Forum Machete,Modelism,Hobby: Aviatie moderna romaneasca - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aviatie moderna romaneasca viitorul aviatiei de vanatoare romanesti

#121 Useril este offline   Razen 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 28-January 07

Postat 13 December 2007 - 05:55 PM

Citeaza

daca vroiam sa scriu gramatical nu intram pe net!!!sau esti prof de gramatica ceva si iti faci reclama? in caz ca nu stiai conteaza ideile nu scrisul gramatical pe aici, oriucum e mai greu sa tii de gramatica cand scrii cu lkumina stinsa, dar ma rog amanunte amanunte, nu vedem copacii din cauza padurii, iar cu cinic crede-ma am zis exact ce vroiam sa zic!!!!cinicul de obicei vorbeste prapastii dar e grav ca are dreptate!!!!si sa lasam istoria aviatiei deoparte pentru ca nu conteaza da? Probabil ca discutia devenise asa plicticoasa pe aici ca ati tabarat pe primul care venea cu o idee care nu convenea unora.In concluzie daca nu iti place cum scriu si mai ales gramatica atunci nu citii!!simple as that - se cheama libertate

Scuzata fie-mi interventia, dar e necesara (pentru linistea mea macar, daca pentru a alora nu). Gramatica limbii romane isi are rostul ei, chiar si pe net. Sa vrei sa participi la o discutie dar sa nu fii dispus sa faci un minim de efort in redactarea mesajului e un simptom al... lenii. Ideile, oricat de geniale, trebuie sa fie expuse intr-o maniera care sa faciliteze receptarea lor, altfel se ajunge la neintelegri din cele mai variate. Mesajele cu un minim de greseli arata respect fata de interlocutori si nu sunt simple mofturi.
Inchei aici scurta mea interventie care, sper eu, nu poate fi confundata cu un atac la persoana (a se tine cont ca nu am niciun motiv pentru asemenea iesiri, interesul meu pentru acest forum se reduce momentan la citirea mesajelor altor membri, mai priceputi si cu mai multe de spus pentru mine.

#122 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 13 December 2007 - 06:03 PM

Vezi postareaRazen, la 13 Dec 2007, 17:55, a spus:

Citeaza

daca vroiam sa scriu gramatical nu intram pe net!!!sau esti prof de gramatica ceva si iti faci reclama? in caz ca nu stiai conteaza ideile nu scrisul gramatical pe aici, oriucum e mai greu sa tii de gramatica cand scrii cu lkumina stinsa, dar ma rog amanunte amanunte, nu vedem copacii din cauza padurii, iar cu cinic crede-ma am zis exact ce vroiam sa zic!!!!cinicul de obicei vorbeste prapastii dar e grav ca are dreptate!!!!si sa lasam istoria aviatiei deoparte pentru ca nu conteaza da? Probabil ca discutia devenise asa plicticoasa pe aici ca ati tabarat pe primul care venea cu o idee care nu convenea unora.In concluzie daca nu iti place cum scriu si mai ales gramatica atunci nu citii!!simple as that - se cheama libertate

Scuzata fie-mi interventia, dar e necesara (pentru linistea mea macar, daca pentru a alora nu). Gramatica limbii romane isi are rostul ei, chiar si pe net. Sa vrei sa participi la o discutie dar sa nu fii dispus sa faci un minim de efort in redactarea mesajului e un simptom al... lenii. Ideile, oricat de geniale, trebuie sa fie expuse intr-o maniera care sa faciliteze receptarea lor, altfel se ajunge la neintelegri din cele mai variate. Mesajele cu un minim de greseli arata respect fata de interlocutori si nu sunt simple mofturi.
Inchei aici scurta mea interventie care, sper eu, nu poate fi confundata cu un atac la persoana (a se tine cont ca nu am niciun motiv pentru asemenea iesiri, interesul meu pentru acest forum se reduce momentan la citirea mesajelor altor membri, mai priceputi si cu mai multe de spus pentru mine.

Aici ii dau dreptate lui Razen.
Dar ca sa nu ne abatem de la topic....
Am citit si eu articolul din Observatorul Militar nr.49 si dupa parerea mea e foarte ambiguu. Deci ne putem astepta de la orice.

#123 Useril este offline   alexa 

• Membru deplin
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 25-November 07

Postat 13 December 2007 - 06:56 PM

Vezi postareaSamyr444, la 12 Dec 2007, 18:20, a spus:

Vezi postareaMikoian_Gurievici, la 12 Dec 2007, 10:09, a spus:

21-22 decembrie 1989 sosesc in RO primele MiG 29

Greu de spus daca au ajuns pe 21-22 dec.Vreo baza in acesta afirmatie?
Pana acum cred ca am vb cu marea majoritate care au zburat cu acest tip de aeronava, nimeni nu-si aduce aminte ca in de'89 ar fi ajuns in tara.Am vorbit cu o serie de tenicieni si ingineri.Nimeni dar absolut nimeni nu-si aduce aminte de decembrie. Parerile sunt impartite ca primele ar fi ajuns din ianuarie, zborurile incepand putin mai tarziu.De altfel am datele exacte dupa unele hartii cand au ajuns aceste aparate in tara, inceputul anului 1990(luna zi cu alta ocazie).

Au sosit in oct-noiembrie.

#124 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 13 December 2007 - 07:49 PM

bine,are dreptate , asa si acum sa trecem la ce e important , deci pana la urma erau noi sau ,,zburate,,sunt ff curios in legatura cu ceva , e o reclama la o bere nu mai stiu care , in ea zboara unul cu migul , as fii fff curios daca e filmata de curand sau mai demult cand inca mai zburau. Desi in epoca calculatoarelor...orice se poate modifica.Deci ,cand o fii fost ultimul zbor?

#125 Useril este offline   aviatie 

• Membru senior
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 13-August 06

Postat 13 December 2007 - 08:31 PM

Uitate mai atent,cel care e in zbor are inmatriculare ...maghiara.

#126 Useril este offline   alexu` 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 11-August 06

Postat 13 December 2007 - 09:46 PM

Poate o sa ziceti ca vreau sa pun gaz pe foc, dar tatal meu (pilot de mig 29) zice ca primele mig-uri au sosit in tara exact in timpul revolutiei in `89...
Am atasat mai jos o poza cu grupul de piloti romani si cei doi piloti rusi care au adus primele avioane.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Copy_of_IMG_0001.jpg

Aceasta postare a fost editata de alexu`: 13 December 2007 - 09:48 PM

#127 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 13 December 2007 - 10:26 PM

Vezi postareaaviatie, la 13 Dec 2007, 20:31, a spus:

Si elicopterul tot maghiar e ?

Ungurii au fost mereu inaintea noastra in toate domeniile. Asta e ....

#128 Useril este offline   alexa 

• Membru deplin
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 25-November 07

Postat 13 December 2007 - 11:08 PM

Vezi postareaaviatie, la 13 Dec 2007, 20:31, a spus:

Daca a-ti fi mai atenti, o fractiune de secunda pe planuri apar insemnele romanesti.Camuflajul ungurilor total diferit f
ta de cel din clip.

#129 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4964
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 13 December 2007 - 11:44 PM

Nu inteleg ce e asa important, e probabil un film stock... In una din scene cu avionul la sol de la spate se observa cocardele, puse in after effects sau mai rau, undeva intre fuselaj si aripa, doar sa apara in cadru. Oricum reclama e de o imbecilitate rara, de la oligofrenii care se aparau de furtuna si fulgere sub...un copac, prin intrecerea dintre "mobra" si Alouette si pina la berea de dupa zbor....bleah...
Imagine atasata: untitled.JPG

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 13 December 2007 - 11:47 PM

#130 Useril este offline   Soim 

• Membru deplin
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 23-September 05

Postat 14 December 2007 - 07:23 AM

Alexu, daca mai ai poze din acea perioada cu sosirea mig-29 la noi, posteaza

#131 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 08:24 AM

da uite cum sunt asezate cocardele originale...numai ca Mig-urile maghiare parca au alta culoare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Mig_29_Fulcrum__10.jpg

#132 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 14 December 2007 - 09:26 AM

Citeaza

daca vroiam sa scriu gramatical nu intram pe net!!!
Mereu văd scrisă şi, ce-i mai grav, susţinuta această idee! Razeer, inţeleg ca netul este o "ţară" fără reguli? Un loc in care politeţea este trecută pe planul doi? Pentru că, nu-i aşa, a scrie (si vorbi) corect este o dovadă de respect faţă de interlocutor.

Citeaza

sau esti prof de gramatica ceva si iti faci reclama?
Aici cred că ai intrecut măsura şi ar fi bine să-ţi ceri scuze! Pentru că cel ce ţi-a atras atentia nu ţi-a cerut decât să-l respecti!

Citeaza

in caz ca nu stiai conteaza ideile nu scrisul gramatical pe aici
Ba contează fătul meu, şi conteaza al dracului de mult, nu-ţi poţi susţine o idee scriin incorect. Te vei duce te vei intoarce niciodată muri-vei in război! Poti sa-mi spui ce am afirmat? (valabil si pentru DragosP)
Razeer, un inţelept spunea că rostul dicuţiei nu este de a impune ci de a convinge, iar N.Iorga a spus ca neputinta argumentului este injuria. Ar fi bine sa ţi cont de asta!

Sa revenim la Mig-21. Este un avion care mie, sincer, nu-mi place câtuşi de puţin! Ca atare, nu face parte din colecţia mea de machete! Dar asta nu insemnă ca-l fac "conducată" (F-16 sau F-104, pînă la urmă, ce sunt, nu tot nişte ...conducte??????). Cum spunea cineva mai înainte, nu uita ca este un avion proiectat in anii '50, ca şi F-104 de altfel, deci dupa nivelul conoştintelor si cerintelor de atunci. Si, iti place sau nu, a fost un avion bun la vremea lui! Nu cred că pe Mig-21 au murit, in accidente, mai mulţi piloţi decât pe "fabrica de văduve", F-104.

P.S. Dacă am mai mâncat cite o virgula sau litera, imi cer scuze, nu sunt profesor de gramaticâ, dar mă strădui să scriu cât mai corect!

#133 Useril este offline   Mikoian_Gurievici 

• Membru senior
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 18-November 07
  • Interests:tot ce zboara, Formula 1, Trabant, masinile vechi...

Postat 14 December 2007 - 11:22 AM

bai frate da' ce v-atzi luat cu "conducta" asta.. :rolleyes: ...asa ca fapt divers, in discutziile dintre ei, pilotzii ii spuneau "fier de calcat".....si nu cred ca avea legatura cu faptul ca le placea sau nu...doar semana cu "obectu'"amintit...
mie mi-a placut intotdeauna MiG 21......am 3........machete :p (Mongol, LanceR si F 13)...si mai urmeaza

#134 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 14 December 2007 - 12:03 PM

Eu zic ca discutia despre "conducta" este esenta problemei. Treaba e ca, din cate imi dau eu seama, discutia se axeaza pe ce arata bine, nu ce face treaba bine. De aia unii prefera Grippen, ca arata mumos, manca-l-ar taticul lui de dragalas ca uite ce frumusel e el cu cravatzica aia de shoim al patriei si cu unghiutzele periate, pe cand F16 arata ca un bataus care cauta certuri prin carciumi cu nasul spart si arcada cusuta pentru ca s-a rafuit cu toti golanii, nu te mai juca cu el ca te invata prostii! :p
Zvarcolirile astea de aici vor duce la acelasi rezultat: armata va lua tot acelasi avion pe care si-l permite. :rolleyes:
Radu

#135 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 12:14 PM

as fii curios ce s-a ales de migurile alea 29 care au ajuns in SUA , stiu ca ei au un centru de antrenament in care folosesc avioane elicoptere si blindate din fostele state sovietice sau modificate ca sa arate asa , ultima data stiam ca aveau elicoptere Mi-24 cu sisteme de marcare laser ca sa simuleze lovirea tintei . Am vazut si o gramada de poze cu avioane americane vopsite si inscriptionate sa semene cu avioane sovietice(in special F-5 Tiger II). Vorbind tot de asta cred ca au ajuns deja sa aiba asa multe incat nu au ce face cu ele , altfel nu imi explic cum au ajuns in poligon pentru teste de munitei(a se vedea Future Weapons de pe Discovery)

#136 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 12:19 PM

Vezi postareaRazeer, la 14 Dec 2007, 10:14, a spus:

Am vazut si o gramada de poze cu avioane americane vopsite si inscriptionate sa semene cu avioane sovietice(in special F-5 Tiger II).

Sunt unitati de antrenament "pe viu" pentru piloti, cum ar fi de exemplu 64Th Aggressor Squadron. Avioanele vopsite in culori "rusesti" sunt "inamicii". Google "Aggressors" si o sa gaesti tone de informatii.
Apropo, si in aviatia romana existau astfel de avioane, cum ar fi de exemplu MiG 3 al lui Bazu sau I-16 al lui Popescu Ciocanel.
Radu

#137 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 12:31 PM

ma intereseaza sa aflu ce s-a intamplat cu MIg-29 din SUA.....

#138 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 12:46 PM

Oh,for goodness sake! :p Cred ca esti singurul de pe acest forum care nu stie de Google :rolleyes:
Da nene un Google pentru "MiG29 in USA" si o sa dai de ce iti trebuie.
Radu

#139 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 12:47 PM

http://en.wikipedia..../Mikoyan_MiG-29

#140 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 14 December 2007 - 12:51 PM

odata cu lipsa gramaticii , a mai lipsit si gogleul sau googleul din programa.....parca cineva zicea ca nu poti crede tot ce vezi pe net....

Arata acest topic

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul