Pe de alta parte, utilitatea lui paleste, iar Cartula are mare dreptate, daca fotografiile postate nu sunt unele INDELUNG STUDIATE de cei care le pun aici si... daca acestia nu le insotesc de un comentariu si de explicatii.
Doar asa poate deveni EXTREM DE INTERESANTA si generatoare de discutii instructive si utile tuturor, foarte binevenita ta initiativa ! Caci sa postezi la gramada poze gasite pe net, fara sa ai habar CE CONTIN DE FAPT, este o noua si mioritica "forma fara fond" !
SAU poti sa faci asta, CA SA INTREBI pe un posibil cunoscator... ce bazdaganie o fi acolo... Si aceasta cale, poate fi extrem de utila.
De exemplu, in primul set de fotografii postate de Dany... nu prea sunt Sherman... Acolo sunt, asa cum Steelmaster a zis, RAM-Kangaroo. Adica transportoare blindate pentru infanterie, obtinute pri deturelarea inutilelor si depasitelor tancuri canadiene RAM, oarecum derivate din Sherman (au acelasi sasiu cu M4/M4A1) ! Mai vedem apoi un Crusader Mk.III si un Churchill Mk.III sau IV (nu vad bine turela). In setul "Guadalcanal", vedem tractoare amfibii LVT Amtrack...
Am sa postez si io la greu in acest topic, in general subiecte aliate, mult mai putin cunoscute si interesante pentru majoritatea "teutonizata", si in special... shermaniste, pentru ca acestea ma obsedeaza pe mine !
Multe din ele, se refera la subiecte studiate in vederea unui eventual proiect modelistic.
In aceasta grozava fotografie color, vedem in prim plan un Sherman M4A1(75)"dry", care tracteaza un semitrailer blindat M8.
Poarta numele "AIDE DE CAMP" si face parte din compania A, batalionul blindat independent 741, destinat sa sprijine primul val al debarcarii pe plaja "Omaha" in 4 iunie 1944.
Este interesant, pentru ca este echipat si cu asa-numitul "deep wading gear", cu ajutorul caruia tancul putea sa fie lansat de pe LCT, in apa adanca pana la nivelul turelei. In spatele lui putem vedea un M4(75)"dry" echipat cu lama de buldozer si cu acelasi "deep wading gear".
"AIDE DE CAMP" va fi cu SIGURANTA unul din urmatoarele mele subiecte modelistice...
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 06 December 2007 - 07:47 AM