WW 2 - foto de epoca, vehicule.
Postat 19 December 2007 - 10:14 AM
Si ne-a adus aminte de exponatul de la MMN.
In curtea MMN exista, printre altele, 2 exponate de foarte mare valoare, in opinia mea :
- Skoda H 6ST6L atelier - poate singurul exemplar ramas relativ intreg
- FAMO late - unul din cele 11 FAMO inca existente.
Ambele, mai mult decit celelalte, intr-o stare mai mult decit jalnica.
In aceasta vara, primesc un mail de la un oarecare, cu rugamintea de a-i face citeva
foto pentru Skoda, dorind sa faca desene pentru acest model. I-am raspuns ca se poate
dar ca masina este intr-o stare jalnica. Nici o problema, mi-a raspuns, le vreau chiar si asa,
jalnice.
Iata deci citeva doar, pentru cei care nu l-au vazut pina acum.
Imagini atasate
Postat 19 December 2007 - 10:18 AM
Postat 19 December 2007 - 10:32 AM
In curtea MMN exista o garnitura pe cale ferata cu niste obuziere. Nu stiu exact
ce si cum anume, artileria fiind pentru mine ca "artimetica" sau "limbile" pentru
altii.
Important este ca, la un anumit moment dat, americanii au propus sa ia garnitura,
imprumut, sa o restaureze - si sa-si faca si ei o copie, si sa plimbe citeva luni tot
ansamblul prin Statele lor.
MMN a fost atit de incintat, incit a zis "Nu, ca voi vreti sa ne furati patrimoniul si sa
ne dati inapoi copia." Si, uite asa, si aceasta garnitura, cred ca singura ramasa dupa
razboi, zace si ea cum zace.
Imagini atasate
Postat 19 December 2007 - 02:48 PM
Citeaza
Reduced 36%
Interesant poza din dreapta. Se pare ca este interiorul unui B-24 (dupa buteliile de oxigen) Foarte posibil unul din cele doborate la 1 august'43 ( Boiler Maker ??)
Postat 19 December 2007 - 05:51 PM
SteelMaster, la 18 Dec 2007, 11:34, a spus:
Iarasi wrecks. Plicticos pentru unii. Judecind dupa cartile aparute pe acest
subiect, as zice ca totusi nu.
In pozele lui SteelMaster este `autoblindatul` BA 6M.
Acum poze cu mai vechiul BA 27 M
Postat 20 December 2007 - 09:46 AM
FlyBoy, la 18 Dec 2007, 09:42, a spus:
Bill, la 17 Dec 2007, 20:43, a spus:
SteelMaster, la 17 Dec 2007, 19:32, a spus:
Iti place ? Foto a ta poate deveni realitate ... la scara.
He, he, he, multumesc Steelmaster...kitul e deja la mine pe dulap
Iata sursa de inspiratie, o alta fotografie simbiotica aer-sol, exceptionala(sursa este Fw 190 In action-19)
P.S. multumesc si pentru precizarea camioanelor din poza.
Spor,
Bill
Bill, de curiozitate, poza e facuta inainte sau dupa celebra incursiune matinala de la 6 iunie de deasupra Omahai ???
Flyboy, din cite am citit Priller a zburat pe acest avion, cu siguranta, in lunile mai si iunie 1943 poate si in altele. Cred ca poza a fost facuta inainte de 6 iunie 1944.
Si ca sa nu fie sec postul va prezint alta fotografie, cu rugamintea sa-mi spuneti cum se numeste tractorul din fata acestui Junkers 88.(sursa forum.axishistory.com)
Multumesc...
Spor,
Bill
Aceasta postare a fost editata de Bill: 20 December 2007 - 09:50 AM