Forum Machete,Modelism,Hobby: Cum se fac placile de pe o pista de aterizare - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum se fac placile de pe o pista de aterizare mai exact cele din jurul pistelor de aterizare

#1 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 299
  • Inregistrat: 05-December 06

Postat 21 January 2008 - 11:15 PM

Imi puteti spune cum se poate face aceasta parte
sau,sa ma redirectionati catre un tutorial.. nici nu stiu cum se numeste :lol:

Multumesc anticipat !!

#2 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 22 January 2008 - 09:45 AM

O idee, ar fii sa le faci din bucati de foaie de stiren subtire de 0,3-0,5, lipite pe o baza, urmand apoi procedurile de vopsire pentru a reliefa despartiturile dintre placi.

#3 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 22 January 2008 - 09:46 AM

Aici gasesti oarece raspunsuri. Plus

#4 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 22 January 2008 - 10:06 AM

:lol: Daca esti puturos merge si asa... asa

#5 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 22 January 2008 - 12:11 PM

Aia se cheama "platforma" (in engleza ii zice "apron")
Platforma este absolut diferita de o pista de aterizare.

Pistele de aterizare sunt construite intr-un mod special (straturi diferite care merg pana la o adancimce de pana la doi metri) ca sa reziste la impactul creat de aterizarea avionului. Majoritatea pistelor sunt tratate pentru aderenta si drenaj cu santuri foarte fine. Marginile sunt de asemenea create in asa fel incat sa ajute la evacuarea rapida a apei. Pistele au balize pe centru si pe margini la distante regulate.

Platformele sunt cu mult mai simple. Sunt beton pur si simplu (destul de gros cat sa preia greutatea). Betonul este turnat asa cum se toarna betonul pe un drum obisnuit - se face un cofraj din scanduri si se toarna betonul. Acele dungi dintre "dale" sunt create cand este inlaturat "cofrajul". Spatiile dintre "dale" sunt de obicei umplute cu smoala (precum si orice crapaturi care pot aparea intre timp) ca sa inhibe aparitia ierbii, dar de multe ori, iarba invinge pe ici colea.

Atentie: pe internet "se poarta" tot felul de platforme fanteziste cu baltoace de ulei, combustibil varsat pe jos, etc. Asa ceva nu este pemis. Orice combusibil sau ulei varsat pe jos este sursa de incendiu sau accidente si este tratat imediat cu nisip. Daca este o scurgere persistenta, se pun imediat tavi cu nisip sub scurgere. In plus, combustibilul si uleiul ataca betonul si il distrug, inca un motiv in plus pentru eliminarea oricaror astfel de pete. Se pot forma baltoace de apa, dar asta e cel mai intalnit gen de baltoaca.

Daca vrei sa faci o platforma, ia niste carton gros, da-l cu vopsea de culoarea cimentului (uita-te pe geam si vezi ce culoare are cimentul in fata casei tale, inclusiv nuantele si variatiile de culoare dintre dale) apoi traseaza dungile de smoala dintre dale cu tus (sau o carioca). Poti masca niste dungi si marcaje la sol.

HTH

Radu

PS am vazut toatea astea pe viu cand se faceau reparatii la Otopeni.

#6 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior

Postat 22 January 2008 - 09:35 PM

multumesc radub! si la toata lumea !!

#7 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior

Postat 26 January 2008 - 05:39 PM

ca sa nu "murdaresc" forum-ul ... imi puteti spune cum se fac drumurile de noroi ? ( de preferat cele din padure)

Aceasta postare a fost editata de ikarus: 26 January 2008 - 05:40 PM

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 January 2008 - 08:04 PM

O sugestie. Faci totul din ipsos (in care pui pe linga apa si aracet) pe care il modelezi, adica gropi, sleauri etc, cind e pe cale sa se usuce. Dupa uscare complecta, dai un stat de de aracet mai grosut peste care cerni pamint uscat, mojarat fin si lasi totul sa se usuce. Lasa unele zone neacoperite cu pamint, acolo presarind rumegus foarte fin (sau iarba Noch, dac ai) sau frunze uscate, tocate fin. Dupa uscare, rumegusul in vopsesti in diferite nuante de verde si maro pentru a simula iarba. Atentie, noroiul nu este lucios decit daca e ud! Noroiul ud este greu de simulat, daca gresesti arata nefiresc.

#9 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 26 January 2008 - 08:44 PM

Vezi postareaZ-mare, la 26 Jan 2008, 20:04, a spus:

Atentie, noroiul nu este lucios decit daca e ud! Noroiul ud este greu de simulat, daca gresesti arata nefiresc.

Atentie! Noroiul care nu luceste este uscat deci este chiar crapat. In rest sunt de acordeon cu prietenul Zet.
Pentu "pista" ta metode sunt destule. Sunt sigur ca n-ai incercat nimic pana la intrebare ca sigur iti iesea.
Ceva exemple:
1 - de la Otti realizare: pal melemint pe care sa zgarie cu un zgarieci delimitare dintre scanduri
2 - alta metoda: carton sau prespan taiat si lipit pe suport cu spatii intre bucati
3 - de la mine realizare: smirghel fin taiat ca la punctul 2, lipit ca la puncul 2, si vopsit. Pentru ca e smirhel, deci rugos, are si textura chiar vopsit

Bafta!

#10 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 28 January 2008 - 03:21 PM

Sugestia mea : foarte ieftin si rapid de realizat http://xoffender.bpl...mid=00019&sid=0
o mai poti prelucra putin in Photoshop si ii pui si niste "iarba"....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2__2_.jpg

#11 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 29 January 2008 - 10:11 PM

Vezi postareaeugen, la 22 Jan 2008, 10:06, a spus:

:-( Daca esti puturos merge si asa... asa

Eugen mie imi place metoda ta, dar, nu mai gasesc fisierele pentru printare! Pe pot primi pe mail? :search:

Aceasta postare a fost editata de Cata: 29 January 2008 - 10:13 PM

#12 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 30 January 2008 - 08:42 AM

Fisierele erau puse la o adresa la care nu mai am acces. Pe mail e cam complicat pentru ca fisierul este destul de "mare". Trebuie sa-l caut si sa vedem cum l-am putea posta aici.

#13 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 31 January 2008 - 11:40 AM

Am eu fisierele lui Eugen
Unul are 7 Mega iar unul 8 Mega
Daca adresa ta de mail suporta atata, le pot trimite.
Insa da-mi adresa de mail, ca nu o am

#14 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 31 January 2008 - 11:55 AM

Pai... daca poti trimite-i-le direct lui Cata. Eu le am pe undeva... pe unul din cele enspezeci de CD-uri. N-am avut cand timp sa le caut... :search:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi