poze legate de ARR

1 AVIATIK Berg, revopsit, prin anii 20

2 Fokker D XVI, singurul de la noi si probabil primul cu inmatriculare dubla civila-militara

3 O aterizare mai ciudata, sau cine stie cum o fii ajuns acolo.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: v1.jpg
  • Imagine atasata: v3.jpg
  • Imagine atasata: v2.jpg

#96 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 13 June 2012 - 10:45 PM

frumoase pozele...ca intotdeauna... :hi:

#97 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 14 June 2012 - 09:42 PM

Vad ca pozele mele au avut efect. Acum inca una sa va linistesc de tot :lol: Ansaldo SVA, singurul din ARR, primit cadou dupa un turneu de prezentare. Nu stiu daca in poza este cocarda romanesca sau inca persista cea italieneasca.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sva.jpg

#98 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 14 June 2012 - 10:34 PM

...e italieneasca ...nu prea seamana cu cocarda romaneasca (tip alb-negru)...intrucat albastrul aparea totodeauna mai deschis decat rosul, in pozele alb-negru...era o descriere stintifica privind motivele pentru care albastrul "inseala" aparatele foto din acele timpuri.

Italienii nu au albastru in cocarda...doar rosu, alb si verde ...cele 2 culori sunt inchise in spectrul alb-negru..si se poate vedea si in poza.

parerea mea...

#99 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 14 June 2012 - 10:52 PM

Dar cum a fost înmatriculat românesc? L-or fi lăsat cum l-au vopsit italienii şi i-au aplicat doar tricolorul pe direcţie şi "cocărzile" noastre? Ştie cineva?
Că eu am un ANSALDO SVA-5 - mă rog, machetuţă slabă la interior, SMER, dar se poate îmbunătăţi, nu? - şi tare m-ar mânca "pălmili" să-l fac de-al nostru.

#100 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 14 June 2012 - 11:09 PM

Probabil au adaptat culorile nationale peste cele italienesti. Deriva la fel probabail. Oricum cred ca nu a avut viata lunga avionul, parca a fost accidentat. trebuie sa verific ceva date.

Inca o poza de data asta din colectia unui prieten facuta cu digitalul dupa original.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sv.jpg

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul