WW 2 - foto de epoca, vehicule.
Postat 08 March 2011 - 10:10 PM
Cred ca sunt reflectoare de 150 cm cu oglinda parabolica si o putere de aprox.1 milion de candeli.Erau alimentate de cate un generator electric - curent electric de 24 kw ,200 amperi si 110 volti.Generatorul era antrenat de un motor cu ardere interna(benzina ,parca) de 50 CP ,8 cilindrii in V si era conectat la reflector ,printr-un cablu lung de 200 m.
Bataia utila a fascicolului de lumina era de pana la 8 km in profunzime,pentru tinte ce zburau la 4000-5000 m altitudine.
In foto,versiunea cu lentila de 2oo cm.Trailerul de transport si generatorul sunt cam la fel:
Bataia utila a fascicolului de lumina era de pana la 8 km in profunzime,pentru tinte ce zburau la 4000-5000 m altitudine.
In foto,versiunea cu lentila de 2oo cm.Trailerul de transport si generatorul sunt cam la fel:
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 08 March 2011 - 10:13 PM
Postat 08 March 2011 - 10:53 PM
Daca-mi aduc bine aminte, cam greu ca sa fiu sincer, cred ca am vazut ceva ca proiectoru' 1/35. Si inca
ceva pe deasupra, uite ca asta chiar am uitat. Dar asta se intampla cu foarte mult timp in urma.
Se pare ca sunt, totusi, modele de mare, mare nisa.
Phanomen Granit in stare de ambulanta un pic distrusa.
ceva pe deasupra, uite ca asta chiar am uitat. Dar asta se intampla cu foarte mult timp in urma.
Se pare ca sunt, totusi, modele de mare, mare nisa.
Phanomen Granit in stare de ambulanta un pic distrusa.
Postat 08 March 2011 - 11:20 PM
AdiP, eu unul, apreciez si aprob pozitiv pozele tale.
Mai ales cele cu V3000, care se adauga altora, cu un camuflaj aproximativ tot cam p-acolo.
La fel cred ca vor face si cei care au in posesie un V3000 la o scara ... mare.
Foto cu tractor - foarte tare, interesanta si utila. Dar ... parca n-ar cam fi chiar Hanomag. Oricum ...
Si iata si acilea "neshte" tractoare neaoshe ! La ei, nu la noi.
Mai ales cele cu V3000, care se adauga altora, cu un camuflaj aproximativ tot cam p-acolo.
La fel cred ca vor face si cei care au in posesie un V3000 la o scara ... mare.
Foto cu tractor - foarte tare, interesanta si utila. Dar ... parca n-ar cam fi chiar Hanomag. Oricum ...
Si iata si acilea "neshte" tractoare neaoshe ! La ei, nu la noi.