Fighting High - revista free in format pdf
Postat 13 January 2008 - 06:03 PM
http://www.stevedarlow.co.uk/Fighting%20Hi...uary%202008.pdf
Postat 13 January 2008 - 06:47 PM
Blue-Max, la 13 Jan 2008, 18:03, a spus:
http://www.stevedarlow.co.uk/Fighting%20Hi...uary%202008.pdf
Nu incerci, te rog si o traducere in limba romana a celor scrise de tine pentru ai mai putin dotati in cunostinte de engleza?
Bafta!
Postat 13 January 2008 - 07:03 PM
Asa merge?
Postat 15 January 2008 - 10:05 AM
virusu, la 15 Jan 2008, 03:36, a spus:
N-as prea paria pe asta. Cred ca se ocupa in primul rand de ai lor, apoi de aliati. Iar noi n-am prea fost aliati, nu ?! . Rusii nici pana la sfarsit, nu ne-au considerat aliati in intregul sens al cuvantului.
Postat 16 January 2008 - 01:32 AM
Blue-Max, la 15 Jan 2008, 10:05, a spus:
virusu, la 15 Jan 2008, 03:36, a spus:
N-as prea paria pe asta. Cred ca se ocupa in primul rand de ai lor, apoi de aliati. Iar noi n-am prea fost aliati, nu ?! . Rusii nici pana la sfarsit, nu ne-au considerat aliati in intregul sens al cuvantului.
totusi am fost, iar faptul ca americanii voiau sa ia tot grupul 7 sa-i faca piloti de mustang si sa le dea bani grei sa lupte contra nemtiolr, si asta chair imediat dupa 23 august, eu zic ca are relevanta...
Postat 16 January 2008 - 01:41 AM
Trebuie sa recunosc ca aia cu americanii, Mustangul, si banii e o "poveste" care o aud in premiera... Ceva detalii? Nu de alta, dar mi se pare amuzanta.
Postat 16 January 2008 - 09:21 AM
Noi n-am fost considerati niciodata aliati reali, interesul era doar sa fie inlocuita armata sovietica de altii care sa fie folositi drept carne de tun (v. Oarba de Mures) pentru ca in final succesele sa fie atribuite lor (V. Budapesta si Viena). Nici cu americanii nici cu englezii n-au fost aliati reali, lucru de care Patton si-a dat seama la sfarsitul razboiului cand a afirmat ca "n-am luptat cu cine trebuie".
Postat 16 January 2008 - 10:31 AM
Postat 16 January 2008 - 10:52 AM
Cassin, la 16 Jan 2008, 09:21, a spus:
Dar, ma-ntreb io in dezorientarea-mi tradatoare... ale NOASTRE, cum or fi fost... in TOATE razboaiele pe care le-am purtat, scaldati in glorie si prea sfanta onoare...
Postat 16 January 2008 - 11:16 AM
S-a pus problema din "elan patriotic" noi de ce sa nu fim acolo, in revista, ca si noi am fost aliati... Simplu, noi nu am fost aliati, si ca sa il contrazic pe aviatie, tocmai acei ani alaturi de puterile Axei au fost anii in care aviatorii romani au aratat de ce sunt in stare. Ca ulterior, dintr-un pur act de supravietuire, am trecut de partea cealalta (ca sa continuam sa existam, nu din convingere), nu mai are cum sa conteze in a ne numi "aliati". Am luptat impotriva Axei, dar n-am fost "aliati" ci am luptat in calitate de "invinsi".
Iar ref. la partea "telenovelistica" cu TOT grupul 7, se pare ca e un lant de romantari ale faptului ca Bazu nu era un mare fan al comunistilor, era si mai putin incantat de perspectiva de a lupta impotriva fostilor aliati, si si-a pus problema sa se duca cu americanii. Americanii stiau ca era un pilot de top si nu impartasea daca vreti idealurile Axei, deci nu ar fi fost probleme sa lupte de partea cealalta... Restul sunt vise umede ale stiu eu cui....
Postat 16 January 2008 - 11:18 AM
Daca ati fi citit macar Jurnalul lui Dobran inainte sa va dati cunoscatori in aviatie romana, ati fi vazut ca toata chestia asta era o simpla idee de-a lui Bazu, care dupa 23 august nu vroia sa se bata cu fostii aliati si-l batuse gindul ca POATE ar trebui sa plece la americani si sa se bata cu japonezii in Pacific. Asta a fost tot...o simpla idee impartasita la o bere unui prieten. Restul : bani, mucitanguri, tot grupul 7, e *&%#@**.
Postat 01 August 2008 - 05:07 PM
- ← 222 Best Romanian Royal Air Force Pictures, 1941 - 1945
- Documentatie - reviste si carti
- Revista Modelism nr.3/2008 →