Forum Machete,Modelism,Hobby: eMule - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

eMule

#1 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 16 January 2008 - 12:06 PM

Am vazut topicul "OFER la schimb - documentatie in format electronic" initiat de Band1T, si care, din motive intemeiate a fost inchis.

Dupa cum cred ca stiti (sau poate nu stiti) acest site/forum nu accepta/incurajaza piratarea acelor informatii care intra sub incidenta legii drepturilor de autor, indiferent de natura tipului de informatii (carti, documentatii, filme, muzica etc. etc. etc.). Nu vreau sa ne apucam de comentarii pe acest subiect. Punct.

Ceea ce face fiecare in particular e treaba lui, si raspunde personal.

Acum... independent si indiferent de vointa si/sau principiile cuiva, exista posibilitatea de a gasi si descarca cam tot ce va trece prin minte.
O solutie (printre multe altele) este eMule ( http://www.emule-pro...eneral.cgi?l=38 ).
Descrcati, instalati si configurati programul, si... spor la download.

Tot ce faceti, indiferent ca "dati" sau "luati", indiferent ce "dati" sau "luati", este pe barba voastra!

Nu stiu daca discutiile despre instalarea si configurarea programului pot fi considerate ca incalcari ale regulamentului acestui forum. Daca da atunci... asta e. Daca nu, atunci poate discutam aici EXCLUSIV despre aceste aspecte (instalarea si configurarea eMule).

eMule este un sistem peer-to-peer file sharing, exista, n-am informatii c-ar fi ilegal, dar nu a fost creeat cu scopul de a incalca legile.

Daca am calcat pe bec imi cer scuze, si topicul poate fi sters.

Aceasta postare a fost editata de eugen: 16 January 2008 - 12:30 PM

#2 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 16 January 2008 - 01:11 PM

*daca eu nu postez nimic , ce sa fac daca am gasit aceste site ...

http://avaxsphere.com/

http://www.farposst.ru/

#3 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior
  • Postari: 299
  • Inregistrat: 05-December 06

Postat 16 January 2008 - 03:54 PM

torrent wannabe ?

#4 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior

Postat 16 January 2008 - 04:11 PM

http://www.betah.co.....aspx?top10=yes

#5 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 16 January 2008 - 05:56 PM

Vezi postareaeugen, la 16 Jan 2008, 12:06, a spus:

eMule este un sistem peer-to-peer file sharing, exista, n-am informatii c-ar fi ilegal, dar nu a fost creeat cu scopul de a incalca legile.

Treaba asta e asemanatoare cu vechiul Cod Rutier. Acesta interzicea folosirea detectoarelor radar, insa legea permitea vanzarea si cumpararea acestor dispozitive.
Cam acelasi lucru e si eMule: Poate ca utilizarea lui nu e ilegala dar informatiile "manipulate" ( carti, reviste, muzica, filme , etc.) sunt protejate de copyright si n-ar trebui obtinute fare plata drepturilor de autor.
Parerea mea....

Aceasta postare a fost editata de DragosP: 16 January 2008 - 05:59 PM

#6 Useril este offline   Band1T 

• Membru senior
  • Postari: 181
  • Inregistrat: 23-October 07

Postat 16 January 2008 - 07:55 PM

Vezi postareaionicaf, la 16 Jan 2008, 13:11, a spus:

*daca eu nu postez nimic , ce sa fac daca am gasit aceste site ...

http://avaxsphere.com/

http://www.farposst.ru/

cazul meu:
multe din aceste carti (pe care le am) sunt downloadate contra cost..(ex: faci un cont de 10$ si descarci 30 titluri..)
eu am adus astfel de carti de pe diferite site-uri contra cost...mai scump sau mai ieftin...
asta inseamna ca sunt piratate?
am adus si foarte multe carti de pe site-uri gratuite...
altele le-am scanat personal la servici...
ma rog, cine e interesat sa ma caute...
cine nu, sa nu dea cu pietre...
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de Band1T: 16 January 2008 - 07:57 PM

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 January 2008 - 08:03 PM

Citeaza

Nu te lasa sa descarci decit...1.7kB :friends:

#8 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 16 January 2008 - 08:17 PM

Citeaza

multe din aceste carti (pe care le am) sunt downloadate contra cost..(ex: faci un cont de 10$ si descarci 30 titluri..)
eu am adus astfel de carti de pe diferite site-uri contra cost...mai scump sau mai ieftin...
asta inseamna ca sunt piratate?

Evident ca inseamna ca sunt piratate. Doh! Doar daca nu cumva site-urile in cauza au permisiunea autorului sa distribuie materialele in cauza, ceea ce ma indoiesc extrem de tare. :friends: Plata a fost catre un tert NU pentru continutul cartii, ci pentru dreptul de a descarca materialul piratat in cauza. E o diferenta fundamentala fata de cazul in care platesti, legal, pentru continutul cartii.
Indiferent ca s-a platit sau nu pentru dreptul de a le descarca sau au fost descarcate gratis, cartile tot piratate sunt. Scurt. Nu vreau sa intru in discutii depre daca e bine sau e rau, dar cred ca trebuia clarificat aspectul asta.
Treaba cu scanatul de carti sau reviste, chiar daca sunt cumparate de la librarie, fara permisiunea autorului, in vederea distributiei (gratuit sau nu), e cat se poate de ilegala. Asta doar ca sa se stie, la fel nu discutam despre bine sau rau.

O lectura interesanta e legea drepturilor de autor 8/1996 ... Pentru cultura generala, mai mult.

PS: o completare... Domeniul asta al drepturilor de autor e vast si interesant, si inca imperfect legiferat... Ce trebuie insa tinut cont, si e un lucru la care poate nu multi se gandesc, e faptul ca daca autorii cartilor nu sunt compensati cumva, ce interes vor mai avea sa cerceteze, sa scrie, sa publice? Chestia cu pirateria, mai ales in domenii restranse, cum e cazul modelismului, e intr-un fel furatul propriei caciuli.

#9 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 17 January 2008 - 09:31 AM

:friends: Ca in multe alte discutii din ultima vreme, nu ne putem abtine sa nu deviem mai mult sau mai putin...

Citeaza

Dupa cum cred ca stiti (sau poate nu stiti) acest site/forum nu accepta/incurajaza piratarea acelor informatii care intra sub incidenta legii drepturilor de autor, indiferent de natura tipului de informatii (carti, documentatii, filme, muzica etc. etc. etc.). Nu vreau sa ne apucam de comentarii pe acest subiect. Punct.

Citeaza

Tot ce faceti, indiferent ca "dati" sau "luati", indiferent ce "dati" sau "luati", este pe barba voastra!

Citeaza

Nu stiu daca discutiile despre instalarea si configurarea programului pot fi considerate ca incalcari ale regulamentului acestui forum

Sau daca incalca vreo alta lege...

Citeaza

[...]Daca nu, atunci poate discutam aici EXCLUSIV despre aceste aspecte (instalarea si configurarea eMule).

Incepe sa-mi para rau c-am deschis discutia. Treaba cu "facerea de bine"! :yahoo: Mai bine stergem topicul.
Deasemenea as prefera sa fie sters topicul http://www.cartula.r...hp?showtopic=36
Si poate si altele...

Aceasta postare a fost editata de eugen: 17 January 2008 - 10:13 AM

#10 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 17 January 2008 - 11:50 AM

Eugen, daca fix din prima linie a topicului creezi conditiile pentru ca cineva sa se simta vizat, sper ca ti-e clar de ce s-a deviat.

In plus, nu pot sa nu remarc ca lumea nu stie ce e voie si ce nu... E chiar foarte utila lectura legii in cauza, din punctul asta de vedere. Macar asa se mai lamuresc niste lucruri, mai ales ca tocmai tu ai vorbit despre mult mai multe decat simpla instalare de eMule :friends:

In fond, ce te deranjeaza exact la discutia asta? Vrei sau nu, situatia e cea care e. Statutul respectivelor carti, este cel care este... eMule se instaleaza cu un "anume" scop. Si invariabil se va ajunge sa se discute despre acest statut, fie ca iti convine sau nu.
Eu nu am o problema cu discutia asta, asa ca nu vad de ce ar trebui stearsa. Dupa cum am mai spus, e OK pana la postarea de materiale piratate. Am insa o mica problema cand se considera ca piratarea cartilor e absolut normala si e cat se poate de ok, ca sa nu zic chiar o activitate care merita incurajata... Ar trebui sa fiti constienti ca lucrurile nu stau chiar asa, si daca tot se face, macar sa nu fie considerata o chestie normala. Nu fac morala nimanui, dar ma deranjeaza un pic cand lumea ignora implicatiile un pic mai largi ale acestei activitati. Asta-i tot...

#11 Useril este offline   eugen 

• Membru senior

Postat 17 January 2008 - 01:00 PM

0. Cu discutiile despre Legea 8... poate ar fi util. Dar stii ce va iesi!

1. Intentia a fost:
a) Ca se stie ca...
b) ... Ca sa se ajute singuri in 90% din cazuri...
b) ... tocmai ca sa NU se mai discute pe fata, sau chiar deloc, despre...
2. Am spus, voalat: "exista posibilitatea de a gasi si descarca cam tot ce va trece prin minte". Era o constatare NU o instigare.
3. Am incercat sa punctez - de 2 ori - ca fiecare face ce face pe barba dumisale.
5. Rugasem clar si explicit (tocmai pentru ca e un subiect sensibil) sa: "discutam aici EXCLUSIV despre aceste aspecte (instalarea si configurarea eMule)."
4. Pana la (si dupa) pstarea lu' nenea Band1T, direct "implicat" - si pe care daca l-am suparat, imi cer scuze - sunt 4 (plus inca una) postari cam off-topic??? Fara suparare :friends:

:yahoo: Eu "seruiesc" pe eMule poze cu bunica cand era fata, filme cu pisica mea cand sare dupa muste, cu mine dansand Lacul lebedelor si muzica facuta de mine la lighean, cratita si polonic!

P.S. In ziua de azi faza cu "sa mor ca n-am stiut!"... Fata comentarii!

Aceasta postare a fost editata de eugen: 17 January 2008 - 01:04 PM

#12 Useril este offline   Band1T 

• Membru senior
  • Postari: 181
  • Inregistrat: 23-October 07

Postat 18 January 2008 - 08:29 PM

eu nu m-am suparat, aveti dreptate, piratarea cartilor nu e in regula!
dar atata timp cat o sa le gasesc pe net. o sa-mi fac un "stoc" de astfel de carti, pe care le pot oferi la schimb coforumistilor care doresc.
bafta!

Aceasta postare a fost editata de Band1T: 18 January 2008 - 08:35 PM

#13 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 18 January 2008 - 09:00 PM

Vezi postareaBand1T, la 18 Jan 2008, 20:29, a spus:

piratarea cartilor nu e in regula!

Ba este chiar ilegala. Din cauza asta , eu daca am nevoie de o carte caut pe cineva sa mi-o imprumute, sau daca e cineva care are nevoie de carti pe care le am, atunci le imprumut cu placere. Asta mi se pare cea mai OK actiune si nu contravine nici unei legi.

Bafta!

#14 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 19 January 2008 - 01:44 AM

Ba cam contravine si asta. Nu am legea la indemana dar luni la servici (oficiul roman pt. drepturi de autor) o sa va punctez din ea.
Legea este atat de imbecila incat daca m-am plictisit de discul (placa) mea veche cu Beatles si vreu sa ti-o dau tie cadou, pot fi amendat (pentru ca distribui opere sonore purtatoare de drept de autor si drepturi conexe catre o persoana sau grup de persoane (daca iau in calcul si famelia lu matale) care nu a platit aceste drepturi). Eu am insa voie sa ma bucur in cadru familial de aceste opere pe care le-am platit, pana la refuz si inca un pic dupa aia.

Daca mintile luminate de la noi s-ar muta in Paris sau in Londra, toti vanzatorii ambulanti de antichitati de pe Sena sau din vreun "sunday flea market" ar trebui zvarliti in negre temnite pt. ca vand la tarabe "placi cu Aznavour" si carti vechi.

Imprumutatul reprezinta (delicat spus) shuntarea drepturilor de autor. Ce sa mai dau eu banii pe carte ca si-o i-a Crios si mi-o da si mie...

Eu cred ca ar trebui sa apelam putin la logica si bunul simt ca sa ne dam seama ca: 1. Nu poti sa contabilizezi rigid incalcarea drepturilor de autor.; 2. uneori e foarte clar ca e furt si intelege toata lumea asta chiar daca facem pe niznaii.

Daca iau o poza de pe undeva si o folosesc sa-mi potrivesc petele pe modelul meu, si nu public poza si nici nu o lipesc pe stalpii din cartier nu cred ca merit sa fiu tinut la panda cu paine si apa vreo 6 semestre.
:friends: Ninjaaaa !!! (the Ninjaaaa logo is property of Wurger & co. and is forbidden to any other member of this site to cry this in public) :yahoo:

#15 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 19 January 2008 - 09:03 AM

Posibil sa ai dreptate ca doar in Romania suntem, dar in situatia asta ar trebui ca statul sa se autosesizeze si sa-si inchida tote bibliotecile, biblioteci de unde imprumutam carti cand eram copil si uneori mai imprumut si in zilele noastre.
Nu stiu cum suna legea, dar cand ai cumparat discul cu pricina, daca ai facuto de unde trebuie atunci ai platit drepturile de autor prin casa de discuri care a dat viata acelui disc. Daca il faci cadou pe acela nu ai ce drepturi sa incalci. Drepturile de autor au fost platite pentru el. Daca faci copie dupa el, nu ai acordul autorului sau celui care a cumparat acel drept de autor si faci copia cadou atunci ai incalcat legea dreptului de autor la modul cel mai clar si fara dubii.
Oricum, e interesant de citit legea de care zici ca sa stim daca ne mai imprumutam carti intre noi sau gasim alte mijloace de a face schim de documentatii.

Bafta!

#16 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 19 January 2008 - 11:42 AM

Cand vine vorba de carti scanate, nu exista nuante si intelesuri subtile: e un furt!
Absolut toatre cartile scanate au chiar la inceput un preambul care spune CLAR si ECHIVOC ca fotocopierea, stocarea electronica a cartilor sau a pasajelor si distribuirea de astfel de copii este interzisa.
Aici nu exista discutii. Da, e bajetzi jmekeri care te paote aburi :friends: cu pseudo-logica si pervertiri ale intelesului legii ca sa iti explice de ce ai dreptul sa faci asa ceva, apoi cand ii invingi cu argumente clare, te "plesnesc" cu si mai rationalul "ce buey, vine autoru' si te ia la bataie?"
O carte scanata reduce sansa sa cumperi cartea. Cand cumperi o carte, faci mai mult decat sa "dai bani". Pur si simplu il sprijini pe acel autor. Autorii de astfel de carti nu se imbogatesc din asta. Majoritatea fac destui bani cat sa se intretina in timp ce scriu urmatoarea carte. Daca nu au cu ce sa se intretina, nu va mai fi o urmatoare carte.

Hai sa va dau un exemplu neaosh. Am un amic aici in Irlanda. El a scos cateva coli de decaluri cu subiecete irlandeze (Max Decals). Le vindea incet incet. Din ce castiga, isi platea materialale pentru urmatorul produs si asa mai departe. La un moment dat, un bajat dashtept s-a gandit sa isi ia o imprimanta ALPS si sa faca coii exacte ale decalurilor lui pe care le vindea la jumtate de pret. Efectul? Pentru o vreme lui Joe i s-au "uscat" cererile, nu a mai vandut mai de loc, apoi s-a cam lasat pentru o vreme. Rezultatul? Piata a vut pentru o vreme doar decaluri cam slabe - nu se compara un decal serografiat cu un decal ALPS, dar erau ieftine. Intre timp, alalalt s-a cam lasat (era si cam tantalau), iar Joe s-a apucat din nou.

Care e morala? Cand dai bani pe un astfel de produs care e nascut din pasiune il sprijini pe autor. Cand iei o copie, autorul sufera, si implicit vei suferi si tu. Stiu ca e greu de explicat asta unora din Romania care sunt obsedati de "tunuri" (genul de taximetrist care iti cere 100 de euro de la aeroport pana in centru) ignorand faptul ca "tunul" tau strica treaba tuturor. Cu alte cuvinte, cand tu furi o carte, imi furi mie sansa sa am o alta carte in viitor.

Radu (autor care a fost "jefuit" astfel de cateva ori)

PS Cand eram in facultate, chiar printre primele cursuri am avut o plegere despre cum se poate fotocopia documentatia in biblioetca. Fotocopierea era permisa doar pentru studiu personal, iar dupa folosire, copiile trebuiau sa fie distruse. Darea mai departe a fotocopiilor este un delict. Folosirea datelor este permisa doar cu citareanumelui autorului si a titluui.

#17 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior

Postat 19 January 2008 - 04:29 PM

*astea sunt free , cred eu :friends:
(ca doar sunt din al doilea razboi mondial)

http://www.90thidpg....uals/index.html

#18 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 19 January 2008 - 11:30 PM

Vezi postareaionicaf, la 19 Jan 2008, 14:29, a spus:

*astea sunt free , cred eu :friends:
(ca doar sunt din al doilea razboi mondial)

http://www.90thidpg....uals/index.html

Pai lista aia nu are nicio treaba cu ce se discuta aici. Sunt sute de mii (daca nu chiar milioane) de documente, manuale, instructiuni etc. militare care au fost declasificate si sunt bunuri publice. Chestiile astea intra sub incidenta altor reguli si legi. In plus, dreptul de autor se prescrie dupa o anumita perioada (difera de la o tara la alta), dar de multe ori perioada de prescriere depaseste o generatie (de pe la 50 de ani in sus, 100 de ani in SUA daca nu ma insel).

Aici se vorbeste despre carti protejate de legea drepturilor de autor. Daca pe pagina de garda a cartii scrie ca nu ai voie sa o copii in nici un fel, atunci nu mai e loc de manevra, targuieli, discutii, polemici, etc.

Radu

#19 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 20 January 2008 - 12:32 AM

"radub" a spus:

Daca pe pagina de garda a cartii scrie ca nu ai voie sa o copii in nici un fel, atunci nu mai e loc de manevra, targuieli, discutii, polemici, etc.

Si daca nu scrie nu intra sub incidenta legii?

Pai daca este asa inseamna ca ce a fost publicat in Romania inainte de 1990 nu intra sub incidenta legii indiferent ca este carte tehnica sau revista ca nu am vazut nimic scris in acest sens iar revista "Modelism" nu-si rezerva drepturile nici in anul 2000. Din intamplare eram cu un numar in fata si sublinia doar ca "Opiniile exprimate in Modelism reprezinta punctele de vedere ale autorilor. Materialele trimise spre publicare nu se inapoiaza."

Sunt curios in ce numar apare ce scrie in zilele noastre: "Pentru reproducerea, chiar partiala, ... , este necesara autorizatia prealabila a editurii" care suna a "drepturi rezervate" si nu prea.

Putem pune pe forum planuri din revista? Evident ca incepand cu numarul ..., o sa vad care, unde isi rezerva drepturile, planurile nu mai pot fi pus pe forum.

Mada, dilema!!!!

Ma lumineaza cineva?

Nu ca m-a apucat dragostea de a posta planuri din revista pe forum dar asa sa fiu si io mai informat. Sa nu caz in necaz.

Multumesc,

#20 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 20 January 2008 - 12:58 AM

Uitati link-ul la lege: http://www.legi-inte...letdrautor.html . 8/1996 plus 285/2004
Nu e nevoie sa scrie explicit ca NU e voie ca sa se aplice legea... Chestie valabila in multe alte situatii, de altfel...
Daca o cititi, va lamuriti si cum e cu inchiriatul, imprumutatul, si alte alea... Legea nu e perfecta, dar nici stupida.

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi