Forum Machete,Modelism,Hobby: Carduri bancare - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carduri bancare pt. cumparaturi in strainatate

#1 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 25 May 2005 - 11:23 AM

Deschid acest topic pt. informarea eventualilor interesati.
Se pot face cumparaturi din Romania in strainatate, fie on-line pe net sau de la diferiti dealeri, folosind ca si metoda de plata, carduri bancare de debit.

TAIFUN de la Bancpost.
Este un card de tip Mastercard, cu depozit in lei. Bancpost face conversia in modeda necesara tranzactiei si achita suma din contul posesorului de card. Tot ce trebuie avut grija este ca valoarea depozitului in lei, sa acopere valoarea tranzactionata.
L-am folosit cu succes de nenumarate ori, fie la cumparaturi on-line, fie la dealeri, carora le-am transmis informatiile de card prin fax. NU mi-a fost refuzat niciodata. L-am folosit in urmatoarele tari: USA, UK, Franta, Polonia, Cehia, Hong-Kong.

Mai nou, unii dealeri din Cehia ( hobbyshop.cz si modelimex ) nu accepta carduri Mastercard din afara EU :-x ci numai VISA.
Din aceasta cauza investighez acum, ce carduri VISA in lei, exista in Romania si pot fi folosite la tranzactii in afara tarii.

Atentie, cardul Visa Virtuon de la BCR e total inutil (verificat)
Cardul VISA Electron de Raiffeisen, s-ar putea sa fie valabil ?! - aveti informatii ??

Invit pe toti membrii forumului ce poseda informatii in acest domeniu, sa le posteze cat mai detaliat si clar aici.

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 25 May 2005 - 12:11 PM

Max, subscriu la parerile referitoare la card-urile Taifun de la BP... Si intr-adevar Virtuon-ul e inutilizabil...

Referitor la ORICE card VISA Electron, un asemenea card nu merge la tranzactii online... Chiar daca sunt internationale. Am un asemenea card, merge in afara tarii doar la POS-uri si bancomate.

Corectie: Se pare ca mai nou merg VISA Electron-urile in mediu online in unele cazuri cel putin, o sa incerc cat de curand o comanda cu unul. Va tin la curent.

#3 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 25 May 2005 - 02:01 PM

cartula, la May 25 2005, 12:11 PM, a spus:

Referitor la ORICE card VISA Electron, un asemenea card nu merge la tranzactii online... Chiar daca sunt internationale. Am un asemenea card, merge in afara tarii doar la POS-uri si bancomate.

Cam asa banuiam si eu ....

Raiffeisen ofera un nou serviciu, asociat la oricare din cardurile sale:
http://www.raiffeise.../carduri_ro.asp

"Acum te poti bucura pe deplin de timpul liber oferit de cumparaturile efectuate pe Internet! Poti cumpara on-line bunurile dorite, in conditii de maxima siguranta, pe baza unei noi tehnologii dezvoltate de Visa International si MasterCard si pusa la dispozitie de Raiffeisen Bank.
Comert Electronic 3-D Secure este un nou serviciu pe care il poti atasa cardului tau si care iti asigura cumparaturi on-line, fara griji. 3-D Secure a aparut ca raspuns la necesitatea dezvoltarii unor mijloace prin care sa se verifice daca persoana care face o plata pe Internet este chiar detinatorul real al cardului. "

Cica cu acest serviciu activat, ar merge cumparaturile on-line, fie pe VISA, fie pe Mastercard ?! :roll:

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 25 May 2005 - 02:04 PM

Frumos de tot, mersi de informatie...
Chestia cu 3-D Secure e "ultimul racnet" in materie, si de abea ce incepe si afara sa se foloseasca (e destul de noua tehnologia). Frumos ca apare si la noi, acum chiar e de studiat.

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 25 May 2005 - 02:16 PM

Atentie, nu uitati ca traim in Romania !!
TOTUL trebuie luat cu o doza suficienta de prevedere !!
Dar poate ca e de bine ... ?!

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 May 2005 - 05:04 PM

Eu am mai facut propuinerea asta: ne asociem doi, trei, patru, la o comanda si platim taxa de "sipareala" functie, fie de nr. de machete, fie de costul lor, fie de greutate, dupa cum au fost taxate. Avantaj este ca daca comanda depaseste 100$, taxele se reduc substantial, ba mai mult este si "reducerea de fidelitate", in cazul unor comenzi repetate!
Din pacate doar o singura data a mers treaba asta iar acum incerc din nou o astfel de comanda comuna!
Trebuie sa fim totusi de acord ca ne uneste aceeasi pasiune si ca ar fi pacat ca cineva, tot pasionat, sa profite de acest lucru! Cred ca sinteti de acord cu mine!
Alexandru

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 25 May 2005 - 05:13 PM

Cred ca am mai zis de cateva ori chestia asta... Uneori nu merge chiar asa usor treaba cu adunatul la comun, si in general iesi mai ieftin comandand singurel. Cel putin la 1/48, in momentul in care sare coletul de categoria "small package", si costul de transport explodeaza, si desi fac comanda 2 insi costa transportul pentru fiecare uneori mai mult decat daca s-ar fi cumparat separat.
Si la colete mari cu multe chestii in ele mai apare problema cu vama, pana acum am fentat-o de fiecare data desi cu tot felul de comentarii mai mult sau mai putin ortodoxe din partea vemesului... Iar chestia cu "strans mai multi" are si ea problemele ei organizatorice...

Dat fiind ca se discuta de card-uri & stuff, totusi, aici, raman la parerea mea. E mai simplu sa iti faci un card pe care sa-l folosesti sa-ti comanzi singurel cat si ce vrei... Pentru circa 100.000 lei vechi cat costa cardul, chiar nu inteleg de ce e privit totusi cu suspiciune de unii.

#8 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 31 May 2005 - 07:32 AM

Citeaza

Atentie, cardul Visa Virtuon de la BCR e total inutil (verificat).

Eu sunt mindrul posesor al unui card Visa Virtuon si l-am folosit cu succes pentru comenzi de carti sau pentru subscrieri la reviste pe internet. N-am avut experiente neplacute...

#9 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 31 May 2005 - 08:11 AM

TaZzz, la May 31 2005, 07:32 AM, a spus:

Citeaza

Atentie, cardul Visa Virtuon de la BCR e total inutil (verificat).

Eu sunt mindrul posesor al unui card Visa Virtuon si l-am folosit cu succes pentru comenzi de carti sau pentru subscrieri la reviste pe internet. N-am avut experiente neplacute...

Cateva precizari Tazz:
- vorbesti de Virtuon de la BCR ?
- e vorba de tranzactii in afara tarii ?
- cand l-ai folosit si a mers ? recent ?

#10 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879

Postat 31 May 2005 - 08:12 AM

Tazz,
La mine Virtuonul nu a mers la Greatmodels, Hannants sau Modelforsale. Si trebuie sa recunoastem ca primele 2 sunt printre cele mai mari si diversificate. Si acolo intotdeauna Taifunul a mers fara nici un fel de probleme. Se pare ca problema apare la tranzactiile "moto".
E drept ca apoi nu am mai incercat la alte siteuri, enervat fiind.
Deci nu sunt mindru ca sunt posesorul unui Virtuon :-P :-D
Spor,
Bill :hammer:

#11 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior

Postat 31 May 2005 - 01:54 PM

@Blue-Max
- Virtuon de la BCR
- tranzactii pe amazon.com, cuj.com, acm.org
- folosit acum o luna jumatate

@bill
Recunosc ca nu am incercat la siteurile de care zici...

Eu zic numai din propria mea experienta :-D. Probabil ca la prima experienta negativa o sa ma enervez intens... :roll:

#12 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 30 August 2005 - 10:44 PM

BRD ofera printre alte carduri, 2 cu depozit in lei, care se pot utiliza si in strainatate. Ele se numesc:
MAESTRO si VISA CLASSIC lei

Stiti ceva de cum se comporta aceste carduri in tranzactii pe net, in afara Romaniei normal ??

#13 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 31 August 2005 - 12:34 AM

Max, Maestro e echivalent cu Visa Electron... Probabil e limitat ca si Electron-ul, si nu oricine il accepta. Dar ar fi interesant de stiut.

Cat despre Visa Classic in lei, e un card de CREDIT, nu debit. Am asa ceva, dar nu m-am riscat sa-l folosesc pe net, la bancomate/POS-uri din afara a mers OK. Poate ma insel cu acest Visa Clasic, dar stiu ca e musai de credit, e drept ca poti sa ai si bani proprii si sa functioneze ca debit... Dar totusi, e cam riscant sa-l scoti pe net ;-)

#14 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 31 August 2005 - 07:40 AM

cartula, la Aug 31 2005, 01:34 AM, a spus:

Cat despre Visa Classic in lei, e un card de CREDIT, nu debit. Am asa ceva, dar nu m-am riscat sa-l folosesc pe net, la bancomate/POS-uri din afara a mers OK. Poate ma insel cu acest Visa Clasic, dar stiu ca e musai de credit, e drept ca poti sa ai si bani proprii si sa functioneze ca debit... Dar totusi, e cam riscant sa-l scoti pe net ;-)

Ai dreptate cartula !! Nici n-am observat !!
Intradevar riscant sa iesi cu el pe net !
Totusi fortat de intreprinderea unde lucrez, care a hotarit sa paraseasca Bancpost in favoarea BRD, ma voi interesa mai indeaproape de acest card. Se mentioneaza pe site, ca se pot impune restrictii la acest card, fara a da detalii insa ...
Oricum nu voi renunta la "batranul Taifun", care s-a comportat foarte bine pana acum !!

#15 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior

Postat 31 August 2005 - 07:51 AM

cartula, la Aug 31 2005, 12:34 AM, a spus:

Max, Maestro e echivalent cu Visa Electron... Probabil e limitat ca si Electron-ul, si nu oricine il accepta. Dar ar fi interesant de stiut.

Exista si posibilitatea sa iti fac un cont "virtual" pentru cardul VISA, si sa tii acolo numai atit cit ai nevoie pentru tranzactii.

Eu studiez problema asta la ING. Am deja un cont la ei si am inteles ca pot deschide un alt cont, cu VISA classic. Transferul intrabancar nu costa nimic si se face instantaneu. Insa nu am incercat inca :roll:

#16 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 31 August 2005 - 08:30 AM

Salut,
Tazz vorbesti de Visa Electronul de la ING unde s-ar putea atasa si un cont virtual de Vissa Clasic? Daca da, ar fi extrem de interesant. Pina va fi acceptat Electronul pe mai multe situri va mai dura :-D te rog sa ma ti la curent cu cardul de la ING. Multumesc.
Si ca o veste buna am reusit sa fac o plata cu Visa Virtuon BCR la www.Hobbyshop.cz Voi mai incerca si la altele poate au modificat ceva la ea si incepe sa mearga :-D Va tin la curent.
Spor la cumparaturi si la modelit,
Bill ;-)

#17 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior

Postat 31 August 2005 - 12:41 PM

Bill, la Aug 31 2005, 08:30 AM, a spus:

Salut,
Tazz vorbesti de Visa Electronul de la ING unde s-ar putea atasa si un cont virtual de Vissa Clasic? Daca da, ar fi extrem de interesant. Pina va fi acceptat Electronul pe mai multe situri va mai dura :-D te rog sa ma ti la curent cu cardul de la ING. Multumesc.
Si ca o veste buna am reusit sa fac o plata cu Visa Virtuon BCR la www.Hobbyshop.cz Voi mai incerca si la altele poate au modificat ceva la ea si incepe sa mearga :-D Va tin la curent.
Spor la cumparaturi si la modelit,
Bill ;-)

De el vorbesc. Cu electronul nu am putut plati nimic pina una alta (desi ei ziceau ca se poate).

Insa pina imi voi face si un Visa Clasic s-ar putea sa mai dureze. Ma urnesc greu din loc :-D.

Nu a mai incercat nimeni altcineva cu ING?

#18 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 31 August 2005 - 12:58 PM

Aha, deci e vorba de un card cu totul nou. Daca merge e bine. Pe mine faptul ca se pot alimenta cardurile ING direct la bancomat fara sa mai stai pe la cozi m-a cucerit ireversibil 8-) Asa ca mi-as face urgent si un Clasic. Va merge tot prin experimentare pentru ca cei de la banca habar n-au de aplicatiile cardurilor lor la platile prin Internet . Lucru la fel de valabil si la BCR....
Spor,
Bill ;-)
P.S. cit despre Electron unele situri din Marea Britanie au afisat deja sigla. Teoretic se poate face plata cu el. Dar nu am incercat (inca..)

Aceasta postare a fost editata de Bill: 31 August 2005 - 01:01 PM

#19 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior

Postat 31 August 2005 - 01:03 PM

E card separat, cu cont separat si cheltuieli separate :roll: .

Pe mine m-a cucerit in primul rind dobinda. Pentru ca alte banci ofera internet banking... Adica nici macar nu ma mai duc pina la bancomat.

Probabil ca dupa ce ma intorc din concediu, o sa aprofundez problema mai bine ;-).

#20 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 31 August 2005 - 01:11 PM

Mda, dar internet bankingul nu opereaza instantaneu. Dureaza citeva zile pina banii ajung in contul de destinatie, ma refer la situatia cind conturile sunt in banci diferite. Pentru mine e important acest aspect. Oricum ambele sisteme ofera mari avantaje ;-)
Ramine sa ne mai interesam de acest Clasic de la ING.
Spor,
Bill :-D

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi