Forum Machete,Modelism,Hobby: Carduri bancare - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carduri bancare pt. cumparaturi in strainatate

#21 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 02 September 2005 - 07:28 AM

Problema cu transferul interbancar nu tine de internet banking sau de bancomat, ci de sistemul bancar.

Daca ai noroc, tranzactia se face de pe o zi pe alta. Daca nu... ;-) si astepti...

Intra bancar, depinde de banca. Unele fac transferul instantaneu pina intr-o anumita ora, altele de pe o zi pe alta... :oops:

#22 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 02 September 2005 - 08:35 AM

Whatever ;-)
Te rog sa-mi spui daca iti faci un Visa Clasic la ING si daca merge. Multumesc.
Spor,
Bill :-D

#23 Useril este offline   xtro 

• Membru deplin
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 31-March 06

Postat 31 March 2006 - 03:52 PM

Buna ziua !
Desi e mai vechi postul , informatiile sunt importante.
Eu am un Master Card Mondo , de la Banca Transilvania. Se primeste in circa 2 saptamani , nu ai nevoie decat de un cont in lei , de preferat sa-l tii cu 1-20 RON si cand vreau sa fac o achizitie , il alimentez cu suma necesara in Lei . Comisioanele sunt insezizabile. Pana acum l-am folosit doar pt Google , care mi l-a recunoscut.
xtro

#24 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473

Postat 31 March 2006 - 08:45 PM

Blue-Max, la May 25 2005, 11:23 AM, a spus:

TAIFUN de la Bancpost.

Mai nou, unii dealeri din Cehia ( hobbyshop.cz si modelimex ) nu accepta carduri Mastercard din afara EU :-x ci numai VISA.

S-a rezolvat aceasta situatie !
Merge naprasnic chiar :bang: si la dealerii din Cehia !!

Xtro, foarte buna informatia !

#25 Useril este offline   xtro 

• Membru deplin
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 31-March 06

Postat 31 March 2006 - 09:02 PM

Chiar acum juma de ora , am folosit-o (prima oara innafara de Google) pt o plata pe net la Alawar , un joc de copii tampiti dar care m-a cucerit : Fish Tycoon.
Chiar daca vor sa-mi devalizeze contul mai mult de 30 $ nu gasesc. E un risc dar avantajele... :bang:
xtro

PS >> toata tranzactia inclusiv cu inregistrarea si deblocarea jocului a durat 5 minute. COOL !!!

Aceasta postare a fost editata de xtro: 31 March 2006 - 09:05 PM

#26 Useril este offline   Raion 

• Membru deplin
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 23-March 06

Postat 04 May 2006 - 10:08 AM

Bill, la Sep 1 2005, 06:35 PM, a spus:

Whatever :-D
Te rog sa-mi spui daca iti faci un Visa Clasic la ING si daca merge. Multumesc.
Spor,

Salutare,

in cursul zilei de ieri mi-a sosit prima comanda pe care am facut-o in afara tarii (la Hannants) prin intermediul unui card ING de tip Mastercard. :-D
ING-ul nu mai elibereaza carduri de tip Visa Classic ci numai Visa Electron si la cerere, contra a 50 RON si atasat aceluiasi cont curent, un card de tip Mastercard securizat cu cip (ca sim-urile de la telefoane).
Sunt super multumit de serviciile ING, mai ales de dobanda de 6,8% la contul curent (neimpozabila) care se actualizeaza zilnic (pentru dobanda asta trebuie sa ai minim 700 RON in cont).
In plus serviciul Homebank iti permite prin intermediul unui dispozitiv sa faci toate oreratiile bancare de acasa de pe calculator (mai putin depunerea si retragerea de numerar).
In concluzie Mastercardul de la ING functioneaza pentru comenzi online, pana acum l-am folosit la Hannants si Moduni.

Spor la cumparaturi!

#27 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 04 May 2006 - 10:58 AM

Salut Raion,
Multumesc de informatie. O sa-mi fac un astfel de card Mastercard cu cip. Nu de alta dar sa mai degrevez Taifunul, subtiat de atita munca :-D
Spor,

#28 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 04 May 2006 - 12:36 PM

Mi-am facut si eu unul, tot la ING, tot Mastercard.

Insa mi-am facut cont separat pentru el. Nu costa nimic suplimentar, insa e mai sigur, pentru ca il folosesc doar pentru plati pe internet. Asta inseamna ca nu imi expun la internetzi contul curent, in care s-ar putea sa am mai multi bani decit vreau sa mi se fure, la o adica... :-D .

Morala: daca va faceti card cu care vreti sa platiti pe internet, faceti-va pe cont separat in care sa va transferati strictul necesar. :-D

#29 Useril este offline   Maverick 

• Maverick
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 11-December 04
  • Interests:Mig's

Postat 11 December 2006 - 02:40 PM

Deoarece tre sa-mi reinoiesc cardu la BRD ce tip de card sa cer :angry: ;-) :angry: ...pentru a-mi putea satisface placerea achizitionarii de machete de pester hotare?

Cu respect Flavius-Mihail "Maverick"

#30 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 11 December 2006 - 02:54 PM

Salut Maverick,
Cere Carte de credit VISA - (nu "carte de debit")
Cand cumperi ceva cu o carte de credit, banca iti acorda un "imprumut" fara dobanda pe o perioada scurta (daca nu achiti "imprumutul" in aceasta perioada platesti o dobanda, destul de piperata), indiferent cati bani ai (sau nu ai :angry: ) in cont. Trebuie sa indeplinesti anumite cerinte ca sa te califici pentru asa ceva, depinde de la o banca la alta (in general, trebuie sa faci dovada ca esti solvabil)
O carte de debit iti da voie sa cheltuiesti numai ce ai in cont si nimic mai mult - astea sunt cardurile cele mai obisnuite in Romania (VISA ELECTRON)
In mod absolut sigur, o carte de credit va merge pe internet. O carte de debit nu va merge.
Nu exista magazin on-line care sa nu accepte VISA.

Intreaba la banca si explica-le ce vrei sa faci cu cartea de credit, anume ca vrei sa cumperi pe internet. Asta e cea mai sigura metoda de a te asigura ca ai ce iti trebuie.
Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 11 December 2006 - 02:57 PM

#31 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 11 December 2006 - 03:12 PM

Cel mai bine te duci la ei si ii intrebi.
Le specifici clar ca vrei sa cumperi produse de pe Internet si iti spun ei daca au ceva. Stiu ca au un VISA de debit care ar trebui sa mearga

#32 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 11 December 2006 - 03:14 PM

Salut Mave,
Din experienta mea pot spune ca, la cumparaturile de pe net, folosesc intensiv doar cardurile de debit de la Bancpost/Taifun si de la ING ambele Mastercard.
Am un singur card de credit, de la BCR, si scrie pe el ca nu se poate folosi in afara Ro si pe Internet. Dar dau exemplu doar din ce am eu, posibil ca si cardul de credit BRD sa mearga.
Chiar as dori sa stiu si eu daca exista astfel de carduri, ma refer la cele VISA. Va rog sa postati daca aflati si probati. Multumesc
In rest de acord cu antevorbitorii :angry: trebuie intrebat foarte amanuntit la banca de unde vrei sa-ti emita card.
Spor,
Bill :angry:

Aceasta postare a fost editata de Bill: 11 December 2006 - 03:25 PM

#33 Useril este offline   mielu 

• Membru senior
  • Postari: 2251
  • Interests:Aviatie, blindate

Postat 11 December 2006 - 03:50 PM

Cu cardul de credit VISA de la BRD nu se accepta plati pe internet. Politica bancii.
Pentru acest motiv am renuntat la el.

#34 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 11 December 2006 - 04:01 PM

Card-urile de credit VISA de la BRD merg pe internet. Nu chiar peste tot, dar merg. Chiar azi am facut o plata la HLJ cu un asemenea card. Si am mai platit si in alte locuri.
Nu merge inca in locurile in care e musai "Verified by VISA", cei de la banca mi-au zis in urma cu ceva timp ca o sa introduca si ei, dar nu stiu cand.
Per total, poti sa-ti faci, dar nu merg momentan peste tot, aproape sigur iti mai trebuie un al doilea card.

http://www.brd.ro/persoane-fizice/operatiu...sa-classic-ron/

#35 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 11 December 2006 - 04:26 PM

Deci merg si cardurile de debit, problema e de la ce banca e si securitatea cardului care este o chestie de agrement intre Banca si Organizatia care detine tipul de card MASTERCARD, VISA, AMERICAN EXPRESS.

De obicei cereti sa va dea un card care sa mearga si pe internet, sau verificati daca are cod de securitate CCV pe spate.

Credit eceva foarte aparte la noi. nu prea exista carduri de Credit decat AE eliberate de Banc Post care au un descoperit de cont de pana la 15000 USD. Dar conditiile de eliberare sunt foarte drastice :-x

Ceea ce e foarte comun insa sunt cardurile de debit cu DESCOPERIRE de cont, adica un soi de avans care trece pe post de credit la purtator...si asta dau majoritatea bancilor. Acestui tip de card de obicei "popular" i se mai spune "de credit" dar nu e asa ceva in adevaratul sens al cuvantului.

Nevasta-mea sa traiasca ca eu i-am scris lucrarea de diploma si era exact pe carduri. :hammer:

Eu am un MC de la ABN cu care imi fac treaba dar voi schimba probabil banca...proceduri greoaie... :angry:

@bill: ala de il ai de la BCR nu cumva e Visa Classic? Cu leul pe el ???

#36 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 11 December 2006 - 04:36 PM

Flyboy, nu am facut eu ASE-ul, dar intre OVERDRAFT-ul de care vorbesti (descoperirea de cont) si card-ul de credit real, cum e cel BRD, sunt diferente maricele. Orice banca cam are si card-uri de credit, si au si card-uri debit cu overdraft.
Poate explici un pic cum e cu "nu prea exista carduri de Credit decat AE eliberate de Banc Post", cand ele saracele sunt tona pe piata la orice banca... Repet, nu vorbesc de card-uri de debit cu overdraft, ci credit real (nici un ban al tau pe acolo).

PS: Noroc ca nu prea se mai citesc lucrarile de diploma in invatamantul romanesc... :angry: :angry: ;-) :-) :lol:

#37 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329

Postat 11 December 2006 - 04:42 PM

Mastercard de la Banca Transilvania, l-am folosit la Osprey si JadarHobby, cu succes. Cred ca Banca Transilvania e una din bancile cu cele mai simple formalitati in general.

#38 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 11 December 2006 - 04:50 PM

Very funny...aia cu diplomele... :-x Te-ai gandit ca poate capul meu de stomatolog a inteles gresit ??

Erarre humanum est...

Si eu am la BRD un card de tipul celui enuntat de tine - nici un ban de al meu pe acolo :angry:

Pe de alta parte ai dreptate, sunt stive de carduri de credit pe piata, asa ca are lumea de unde alege...

Da poate explici tu putin acceptiunea ta de overdarft si cea de credit real. :angry:

#39 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 11 December 2006 - 05:05 PM

A, pai de ce nu zici ma asa, ca doar ai dactilografiat-o? Se intelege altceva cand spui ca ai scris-o :angry: In cazul asta da, doar ai inteles tu gresit cand o citeai.

Cum am spus, cine vrea card, poate sa-si faca card de debit, sau card de credit, cum ii este mai usor. Sau debit cu overdraft. Esential e ca banca sa te asigure ca merge sa efectuezi plati online cu el.
ATENTIE. Multe banci spun ca "merge in strainatate" sau e "international". Asta nu inseamna acelasi lucru cu faptul ca poate fi folosit la plati online, fara prezenta card-ului.

Intre overdraft si credit sunt diferente in zona obligatiilor de rambursare. Overdraft-ul nu este credit, cum bine ai spus.

PS: am mutat discutia despre card-uri in subiectul acesta, sa fie toate la un loc.

#40 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 11 December 2006 - 05:26 PM

Am gasit ceva ce se poate dovedi foarte util. O lista de card-uri compilata de ePayment (Gecad)
http://www.epayment....online/card.php
Au si o descriere pentru card-uri, daca merg sau nu pe net, insa nu stiu cat de la zi este lista aceea).

Mai e si lista de aici:
http://www.fungift.ro/magazin-online-cadou...e-sp-10-sp.html

Probabil mai gasiti. Sunt bune sa va faceti o idee.

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi