Longinus, la 30 October 2017 - 08:16 PM, a spus:
@177 nu am facebook, dar nu mă īndoiesc asupra existenței acestei categorii a nostalgicilor şi pānă la un punct nici nu-i condamn: era tinerețea lor.
Din perspectiva istoriei īnsă, eu rămān la părerea mea.
Las' ca te ajut eu:
"Septembrie-octombrie 1940. DESFIINȚAREA REGIMENTULUI 34 ARTILERIE sau de ce a plecat soldatul romān la război īn opinci și cu artilerie din primul război mondial.subtitlu - UN POPOR DE VIERMI CONGENITALI, O ARMATĂ DE VIERMI CONGENITAL( nota 177: este vorba despre poporul roman si armata romana)-din memoriile poetului și medicului militar Sașa Pană ".
sau
" Glorie nepieritoare eroilor Rusiei!"
sau (sub o fotografie cu soldati din Coreea de Nord):
Baionete ale dreptății, aduceți furtuna.
Acesta este pămāntul fericirii, păcii, și dragostei,
Īn care trăim īnarmați cu armele forjate īn focul urii.
Baionete ale dreptății loviți īn inimă ca fulgerul,
Patria mea liberă, patria mea liberă,
Cetate de neīnvins, mereu victorioasă.
Nu putem ierta nicicānd invadatorii care ne-au luat jumătate de țară,
Să-i ardem cu furia unui vulcan.
Baionete ale dreptății loviți īn inimă ca fulgerul,
Apărānd Comandantul Suprem, apărānd Comandantul Suprem,
După lungul timp al opresiunii, Unificarea va veni.
Nu poate exista pace cu yankeii ticăloși,
Īi vom izbi ca un uragan.
Baionetele dreptății vor lovi īn inimă ca fulgerul,
Urmānd Strălucitorul Comandant al Muntelui Paektu, urmānd Gloriosul Comandant al Muntelui Paektu,
Vom obține victoria finală.
Ah... baionete ale dreptății,
Baionete ale dreptății"
sau
"O reflecție interesantă din tratatul Militarismul al istoricului sovietic Vsevolod Skopin referitoare la evoluția artei și gāndirii militare burgheze de-a lungul ultimilor 200 de ani. Explică īn mod esențial caracterul
limitat al gāndirii militare occidentale din ultima sută de ani și īn special alunecarea teoreticienilor și practicienilor militari occidentali pe panta supralicitării pānă la absurd a tehnicii īn detrimentul factorilor morali profunzi". Urmeaza citate tembele din Skopin care arata superioritatea gandirii sovietice.
Postarile de mai sus sunt departe de subiectul topicului, dar reprezinta o categorie speciala de aparitii on line.