Forum Machete,Modelism,Hobby: usi de sticla ptr. vitrina - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

usi de sticla ptr. vitrina anti copii!

#1 Useril este offline   Band1T 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 181
  • Inregistrat: 23-October 07

Postat 13 December 2007 - 05:39 PM

salut.
ca sa fiu si eu util forumului , va arat si va explic cum am facut eu usi de sticla la vitrina mea, usi care nu prea pot fi deschise de copii!
pun niste poze si apoi explicatiile.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 7.jpg
  • Imagine atasata: 6.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 1.jpg

Aceasta postare a fost editata de Band1T: 13 December 2007 - 05:45 PM

#2 Useril este offline   Band1T 

• Membru senior

Postat 13 December 2007 - 05:58 PM

deci, se observa ca usile nu au manere sau altceva ca sa tragi de ele sa le deschizi.
deschiderea se face prin apasarea placutelor metalice din partea de sus- interior a usilor.
e un sistem pe baza de magnet , care se vede in poza a4a.
in usa de sticla nu se dau gauri , ea fiind prinsa cu niste surubele , cum se vede in poza a3a.
balamalele (poza a6a) se gasesc de obicei la magazinele de accesorii de mobila, sau la magazine gen praktiker/baumax.
in pozele 5 si 6 se vede cum trebuie prinse balamalele de usi si de mobila...adica deasupra respectiv dedesuptul usilor.
in poza 1 se vede cum arata vitrina cu usile inchise si in poza 2 cu o usa deschisa.

costurile nu sunt mari, balamalele si inchizatoarele magnetice m-au costat in jur de 30 lei.
geamurile mele de dimensiune 410x1100 x 2 bucati = circa 30 lei.
deci eu, cu 60 lei si 4 gauri cu bormasina mi-am rezolvat 2 probleme dintr-un foc: machetele stau ferite de praf si de copii.
pana o sa ajunga destul de inalt sa ajunga in partea de sus a usilor...
bafta!
daca aveti intrebari , nu ezitati...va lamuresc cu tot ce pot!

#3 Useril este offline   Band1T 

• Membru senior

Postat 13 December 2007 - 05:58 PM

va urez noroc!

Aceasta postare a fost editata de Band1T: 13 December 2007 - 06:02 PM

#4 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 13 December 2007 - 08:47 PM

1) Am vazut Megan-ul :p
2) Cam cat de grele sunt geamurile? Eu am o extensie deasupra patului unde au garaj masinutele mele, ma gandesc sa nu fie geamul prea greu si sa pice :rolleyes:

#5 Useril este offline   Band1T 

• Membru senior

Postat 13 December 2007 - 09:37 PM

geamurile nu sunt prea grele...dar daca le prinzi corect nu au nici o sansa sa cada...
daca nu esti lamurit, spune-mi , si mai fac poze cu anumite detalii...

#6 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 13 December 2007 - 09:46 PM

Sfatul meu ar fi sa va ganditi de 2 ori cand e vorba de copii, sau de pus geamuri la inaltime in prinderi ca cele din poza. Nu de alta, dar s-ar putea sa nu mai aveti ocazia sa incercati a doua oara, daca prima oara ati facut-o gresit...

Sticla securizata e musai pentru asa ceva.

#7 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 13 December 2007 - 10:31 PM

Da, perfect adevarat ce a spus Cartula, atentie mare la prinderi/balamale/suruburi/ventuze in combinatie cu sticla.
Sticla "securizata" e de doua feluri: cea tratata termic (gen geam auto) care e inscriptionata cu marca securit si practic NU se gaseste in comert orice v-ar spune altcineva pt ca odata taiata si fasonata nu mai poate fi prelucrata fara sa se sparga in mii de bucatele si cea care e intarita cu o folie sau o rasina prinsa intre doua geamuri normale si care teoretic nu se sparge cu cioburi. NU E DELOC RECOMANDABILA FOLOSIREA STICLEI SIMPLE pentru usi, chiar daca e groasa si pare rezistenta (gen cristal). In cazul pieselor de sticla artizanale (sau la ateliere de cartier) acordati atentie mare la fasonarii corespunzatoare a muchiilor.

#8 Useril este offline   Band1T 

• Membru senior

Postat 13 December 2007 - 11:24 PM

eu am usile de 2 ani si nu am avut probleme...
nu sunt prinse in ventuze...ci cu curuburi care strang table in interiorul carora se afla ceva gen cauciuc.
usa nu poate cadea, ptr. ca este prinsa sus si jos...nu in laterale.
geamul se poate sparge, dar orice geam din casa se poate sparge...asa ca riscul este deja existent...
si asta e modul "oficial " de prindere a usilor de sticla.
eu m-am inspirat de la mobila din biroul de la servici, mobila facuta de mobexpert.
oricum, daca o vedeti de aproape, va veti da seama ca singurul risc este acela de a se sparge geamul...dar ma repet, acest risc exista deja in fiecare casa, ptr. ca fiecare mai are cate-un geam pe la mobila, usi, etc.
si pun pariu ca majoritatea nu aveti geam securit sau securizat in casele voastre.
bafta anyway!

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 13 December 2007 - 11:36 PM

Vezi postareaBand1T, la 13 Dec 2007, 23:24, a spus:

eu am usile de 2 ani si nu am avut probleme...
nu sunt prinse in ventuze...ci cu curuburi care strang table in interiorul carora se afla ceva gen cauciuc.
usa nu poate cadea, ptr. ca este prinsa sus si jos...nu in laterale.
geamul se poate sparge, dar orice geam din casa se poate sparge...asa ca riscul este deja existent...
si asta e modul "oficial " de prindere a usilor de sticla.
eu m-am inspirat de la mobila din biroul de la servici, mobila facuta de mobexpert.
oricum, daca o vedeti de aproape, va veti da seama ca singurul risc este acela de a se sparge geamul...dar ma repet, acest risc exista deja in fiecare casa, ptr. ca fiecare mai are cate-un geam pe la mobila, usi, etc.
si pun pariu ca majoritatea nu aveti geam securit sau securizat in casele voastre.
bafta anyway!

Nu o lua ca o critica personala, doar am vrut sa atrag atentia doritorilor asupra unei probleme cat se poate de reale. Faptul ca sunt si alte riscuri prin casa, nu o face sa fie o solutie "ok" in vreun fel. Geamul de la mobilierul de firma e 'securizat', sau cel putin asa ar trebui sa fie... Nu costa mult, si sunt o sumedenie de firme care fac asta in tara. In plus, problema sistemului aluia de prindere e ca daca geamul se fractureaza cumva, el nu mai e sustinut, si cade pur si simplu din prinderi. Chestie deosebit de periculoasa, cu cat e mai sus, geamul mai gros si mai greu. Asta nu se intampla cu celelalte geamuri din casa, prinse in rame, pe structuri de sustinere. Sunt niste elemente de care trebuie tinut cont, atata tot.

#10 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 14 December 2007 - 12:06 AM

O alta solutie care pe mine unul ma satisface: Camera in care stau ...maketii se inchide! Si gata! SI este Educat de mic sa stie ca : NU pune mana decat cu TATA, TATA il invata despre tot, NU baga nasul in vopsele fara masca, nu pune mana, NU PUNE MANA!!!

Ma rog, la mine a functionat!!! Altfel ce tupeu mai aveam sa il fac pe al doilea ??? :p

Aceasta postare a fost editata de FlyBoy: 14 December 2007 - 12:06 AM

#11 Useril este offline   Mgc151184 

• Membru senior
  • Postari: 1075
  • Inregistrat: 14-December 04

Postat 14 December 2007 - 01:18 AM

Am si eu o vitrina cu usi de sticla si sunt foarte multumit de aceasta, am scapat de praf (nu in totalitate dar este un mare "progres") plus ca machetele se vad foarte bine, am si rafturile din sticla la ea.Nu am avut probleme pana acum cu aceste usi din sticla chiar daca am balamalele din plastic. Vitrina nu este f mare 75/75 cm dar cred ca merg aceste usi si la vitrini mult mai mari.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: S2022158.jpg
  • Imagine atasata: S2022162.JPG

#12 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 14 December 2007 - 02:37 AM

In primul rand multumesc pentru topic BandIt.
Eu cred ca am devenit proverbial de cand ma tot laud ca-mi fac vitrina. Nu am reusit sa gasesc nimic care sa ma satisfaca pe piata (ca dimensiuni si transparenta). In plus a trebuit sa fortez un pic lucrurile ca sa mi se aloce un spatiu in care sa pun vitrina (cea mare).
In final, am reusit sa fac corpul de lemn (pal) care mai avea un pic si nu mai incapea pe inaltime.
Este din podea (fara picioare) doar cu niste talpici si pana la o palma de tavan. M-am si mirat ca a incaput cumva pe diagonala cand am ridicat-o in picioare.
Pe scari pana la patru am plans si am ras de neputinta mea si incredibila durere de maini.
Acum ar mai trebui sa-i pun sticlele. Ceea ce inseamna un perete lateral de geam cu inaltimea de 183 cm si latimea de 70 cm si o usa de 183/60 cm.
Am intrat la idei daca asa ceva o sa tina vreodata.
In plus ar mai veni niste rafturi (vreo 18) de 70/60 cm.

S-ar putea ca echipata complet sa plece direct prin planseu la vecinul de la 3 care nu e pasionat de chestii d-astea de plastic vopsit.
Vorba e, poate-mi sugerati o cale de continuare viabila (adica la niste costuri stupid de mici) si cu o rezistenta extrema pentru ca holul pe care e amplasata e broscodromul piticului atomic (azi dimineata si-a turnat solvent pe el - respectiv secunda si comiterea) - e comisar sef.
Please help.....O cunostinta in domeniu, un material minune (m-am gandit la policarbonat dar ma cam pune pe butuci.
Uite si niste poze:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: vitrina_001.jpg
  • Imagine atasata: vitrina_002.jpg
  • Imagine atasata: vitrina_003.jpg

#13 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 02:47 AM

Ati observat ca au disparut manerele..... :p :rolleyes: Eu le-am luat (nu, nu le-a inghitit piranha). Dar cand prinde cate o cheie acolo o incearca....La locul cu cutii colorate. Si daca ajunge la ele nu ia decat de la Finemolds in sus.....Nu-l intereseaza mastercraft de 20 lei.
Genu' speolog de bucatarie sau alpinist de biblioteci.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Intalnire_septembrie_025.jpg
  • Imagine atasata: oct_2007_b.jpg

#14 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 14 December 2007 - 09:46 AM

De ce zicea Cartula imi e si mie, ca cine stie cum e facut geamul. De asta as vrea din plexi, doar ca e cam scump :p

#15 Useril este offline   balki 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 12-August 06

Postat 14 December 2007 - 03:31 PM

nu stiu cat de mic e "dansul/dansa" dar nu exista riscul sa se urce pe un scaun sau doua si sa deschida usa asa cum a vazut la taticu`? spun asta pt ca unui copil cu cat ii spui mai mult "NU e Voie", cu atat isi doreste mai mult sa umble. stiu asta din proprie experienta. asa faceam eu. mama punea stafidele cat mai sus in bucatarie iar eu puneam un scaunel pe masa si tot ajungeam la ele. cred ca tot mai bine e sa le pui sub cheie si cheia doar la tine. eu asa as face :D
bafata si sa-ti traiasca. :)

#16 Useril este offline   Band1T 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 04:32 PM

al meu are 1an jumate deocamdata..

#17 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 06:41 PM

deocamdata idem...1 an jumate

#18 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 15 December 2007 - 12:46 AM

3 ani si patru luni, 2 ani si o luna, 2 luni. Vitrinele au cheia pusa sus. Camera se inchide.

Imagine atasata: P1010137.JPG

De ce? D'aia:

Imagine atasata: P1010138.JPG

Vitrinele si setarele au chei. Singurele care nu au chei sunt usile de sub vitrine unde nu tin nimic. Deocamdata. Multi ani de acum inainte. E locul preferat de ascuns cand lucreaza tati la calculator, ca de machete tati nu se mai lipeste.

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 15 December 2007 - 12:48 AM

#19 Useril este offline   raduferrari 

• Nou venit
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 26-April 11

Postat 26 April 2011 - 08:09 AM

Am si eu un raft pentru machetele mele, as vrea sa pun niste usi geam. Ce imi recomandati sa cumpar si cam cat ma va ajunge. Ce grosime de geam sa folosesc, unde se pot da gaurile in geam sau cum se dau cu bormasina in geam si ce balamale.

Aceasta este vitrina mea.
Imagine postata

#20 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 26 April 2011 - 08:22 AM

Salut,
referitor la usile din sticla, trebuie sa te adresezi unui atelier de sticlarie, cu oarece pretentii. Fiecare oras probabil ca are asa ceva. Usile din sticla trebuie slefuite pe contur, din considerente estetice, dar si functionale. Grosimea este bine sa fie de 4 sau 5 mm, eu de regula le fac de 5 mm. In functie de dimensiunile usilor, se preteaza doua tipuri de balamale: balamale U, care incadreaza usile, in partea superioasa si inferioara, nefiind nevoie de gaurire, respectiv balamale pentru usi din sticla, aruncatoare, pentru care este nevoie de gaurire. Gaura are diametru de 26 mm (sper sa nu ma insel, dimensiunea o dau din cap), nu se poate da home made. Pentru usile de dimensiuni mari balamalele din a doua categorie sunt obligatorii. Daca este cazul se poate folosi sticla securizata sau folie de protectie, in situatia in care ai copii mai nabadaiosi.

Preturile sunt in functie de suprafata sticlei si diametrul gaurilor, precum si de culoarea sticlei.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi