Asa cum spune titlul, caut instrictiuni pentru un fel de calculator de navigatie numit Plath DR2 (similar cu cel din poza). Am scotocit pe net dar ce am gasit a fost subtire, poze, obiecte scoase la licitatii, ceva info intr-o revista in format electronic numita Windicator (pagina 5), dar nimic foarte precis.
Are cineva informatii despre modul de calcul cu o asemenea rigla de calcul?
Multumesc!
Pagina 1 din 1
Caut instructiuni pentru Dreieckrechner Baumuster: Plath DR2
Postat 22 January 2008 - 03:41 PM
Indicatii precise gasesti intr-un manual de navigatie mai vechi. Pentru ca acum navigatia se face pe GPS si FMC-uri nu se mai foloseste asta. Din cate stiu eu e un calculator de deriva care indica unghiul de zbor al avionului bazat pe directia de zbor dorita, cel al vantului si temperatura aerului. Practic iti spune ce corectii sa faci pentru a obtine un anumit curs in functie de conditiile atmosferice.
Postat 22 January 2008 - 04:10 PM
Pe la vreun cerc militar dotat cu biblioteca. Sigur ei au asa ceva. Suplimentar te poti adresa la un club de aviatie, sigur instructorii stiu, pentru ca e materie obligatorie
Principial, introduci cursul avionului (indicatorul cu macheta) si directia vajgalaului (a se citi vantoasele) si cred ca pe fata cealalta o sa iti dea unghiul cu deviatia pentru zbor.
Principial, introduci cursul avionului (indicatorul cu macheta) si directia vajgalaului (a se citi vantoasele) si cred ca pe fata cealalta o sa iti dea unghiul cu deviatia pentru zbor.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1