SA-2 Guideline Kit-ul 1/35 Trumpeter al lansatorului
Postat 01 January 2008 - 09:58 PM
Hello, frati in ale modelismului. In cumpana dintre ani, printre mancaruri alese, petreceri si alte treburi si trebusoare care se fac cu ocazia venirii noului nascut 2008, am gasit timp pentru a macheta la un SA-2 pe lansator. Kit-ul este produs de Trumpeter si procurat prin Parcmodels. Kit-ul este disponibil de la producator atat ca pozitie fixa de lansare (mi-as fi dorit si radarul de control al tirului ), cat si pe camion, cu racheta pregatita de transport.
Ca si dificultate, kitul se asambleaza rapid, piesele sunt foarte bine turnate, si se potrivesc de minune. In cutie am gasit o rama gri, avand toate componentele misilei, si doua verzi, cu cele ale lansatorului. Nivelul de detaliere este ridicat, existand chiar optiunea (pentru cei mai curajosi) de a face si componentele din interiorul rampei (necesita add-on-uri sau scratch-building).
In cursul a 2 zile m-am trezit cu o rampa si o racheta aproape terminate, insa sufar de o dilema: am determinat ca exista mai multe versiuni de SA-2, cred ca 5. In plus, doua tipuri distincte de vopsire s-au evidentiat: cu racheta complet gri sau gri cu alb. Pana reusesc sa fac si niste fotografii, as fi recunoscator pentru orice material didactic pe care l-ati putea posta, atat tehnic cat si imagistic.
Ca si dificultate, kitul se asambleaza rapid, piesele sunt foarte bine turnate, si se potrivesc de minune. In cutie am gasit o rama gri, avand toate componentele misilei, si doua verzi, cu cele ale lansatorului. Nivelul de detaliere este ridicat, existand chiar optiunea (pentru cei mai curajosi) de a face si componentele din interiorul rampei (necesita add-on-uri sau scratch-building).
In cursul a 2 zile m-am trezit cu o rampa si o racheta aproape terminate, insa sufar de o dilema: am determinat ca exista mai multe versiuni de SA-2, cred ca 5. In plus, doua tipuri distincte de vopsire s-au evidentiat: cu racheta complet gri sau gri cu alb. Pana reusesc sa fac si niste fotografii, as fi recunoscator pentru orice material didactic pe care l-ati putea posta, atat tehnic cat si imagistic.
Postat 01 January 2008 - 10:11 PM
Mai ai si varianta de a le face nevopsite (arginitii), sau argintii cu pete de oliv. Ambele variante sunt intalnite in cazul SA-2-urilor egiptene de prin razboaiele cu israelul. O sa caut si ceva poze, am si eu kit-urile si am studiat nitel problema celor egiptene.
Unii dadeau ca defapt erau vopsite "sand" sau "sand" cu verde, dar aparent e doar o confuzie.
Unii dadeau ca defapt erau vopsite "sand" sau "sand" cu verde, dar aparent e doar o confuzie.
Postat 02 January 2008 - 12:37 PM
Date tehnice ale rachetei 5Ia23 (S-75M3):
Dimensiuni:
- Lungime: 12,7m;
- Diametru: 50cm;
- Anvergura: 1,82m.
Greutatea:
- Greutatea rachetei: 2450kg;
- Greutatea componentei de luptă: 295kg.
Performanţe:
- Viteza maximă: 1100m/s;
- Viteza medie de zbor: 789m/s;
- Gama de înălţimi a ţintelor ce pot fi combătute: 0,15 – 30km;
- Distanţa maximă de acţiune: 64km.
Dimensiuni:
- Lungime: 12,7m;
- Diametru: 50cm;
- Anvergura: 1,82m.
Greutatea:
- Greutatea rachetei: 2450kg;
- Greutatea componentei de luptă: 295kg.
Performanţe:
- Viteza maximă: 1100m/s;
- Viteza medie de zbor: 789m/s;
- Gama de înălţimi a ţintelor ce pot fi combătute: 0,15 – 30km;
- Distanţa maximă de acţiune: 64km.
Aceasta postare a fost editata de Kamob 50: 02 January 2008 - 01:37 PM
Postat 02 January 2008 - 01:29 PM
Le-am calarit aproate doi ani: erau in aluminiu, adica nevopsite, cu inscriptii negre cu exceptia gurii de aer sub presiune, care era albastra si a carburantului si oxidantului care erau, cred, rosii sau portocalii. Carucioarele, masinile si rampele erau vopsite in verde inchis. Rachetele pe rampa erau camuflate, uneori, cu plase de camuflaj.
Poate 1,82!
Citeaza
Anvergura: 18,2m.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 02 January 2008 - 01:31 PM
Postat 02 January 2008 - 08:18 PM