Forum Machete,Modelism,Hobby: Intalnire ianuarie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intalnire ianuarie ca sa zic asa

#41 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 22 January 2008 - 06:27 PM

Vezi postareaOlafTheViking, la 22 Jan 2008, 17:32, a spus:

[...]Eugen a dat 100 lei. [...] Banii in plus i se vor restitui lui Eugen.

Banii raman la "fondul clasei". Stiu eu de ce!
:lol: Drace... am net acasa si daca vede nevasta dau cu mopu' pana la intalnirea viitoare!

Asta-i una. A doua e ca cum necum, nenea Olaf are oleaca dreptate. Nu ma refer la cine si ce aduce de mancare si de baut, si de cati bani, sau cat bea si mananca. Chestia e ca sala tre' platita oricum. Daca nu ne duce punga, asta e. Schimbam sistemul si mergem din nou din carciuma in carciuma.
Ar fi indicat sa nu ne bazam ca nenea Olaf e "obligat" sa ne (mai) primeasca pe la el si atunci e gratis!

Uite asa revenim la discutia pe tema "cotizatiei de membru". Eu zic asa: daca suntem vreo 50 (suntem?) atunci "taxa" ar fi mai mica de 10 lei, si se plateste indiferent daca vii sau nu, din respect pentru ceilalti...

Am zis, n-am dat cu paru'

Aceasta postare a fost editata de eugen: 22 January 2008 - 06:55 PM

#42 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 January 2008 - 08:43 PM

Ehe, totul e bine si frumos pina la ...bani! :lol: (si nu ma refer aici in nici un caz la Olaf!)

#43 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 22 January 2008 - 08:49 PM

buna idea cu bani, mai ales ca de luna viitoare vom incepe si aici la Brasov o intalnire lunara la care vor participa aprox 15 persoane pentru inceput. deci din respect pentru ceilalti astept ca toti cei care cotozeaza pentru intalnirea din capitala sa contribuie cu macar 5 lei si la incurajarea provinciei, nu de alta dar cred ca mai mult de 50% din membrii forumului nu sunt din Buc.va tin la curent cu data si locul exact de intalnire!

#44 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 22 January 2008 - 10:59 PM

Vezi postareaZ-mare, la 22 Jan 2008, 20:43, a spus:

Ehe, totul e bine si frumos pina la ...bani!

Nu e vorba de bani. Este vorba de atitudine. "Daca nu am altceva de facut si ma plictisesc, vin la intalnire. Daca am de batut trei cuie in casa trebuie musai sa o fac in a treia sambata." Sau o fi de la fapul ca nu am venit cu muraturi? :lol:

#45 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 23 January 2008 - 10:03 AM

Olaf, poate nu modelismul este scopul toturor oamenilor. Da-le posibilitatea sa vina de placere, sa contribuie cu cat pot caci este o activitate pe care o facem de placere si in putinul timp liber al unei "romanii non-stop". Deocamdata reducerea propusa de Dan nu cred ca este posibila, dar, daca unii nu dispun de bani nu ingraditi aceasta portita de prietenii, cunoastere si invatare. ;-)
Eu am ajuns pe la sfarsit, primul lucru am dat banii lui Crios si am intrebat daca s-au strans destui... Crios nu putea face acel calcul, dar si dupa ce l-a facut tot nu a zis. :angry: Caci metode de acoperire a deficitului existau!
Dupa parerea mea sambata trecuta au lipsit multi poate (zic poate) si datorita expozitiei de la Alba pentru care daca ma uit s-au anuntat mai multe neparticipari + un incidet auto care a redus numarul participantilor. Am mai observat si ca participantii nu se mai anunta poate din cauza faptului ca daca zic ca vin si nu pot ajunge, este cineva care le atrage atentia: "ca daca zici ceva trebuie sa se si intample!", astfel prefera sa citeasca pasiv.
Tot dupa parerea mea: solutia cu sala nu mai este viabila in vara. Acolo avem o restrictie cu fumatul, care pe timp de iarna e ok, dar vara va fi greu de suportat si se va prefera iesirea in aer liber.
In nici un caz nu puneti o taxa fixa de participare, asta va reduce numarul de participanti considerandu-se obligati. Poate ca era mai bine la varianta: chiria/cati au venit=suma de plata/persoana, asa cred ca era mai ok si nu obligam pe nimeni cu nimic. :acute:

PS: Eu am mancat 2 + 1/2 Pizza, 2 eclere si am baut 3 beri! :punk: De ce? Nu pentru ca nu am mancat nimic toatat ziua, ci ca sa nu mai ramana si pentru altii!! ;-) Iar 3 beri am baut ca sa ma pot intelege cu Eugen :lol: si sa justific cum am mai cumparat 3 kituri. :lol:

#46 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 23 January 2008 - 12:08 PM

Vezi postareaCata, la 23 Jan 2008, 10:03, a spus:

Olaf, poate nu modelismul este scopul toturor oamenilor.

Exact genul de gandire de care spuneam mai sus. Daca ma plictisesc, vin. Daca am treaba, nu. Nu sacrific nimic de dragul comunitatii, eu sunt mult mai important.

Da-le posibilitatea sa vina de placere, sa contribuie cu cat pot caci este o activitate pe care o facem de placere

Daca iti amintesti in decembrie am scris ca taxa este benevola, va fi in continuare. La intalnirea din februarie, daca nu este liber atelierul sotiei, voi inchiria iar sala si vom vedea ce se intampla, daca lumea vine sau nu.

Dupa parerea mea sambata trecuta au lipsit multi poate (zic poate) si datorita expozitiei de la Alba pentru care daca ma uit s-au anuntat mai multe neparticipari

Din Bucuresti doar ZMare si eu. Sau mai e o posibilitate ca lumea sa fii zis "Aaa, daca nu vine Olaf, intalnirea e compromisa, nu are rost sa mai vin". Cei din provincie nu se pun, de la ei nu avem pretentii asa mari. Si aici tot respectul pentru Laure.

Am mai observat si ca participantii nu se mai anunta poate din cauza faptului ca daca zic ca vin si nu pot ajunge, este cineva care le atrage atentia: "ca daca zici ceva trebuie sa se si intample!"

Da, de obicei cei care isi tin promisiunile sunt barbati. Restul sunt muieri neserioase. Nu stiu de cand a devenit normal sa nu ai cuvant.

In nici un caz nu puneti o taxa fixa de participare, asta va reduce numarul de participanti considerandu-se obligati. Poate ca era mai bine la varianta: chiria/cati au venit=suma de plata/persoana, asa cred ca era mai ok si nu obligam pe nimeni cu nimic. :lol:

Te contrazici singur. Nu obligam pe nimeni cu nimic ... decat pe cei cativa care au venit, printre care pot fi si elevi si pensionari, sa dea mult mai mult decat alte dati.

PS: Eu am mancat 2 + 1/2 Pizza, 2 eclere si am baut 3 beri!

Bere dupa ecler? Trebuie sa recunosc ca aveam senzatia ca sunt singurul care poate mai mult de 2 pizza si nu m-am gandit sa iau in calcul pe cineva cu mai mult de 2. Deja imi ameninti pozitia :acute: Calculul era simplu: 30 pizza - cate au ramas=nr participanti-cei cu 2 :punk: ? De aici aflam cati ati fost.

S-a tot vorbit pe aici de asociatii, reviste, concursuri, sa ne strangem, sa facem si sa dregem. Dar de fapt cei cu gura mare in sinea lor gandeau: "sa faca altu', eu dau bani". Asa nu se poate. Pana cand nu se intelege ca trebuie toti sa facem ceva nu se va intampla nimic. Va dau eu bani si mergeti si irositi jumatate de zi sa inchiriati sala. Si inca jumatate, sa luati factura, dupa intalnire daca aia sunt ametiti si nu o lasa la receptie.

Daca ramanem la genul de gandire "e doar hobby, cand si daca am timp si chef" la stadiul asta vom ramane. Nu ca ar fi ceva rau dar atunci nu mai vreau sa citesc pe forum ca suntem vitregiti, asupriti ca ia uite in afara cum se umplu trei hale de pasionati ai domeniului si la noi nu.

Deja am pierdut destul de mult timp, am acasa trei copiii care trebuie sa manance. Dupa intalnirea din februarie voi vedea cum evolueaza lucrurile si implicarea mea viitoare va fi corespunzatoare feed-back-ului primit.

#47 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 23 January 2008 - 01:18 PM

Citeaza

Deocamdata reducerea propusa de Dan nu cred ca este posibila, dar, daca unii nu dispun de bani nu ingraditi aceasta portita de prietenii, cunoastere si invatare.
Cata, cum ziceam, totul merge bine pina la bani. Vezi tu, exista doua posibilitati:
- nu vin ca nu am bani. Cu X lei/luna mai bine imi iau o macheta/aerograf/vopsele/etc;
- io-te frate la ala, vine, maninca, bea si nu lasa nimic, pai eu de ce sa dau?
Cu scuzele de rigoare, astea sunt cele doua extreme intre care ne aflam.
Pentru ca, nu-i asa, aceste intilniri au ca principal scop schimbul de experientasi inchegarea comunitatii, iar abia mai apori berica si micu'. Ca bere pot bea si acasa.
Parerea mea. :lol:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 January 2008 - 01:22 PM

#48 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 23 January 2008 - 03:13 PM

Vreau sa reafirm ce am spus mai devreme....dar cu putina clarificare...ca iar v-am lasat singuri si ati dat-o in ... weathering!!!! :punk:

1.Olaf, eu eram de acord cu aceasta propunere a lui Daniel:

Citeaza

"...as vrea sa stabilim un lucru in public,de comun acord,pt urmatoarele ocazii in care v-om inchiria tot acolo.Cei care vin la intilnire cotizeaza cu suma de 20 lei pt chirie si materialele aferente :bauturi,pahare,servetele,etc..."

si aici se termina sprijinul meu pentru propunerea lui. Cu ceea ce vine ulterior nu sunt de acord in linii mari deoarece, daca ai bani de un Dragon (cel mai ieftin nu cade sub 20 RON) ai bani si de intalnire, si chiar (nomina odiosa) dupa cum spunea eugen, si de o cotizatie. Hobby-ul nu e ieftin, cata vreme iti permiti sa dai banii pe kituri, aftermarket-uri, vopsele si alte alea, poti suporta, sprijini si contribui la chestiile de genul asta. Faza cu "nu toti are, nu toti isi permite" cred ca poate sa cada...unii ne stim de ceva vreme si ne cam cunoastem posibilitatile, deci ... QED

2.EU NU SAR CU GURA. Nu am obiceiul sa SAR. Eu imi exprim o opinie. Daca vrei sa tac si sa nu mai zic nimic, se rezolva. Am crezut ca scopul forumului este sa exprimam opinii si idei din care sa existe un castig sau un beneficiu de informatie reciproc avantajos.

3.Chiar ma gandesc daca stiu despre ce este vorba, avand in vedere ca nu am lipsit la nici o intalnire in 2007 si 2006 si ca am fost unul dintre cei care am aplaudat sincer initiativa de a inchiria un spatiu neutru (nu in ultimul rand ca sa te mai scutim si pe tine si pe Daniel de deranj). Dar ma rog...poate s-a schimbat ceva intre timp, cat am lipsit eu la o intalnire...

4.

Citeaza

"Perfect, iti iei angajamentul ca de acum incolo sa vii la fiecare intalnire si sa mai gasesti inca 21 de indivizi care sa faca asta."

Asa ceva dupa cum bine stii e putin...himeric...Daca organizam botezul lui FW-190 sau nunta lui Bf-109 cu D.520, poate "gaseam" atatia "indivizi". Altminteri, sper ca de fiecare data sa avem "cvorum" de minim 21 de colegi machetisti care sa doreasca sincer sa participe, si care, vor sustine evenimentul prin cotizatie. La placinte inainte, la razboi inapoi, stiu si eu ca "e unii" care vine ca la .... 1 Mai in parcul Izvor, organizat de Vanghelie "Care este". Dar aici ori suntem transanti, ori tinem oarece evidente ...se poate discuta.

5.Gestul lui Eugen de a acoperi cheltuiala salii a fost un gest de o mare valoare morala. Pacat ca nu suntem mai multi asa.

6.Omule, parerea mea sincera este ca BOU nu esti. In schimb esti un ENTUZIAST MALADIV si IREMEDIABIL, si chiar un SUFLET MARE.

Citeaza

"VREAU SA VENITI LA INTALNIRE SI ACOLO SA DATI EXACT CAT CEILALTI. "

Perfect OK. Vii deci platesti. Nu suntem institutie de profit, nu facem afaceri, daca se depaseste necesarul la o intalnire (Doamne' Ajuta) surplusul se reporteaza...:-)

7.

Citeaza

"Daca nu am altceva de facut si ma plictisesc, vin la intalnire. Daca am de batut trei cuie in casa trebuie musai sa o fac in a treia sambata." Sau o fi de la fapul ca nu am venit cu muraturi?"

Ma sa stii ca de la muraturi se trage :lol: ....in mod sigur toti stiam ca nu ai sa aduci si ne-am dat loviti. Sa zicem deci, ca lumea isi revenea (financiar si gastric) dupe "sarbuatorile de iarna"... Sa nu generalizam... ;-) Desi unii stiu ca au avut mai mult de 3 cuie de batut pe acasa...mutari de mobile, apartamente noi... :angry:
Ca sugestie, cred ca cel mai util ar fi sa faci un calcul la fiecare intalnire si sa anunti cotizatia individuala, la final sau la o anumita perioada. Si ar fi de preferat sa se achite. Asa, de obraz...

8. cata m-a sunat si nu i-am putut ... raspunde. De acord ca nu putem obliga, dar aia care vin platesc. Sigur ca unii putem acoperi "gaurile", cata vreme nu au dimensiunea intregii sali (ha!) si cata vreme nu se repeta la nesfarsit. Altfel o platesc eu pe toata si va conferentiez despre "Efectul razelor de luna, asupra papucilor de guma". Iar la faza cu atrasul de atentie privind absenta, cred ca unii vor foarte mult sa se vada cu altii, si cand aia nu apar la "sedinta cu parintii" sunt putin dezamagiti

9.Bai cata, unde ai bagat ma atat ca esti mai slab ca mine...ma faci sa rosesc, am crezut ca aia mai grei (dan, cristi, sic!) o sa conduca clasamentul (ca Olaf am intels ca a lipsit)...si ecler cu bere...probabil ca erai constipat... :acute:

10.

Citeaza

"Aaa, daca nu vine Olaf, intalnirea e compromisa, nu are rost sa mai vin".
eu zic ca noi toti tinem la tine, dar sa nu exageram...:lol:

11.Zetule, cu 20 de lei pe luna iti iei 3 cutii de vopsea, sau o macheta mai slabuta, sau a 7-a parte dintr-un aerograf. Dar, oare numai atat iei tu pe luna ...? Primo, ne intalnim ca sa inchegam/dezvoltam/extindem/sedimentam/analizam/dezbatem hobby-ul si tot ce tine el! Secundo, achitam sala, ca altfel ne vedem la coada la lapte, sau la "sahisti in Cismigiu"! Terto, bem o bere (sa mearga vorba si daca nu conducem) si "ciupim" un mic, deoarece stam ceva ore pe acolo...'-)

Inchei spunand ca sunt perfect de acord cu Olaf (minune!?) si cu Daniel si cu toti cei care cred ca nu se mai poate sa vorbim si sa nu avem cuvant, unii sa zica si altii sa faca. La urmatoarea intalnire, la care voi fi prezent (din motive destul de bine intemeiate), adun eu cotizatia.
Cu aceeasi ocazie, va propun (celor cu adevarat interesati) sa discutam pasii care trebuie urmati pentru a face ca lucrurile sa mearga bine in aceasta comunitate - din punctul de vedere al intalnirilor. O sa incerc sa vin cu o agenda de discutii ca sa nu vorbim aiurea in tramvai, si macar 30' - 1h sa transam odata problema asta. Cine participa, e liber sa isi spuna parerea cu conditia sa nu fie OFF-TOPIC ;-)

Va doresc toate cele bune, "fir intins", cer senin, vopsea buna, chit fin, mana sigura, talent si chef....direct proportional cu numarul de machete ce il detineti!!! :-)

Gabi

Aceasta postare a fost editata de FlyBoy: 23 January 2008 - 03:14 PM

#49 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 23 January 2008 - 03:38 PM

E, iaca. Si uite asa ajungem sa ne simtim cum nu ar trebui.
Quote Olaf: "Daca nu am altceva de facut si ma plictisesc, vin la intalnire. Daca am de batut trei cuie in casa trebuie musai sa o fac in a treia sambata."
Eu am spus ca s-ar putea sa nu pot veni. S-a intamplat asta pentru ca trebuia sa onorez o promisiune si atunci mi-am halit timpul de weekend si intalnire ca sa ma tin de cuvant. Deci da, alea 3 cuie era musai sa le bat atunci.

S-a nascut am impresia, obligativitatea micului si berii. Cu toate ca efortul celor care fac mereu asta merita toata admiratia (Olaf, DanusMaximus, Crios, Daniel Tudor....n-as vrea sa omit pe cineva), ma gandesc ca era mai bine daca astea nu existau si ne intalneam pentru modelism, comunitate, tehnici si cele relationate.

Nimic de obiectat cu cotizatia pentru sala. Toata lume stie ca a 3-a samabata din luna e intalnirea si se pot ecnomisi cei 20 lei, eventual sa-i dam la un vecin ca sa nu-i bem din greseala pana atunci.

Incep sa ma simt ca la servici unde se tin "petrecerile" lant, si unde firesc trebuie sa participi si tu cu ceva. OK dar daca nu participi incepe lumea sa se uite stramb la tine. Adica e democratie dar nu facem chiar ce vrem.
Imi placea sa vin la intalniri sa vad ce-au mai lucrat altii si in timpul asta sa ling o cola, dar nu vreau sa se transforme in masa cu strigarea darului la care se mai vorbeste si despre modelism iar la sfarsit ne umplem buzunarele cu copane si fursecuri.

Astept suturi - mi-am pregatit suspensorul.
:lol: Ninjaaaa !!!

#50 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 23 January 2008 - 04:12 PM

Eu unul sunt convins ca atitudinile si blamarile din postarile de mai sus fac foarte bine, si au darul sa mobilizeze lumea sa vina in numar cat mare... :acute:
Keep up the good work! :lol:

#51 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 23 January 2008 - 05:41 PM

deci sa inteleg ca dati aia 5 lei pentru intalnirea de la Brasov , da?

#52 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 23 January 2008 - 06:33 PM

Of-of, mai-mai... regret amarnic excelenta ocazie pierduta de a manca, pe moca, mai multe pizze si eclere decat Cata, de a rade mult-mai-multe beri (bineinteles...) si tuica aia... of-of...
V-am zis io fetelor, ca banu-i ochiu' lu' Belzebub...

In alta ordine de idei, mai modelistica, ca sa zic asa... am zarit printre fotografiile facute de fratele Laure, un minunat StuG.IV.
Din pacate, este cu siguranta la 1/35, dar este vopsit si patinat intr-o excelenta maniera a "scolii vechi". Off... buna si minunata "scoala veche", aplicata azi doar in braillescale...
As pohti tare mult sa stiu, cine-i fericitul autor, al acestui aratos model ?!?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_9484.jpg

#53 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 23 January 2008 - 06:57 PM

Personal nu m-a interesat nici macar daca toti cei de acolo au dat banii de chirie sau nu pentru ca oricum aveam un fond de acoperire si chiar il mai am.
Bani adunati pe loc au fost 380 lei nu 390 lei din care Eugen a cotizat cat s-a scris. La un scurt calcul, am constatat ca in realitate au fost mai multi la intalnire decat am numarat eu.
Pot sa acoper cheltuielile fara sa stau de paza la usa sau sa stau sa fac socoteli cine a dat, cat a dat ca nu de asta merg la intalnire.
N-am apucat si nici macar rabdare n-am avut si nici n-o sa am sa stau sa citesc lungile postari in marea lor majoritate fara nici un rost.
Mai mult de atat conducerea acestui forum nu nu are in obligatie sa se ocupe si sa se implice in activitatea modelistica din afara forumului. Faptul ca o face este alta socoteala.
Pe viitor imi propun sa-mi gasesc altceva de facut in cea dea treia sambata din luna.

Bafta!

#54 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 23 January 2008 - 07:00 PM

Vezi postareaDRAGOS, la 23 Jan 2008, 18:33, a spus:

As pohti tare mult sa stiu, cine-i fericitul autor, al acestui aratos model ?!?

Tancul imi pare si mie a fi mana la care te-ai gandit tu. SteelMaster foarte demult apusa epoca 1:35.
Restul e sigur munca lui Teo.

Bafta!

#55 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 23 January 2008 - 08:52 PM

Citeaza

daca ai bani de un Dragon (cel mai ieftin nu cade sub 20 RON) ai bani si de intalnire, si chiar (nomina odiosa) dupa cum spunea eugen, si de o cotizatie
. Flyboy, eu nu as fi asa de sigur! Poate renunta la o intlnire pentru un Dragon! :lol:

Citeaza

Hobby-ul nu e ieftin
Corect, dar nici nu trebuie sa-l transformi intru "sport" al elitelor!

Citeaza

Perfect OK. Vii deci platesti.
Si reversul, daca nu platesti nu vii? Nu e bine, zau! :punk:

Citeaza

Zetule, cu 20 de lei pe luna iti iei 3 cutii de vopsea,
Da, dar gindeste-te ca unii au nevoie de acete cutii de vopsea! (scuze, nu vreau sa fiu patetic, dar stiu ce vorbesc! Mai mult nu comentez!)

Citeaza

ma gandesc ca era mai bine daca astea nu existau si ne intalneam pentru modelism, comunitate, tehnici si cele relationate.
Pot sa-ti dau dreptate fara sa fiu acuzat de ceva?

Citeaza

Incep sa ma simt ca la servici unde se tin "petrecerile" lant, si unde firesc trebuie sa participi si tu cu ceva.
Ce cunoscut imi suna...Asta fiinca sunt mai ...batrin???
Sa-mi pun si eu suspensorul, ori o perna? :acute:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 January 2008 - 08:53 PM

#56 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 23 January 2008 - 09:52 PM

Desi nu am mai participat de mult la aceste intalniri, motivul nefiind lenea, ci familia care cere si ea putina atentie, ( macar in zilele de weekend, pentru ca in celelalte nu prea sunt acasa) :lol: imi pare rau sa constat ca s-a infiripat un oarece sentiment de discordie intr-e membrii forumului.
Din pacate aceasta discordie apare din prea mult entuziasm care la baza vine din bunavointa si dragoste fata de acest hobby. Insa aceste sentimente sunt interpretate diferit de catre membrii acestui forum, poate nu cu rea intentie. Poate ca ar fi bine ca sa ne impunem sa nu mai scriem cateva zile in acest topic, pina se vor racori sufletele, dupa care sa revenim si sa discutam problema cu "sange rece"

Parerea mea personala: prefer sa platesc lunar o cotizatie modica, stabilita de comun acord, chiar daca nu vin decat odata pe an la intalniri. Dar atunci cand vin, sunt cu sufletul impacat ca nu vin pe banii altora.
In plus, poate ca ar trebui ca mancarea si bautura sa nu devina o obligatie a intalnirii, ci doar sa fie adusa benevol, de catre cine considera ca vrea sa o ofere, din draga inima, fara obligatie din partea celorlalti.

#57 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior
  • Postari: 3289
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 23 January 2008 - 10:33 PM

Niciodata nu a fost conditie obligatorie si eliminatorie aducerea de ceva.Fiecare a procedat cum a crezut de cuviinta.Dar din pacate sala nu e obtinuta pe relatii,nu e gratis.Nu vine nimeni si zice:baieti nu vreti voi sa va intilniti gratis aici in fiecare a-3 a simbata.Deci,din acest motiv trebuie sa stringem banii.Si nu e nicio problema daca nu ai luna asta,dai cind ai,dar dai pt ca nu e frumos sa plateasca altii pt tine.Eu personal nu vin numai sa discut probleme modelistice,ci si pe cele umane,acele lucruri care ne fac oameni,si nu animale.Vreau sa stiu ce mai face Crios cu sanatatea,cite nebunii face baietelul lui Wurger,cite examene mai are Danu,cum si-a aranjat casa Cartula,ce a mai facut Romi cu boala copilului sau,cit are bebe-ul lui Flyboy, de ce zimbeste 109 tot timpul,......si asa mai departe,as putea continua pina maine dimineata.I-mi place sa cred ca ne intilnim o data pe luna ca sa adincim prietenia,nu neaparat modelistica.Modelistic putem vorbi si 2 cite 2,in restul lunii,dar o data pe luna ne vedem cu totii,sau cel putin asa ar trebui.Eu personal voi merge inainte,atit timp cit sala va fi libera,eu zic sa ne folosim de ea.Dragoste cu sila nu se poate,vor veni numai cei care vor dori sa se vada cu ceilalti.Nu i se poate impune nimanui.Insa repet : NU E GRATIS. Nimeni nu ne da nimic pe gratis.Nu mai vorbesc de efortul lui Olaf de a strabate juma de Bucuresti in conditiile de trafic cunoscute,nici de faptul ca la fiecare factura el plateste TVA,pt noi,pe care i-l recuperaza dupa ce i-l da statu inapoi.De fiecare data plec de la intilnire cu dezamagirea ca nu am apucat sa stau mai mult de vorba cu fiecare dintre voi.De aceea incerc,sa ma vad cu voi si in afara acestor intilniri lunare.Poate ca altii dintre voi au si prieteni "nemodelisti", eu unul nu am.Modelismul fara trasatura umana nu are nicio valoare.Modelismul fara socializare doi bani nu face.Familia,3-4 ore o data pe luna, poate sa se lipseasca de voi, in afara de cazurile nastere,deces,boala grava.Eventuala lipsa de bani,ajutorul,relatiile,oportunitatile, pot fi acoperite si de prietenul modelist,dar asta numai daca i-l respecti,si daca mentii relatia cu el.Fara obligatii.Insa nici nu sti de unde sare iepurele.
Viata inca este grea la noi,dar nu trebuie sa o facem si mai grea.Relatiile interumane sint mult mai importante,decit alte lucruri.Repet,familia nu pleaca nicaieri 3-4 ore.Nici afacerile.

#58 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 24 January 2008 - 12:12 AM

Hmmm...
E a doua oara cand apar discutii idioate pe tema intalnirii, si nu pot sa nu remarc ca discutiile au pornit de la aceeasi persoana ;-)
Uite care-i treaba... Am zis-o si data trecuta, o mai zic si acum... Vrei sa faci ceva din placere? Fa. Benevol. Dar fara pretentiile de dupa, care nu-s la locul lor DELOC.

Nu cred ca cineva trebuie luat la impins vagoane ca vine de placere la intalnire, si o mai rateaza din cand in cand. Lumea e diversa, oamenii la fel. A ii blama, a ii trage de maneca si a ii face sa se simta, macar indirect, "obligati" in vreun fel, mi se pare cel putin deplasat (ca sa fiu elegant). Genereaza niste tensiuni care nu sunt la locul lor, si fac destul de mult rau comunitatii.

Hai sa luam cazul meu... Ca sa nu ma apuc sa vorbesc 'general' cum vad ca se practica... Vin la intalnire cand pot, daca pot. Sincer, sa mi se bata obrazul ca nu vin, mi se pare intr-un fel... NIMENI, si repet, NIMENI, nu are dreptul sa imi spuna cum sa-mi petrec timpul, ce sa fac, unde sa merg, etc... Simplul fapt ca s-a adus asta in discutie la modul general, m-a deranjat. Pe mine, personal.
DA, am chestii mai importante de facut decat hobby-ul, destul de des. Uneori se intampla ca respectivele chestii sa trebuiasca sa le fac sambata. Care culmea, e una din putinele variante de a rezolva niste probleme, casnice sau de alta natura. NU, nu pot sa le fac in timpul saptamanii, pentru ca am cam 11 ore de munca+transport zilnic, iar cand ajung acasa, prefer sa ma relaxez, ca oricum totul e inchis la 9 seara... Sa ma relaxez chiar lucrand la machete, chestie care vad ca e un sport pe cale de disparitie, daca ma uit la cat se lucreaza (public) :angry:. De ex. NU pot sa dau gauri in grinzile de beton ale blocului duminica, sau eventual intr-o seara cand ajung la 9 acasa... :lol: Si lista poate continua. Asta e, weekend-ul (si mai ales sambata), e ziua de rezolvat probleme. In rare cazuri se intampla sa am o sambata linistita (cred ca imi ajung degetele de la o mana, pentru sambetele "linistite" din an).
Una peste alta, tocmai weekend-ul e cam singura perioada cand pot sta cu familia 3-4 ore, fara sa rezolvam probleme, sa fim obositi dupa o zi de munca, sau mai stiu eu ce. Asta e, ghinion. Dar n-am ce face, iar atitudini 'superioare' de genul "Daca nu am altceva de facut si ma plictisesc, vin la intalnire. Daca am de batut trei cuie in casa trebuie musai sa o fac in a treia sambata.", ma cam acresc. Si sunt convins ca deranjeaza pe destul de multi. Si sunt la fel de convins ca in situatia mea sunt destul de multi. Care nu vin pentru ca asta-i situatia.

Atunci cand reusesc sa imi fac programul in functie de intalnirile lunare, vin cu placere tocmai sa mai schimb o vorba cu lumea. NU vin pentru intalnire in sine (ca deh, e traditia & shit :punk: ), intr-adevar NU prea vin pentru machete. Vin sa ma simt bine, vin sa ma intalnesc cu oameni a caror companie imi face placere. In momentul in care vad ca lumea are 'pretentii', se duce dracului tot simtitul bine. Si decat sa ma simt in varii moduri altfel decat bine, mai bine imi vad de ale mele, se pare.

In fine... Dupa cum spuneam, e a doua oara cand se genereaza tensiuni pe tema intalnirii... Data trecuta a fost rahatul cu "respectarea traditiei" recte "mergem la Expomil sau la Medicina", acum e cu "egoistilor, va pasa mai mult de voi decat de comunitate, de ce n-ati venit la intalnire ca nu s-au strans banii".
Bleah... Se pare ca a devenit mai importanta forma decat fondul acestor intalniri.

Asta e, acum aruncati cu pietre. Dar va rog, doar stiti regulile, sunt aceleasi de acum 2000 de ani. Au voie doar aia care au fost absolut tot timpul la intalniri, si s-au sacrificat indiferent de celelalte obligatii (gen tuns mustatile pisicii (aia pentru care a avut de batut 3 cuie in a treia sambata, cum care?), luat machetele, sau orice alte activitati au indraznit sa le considere mai importante ca traditionala intalnire din a treia sambata).

PS: Daniel, desi am postat dupa tine, nu despre tine e vorba cu generatul discutiilor. Vreau sa fiu sigur ca nu intelegi cumva gresit. :acute:

#59 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 24 January 2008 - 04:02 AM

Desi este genul de discutie (stupida ) la care, in general nu pohtesc sa contribui... ma incearca o irepresibila furnicatura in degetele, sa va spun ca SUBSCRIU IN TOTALITATE la cele zise mai sus de Cartula !
Atat la motivele pentru care vin (atunci, rar, cand o fac), cat si la cele pentru care din pacate, prea des nu se poate intampla...

Si... subscriu si la unele zise, ale celui mai Maximus Danus, in special la acelea despre prieteni, DINCOLO de jucarelele noastre plasticoase !

#60 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 24 January 2008 - 09:06 AM

Cred ca nu am prea fost inteles. Asa ca singurul meu comentariu va fi un citat din discursul lui Cartula:

Citeaza

Se pare ca a devenit mai importanta forma decat fondul acestor intalniri.

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi