Aceasta postare a fost editata de horia: 10 June 2012 - 08:28 PM
Poze ARR color, alb/negru
Postat 11 June 2012 - 12:02 AM
Citeaza
Greu de zis ... Btw . , in dreptul inscrisului " ziua " si " muncii " nu se vede o bucatica de cocarda ?
Ps. Ar fi fain ca pe partea dreapta sa fi scris si " Garda" ceva slogane .
Aceasta postare a fost editata de dany: 11 June 2012 - 12:04 AM
Postat 11 June 2012 - 10:13 AM
Cat despre "verdele de IAR80 de la Muzeul Militar"...nu cred. Poate doar resturile avionului lui Mociornita. Dar chestia aia la 1/1 care aduce vag a IAR80 e vopsita in "verde de tab reserist" si nu are nici o legatura cu camuflajul purtat de avion in timpul razboiului.
Radu
Postat 11 June 2012 - 11:39 AM
Are cineva idee pana in ce an au zburat aceste avioane de turism la noi? De exemplu avioanele Miles inca mai erau in stare de zbor prin anii 50.
Postat 11 June 2012 - 12:39 PM
horia, la 11 June 2012 - 11:39 AM, a spus:
Pai vezi daca nu intrebi? Eu ti-am spus ca era un 108 la mai putin de o jumatate de ora dupa ce ai pus poza pe forumul worldwar2.ro Te scuteam de nesomn...
Un lucru uitat despre 108 este ca i se puteau plia aripile. Acest avion a fost creat sa incapa intr-un garaj, era pur si simplu gandit ca o "limuzina cu aripi".
Radu
Postat 11 June 2012 - 01:00 PM
Intrucat contrastul pozei este foarte mare, e greu de spus exact ce tip de verde era, eu l-as compara cu verdele rusesc, gasit pe aceasta poza http://www.armchairg...rpov-u2-po2.jpg
Ce arere aveti?
PS..."elicea cred ca e galbena"...
Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 11 June 2012 - 01:01 PM
Postat 11 June 2012 - 01:16 PM
radub, la 11 June 2012 - 12:39 PM, a spus:
Un lucru uitat despre 108 este ca i se puteau plia aripile. Acest avion a fost creat sa incapa intr-un garaj, era pur si simplu gandit ca o "limuzina cu aripi".
Radu
Poza am cumparat-o dupa 60 de ore de nesomn.Sambata la 5 dimineata eram la targul de antichitati venind direct de la petrecerea de 10 ani de la terminarea liceului. Deci nu poza mi-a creat insomnii. Sunt alte poze pe care nu am apucat sa le cumpar de-a lungul timpului si care imi mai bantuie noptile si acum!.
Postat 12 June 2012 - 09:36 PM
Citeaza
Stiam asta .
Citeaza
Am dorit sa spun un avion albastru ( indiferent daca culoarea era civila) in folosinta armatei sau cu insemne militare , nu un avion vopsit intr-un albastru militar , adica o culoare destinata armatei . Din cauza ca am folosit cuvantul RLM , cred ca s-a inteles gresit .
Pe net am gasit in repetate randuri cum ca Me-ul 209 V4 a fost vopsit in albastru RLM 24 . Si acesta e inmatriculat civil si nu a fost dezvoltat pentru lupta . Culoarea ( de fapt nuanta si nu faptul ca e albastru ) de pe epava acestuia civila ( cred ) si ea , in ciuda denumirii , mi s-a parut foarte apropiata de ceea ce se vede in fotografia cu 108 -ul romanesc . ( vezi foto , desi cred ca se pot gasi imagini mult mai bune ale acelui avion ).
Citeaza
Citeaza
Stiu . E o informatie utila , zic , pentru cineva care ar dori sa modelesca unul ca cel rom. si nu -i sigur ce fel de albastru sa aleaga . Am pus mai jos si cateva profile (doar "pe" albastru) ale unui talentat artist , fara sa stiu insa pe ce date se bazeaza ( sursa de inspiratie) . Nu am cercetat chiar atat de amanuntit subiectul . Din pacate nu mai stiu de unde le-am cules ; daca gasesc linkul , il postez..
Aceasta postare a fost editata de dany: 12 June 2012 - 09:53 PM
Postat 13 June 2012 - 09:16 PM
Postat 14 June 2012 - 10:34 PM
Italienii nu au albastru in cocarda...doar rosu, alb si verde ...cele 2 culori sunt inchise in spectrul alb-negru..si se poate vedea si in poza.
parerea mea...
Postat 14 June 2012 - 10:52 PM
Că eu am un ANSALDO SVA-5 - mă rog, machetuţă slabă la interior, SMER, dar se poate îmbunătăţi, nu? - şi tare m-ar mânca "pălmili" să-l fac de-al nostru.
Postat 14 June 2012 - 11:09 PM