Vad ca ai lucrat curat si frumos, dar schema aia de vopsire, care este gresita, o vei gasi in foarte multe kituri vestice. Valabil si pentru acuratetea crucilor. Puteai achizitiona de la Parcmodels un set de decaluri romanesti foarte bune.
Revin la vopsire. Pentru extrados este corect RLM 71(adica doar nuanta inchisa) si atat. Coafa elicei era vospita jumatate neagra si jumatate alba de-a lungul ei.
Camuflajul bicolor(pe extrados) l-au primit numai anumite avioane si asta dupa reparatii.
Daca memoria nu ma pacaleste, cu numarul 39 nu s-a intamplat asta.
In concluzie se pare ca cele mai multe E-3 romanesti aveau pe extrados doar RLM 71. Dubioasa mi se pare si culoarea folosita pentru extrados. Nuanta ta este prea spre albastru. RLM 65 era mai spre gri, cum o sa vezi in poza de mai jos.
Inca ceva. Modelul tau e destul de sarac in stencil-uri. Un 109 avea destule inscriptii (pe care de asemenea le gaseai negresit in setul de la Parcmodels).
Oricum puteai realiza cu putina atentie un model mult mai corect, pentru ca la capitolul vopsire nu stai rau deloc. Totusi ti-as sugera o spalare cu negru si ceva fum pe fuselaj langa evacuare. Ia totul ca pe un sfat amical si sa mai incerci pe viitor ca sigur o sa iti iasa mai bine
.
Si eu am pe masa de lucru tot un E-3 la 72.
Hai sa iti arat ce prostii
apar in schema de la Hobbyboss (care a scos un E-3 foarte frumos
) si ce mizerii de decaluri ofera:
Aceasta postare a fost editata de Bazu: 15 December 2007 - 02:38 AM