DragosP, la 18 Dec 2007, 22:44, a spus:
eugen, la 18 Dec 2007, 18:05, a spus:
Citat din articol:
Pentagonul va pune gratuit la dispozitia Romaniei avioane F-16 cu conditia ca peste 10-15 ani, statul roman sa se angajeze ferm ca va cumpara F-35 Joint Strike Fighter (JSF)
S-o creada Mutu' p'asta (nu fotbalistul). Nu strica americanii orzu' pe gaste!
Ba eu cred ca e o afacere grozava pentru ei :
1. Nu mai cheltuie cu casarea, dezmembrarea etc.
2. Lockheed are de "lucru" ca sa faca upgrade-urole de rigoare, inca niste bani.
3. Politicienii lasa impresia ca au luat avioane performante pe bani putini, vine anul electoral.
4. Merge , nu merge au client sigur pentru viitor
Ba eu, (parere strict personala) tot nu cred ca americanii ne vor da "moca" F-16 in ideea sa cumparam F-35:
- In programul F-35 sunt implicate destule State (cu "S" mare). Nu cred ca americanii - si/sau restul - stau in cei cativa dolari investiti - probabil - de Romania in acest program.
- Chiar daca F-35 probabil / teoretic nu mai reprezinta "varful de lance" in domeniu, tehnologia lui este mult peste ceea ce ar fi dispusi americanii sa ofere "unor" state aliate sau prietene.
- Nu cred ca Rusia, sau o parte a Orientului Mijlociu, ar accepta existenta unor asemenea avioane in coasta lor.
- Nu cred ca avem sau ca vom avea capacitatea de a achizitiona/exploata asemenea avioane.
- Si mai cred ca exista o gramada de alte argumentele "contra", care pot umple pagini intregi... Vom lua - cel mai probabil - F-16 (pe bani), dar n-avem de ce visa la F-35...
Aceasta postare a fost editata de eugen: 19 December 2007 - 10:24 AM