Forum Machete,Modelism,Hobby: BT-5 & KV-1 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BT-5 & KV-1

#1 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 22-December 07

Postat 23 December 2007 - 01:27 PM

Ca sa prezint si "realizarile" mele, iata la ce am lucrat in ultima jumatate de an (nu zi de zi :lol: )

Precizez ca sunt relativ incepator in domeniu, deci se putea si mai bine.

1) Zvezda BT-5

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

2) Trumpeter KV-1 small turret (model 1941)

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 23 December 2007 - 01:54 PM

Pentru un "relativ incepator", ti-au iesit excelent! Ba chiar si pentru cineva mai versat :lol:

Vopsite la aerograf? Imi place ca, cel putin la BT-5, nu e o vopsire uniforma ci se vad frumos variatii de tonalitate in vopsea...

#3 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 23 December 2007 - 02:49 PM

Vezi postareacartula, la 23 Dec 2007, 13:54, a spus:

Pentru un "relativ incepator", ti-au iesit excelent! Ba chiar si pentru cineva mai versat :clapping:

Vopsite la aerograf? Imi place ca, cel putin la BT-5, nu e o vopsire uniforma ci se vad frumos variatii de tonalitate in vopsea...

Multumesc! Am spus relativ pentru ca am mai facut ceva machete cu ani in urma, dar la un nivel f f basic.

Nu am aerograf, sunt vopsite cu pensula, cu acrilice Model Master. Variatiile de tonalitate sunt obtinute prin drybrushing. Recomand vopselele acrilice de la MM pentru cei care vopsesc cu pensula. Acopera bine si se usuca foarte rapede, poti sa aplici un wash si mai multe straturi de drybrushing in acceasi zi. Plus celelalte avantaje evidente ale vopselelor acrilice, nu iti trebuie masca de gaze :lol: si cureti pensulele cu apa de la robinet.

#4 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 23 December 2007 - 02:58 PM

Frumoase machetele tale desi prea curate pt gustul meu. Cit despre incepatori, suntem incepatori cu totii. Cind crezi ca ti-a iesit o macheta grozav, sigur o gasesti undeva pe net facuta in asa fel incit sa-ti vina sa te lasi de meserie. Dar frumusetea jocului vine de la faptul ca omul e un animal incapatinat. Spor la treaba in continuare.

#5 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 23 December 2007 - 04:15 PM

Chestia asta cu "incepator" pe mine ma da gata de-mi sta inima in loc mai ales cand vad ce iese din mainile unui "incepator"
Poate sunt subiectiv dar mie-mi place cum au iesit iar punctul pe I l-a pus marhaba

"marhaba" a spus:

Cit despre incepatori, suntem incepatori cu totii

si asta mi-a mai pus inima la loc.

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 December 2007 - 05:02 PM

Incepator, ai? Si vrei sa te si credem? :lol: :clapping: :hi:
Frumoase masinile, ingrijit lucrate. O singura obiectie am, defapt doua: senilele (aici ma poate insela rau fotografia) si faptul ca sunt, cum spunea si Marhaba, nitel prea curatele.
Felicitari!

#7 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 23 December 2007 - 06:50 PM

Multumesc pentru aprecieri :lol:
Este preferinta mea sa le fac mai curate, ca iesite de pe linia de productie.
La o diorama este altceva, dar inca nu am niciuna la activ.

Z-mare, poti detalia obiectiile la senile?
Intr-adevar, este o problema faptul ca eu fac vopsirea la lumina artificiala si fotografiile la lumina naturala. Cu blitzul iese prea urat. Nuantele difera de la o sursa de lumina la alta, dar si in realitate nu erau toate trase la indigo, sa zic asa :clapping:

#8 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 23 December 2007 - 07:43 PM

vopsite cu pensula? :lol:

Au iesit frumos!Bravo!

Mi-se pare mie sau te-am prins cu senile vopsite doar pe o parte.
kv-1 inpenultima poza avea senila mai roza...am presupus si eu gresit :clapping:

Aceasta postare a fost editata de tgr: 23 December 2007 - 07:58 PM

#9 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 23 December 2007 - 07:49 PM

Vezi postareatgr, la 23 Dec 2007, 19:43, a spus:

Mi-se pare mie sau te-am prins cu senile vopsite doar pe o parte

Doar pe o parte? :lol:

#10 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 23 December 2007 - 10:33 PM

Vezi postareatgr, la 23 Dec 2007, 19:43, a spus:

kv-1 inpenultima poza avea senila mai roza...am presupus si eu gresit :lol:

Da, asa se pare, cred ca si de la contrastul cu fundalul. Mai degraba ar trebui sa se vada un pamantiu rosiatic, cel putin asta a fost intentia.

#11 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 24 December 2007 - 01:16 AM

Foarte frumos! Felicitari si persevereaza !!!

#12 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 24 December 2007 - 01:02 PM

Mie senilele imi apar mov :lol:

#13 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 24 December 2007 - 02:00 PM

Aici pe un alt fundal:

Imagine postata

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 24 December 2007 - 02:47 PM

Citeaza

Z-mare, poti detalia obiectiile la senile?
Senilele apar intr-o culoare nefireasca, danui ca-i lumina de vina. Cum le-ai vopsit?

#15 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 24 December 2007 - 04:16 PM

Un strat de "flat black", un "rust" din loc in loc prin adancituri, apoi doua drybrushinguri cu gri (black + white) din ce in ce mai deschis, si putin "steel" in in exterior. La KV-1 pe partea interioara a senilelor era prea monotona culoarea intrucat nu erau reliefuri puternice, asa ca am mai dat un drybrushing cu un amestec de verde+rosu+galben, ceea ce ar trebui sa fie un ocru sau pamantiu.

Aceasta postare a fost editata de Dragos_P: 24 December 2007 - 04:16 PM

#16 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 21 March 2008 - 12:50 PM

Cu ceva mai mult weathering:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#17 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 21 March 2008 - 01:33 PM

Mie-mi plac senilele asa cum sunt. Nu vad rozuri si alte -os. Mai trebuie completat si din cap ca poza e greu sa redea intocmai realitatea.
Foarte tare pentru a 15 macheta (si a 16-a). Poti sa faci weathering de acum incolo daca vrei si daca te hotarasti sa le bagi in vreo diorama. Mie mi-a luat cativa ani buni sa ajung la nivelul asta......Nici nu mi-am dat interesul, neexistand prea multi critici pe vremea aia.

#18 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 21 March 2008 - 04:46 PM

Vezi postareaDragos_P, la 23 Dec 2007, 14:49, a spus:

Vezi postareacartula, la 23 Dec 2007, 13:54, a spus:

Pentru un "relativ incepator", ti-au iesit excelent! Ba chiar si pentru cineva mai versat :-D

Multumesc! Am spus relativ pentru ca am mai facut ceva machete cu ani in urma, dar la un nivel f f basic.

Nu am aerograf, sunt vopsite cu pensula, cu acrilice Model Master. Variatiile de tonalitate sunt obtinute prin drybrushing. Recomand vopselele acrilice de la MM pentru cei care vopsesc cu pensula. Acopera bine si se usuca foarte rapede, poti sa aplici un wash si mai multe straturi de drybrushing in acceasi zi. Plus celelalte avantaje evidente ale vopselelor acrilice, nu iti trebuie masca de gaze :wub: si cureti pensulele cu apa de la robinet.

De acord cu Marhaba.In ce privesc fotografiile...de multe ori te pot"ridica"sau"cobora".Eu nu am comentarii cu privire la machetele tale mi se par"la fix"Despre partea cu uzurile aici putem discuta mult si bine;astea tin de gusturi.Am privit cu interes KV 1 pentru ca urmeaza si la mine la rand,dar varianta "heavy cast". Daca accepti un "sfat"-pentru senile eu folosesc la "vopsire"carbune de desen(sti carbunele ala gros folosit de desenatori)dar musai sa fie 4B sau si mai bine 6B,cu cat mai moale cu atit mai bine.Da un efect desavarsit,juri ca-i otel si nu se aplica greu,basca poti sa-l folosesti in locuri stramte,sa hasurezi sau daca ceva nu-i ok,poti sa-l stergi oricand.Odata fixat-eu folosesc un aerosol de film mat,luat de la fondul plastic,de ala pentru pictura-nu-ti mai creeaza probleme.Un carbune d'asta,in varianta "hi tech" se vind,facut de firme mari,cu o sapca de bani,pe cand un set de 6 bucati,la librarie,costa cam 8 lei(da 6 bucati te tin de nu faci atatea machete).Pentru zgarieturi si hasuri fine,poti folosi acelasi 4B sau 6B-un creion cat se poate de banal.Si unde mai pui ca asemenea carbuni sunt si colorati.

#19 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 21 March 2008 - 06:58 PM

Vezi postareawurger, la 21 Mar 2008, 13:33, a spus:

Mie-mi plac senilele asa cum sunt. Nu vad rozuri si alte -os. Mai trebuie completat si din cap ca poza e greu sa redea intocmai realitatea.
Foarte tare pentru a 15 macheta (si a 16-a). Poti sa faci weathering de acum incolo daca vrei si daca te hotarasti sa le bagi in vreo diorama. Mie mi-a luat cativa ani buni sa ajung la nivelul asta......Nici nu mi-am dat interesul, neexistand prea multi critici pe vremea aia.

Multumesc!

Este practic a treia macheta pe care o vopsesc si a doua pe care am tratat-o in mod serios (si am folosit tehnici gen drybrushing, washing etc). Partea de vopsire a durat mult din cauza ca nu posed aerograf, iar ca sa dai stratul de baza cu pensula... :wub:

La cate chimicale se folosesc in hobby-ul asta, macar combinatia de acrilice + pensule este cea mai putin nociva pentru sanatate :-D

#20 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 21 March 2008 - 07:02 PM

Vezi postareaLonginus, la 21 Mar 2008, 16:46, a spus:

In ce privesc fotografiile...de multe ori te pot"ridica"sau"cobora".
...
Daca accepti un "sfat"-pentru senile eu folosesc la "vopsire"carbune de desen(sti carbunele ala gros folosit de desenatori)dar musai sa fie 4B sau si mai bine 6B,cu cat mai moale cu atit mai bine.Da un efect desavarsit,juri ca-i otel si nu se aplica greu,basca poti sa-l folosesti in locuri stramte,sa hasurezi sau daca ceva nu-i ok,poti sa-l stergi oricand.Odata fixat-eu folosesc un aerosol de film mat,luat de la fondul plastic,de ala pentru pictura-nu-ti mai creeaza probleme.Un carbune d'asta,in varianta "hi tech" se vind,facut de firme mari,cu o sapca de bani,pe cand un set de 6 bucati,la librarie,costa cam 8 lei(da 6 bucati te tin de nu faci atatea machete).Pentru zgarieturi si hasuri fine,poti folosi acelasi 4B sau 6B-un creion cat se poate de banal.Si unde mai pui ca asemenea carbuni sunt si colorati.

De acord si multumesc pentru sfat. Am mai auzit de astfel de creioane dar nu mi-am facut timp sa caut, plus ca mi-ar trebui un spray cu lac mat sau asa ceva sa "sigilez" grafitul sau carbunele ca sa nu se curete cand pun mana pe el, ceea ce iarasi nu am. Astfel incat m-am rezumat la drybrushing cu steel.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi