Forum Machete,Modelism,Hobby: KV-1 E 1/72 PST - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

KV-1 E 1/72 PST Ajutor!

#1 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Grup: Members
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 03 January 2008 - 05:32 PM

Salutare!

Ma bag in seama din nou cu inca un proiect la fel de neinteresant si esuat din start ca si precedentul :clapping: . "Ekranami" ii este numele real. Ce coincidenta! Mie turela chiar imi aminteste de vechiul monitor.
"Progresul" arata in felul urmator:
In urma unor sapaturi sunt foarte contrariat privind mai multe aspecte. Nu imi este clar daca au existat mai multe versiuni de E.
Am pus si o poza cu un E dintr-un muzeu. Acesta nu are acele buloane pe care le-am desenat in poza cu turela modelului meu. Am vazut ba cu, ba fara ele. Cum sta treaba aici? Le-a avut pana la urma acolo pe turela? De asemenea, ce fac cu sudura placii din spatele turelei? Umplu cu chit locul incat sa fie perfect drept?

Inca ceva: in planuri imi este indicata eliminarea unor buloane de pe puntea motorului. N-am urmat orbeste sfatul pana sa vad niste poze. Initial am dat numai peste poze care indica acelasi lucru ca in planuri. Le-am eliminat fericit (ca in poza mea), ca dupa aia sa observ un E de muzeu care avea acele buloane.
Am remarcat ca acel sasiu care are langa aerisirea motorului o dispunere diferita a buloanelor (indicat in poza) avea intradevar acele buloanele la care ma refer eliminate. Deci au fost 2 tipuri de sasiuri pentru E-uri? Cum este corect?http://www.cartula.ro/forum/index.php?showtopic=3277#
Trimite Mesaj
De asemenea remarc la exemplarul de muzeu cate 2 manere si o ureche de remorcare pe fiecare parte a turelei. In multe alte surse am observat doar 1 maner pe fiercare parte.
Placile blindajului de pe turela erau sudate intre ele langa vizorul lateral?
Rog ajutor!

Nu bagati in seama chituirea de pana acum.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0207.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0208.jpg
  • Imagine atasata: kv_1e_3.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0210.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0211.jpg

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 03 January 2008 - 05:44 PM

#2 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 03 January 2008 - 06:27 PM

Marius, ti-am trimis doua carti.
Vezi PM.

Succes !

#3 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 04 January 2008 - 03:32 PM

Am refacut puntea. Acum, multumita ajutorului dat de DRAGOS, am avut si un plan in fata.
Poza scoate in evidenta toate imperfectiunile. Nu am facut efortul degeaba, pentru ca nu arata asa rau ca in poza. Arata chiar foarte bine pentru primele buloane puse la viata mea.
Intrebare: de ce Humbrol 33 Matt (adica negru) e lucios?
2 poze: before si after

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0201.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0217.jpg

#4 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 04 January 2008 - 04:30 PM

Un posibil raspuns este ca nu ai amestecat bine vopseaua.

Aceasta postare a fost editata de laure: 04 January 2008 - 04:31 PM

#5 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 04 January 2008 - 11:16 PM

Hmm... Tinere Padawan... Boala numaratorilor de nituri, vad io ca face prozeliti...

Pe langa ce a zis fratele Laure, daca tot ai intrat ghilda braillistilor retentivi, cred ca ar fi timpul sa mai arzi o etapa si sa renunti la emailuri, pentru acrilice. Mai ales ca poti gasi usor... bune, variate si ieftine Agame, la un anumit Jupan.

#6 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 13 January 2008 - 05:44 PM

Am mai lucrat ceva pe la epava mea. Cu turela am patimit mult. Am refacut-o jumatate aproape de 2 ori. Nici acum nu sunt extraordinar de multumit, de aceea prin poze am evitat sa o scot in evidenta. De ce am refacut-o? Am facut o prostie si o improvizatie mi-a inmuiat plasticul (doar la turela). Aici nu intru in detalii. Oricum a fost o lectie buna pentru ca mi-am mai facut mana la scratch. O las asa nu din autosuficienta, ci pentru ca am ajuns la punctul in care, daca voi continua, voi strica si voi deteriora detaliile de la blindajul orizontal.
Pe turela am incercat sa definesc (si asta ar fi chiar cuvantul potrivit) pozitionarea unor nituri (sau ce sunt). Astea sunt destul de mici si in realitate ar avea o adancitura in mijloc, iar pe margini ar fi in relief. Eu am preferat sa le conturez la mine prin niste simple gaurele. Poate unii mult mai priceputi nu vor fi de acord si ar fi facut mai mult, dar eu ma gandesc ca asa ar arata reduse la scara.

Dupa cum se vede mai am de adaugat ceva piese: mitraliere (cele incluse in kit sunt niste nesimtiri, orori, injuraturi), cabluri si cu ale lor anexe, esapament.
Da... acum am remarcat ca nu am pus manerele pe turela. Ca de obicei pozele taie aripile entuziasmului modelistic.

Lucrul la senile a mers mult mai repede, pentru ca deja aveam antrenamentul precedentului PST. De remarcat este faptul ca raman multe piese in plus aici, iar senila este mai lunga cu 2-3 mm. Jumatate din senila am facut-o din ce mi-a ramas de la modelul S pe care l-am facut nu de mult.
Inca nu m-am hotarat cu inmatricularea, dar o sa fie pus intr-o diorama... asa cum ii sta bine unui Ekranami: distrus sau abandonat intr-o vara '41, prafuit si cu blindajul aplicat pe tureala foarte avariat.

Intre timp mi-a dat seama ce era cu acel model de muzeu de care m-am laut la inceput. Ala este de captura finlandez si a suferit ceva modificari.

Si pozele:

Ce-i drept nu e mare lucru de vazut in ele. Puntea motorului se vede bine, dar atat.
Oricum fiti blanzi!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0237.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0240.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0249.jpg

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 13 January 2008 - 05:48 PM

#7 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 13 January 2008 - 05:56 PM

Pana aici e ok...imi place,in mod deosebit senilele .Ai grija numai la tobe,ca la celalalt[S-ul] le-ai montat gresit.Succes si continuare!

#8 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 13 January 2008 - 06:07 PM

Acum mi-am dat seama! Si tu nu puteai sa zici de mai de mult?!?!

#9 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 13 January 2008 - 06:26 PM

Btw...turela...nu e cam mica in comparatie cu sasiul ? :lol:

Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 13 January 2008 - 06:37 PM

#10 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 24 January 2008 - 11:25 PM

Am mai lucrat la pacostea asta. De fapt a inceput sa imi fie foarte drag modelul. Din nou las mitralierele si evacuarea pe final. Abia in poze vazusi ca nu am vopsit farul (care are si o ditamai gaura in mijloc). Dee, neglijenta.
Mi-am exersat pentru inceput o patinare mai discreta (doar de exercitiu, intrebandu-ma "oare pot sa ma opresc?"). Da, am putut.
Pentru ca am in constructie o diorama micuta (adica 20cm*20cm) unde am sa il abandonez si pe bietul si chinuitul Ekranami, deja am trecut la o patinare la subiect.
In tarziul verii lui '41 un Krupp Protze trece pe langa un Ekranami uitat de cateva saptamani in tarana intinsului tinut. Trebuie sa ma mai gandesc insa la veridicitatea scenei, sa nu cumva sa fac o scena impotriva naturii. Pana la urma asa ii sta cel mai bine unui Ekranami. Dupa 2648 km se pare ca devenea inutilizabil cu deplasarea (sursa "russian battlefield")
E cred ca nu am exagerat de data asta cu finitia (sper). Mai am de lucru putin

Despre poze: nu stiu de ce programul cu care am facut "resize" mi-a facut si un "sharpen" nasol la imagini. Din cauza asta buloanele de la puntea motorului stralucesc nefiresc. Pe viu nu sunt asa.

Editare ulterioara: acum am vazut ca in ultima poza pe rola de retur de langa roata motrice, senila sta in aer. In afara de asta, astept corectii din partea voastra.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0338.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0342.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0344.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0345.JPG

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 24 January 2008 - 11:33 PM

#11 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 24 January 2008 - 11:54 PM

Incepe sa arte f.bine.
Intrebare: ce culoare aveau KV-urile la interior? :lol:

#12 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 25 January 2008 - 12:05 AM

Multumesc Cata! Sincer nu stiu exact ce culoare aveau in interior, dar banuiesc ca ai ceva dubii la trapele mele. Am gasit poze in care culoarea de pe interiorul trapelor este inchisa si in cele mai multe cazuri este verdele de camuflaj, dar asta nu era si culoare de interior. Se pare ca tot ce se deschidea se vopsea in culoarea de baza ca sa nu bata la ochi pentru dusmani. Sper sa nu ma insel. O sa caut mai bine.
Ca exemplu pentru trape, am vrut sa pun urmatoarea poza. Din ea se vede clar ca trapa comandantului se deschide in celelalt sens. Sunt putin derutat. Lucruri simple la care nu dai atentie si uite ce surpirze ai. In toate pozele pe care le-am vazut trapa pare sa se deschida in sensul in care l-am facut si eu. Cumva era mobil suportul?

Trapele din fata erau turnate in sasiu si ca sa le fac deschise as fi stricat inutil zona aia.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: untitled.JPG

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 25 January 2008 - 12:19 AM

#13 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 25 January 2008 - 12:24 AM

Vezi postareaT-Marius, la 25 Jan 2008, 00:05, a spus:

banuiesc ca ai ceva dubii la trapele mele....O sa caut mai bine...
Din ea se vede clar ca trapa comandantului se deschide in celelalt sens. In instructiuni e pe dos. Lucruri simple la care nu dai atentie si uite ce surpirze ai. Am si poze in care trapa pare sa se deschida in sensul in care l-am facut si eu. Cumva era mobila baza?

Nu stiu! Tu faci KV-ul si esti deja la final. Eu doar am intrebat!? (banuind ca ceva nu este corect...) :lol:

#14 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 25 January 2008 - 12:39 AM

Uite o poza cu interiorul. Se vede spatele turelei si mitraliera pe centru.
Spusesem ca o sa caut mai bine ca sa confirm ceea ce am afirmat. Ceea ce am spus initial era din amintiri si trebuia sa pun un semn de incertitudine pentru a nu induce in eroare pe cineva. Singurele 2 carti pe care le stiam sa spuna ceva ce ma intereseaza, au foarte putine referiri la Ekranami. Una din carti e in rusa, iar cealalta are mai mult poze cu comentarii. E greu sa imi amintesc unde exact am citit chestia privind culorile de la interiorul trapelor. Oricum din poze reiese ca pe interior trapele erau vopsite intr-o culoare inchisa. In "camera de lupta"... trageti voi concluziile.
Privind trapa... chestie ciudata pentru mine. Cred ca oricine ar fi socat sa faca o macheta, sa lipeasca o piesa asa cum a vazut in 30 de poze, ca apoi sa vada la sfarsit o poza cu ea altfel.
Sigur e corect si asa cum am facut eu, pentru ca am poze destule care dovedesc. De ce este cea din poza de sus in alta pozitie, nu stiu. Documentatia este putina la tancul asta.
Voi presupune pentru linistea mea personala si pentru bunul somn ca Ekranami avea suportul mobil. O sa inchid putin culoarea cu un wash cu negru.

Licente modelistice nu obisnuiesc sa fac, dar pentru ca turela mea (dupa cum am spus pe parcurs) are ceva defecte, voi masca foarte putin un periscop si zona de acces (dar nu total aici) cu o carpa sau cu ceva vegetatie cazuta. Ma mai gandesc, desi nu imi convine nici mie chestia asta. Din cauza asta nu mi-am pus problema culorii interiorului prea insistent.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: untitled.JPG

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 25 January 2008 - 12:51 AM

#15 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 25 January 2008 - 12:52 AM

EXACT!!! Si acum ce voiam sa-ti zic de fapt: Nu ai vopsit corect interiorul! :lol:

"Editare ulterioara:
@Horia: Gresit! In tramvai, dar in timp ce incerci sa stai in cap... " sa fi fost oare in tramvai?? :acute:

#16 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 25 January 2008 - 12:59 AM

De acord cu tine, dar nu mi-am pus problema asa serios si oricum o lasam pe sfarsit (turela nu e lipita). Inca nu am stabilit scenariul dioramei, deci nu pot sa stiu cum o sa arate si ce o sa se vada de fapt. Interiorul nu e vopsit, deci nu am gresit nimic inca :lol:. Doar interiorul trapei e, dar se rezolva cu wash negru.
Si ca sa fim corecti pana la capat... era in metrou. Intre Victoriei si Gara de Nord (unde merg des) se lasa cu zgaltaieturi, iar loc jos prinzi mai greu dimineata.

#17 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 25 January 2008 - 01:09 AM

Super frumusel,montaj super,imi place...Totusi ceva nu prea imi convine la finitie[uzura],parca ar mai avea nevoie de ceva.Poate ca imaginile sa fie de vina?

#18 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 25 January 2008 - 01:10 AM

:acute: Ai inteles! :lol:

#19 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 25 January 2008 - 09:46 AM

Alb neica, alb! Si ulterior echipajul poate isi permitea sa il "mozoleasca" daca ar fi considerat ca ii pune in pericol! Mi se pare cel mia logic asa!

Oricum frumoasa macheta, dar pentru cineva cu experienta ta...:lol: :acute:

Aceasta postare a fost editata de FlyBoy: 25 January 2008 - 09:47 AM

#20 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 27 January 2008 - 02:59 PM

@Flyboy, sa stii ca nu erau tocmai albe si de aia m-am abtinut sa fac afirmatia asta. Si Danu mi-a zis de exemplu ca aveau diferite nuante spre crem sau chiar putin spre rosu. Eu l-am dat cu un crem foarte deschis, dar oricum nu se vede.
Despre chestia cu experienta, mi-ai facut un foarte frumos compliment. Sa stii ca la mine experienta nu-i deloc. Sau poate m-ai luat la misto si nu m-am prins eu :pardon: :search: .

Am mai avut timp putin si i-am dat o fata oarecum finala. Nu sunt multumit, iar finalul nu este cine stie ce, dar din experiente anterioare prefer sa il las asa. O sa il stric mai rau daca voi continua cu retusuri majore. Am adaugat cablurile, carpele, cele 2 manere de pe turela, mici alte retusuri, mitraliera din fata. Pe cea din spate nu o mai pun pentru ca am vazut multe poze cu E-uri abandonate care nu o mai aveau si asa parca e mai interesant.
Cablurile sunt facute de mine din sarma de cupru. Arata nasol pentru ca e prima oara cand incerc asa ceva. In kit nu era inclus cablul, ci doar capetele, iar KV fara cabluri este de neconceput pentru mine.
Pentru ca (dupa cum am mai zis, dar poate e bine sa amintesc), il voi pune intr-o diorama abandonat pe marginea unui drum. De aia si este mai prafuit. Carpele alea care atarna pe el nu sunt aiurea, pentu ca am poze cu ceva similar, iar eu am profitat de chestia asta pentru a masca o greseala pe turela. Sunt facute din servetel imbibat in apa cu aracet (clasica reteta).
Pe senile am facut un mic drybrushing cu rugina, pentru ca este firesc sa apara pe talpa senilei dupa 2-3 saptamani de stat in pustiu.
Cand voi termina diorama in 1-2 luni voi pune si cateva poze cu KV-uri din care m-am inspirat. Privit asa KV-ul meu poate e anost, dar in diorama sunt sigur ca va arata mai bine.
Astept critici si corectii, chiar daca pe unele nu le voi mai putea face. Sper sa va placa :-(

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0349.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0353.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0354.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0358.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0359.JPG

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 27 January 2008 - 03:01 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul