Forum Machete,Modelism,Hobby: putin ajutor - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

putin ajutor T 38 romanesc

#21 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 21 January 2008 - 09:05 PM

Malasorte pe mine ma int ce variante am avut ca sa stiu ce maketa imi fac ori C ori G ca am 2 makete si pot sa fac oricare varianta dar eu doresc sa fac varianta corecta care am avuto,,,,,,,,,,deci ma int ce fel de varianta a fost folosita de ai nostri ca sunt bulversat deocamdata uni zic ca A,B,C alti zic E,F,G singura varianta care deocamdata sunt si cred ca este corecta este cu G care l-am postat mai sus restul pozele care sunt cu T 38 nu sunt clare ca sa imi pot da seama de varianta care este, ca sunt citeva mici deosebiri intre variante

#22 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 21 January 2008 - 11:53 PM

Am si eu un Pz 38(t) ausf G Dragon luat cu gandul de a-l face romanesc. Ce-i drept, nu prea pot sa fac diferenta intre variante, stiu doar ca la cele timpurii blindajul frontal nu era drept, fiind mai in fata in dreptul mitraliorului. Nu vreau sa spun ca nu am avut si G-uri, dar nu pot sa ignor ceea ce s-a tot scris ca am fi avut doar dintre variantele A-E.
Prima poza este interesanta, pentru ca tancul din primplan pare sa fie un ausf E/F (sau chiar G...) de comanda (conform capacului pus in locul mitralierei); la al doilea tanc umbra vizorului soferului este vizibil mai mica, ceea ce arata ca este probabil un ausf A-C.
Poza cealalta nu ma convinge ca ar fi romanesc, pentru ca sd.anh 115 are numere de WH.
Un ultim comentariu: batalionul T38 a avut doar 50 de tancuri in 3 companii, si din cate stiu germanii nu ne-au mai dat vehicule de schimb. Stiu ca ai nostri nu au avut timp sa le revopseasca in verde si au stilizat balkenkreutz-ul cu ce au avut la indemana, dar mi s-ar parea ciudat sa nu fi uniformizat numerele de pe turela macar la nivel de companie...
PS: oare ne-au dat doar tancurile, sau si vehiculele de mentenanta, ca sdkfz 7, trailere, etc?

#23 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 22 January 2008 - 08:25 PM

Vezi postareakingtiger3002, la 21 Jan 2008, 21:05, a spus:

Malasorte pe mine ma int ce variante am avut ca sa stiu ce maketa imi fac ori C ori G ca am 2 makete si pot sa fac oricare varianta dar eu doresc sa fac varianta corecta care am avuto,,,,,,,,,,deci ma int ce fel de varianta a fost folosita de ai nostri ca sunt bulversat deocamdata uni zic ca A,B,C alti zic E,F,G singura varianta care deocamdata sunt si cred ca este corecta este cu G care l-am postat mai sus restul pozele care sunt cu T 38 nu sunt clare ca sa imi pot da seama de varianta care este, ca sunt citeva mici deosebiri intre variante

Spune-mi cine zice ca am avut variantele E, F, G ?!
Uite astia zic ca am avut A, B, C.

#24 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 22 January 2008 - 09:06 PM

am toate cartile care se pot gasi despre LT 38 si am tot citit in ele tot ce se poate despre ai nostri de aceea inca nu sunt hotarit ce si cum :lol:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2008/post-86-1201028641.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2008/post-86-1201028649.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2008/post-86-1201028660.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2008/post-86-1201028668.jpg

#25 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 22 January 2008 - 09:14 PM

nici in cartile editate la noi nu se vb nimic despre variante deci suntem inca in zona crepusculara ....asha cum nu se face referire nici la P4 H sau J totul este presupunere pina la a fi ceva corect asha si cu T 38 inca suntem la ora de sapaturi in necunoscut , sincer ma asteptam macar in revista modelism sa se scrie ceva mai concret despre batalionul T38 dar am fost total dezamagit ca si pina acuma de revista care se face de ris cu fiecare luna de aparitie deci sapam pina credem ca va fi corect Nu-i asha Blue-Max

#26 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 22 January 2008 - 11:31 PM

Referitor la poza cu cele doua Pz 38,nu, Blue-Max nu este crucea lui Mihai . Este clasica cruce germana! Iar pe cele doua tancuri eu vad foarte clar pe canistre clasicul drapel german asezat in calsica pozitie, spre a nu fi confundati de propria aviatie. Am marcat cu rosu zona...

#27 Useril este offline   Vali 

• Membru senior

Postat 22 January 2008 - 11:32 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rumanische.jpg

#28 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 23 January 2008 - 07:46 AM

Vezi postareaVali, la 22 Jan 2008, 23:31, a spus:

Referitor la poza cu cele doua Pz 38,nu, Blue-Max nu este crucea lui Mihai . Este clasica cruce germana! Iar pe cele doua tancuri eu vad foarte clar pe canistre clasicul drapel german asezat in calsica pozitie, spre a nu fi confundati de propria aviatie. Am marcat cu rosu zona...

Eu nu neg ca acolo e un steag care are mare probabilitate sa fie steagul nazist. Dar ca, ce se vede acolo, e clasica cruce germana, e ca si cum ai zice ca Hitler si Antonescu sunt frati gemeni.
Care e clasica cruce germana ?! Eu zic ca e Balkenkreuz-ul. Ce se vede acolo nu seamana deloc cu un Balkenkreuz. La inceput crucea germana pe tancuri era una normala, galbena parca, dar subtire, supla. Ce se vede acolo e o cruce lata, grasa. Ceva e dubios cu aceasta poza si cu crucile de pe aceste tancuri .....
Iata marita cu 500% crucea de pe tancul din stanga.

Ah, am uitat: cum se explica prezenta la ambele cruci, de la ambele tancuri a "umbrei" din mijloc. Unde se regaseste aceasta "umbra" in clasica cruce germana .. ?! :lol:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2008/post-15-1201067123.jpg

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 23 January 2008 - 07:48 AM

#29 Useril este offline   Vali 

• Membru senior

Postat 23 January 2008 - 08:13 AM

Eu tot germana o vad... E modelul format doar din linii albe ca pe Pz III -iul de mai jos. Au fost vopsite la pensula si difera grosimea liniilor albe .
Crucea lui Mihai,varianta alba vopsita pe cutia blindata nu avea nimic la mijloc!

Vali.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pz38c.jpg
  • Imagine atasata: aik.jpg

#30 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 23 January 2008 - 09:35 AM

Vezi postareaVali, la 23 Jan 2008, 08:13, a spus:

Crucea lui Mihai,varianta alba vopsita pe cutia blindata nu avea nimic la mijloc!

Nici n-am sustinut ca ar fi vorba de Crucea lui Mihai, varianta alba simplificata !!!
Oricum, daca era Balkenkreuz (ala e modelul format doar din linii albe), ar fi trebuit sa aiba "pata neagra" si pe bratele crucii, nu numai in centru, nu ?!.
Se invoca tot felul de asemanari (partiale) cu crucea germana, dar NIMENI nu explica elementele care nu concorda cu o cruce germana ...
Eu zic ca e oricum ciudata crucea din aceasta poza .... fie ca e germana sau al lui Mihai !

#31 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 23 January 2008 - 10:12 AM

D a adevarul ca sunt foarte ciudate crucile dar asta este ....deocamdata nu ne-am lamurit ce variante de T 38 am avut noi sau da? Eu sunt sigur ca am avut si G dar inca este o necunoscuta

#32 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 23 January 2008 - 11:24 AM

Vezi postareaBlue-Max, la 23 Jan 2008, 07:46, a spus:

Vezi postareaVali, la 22 Jan 2008, 23:31, a spus:

Eu nu neg ca acolo e un steag care are mare probabilitate sa fie steagul nazist. Dar ca, ce se vede acolo, e clasica cruce germana, e ca si cum ai zice ca Hitler si Antonescu sunt frati gemeni.
Care e clasica cruce germana ?! Eu zic ca e Balkenkreuz-ul. Ce se vede acolo nu seamana deloc cu un Balkenkreuz. La inceput crucea germana pe tancuri era una normala, galbena parca, dar subtire, supla. Ce se vede acolo e o cruce lata, grasa. Ceva e dubios cu aceasta poza si cu crucile de pe aceste tancuri .....
Iata marita cu 500% crucea de pe tancul din stanga.

Ah, am uitat: cum se explica prezenta la ambele cruci, de la ambele tancuri a "umbrei" din mijloc. Unde se regaseste aceasta "umbra" in clasica cruce germana .. ?! :lol:

Balkenkreutz la inceput a fost alba, acoperita mai mult sau mai putin total cu galbenul folosit pentru insemne divizionale in timpul campaniei din Polonia (albul era prea proeminent). Pana la inceputul campaniei franceze a fost adoptata forma ei cea cunoscuta, alba cu centru gol, iar in 1943, odata cu adoptarea camuflajului pe baza de galben inchis, centrul crucii a fost vopsit in negru pentru un contrast mai bun. Au existat variatii in ceea ce priveste marimea crucii germane, intre care si crucea lata de pe Pz38t-urile din poza amintita. Toate pozele cu T38 pe care le am arata Crucea lui Mihai pe turela, iar marginile sunt foarte subtiri. Profilul din Trupele Blindate in armata Romana are crucea germana modificata cu vopsea galbena in loc de alb si negru in interior.
Eu unul cred ca tancurile din poza sunt germane - crucea seamana mai mult cu Balkenkreutz decat cu Crucea lui Mihai si se gaseste acolo unde se gasea de obicei pe Pz 38t. Ca sa nu mai vorbim de drapel...

#33 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 22-December 07

Postat 23 January 2008 - 11:41 AM

713 si 714 se pare ca sunt numere de blindate germane, dupa cum ilustreaza setul de decaluri de la Tristar:

http://www.perthmilitarymodelling.com/revi...ar/tri35020.htm

#34 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 23 January 2008 - 11:44 AM

Am "plantat" poza si pe worldwar2.ro. Sa auzim si alte pareri.
Pana una alta, cei de acolo nu elimina asa de ferm ideea ca tancurile romanesti nu puteau purta drapelul cu zvastica, ca identificare pt. aviatie.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi