IAR-93 1/48 de la Modelism
Postat 24 December 2007 - 02:44 PM
Fuselajul este termoformat din doua foi de ABS. Aripile, ampenajele si trenul de aterizare sunt din rasina (par OK). Fermele de acrosare sunt tot din rasina, dar sunt un pic gresite ca forma - asta cred ca se poate rezolva.
Cupola este si ea termoformata, un pic naspa (cred ca au scos matrita din ea prea repede). Ma gandesc ca va trebui sa fac eu alta
Armamentul, chiar daca este tot din rasina, nu intra in discutie, este aiuristic.
Ajutajele par sa fie de la un 93 B si sunt tot din rasina.
Prizele de aer (tot rasina) par si ele OK.
Postat 24 December 2007 - 02:55 PM
Alta problema: ABS-ul din care a fost facut fuselajul e cam subtirel si a rezultat o structura cam elastica. Am incercat sa remediez lipind pe interior bucati de culee si foi de stiren. Rezultatul nu m-a multumit, asa ca am hotarat sa umplu fuselajul cu spuma poliuretanica de constructii. Am dat gauri suplimentare in fuselaj pentru a lasa spuma sa se umfle in voie. Am avut noroc: umflandu-se, spuma nu a deformat fuselajul, ci a ,,preferat'' sa iasa pe unde ii facusem eu cai de acces
Postat 24 December 2007 - 07:15 PM
Legat de poza solicitata, se pare ca afara de alea din Timisoara, nu exista prin web, decit urmatoarea de la Airliners.net:
http://www.airliners.net/open.file?id=1149...9236&size=L
Postat 25 December 2007 - 02:49 PM
Succes, abia asteptam sa vedem cum merge lucrarea!
Postat 03 January 2008 - 04:31 PM
Ca sa nu mai fii nevoit sa inventezi , in ceea ce priveste baia trenului de aterizare principal, ia-o p-asta si vezi ce-i faci...!! Oricum te-ai cam complicat incarcind macheta cu spuma; eu am facut-o si fara cadre de rigidizare si tre' sa-ti spun ca "sta" f.bine!! Daca ai nevoie de poze ale cockpit-ului spune-mi si-ti voi posta. Bafta maxima,Ali.
Postat 04 January 2008 - 06:47 PM
...in caz ca te gandeai sa o postezi pe asta, uite-o de la mine curatata si preparata; ai altele, ceva facut de tine?
Aceasta postare a fost editata de Kamob 50: 04 January 2008 - 06:53 PM
Postat 07 January 2008 - 09:57 AM
Da, era vorba despre asta ,pe care am desc. de pe "www.incas.ro" impreuna cu asta:
si despre astea doua,pe care nu mai stiu de unde le-am descarcat:
Oricum, de destula vreme ,pe site-ul fabricii nu mai este decit o poza cu IAR-93, care-i un trucaj grosolan ;intrati pe "www.acv.ro" si va ve-ti convinge!!
In ceea ce priveste macheta mea de IAR-93 tre' sa-ti spun ca mi-e jena s-o poastez deoarece, pe vremea cind am asamblat-o,n-aveam nimic in afara de adezivul cu care am lipit-o ...si oricum a suferit o "up-gradare",dupa articolul aparut in "Top Gun" nr.3, asa incit nu reproduce un avion ce-a fost operational!! S-ar putea s-o postez dupa ce va iesi din procesul de" RK" ,pe care l-am inceput recent. Despre faptul ca multe dintre poze deja le aveti ,tre' sa-ti spun ca n-am de unde sa stiu ce aveti si ce nu...le descarca cine nu le are si cu asta, basta!! Sanatate maxima!! ALI.
Aceasta postare a fost editata de Ali_baba: 07 January 2008 - 10:01 AM
Postat 07 January 2008 - 07:01 PM
Ali_baba, la 7 Jan 2008, 09:57, a spus:
Daca tot te-ai uitat, probabil ca ai vazut si 99-ul care are numerele tactice sterse...
Despre borduri, unele sunt de la ORAO.
Postat 08 January 2008 - 04:05 PM
Kamob 50, la 7 Jan 2008, 19:01, a spus:
Ali_baba, la 7 Jan 2008, 09:57, a spus:
Daca tot te-ai uitat, probabil ca ai vazut si 99-ul care are numerele tactice sterse...
Despre borduri, unele sunt de la ORAO.
Da, asa e,unele sunt de la Orao...99-ul de care zici e cel pozat deasupra marii,nu?? Poza e faina;am descarcat-o...ti se pare trucata??
P.S. Data trecuta am intrat numai pe "Galerie foto",acum am intrat si pe "Produse" si am dat peste poza cu 93-ul nr. 200,pe care-am descarcat-o,desigur...deci cea din Galerie nu era singura.