Forum Machete,Modelism,Hobby: BT-5 & KV-1 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BT-5 & KV-1

#21 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 21 March 2008 - 07:13 PM

Nu e obligatorie sigilarea cu lac,daca folosesti carbunele doar la finalul lucrarii,si oricum, daca insisti prea tare,vei fi nevoit sa stergi putin din stralucire.
Ideea e sa folosesti carbunele pe vopsea,nu direct pe plastic,si atunci nu se va sterge decat superficial,adica exact cat e nevoie pentru ai da putina"stralucire"metalica machetei.
Eventual poti incerca la inceput cu un 2B,moale,si vezi cum ti se pare !
Si inca ceva: cu cat o vopsesti mai "neatent",cu atat arata mai bine,asa ca merge si pensula,parerea mea !

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 21 March 2008 - 07:16 PM

#22 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 21 March 2008 - 09:42 PM

Aerosolul de care ti-am zis este de fapt un lac mat(gasesti si lac lucios daca vrei);oricum folosesti putin,doar asa,"un norisor" iar grafitul,daca-l combini si cu creta colorata(efect de praf-diverse nuante,noroi etc.)da un efect"brici".Intr-adevar,am uitat sa zic ca toate aceste prafuri le dai peste un strat de culoare initiala,pe care-l aplici peste toata lucrarea.Eu,cu grafit am obtinut,prin repetate procedee de aplicare si stergere diferentiata,blocul motor cu cilindrii-vezi topicul "BMW R.75".Initial am vopsit piesele in culoare neagra(intr-un mod destul de haotic,oricum n-are mare relevanta,vopseaua oferind doar"suportul")dupa care cu grafit 4B am "finisat" motorul motocicletei,iar cu creion 6B am realizat zgarieturile,uzura si vopseau sarita pe restul"motorului".Pozele nu sunt de cea mai buna calitate,dar cred ca sunt totusi relevante.Take a look si in albumul meu la Bison II si BMW R 75).
E bine cu modelele tale de blindate(primele 3?!),iar toata istoria asta cu"uzuri"este relativa:daca-ti plac e ok,daca nu,tot asa-tu sa fi satisfacut,asta conteaza cel mai mult. :wub: ...si la mai mare(multe).
A!! si sa nu uit: KV-ul nu are inmatriculare? :-D

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 21 March 2008 - 09:45 PM

#23 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 22 March 2008 - 01:17 AM

2-3-4-6 B se refera la grafit.
Carbunele de desen este lemn de tei carbonizat anaerob.
Un carbune mai negru si mai prafos dar mai greu de controlat in cazul machetelor este carbunele presat. Un fel de pastel negru (negru de fum compactat si liat cu guma arabica).
Grafitul de la creioanele XB dau efectul metalic de otel. Se sterge destul de greu si se poate si fara o vernisare ulterioara.
Toate se gasesc la fondul plastic (inclusiv seturi de creioane si lacuri mate si lucioase aerosol).

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi