Forum Machete,Modelism,Hobby: Aerodromuri din Romania (militare si civile) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aerodromuri din Romania (militare si civile) foto, info

#41 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 03 January 2008 - 01:20 AM

Nu stiu pe unde am auzit asta si nu stiu daca este adevarat sau nu, dar cica in Romania ar fi o lege, care interzice fotografierea de la inaltime, nu stiu exact care este inaltimea limita...o fi adevarat oare?

#42 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 03 January 2008 - 10:07 AM

Nu cred. Altfel s-ar confisca aparatele de fotografit ale calatorilor din avioanele comerciale (sau cel putin ar fii un semn care sa atentioneze asupra acestui lucru).

#43 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior

Postat 05 January 2008 - 10:19 AM

Aparatele nu, dar bateriile sigur...stiu fiindca mi s-a intamplat. Apoi am luat inca un set de la duty free... :clapping:

#44 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 05 January 2008 - 12:52 PM

Si sora mea cand a zburat cu avionul a facut poze, si seful meu tot asa, stiu pentru ca ne-a aratat poze facute de el cu Alpii, bine realizate.

#45 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior

Postat 05 January 2008 - 01:01 PM

Vezi postareaAdyAero, la 5 Jan 2008, 12:52, a spus:

Si sora mea cand a zburat cu avionul a facut poze, si seful meu tot asa, stiu pentru ca ne-a aratat poze facute de el cu Alpii, bine realizate.

Sincer, nu te contrazic, dar crede-ma ca si eu am predat bateriile la iesirea din Romania, la cererea autoritatilor vamale, chiar daca am avut un aparat destul de profi si le-am spus ca este pentru motive turistice. Iar zvonul cu fotografierea de la inaltime nu l-am inceput eu. Astfel de poze am facut si eu, impotriva acestei "legi" fantoma.. :dribble:

#46 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 05 January 2008 - 01:18 PM

Vezi postareaSuburban, la 5 Jan 2008, 13:01, a spus:

Vezi postareaAdyAero, la 5 Jan 2008, 12:52, a spus:

Sincer, nu te contrazic, dar crede-ma ca si eu am predat bateriile la iesirea din Romania, la cererea autoritatilor vamale, chiar daca am avut un aparat destul de profi si le-am spus ca este pentru motive turistice. Iar zvonul cu fotografierea de la inaltime nu l-am inceput eu. Astfel de poze am facut si eu, impotriva acestei "legi" fantoma.. :rolleyes:

absurditati si nebunii de romania... si mie mi-a zis ca ma aresteaza daca pozez un MiG 21 F13 ce era la medias, ca e obiectiv militar secret expus la marginea drumului national :-P .desigur ca am pozat :dribble:
din zbor am pozat si eu catre olanda si inapoi si nu am avut probleme... inca nu sunt educati romanii la chestia asta, dar pe dincolo spotterii sunt puzderie si fac poze care mai de care...
cat despre cele cu aerodromurile pozate de mine, tin minte ca mi-a spus un tov. "comandant" de aeroclub sa nu pozam din aer unitati militare sau de politie, sau daca le pozam sa nu le facem publice, si cand l-am intrebat de vreo lege in sensul asta, mi-a spus ca nu e voie si gata... deci oda partidului :-D

Aceasta postare a fost editata de virusu: 05 January 2008 - 01:19 PM

#47 Useril este offline   charlie oscar 

• Membru deplin
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 28-March 07

Postat 05 January 2008 - 10:53 PM

Vezi postareavirusu, la 31 Dec 2007, 15:05, a spus:

Vezi postareajester, la 31 Dec 2007, 14:13, a spus:

sa vedem daca a mers in format jpg...

dar eu il stiam ca aerodromul de la silistea-gumesti si daca nu ma insel chiar si marin preda zis ceva despre el intr-una din cartile lui dar nu mai stiu care... daca tot erau morometii de acolo :dribble:

asa se si numeste, sunt curios, are cineva poze facute aici?

#48 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 05 January 2008 - 11:24 PM

"asa se si numeste, sunt curios, are cineva poze facute aici?"

Vezi postareazapacitu, la 29 Dec 2007, 17:38, a spus:

Faine pozele cu Caransebesul!
Probabil cel mai necunoscut aerodrom din Ro este cel de la Balaci, din jud. Teleorman. O gramada de poze, cu explicatii, se gasesc aici:

http://www.worldwar2.ro/forum/index.php?sh...c=3978&st=0

din pacate nici o vedere de sus. Pana prin '59 acolo zburau MiG-15, dupa accea ... numai bondarii de pe un scaiete pe altu.

Uite si vreo doua poze cu Craiova in 2004 - luate de pe aviatia.ro

probabil la astea te referi...cele din linkul asta

Aceasta postare a fost editata de jester: 05 January 2008 - 11:26 PM

#49 Useril este offline   charlie oscar 

• Membru deplin

Postat 05 January 2008 - 11:51 PM

stiam link-ul, sunt numai imagini de la sol, multumesc oricum, ma intereseaza in mod deosebit imagini aeriene, pt FlightSimulator

#50 Useril este offline   charlie oscar 

• Membru deplin

Postat 05 January 2008 - 11:56 PM

De cateva saptanani pe Google Earth se poate vedea aeroportul Bacau cu imagini de inalta rezolutie. Configuratia clasica, 2500m lungime, 80m latime, standard sovietic

#51 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 06 January 2008 - 12:13 AM

Interesanta imaginea aeroportului de la Bacau
O gramada de avioane pe acolo. Se vad patru bimotoare parcate unul linga altul. Ce sunt?
Deasemenea se mai vad o gramada de MIG 21, dar si altele care sunt mai ciudata.
Doua par a fi MIG 29, dar cateva nu le-am identificat.
Poate ne ajuta altii mai priceputi....

#52 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 06 January 2008 - 12:31 AM

Bateriile in avion se confisca, cateodata, nu pentru a nu face fotografii, ci pentru a nu initia o explozie la bord. Imi pare rau sa rupt misterul cu o expicatie atat de cinica...

#53 Useril este offline   charlie oscar 

• Membru deplin

Postat 06 January 2008 - 01:47 AM

Vezi postareaAlexPl, la 6 Jan 2008, 00:13, a spus:

Interesanta imaginea aeroportului de la Bacau
O gramada de avioane pe acolo. Se vad patru bimotoare parcate unul linga altul. Ce sunt?
Deasemenea se mai vad o gramada de MIG 21, dar si altele care sunt mai ciudata.
Doua par a fi MIG 29, dar cateva nu le-am identificat.
Poate ne ajuta altii mai priceputi....

bimotoarele sunt Hong-uri H-5, situate pe breteaua din sudul pistei, urmeaza cateva linii de MiG-21, apoi parohia lui Aerostar: acolo sunt intradevar doua Mig-uri 29, din care unul este Sniper, 6 MiG-uri 21 si doua L-39. In spatele lor sub liziera mai pot fi vazute un MiG-21 bis, doua L-29 un MiG-15 si un An-2. Pe platforma aeroportului statoneaza un SAAB 340

#54 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 06 January 2008 - 10:25 PM

mig 21 BIS??? eu stiam ca BIS este doar 165-ul, care si el e cumparat sau ceva de genu din alta tara...

cat despre migurile 29....poza e asemanatoare cu asta..desi in randul doi din spate nu este L-39....

cel din stanga este migul 29 sniper, cel din dreapta este probabil #48, stiu ca 48-ul a fost adus la MK in 2006 cu ocazia roias.....22-ul find adus cu cativa ani inainte, el fiind pus si cand era linia de miguri 29 fantome la MK...
o alta remarca ar fi ca se vede dubla 9526 cel albastru, in linia de la sudul aeroportului...

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2008/post-411-1199654031.jpg

Aceasta postare a fost editata de jester: 06 January 2008 - 11:13 PM

#55 Useril este offline   charlie oscar 

• Membru deplin

Postat 06 January 2008 - 11:13 PM

Vezi postareajester, la 6 Jan 2008, 22:25, a spus:

mig 21 BIS??? eu stiam ca BIS este doar 165-ul, care si el e cumparat sau ceva de genu din alta tara...

Da, este chiar 165, avionul a fost cumparat de Aerostar de la ucrainieni parca, intr-o uncercare de a gasi noi solicitanti de modernizare

#56 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior

Postat 07 January 2008 - 03:59 AM

Tare veche este imaginea cu zona aeroportului Bacau...nu cred ca se racise pamantul inca pe atunci... :dribble:

#57 Useril este offline   zapilot 

• Nou venit
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 05-January 08

Postat 07 January 2008 - 08:22 AM

Vezi postareaSuburban, la 3 Jan 2008, 01:20, a spus:

Nu stiu pe unde am auzit asta si nu stiu daca este adevarat sau nu, dar cica in Romania ar fi o lege, care interzice fotografierea de la inaltime, nu stiu exact care este inaltimea limita...o fi adevarat oare?

Ba da, chiar este o lege in sensul asta. Nu stiu exact ce numar din ce an dar stiu sigur ca exista o asemena lege... ceva legat de securitatea nationala :dribble: , cam aceasi chestie cu fotografiatul interzis pe aeroporte... Dar nu cunosc penimeni care sa fi fost pedepsit ca a facut pozne din aer..

#58 Useril este offline   charlie oscar 

• Membru deplin

Postat 07 January 2008 - 03:22 PM

Daca ar fi cazul sa aplicam legea primii care ar fi inchisi si bagati la kremenal ar fi tovarasii de la Google care si-au permis sa dea in vileag secretul de stat :dribble: , pe langa ei, spoterii sunt simpli ingerasi

#59 Useril este offline   caesareduard 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 11-December 08

Postat 30 December 2008 - 12:34 AM

Stie cineva daca aerodromul militar de la Craiova folosea aceeasi pista cu cel civil sau cu uzina de avioane.

#60 Useril este offline   George_nkl 

• Membru senior
  • Postari: 257
  • Inregistrat: 07-May 07

Postat 30 December 2008 - 02:50 PM

Vezi postareacaesareduard, la 30 Dec 2008, 00:34, a spus:

Stie cineva daca aerodromul militar de la Craiova folosea aceeasi pista cu cel civil sau cu uzina de avioane.

Cu ambele!

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi