Forum Machete,Modelism,Hobby: intentionez sa cumpar un airbrush - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

intentionez sa cumpar un airbrush un pic de ajutor, va rog

#21 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 08 March 2008 - 10:55 AM

aceste particule le-am constata si eu la vopselele Agama. cand se usuca vopseau arata ca un praf foarte fin care s-a lipit de vopsea. il indepartez folosind un burete de bucatarie, cand se usuca vopseaua. de obicei este mai vizibil cand dai mai multe straturi.m-am gandit initial ca ar fii de la prafurile de matuire care nu se dizolva integral, dar nu sunt sigur, oricum am constata asta la mai multe nuante.

#22 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 08 March 2008 - 01:10 PM

Se numeste gazare si este efectul faptului ca parte din vopsea se usuca in aer inainte de a ajunge pe macheta. Asta se intampla cel mai des la vopselele mate cand sunt pulverizate la presiune mai mare decat e necesar, iar presiunea mare folosita este dataorata si diluari insuficiente a vopselei.

Bafta!

#23 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 March 2008 - 05:31 PM

Am constatat ca vopselele Agama se dilueaza mult mai bine cu un amestec de apa distilata si alcool etilic in proportie 1/1. Dar, cum am mai spus, cel mei bun diluant, si este si universal din fericire, este diluantul pentru acrilice de la Model Master, cod 50496. Poti dilua foarte bine vopsele acrilice de la Agama, Tamiya, Aeromaster/Polly Scale, Hobby Color si, normal,...Model Master. Nu stiu ce-i, nu miroase a nimic, dar ma bate o parere, asa cam 80%, ca-i aqua cyorensis-distilatus cu nitel detergent!

#24 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior
  • Postari: 299
  • Inregistrat: 05-December 06

Postat 08 March 2008 - 09:41 PM

da, apa e buna !
ca de obicei, eroare umana ! nu am amestecat destuld de bine :(

totul merge bine acum. multumesc pentru ajutor :)

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi