vand motor frigider
Postat 09 June 2005 - 01:57 PM
Cand l-am conceput pe al meu am luat in considerare cele doua elemente.
1 Il avusesem in mana pe cel de la Revell si i-am "citit" principiul de functionare
2 Aveam (il am si acum si tot cu el lucrez) aerograf rusesc.
Asa ca am pus un motor "mic" ca asta l-am putut optine la vremea aia si o butelie mare pe post de vas tampon (~20l).
Miai nou, adica de cateva luni mi-am schimbat motorul cu un altul care are debit cel putin triplu.
Vasul meu tampon zicese ca este garantat la 15 atmosfetre dar nu bag in el mai mult de 7, controlul il am dintr-o valva mecanica care se dechide cand presiunea depaseste 7.
Si tot de curand mi s-a dus dracu manometrul si trebuie sa-mi fac timp sa ma duc sa-mi iau altul.
Rezumat filmat - incheiat si
Bafta!
1 Il avusesem in mana pe cel de la Revell si i-am "citit" principiul de functionare
2 Aveam (il am si acum si tot cu el lucrez) aerograf rusesc.
Asa ca am pus un motor "mic" ca asta l-am putut optine la vremea aia si o butelie mare pe post de vas tampon (~20l).
Miai nou, adica de cateva luni mi-am schimbat motorul cu un altul care are debit cel putin triplu.
Vasul meu tampon zicese ca este garantat la 15 atmosfetre dar nu bag in el mai mult de 7, controlul il am dintr-o valva mecanica care se dechide cand presiunea depaseste 7.
Si tot de curand mi s-a dus dracu manometrul si trebuie sa-mi fac timp sa ma duc sa-mi iau altul.
Rezumat filmat - incheiat si
Bafta!
Postat 09 June 2005 - 04:08 PM
Z-mare, la Jun 9 2005, 02:54 PM, a spus:
Un robinet pus pe furtun, daca se poate chiar pe aerograf, rezolva destul de bine problema.
Alexandru
Alexandru
Merge si piciorul de la scaun .
Da! Si eu am asa ceva pe furtun (nu un picior de scau. Asta ajunge doar ocazional pe furtun ).
Totusi, ca principiu de functionare, cel de la Revell are vas tampon mai mic de 2l (cred eu) sau pe acolo, dar motorul este din cele mari pentru congelatoare gen camera frigorifica. Am vopsit cu un compresor Revell si aerograf rusesc si nici nu simte ca pierde aer tot timpul (lucrant la presiunea normala). Vasul tampon este acolo doar ca sa nu sufle in "suturi" si pe post de maner.
Este totusi prea scump pentru ce stie sa faca, bugetul si necesitatile noastre.
Postat 09 June 2005 - 06:03 PM
Citeaza
Merge si piciorul de la scaun
Crios, sa sti ca din cauza acestui dispozitiv m-am invirtit o juma de ceas in jurul aerografului si compresorului: vopsea estem, aer estem, furtun estem, spreiat ioc!!!. Piciorul scaunului statea pe furtun . Deci functioneaza perfect .
Alexandru
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 09 June 2005 - 06:04 PM
Postat 30 June 2005 - 11:05 AM
cartula, la Jun 30 2005, 11:43 AM, a spus:
Da Max, stiu Din pacate, lista de chestii 'urgente' in loc sa scada, creste, iar timpul meu liber are deja valori negative. Asta e situatia, multumesc ca mi-ai adus aminte
Te inteleg foarte bine cartula !
S-a vrut doar un mic "reminder"
Cand si cum poti tu !
Postat 23 May 2008 - 11:24 AM