Forum Machete,Modelism,Hobby: Question vopsea blindat.... - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Question vopsea blindat....

#1 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 27-November 07

Postat 10 January 2008 - 12:31 AM

Sal lume, sunt si eu mai junior in " biznis-ul " asta si nu am ochiul format - ca sa zic asa - imi poate spune si mie cineva care corespondentul Tamya la culoarea verde ( stratul de baza ) de pe asta :
http://www.missing-l...dern/bzchal.htm

Multumesc frumos.

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 10 January 2008 - 10:28 AM

N-ai incercat sa o faci din galben si verde ?
Eu nu am folosit niciodata culoarea asta si nici nu le cunosc pe astea tamiya asa pe dinafara.
O alta metoda ar fi sa o iei invers. Sa cauti alte machete pe alte saituri vopsite asemenetor si sa citesti ce a folosti nea' ala. Pe urma gasesti niste echivalente (ca poate ala nu a folosit Tamiya) si vezi ce-ti da.
Sau, in "prospectul" kitului iti da niste alternative si echivalezi cu ce e acolo.

#3 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 10 January 2008 - 07:34 PM

O parere si mai la obiect: cauta adevaratul blindat cu poze reale, citeste cate ceva despre el si vezi ce culori se folosesc. Datorita faptului ca este un blindat modern s-ar putea sa fie chiar un RLM, astfel problema 100% rezolvata. :lol:

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 January 2008 - 08:21 PM

Citeaza

Datorita faptului ca este un blindat modern s-ar putea sa fie chiar un RLM
Nu RLM ci RAL :lol:

#5 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 10 January 2008 - 08:44 PM

Multam de raspunsuri.
1. In prospect este dark green - xf61 - ceea ce este foarte inchis si nu se poate face distinctia la un camuflaj pe el de genul cum e ala din link
2. RLM - RAL - ce e aia ? :)
3. Verde + galben - nu prea ma pricep cm se face mix-ul

#6 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 10 January 2008 - 09:28 PM

Vezi postareaZ-mare, la 10 Jan 2008, 20:21, a spus:

Citeaza

Datorita faptului ca este un blindat modern s-ar putea sa fie chiar un RLM
Nu RLM ci RAL :lol:

Da RAL trebuia. Nu am putut corecta pt. ca la butonul de Edit ma dadea afara cu mesajul ala obosit de depasire a cotei de .....

"3. Verde + galben - nu prea ma pricep cm se face mix-ul" :drinks: La ce trebuie sa te pricepi??? Pui in galben putin verde si gata culoarea... :drinks:

"2. RLM - RAL - ce e aia ?" Cauta pe forum si ai sa te lamuresti! B-)

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 11 January 2008 - 12:22 PM

Citeaza

In prospect este dark green - xf61 - ceea ce este foarte inchis si nu se poate face distinctia la un camuflaj pe el de genul cum e ala din link
Ca sfat: nu lua ca litera de lege culorile vazute pe monitor sau in cataloagele tiparite!
Defapt pe tine care culoare te intereseaza? Cea inchisa sau cea deschisa? Cea inchisa poate fi intr-adevar XF61 iar cea deschisa poate un XF59. Nu bag mina in foc, imi dau doar cu parerea, numa pasioneaza tancurile, cu atit mai mult cele moderne! :lol:

Citeaza

RLM - RAL - ce e aia ?
RLM = Reichsluftfahrt Ministerium, adica un minister german al aviatiei care dadea ordine, printre altele, cum si in ce fel sa sa vopseasca avioanle germane din WWII. Pentru acesta a emis un "catalog" de culori RLM, in care fiecare culoare are un numar si o denumire: RLM 70 = Schwarzgrun.
Reichs-Ausschuss für Lieferbedingungen adica Commission for Delivery Terms and Quality Assurance adica un fel de STAS german in ale culorilor, ca nu mi-a venit o traducere mai la indemina! B-)

Citeaza

Verde + galben - nu prea ma pricep cm se face mix-ul
Poate mai sti de pe la fizica sau desen, exista trei culori de baza, culori primare, rosu, galben, albastru si culori secundare sau binare, obtinute prin amestecul a doua din culorile de mai sus (asta pe scurt, ca pe lung e domeniul lui Wurger :drinks: ). Verdele se obtine amestecind galben cu albastru. Defapt este incorets spus, in galben se amesteca albastru pina obtii verdele de care ai nevoie. Intotdeauna cind faci amestec de culori pui putina vopsea inchisa in vopseaua deschisa si nu invers!. Kaki de diverse nuante obti punind putin negru in galben. Amestecind verde (culoare secundara) cu galben (culoare primara)in diferite proportii obti diverse nunate de verde.

#8 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 11 January 2008 - 08:35 PM

Z-mare multumesc frumos de info, cea deschisa ma interesa, pt. ca ce zic ei hull color xf 61 - am testat - la lumina zilei - si este foarte inchis.
De aceea cautam acea nuanta de verde deschis, sa o folosesc in loc de xf 61.

#9 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 20 January 2008 - 02:29 PM

Si inca o intrebare :
- fiind vorba de Tamiya Challenger 1 MK3 ( varianta NATO ) scara 1:35 - cum sa vopsesc senilele ( cu ce culori ), avand in vedere ca au cauciuc in compozitie - din poze nu am reusit sa ma lamuresc - sau nu am gasit o poza elocventa pt. senile la capitolul culori.
Multumesc

#10 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 20 January 2008 - 03:23 PM

Ce inmatriculare vrei sa faci, bosnia, irak? Daca faci bosnia poti amesteca in proportie egala Tamiya NATO green cu olive drab. Cit despre senile aici e o intreaga filozofie. Vrei sa faci tancul dupa o periaoda de stat sau dupa o perioada de mers? Daca il faci dupa o perioada de mers poti sa ii dai culoare de baza un ruginiu dupa care sa vopsesti fiecare parte unde are cauciuc in revell 9. Daca le faci dupa o periaoda de mers le dai stat de baza ruginiu dupa care pe exterior le faci un "drybrushing" cu steel si le dai cu ceva pigmenti, sau daca nu ai pigmenti dai cu vopsea foarte diluata pe ele pentru a simula praful. Pe interior pe unde calca galetii poti sa le dai cu un creion. Iti recomand cu caldura cartea "Modelling the Challenger 1 and 2 MBT and variants" de Graeme Davidson si Pat Johnston aparuta la Osprey Publishing.

#11 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 20 January 2008 - 04:10 PM

Probabil ( 90 % ) va fi Bosnia, si va fi perioada de mers - desi aici dupa cum ai descris acolo va fi destul de complicat.
Multam frumos si daca mai sunt si alte sugestii, va rog, nu ezitati : )

#12 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 20 January 2008 - 04:35 PM

Sau pentru a scapa mai usor de chestiile astea, poti sa le faci pline de noroi :friends:

#13 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 22 January 2008 - 01:19 AM

Si ca sa va stresez in continuare : din ce se face antena care este pe tanc si cu ce culoare se vopseste ?

Aceasta postare a fost editata de UM2802: 22 January 2008 - 01:20 AM

#14 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 22 January 2008 - 09:45 AM

Antena se face de obicei dintr-o bucata de culee incalzita si intinsa pana cand ajunge la grosimea dorita. Din cate stiu eu , Tamyia explica asta prin instructiuni pe la sfarsit, unde spune si ce lungime ar avea antenele. Antenele la Challenger imi par sa fie negre.

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 22 January 2008 - 10:22 AM

Recomand sa faceti antenele din plastic de galeata (vini) tras la cald din culeele de figurine Revell sau Italeri.
(1/72). Desi sunt mai greu de lipit (se face initial o gaura de 1 - 1,5 mm in locasul de prindere) sunt foarte rezistente la atingeri accidentale.

#16 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 22 January 2008 - 10:32 AM

ANtenele si alte asemenea obiecte pot fii facute din lita de grosime potrivita lipita (cu mare chin intr-adevar cu superglue). Avantaje ar fii ca daca se stramba, se pot si indrepta :lol:

#17 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 22 January 2008 - 11:46 AM

sau antene din fibra optica cea ce este mult mai convenabil eu numai asha ceva folosesc si nu m-am plins deloc pina acuma de ele se lipesc bine se vopsesc usor nu ma mai complic

#18 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 22 January 2008 - 11:57 AM

Sau, in loc de lita, din fir de otel de grosime adecvata... Avantajul e ca sunt elastice, si chiar daca cineva da peste ele, isi revin singure :lol:

#19 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 22 January 2008 - 08:10 PM

Multumesc frumos pt lamuriri.

#20 Useril este offline   UM2802 

• Membru deplin

Postat 24 January 2008 - 12:07 AM

Ca sa nu va plictisiti, inca niste lamuriri :
- nu stiu ce nuanta va iesi, oricum se va spoi cu vopsea mata, asta e clar, intrebarea este - trebe sa-i mai dau si cu lac peste - ala nu face macheta lucioasa ?

Aceasta postare a fost editata de UM2802: 24 January 2008 - 12:13 AM

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi