WW 2 - foto de epoca, vehicule.
Postat 25 February 2011 - 10:52 PM
Postat 26 February 2011 - 07:16 PM
dany, ambele foto foarte interesante.
In prima, da, se poate vedea un Peugeot pe calea ferata, prin spate pe-acolo. Ceea ce nu-i prea des.
In a 2-a, ar putea fi vorba de un vehicul LRDG sau SAS, dupa stiva de bagaje din bena.
Acum, apropo de foto. Prea multe ... cateodata ?
Cu mult timp in urma, ma invata un "berbec" ca niciodata nu sunt prea putine informatiile. Asa ca, eu strang
atat cat pot, de unde gasesc, in ideea ca-mi vor fi de folos vreodata.
In alta ordine de idei.
- m-am uitat si eu odata, sa vad cam cate downloadari sunt. Zeci sau sute la fiecare foto.
- cati participa la acest topic ? Nu-i greu de vazut.
- in urma cu putin timp cineva cerea o foto, pentru Bren Carrier. Din pacate nu ma intereseaza subiectul, deci
nu am avut cum sa-l ajut. Cati au vazut topicul ? Vreo 70 aproximativ. Cati i-au raspuns ? Niciunul. Sa intrebam de ce ?
Ca altfel, la comentarii, se inghesuie ... fara numar.
- si inca ceva. S-ar putea, la un moment dat, sa renunt la aceasta activitate, din diverse motive. O sa continue
cineva ? Ma indoiesc.
Concluzie - cine vrea, bine ! Cine nu, sa nu se uite, sa evite, sa nu-l intereseze. Dar nici sa nu intrebe.
Si acum, doar ca digresiune, Bedford.
In prima, da, se poate vedea un Peugeot pe calea ferata, prin spate pe-acolo. Ceea ce nu-i prea des.
In a 2-a, ar putea fi vorba de un vehicul LRDG sau SAS, dupa stiva de bagaje din bena.
Acum, apropo de foto. Prea multe ... cateodata ?
Cu mult timp in urma, ma invata un "berbec" ca niciodata nu sunt prea putine informatiile. Asa ca, eu strang
atat cat pot, de unde gasesc, in ideea ca-mi vor fi de folos vreodata.
In alta ordine de idei.
- m-am uitat si eu odata, sa vad cam cate downloadari sunt. Zeci sau sute la fiecare foto.
- cati participa la acest topic ? Nu-i greu de vazut.
- in urma cu putin timp cineva cerea o foto, pentru Bren Carrier. Din pacate nu ma intereseaza subiectul, deci
nu am avut cum sa-l ajut. Cati au vazut topicul ? Vreo 70 aproximativ. Cati i-au raspuns ? Niciunul. Sa intrebam de ce ?
Ca altfel, la comentarii, se inghesuie ... fara numar.
- si inca ceva. S-ar putea, la un moment dat, sa renunt la aceasta activitate, din diverse motive. O sa continue
cineva ? Ma indoiesc.
Concluzie - cine vrea, bine ! Cine nu, sa nu se uite, sa evite, sa nu-l intereseze. Dar nici sa nu intrebe.
Si acum, doar ca digresiune, Bedford.
Postat 26 February 2011 - 08:36 PM
Postat 27 February 2011 - 12:03 PM
Gigi este foarte dur si ne regaleaza cu o foto de Faun LK5 dotat cu macaraua Demag.
Pentru cei care inca mai stramba din nasuri, iata un elocvent exemplu de ce inseamna sa nu ai, atunci cand trebuie,
macar ... o foto.
Printre gulgutele scoase la foc automat de catre un autohton producator de rasina la kg, se numara si acest vehicul,
scos la mare graba in ambele 1/35 si 1/72 scari. Si ce vedem ? Vedem ca roata fatza se scoate si se inlocuieste cu
roata CF. Absolut eronat, dupa cum se poate vedea in foto - sub cabina exista o punte suplimentara, motoare, pe care
se montau rotile CF. Pentru Faun LK5, aceasta osie suplimentara este un element de unicitate pe care nu-l vom mai
gasi la niciun alt vehicul. Dar, deh ! Unde nu-i cap si informatie, iese ... gulguta. Expensive gulguta !
Pe calea ferata se mai plimbau si oarece ... trenuri blindate.
Cei care mai citeau, inainte de '89, faimoasa revista Modelist Konstruktor, isi amintesc de un articol despre Kozma
Minin, unul dintre trenurile blindate rusesti.
Ca fapt divers, Kozma Minin a avut si un frate, pe numele sau de scena ... Ilie Moromete.
Pentru cei care inca mai stramba din nasuri, iata un elocvent exemplu de ce inseamna sa nu ai, atunci cand trebuie,
macar ... o foto.
Printre gulgutele scoase la foc automat de catre un autohton producator de rasina la kg, se numara si acest vehicul,
scos la mare graba in ambele 1/35 si 1/72 scari. Si ce vedem ? Vedem ca roata fatza se scoate si se inlocuieste cu
roata CF. Absolut eronat, dupa cum se poate vedea in foto - sub cabina exista o punte suplimentara, motoare, pe care
se montau rotile CF. Pentru Faun LK5, aceasta osie suplimentara este un element de unicitate pe care nu-l vom mai
gasi la niciun alt vehicul. Dar, deh ! Unde nu-i cap si informatie, iese ... gulguta. Expensive gulguta !
Pe calea ferata se mai plimbau si oarece ... trenuri blindate.
Cei care mai citeau, inainte de '89, faimoasa revista Modelist Konstruktor, isi amintesc de un articol despre Kozma
Minin, unul dintre trenurile blindate rusesti.
Ca fapt divers, Kozma Minin a avut si un frate, pe numele sau de scena ... Ilie Moromete.
Postat 27 February 2011 - 12:51 PM
Pe calea ferata sovietica mai circulau si unele ansamble mai putin cunoscute decat celebrul Kozma, ori fratele sau, Ilia, insa la fel de interesante.
Doua din ele au fost, "Za Stalina" (construit in septembrie 1941) ce-a a incaput pe mainile eliberatorului german undeva langa Viasma in octombrie acelasi an, si "Moskva" (BP 43) ce avea in compunere turele de T-34/76, ulterior completandu-si garnitura cu inca doua vagoane ( cu osii duble) avand piese AA calibru 85 mm.
Za Stalina
Moskva
Subiectul "piese de artilerie pe calea ferata" demarat de Steelmaster este extrem de interesant, meritand prezentarea catorva imagini mai inedite sau putin cunoscute.
Doua din ele au fost, "Za Stalina" (construit in septembrie 1941) ce-a a incaput pe mainile eliberatorului german undeva langa Viasma in octombrie acelasi an, si "Moskva" (BP 43) ce avea in compunere turele de T-34/76, ulterior completandu-si garnitura cu inca doua vagoane ( cu osii duble) avand piese AA calibru 85 mm.
Za Stalina
Moskva
Subiectul "piese de artilerie pe calea ferata" demarat de Steelmaster este extrem de interesant, meritand prezentarea catorva imagini mai inedite sau putin cunoscute.
Postat 27 February 2011 - 01:55 PM
Da, AdiP, buna treaba.
Trenurile blindate au fost destul de multe. Unele chiar scapate din ww1.
Am gasit, doar din intamplare, unul sau doua forum-uri rusesti unde baietii dezbateau la greu subiectul,
foarte aprfundat si bine impanat cu foto.
In alta ordine de idei, danusmaximus a adus celebra carte despre trenurile blindate, in limba engleza, deci
mult mai abordabila. Pentru cei interesati o consider "cartea de capatai" chiar daca atarna vreo 80 de pounzi.
Informatie si foto la greu, cine reuseste sa o citeasca de la un capat la altul se poate numi, cel putin, profesor
in domeniu ... hehehehehehe
Foto atasata facuta de un neamt unui tren rusesc in anul 1941.
Artileria pe cale ferata va continua, fara indoiala, chiar daca-mi este straina ca subiect. Mai ales ca am gasit
cateva foto cu piese americane. Ramane ca cei care au habar sa confirme.
Trenurile blindate au fost destul de multe. Unele chiar scapate din ww1.
Am gasit, doar din intamplare, unul sau doua forum-uri rusesti unde baietii dezbateau la greu subiectul,
foarte aprfundat si bine impanat cu foto.
In alta ordine de idei, danusmaximus a adus celebra carte despre trenurile blindate, in limba engleza, deci
mult mai abordabila. Pentru cei interesati o consider "cartea de capatai" chiar daca atarna vreo 80 de pounzi.
Informatie si foto la greu, cine reuseste sa o citeasca de la un capat la altul se poate numi, cel putin, profesor
in domeniu ... hehehehehehe
Foto atasata facuta de un neamt unui tren rusesc in anul 1941.
Artileria pe cale ferata va continua, fara indoiala, chiar daca-mi este straina ca subiect. Mai ales ca am gasit
cateva foto cu piese americane. Ramane ca cei care au habar sa confirme.
Postat 27 February 2011 - 06:11 PM
Tren blindat ( din cate vad doar locomotiva ) cu panouri de beton , Egipt ( El Alamein ) . SteelMaster , daca te referi la topicul in care se cereau fotografii privind sistemul de prindere al flak-ului pe Bren , acolo din pacate , pentru mine , este o problema mare . Cunosc doar 3 foto a acelei conversii ,( masinaria reala) insa din nici una nu-ti poti da seama cum este montata piesa de artilerie . Vazusem vreo cateva modele de Krupp Protze si Horch kfz. 70 ce aveau acoperita bena , respectiv partea din spatele soferului cu o foaie de tabla , peste care venea montat Flak-ul si m-am gandit sa-i ofer ca model acel sistem , insa nu am gasit fotografii foarte clare ale masinilor reale care sa ateste acea modalitate de prindere .
Citeaza
in urma cu putin timp cineva cerea o foto, pentru Bren Carrier.
Postat 27 February 2011 - 07:38 PM
dany, eu doar am punctat un aspect ... Problema se poate rezolva in foarte multe si diverse moduri, in asa
fel incat toata lumea sa fie multumita. Greu de crezut ...
Dar hai sa continuam.
Am gasit de curand un album al unui fost combatant, cu foarte multe foto de pe frontul de Est. Din pacate,
doar cateva dintre ele puse la o dimensiune vizibila.
Si, ca sa mai incalzim un pic atmosfera ... Foc !!!
fel incat toata lumea sa fie multumita. Greu de crezut ...
Dar hai sa continuam.
Am gasit de curand un album al unui fost combatant, cu foarte multe foto de pe frontul de Est. Din pacate,
doar cateva dintre ele puse la o dimensiune vizibila.
Si, ca sa mai incalzim un pic atmosfera ... Foc !!!