Forum Machete,Modelism,Hobby: Artilerie romaneasca - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Artilerie romaneasca piese de artilerie

#201 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 20 August 2012 - 09:38 PM

Dragi colegi de suferinta,

Dumineca asta am dat o tura pe la Arsenal park in Orastie...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#202 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 608
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 25 September 2012 - 06:18 PM

* trageri Midia :
http://www.bg15mc.ro/?p=4102
* trageri Smardan :
http://www.bg15mc.ro/?p=3762

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tun-30mm.jpg
  • Imagine atasata: tun-100mm.jpg

#203 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 28 September 2012 - 09:10 AM

Imagine postata Tot din acel fotoalbum. Ca ieri in CSAT pacalicii au constat ca "capacitatile armatei sunt limitate " ca sa nu spuna terminate pai cu astfel de tehnica :whistle: Apropo de asta nu stiu cum de cei de la MMN nu au reusit sa aduca blindatele din aceasta categorie: purtatoare de rachete AT tinand cont ca au fost retrase din atate unitati desfiintate ; da probabil interesul armatei e mai mult de a scoate comisioane . Cum e cazul si acelor TERA-71 L date la fier vechi ,chiar nu se putea aduce unul la MMN , probabil ca nu mai ramane spatiu pt masinile particulare :diablo:
Intradevar e notabil ca s-a realizat acel salon modelistic in incinta muzeului dar pt a aduce si altceva in colectia sa ce se face ?! Stiu placa " Nu sunt bani"dar e atat de greu sa aduci astfel de vehicule .

#204 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 08-May 09

Postat 27 December 2012 - 03:15 PM

Aruncator proiectile reactive. Poza din revista Viata Militara nr.10, 1973.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01018 copy.jpg

#205 Useril este offline   LiviuMaff 

• Membru senior
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Interests:istorie, aviatie militara, modelism

Postat 16 February 2013 - 08:44 PM

Am o rugaminte la colegii de forum care s-au intersectat cu vreunul din cele 6 obuziere autopropulsate 2S1 Gvozdika din dotarea armatei romane: puteti sa-mi spuneti cum erau vopsite si ce inmatriculari aveau pe blindaj?

#206 Useril este offline   Mircea87 

• Membru deplin
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 30-July 10
  • Interests:Tehnica militara din dotarea Armatei Romane si vehiculele blindate.

Postat 17 February 2013 - 12:09 AM

Vezi postareaLiviuMaff, la 16 February 2013 - 08:44 PM, a spus:

Am o rugaminte la colegii de forum care s-au intersectat cu vreunul din cele 6 obuziere autopropulsate 2S1 Gvozdika din dotarea armatei romane: puteti sa-mi spuneti cum erau vopsite si ce inmatriculari aveau pe blindaj?

In cartea "Artileria Romana in date si imagini" e la p. 163 un obuzier autopropulsat 2S1 Gvozdika vopsit si inmatriculat corespunzator.

#207 Useril este offline   LiviuMaff 

• Membru senior
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Interests:istorie, aviatie militara, modelism

Postat 17 February 2013 - 12:45 AM

Multumesc muuult!!! Imagine postata

#208 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2474
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 17 February 2013 - 10:48 PM

Pe vremea cand Muzeul Militar functiona in cladirea de la Piata Puisor (undeva in spatele tribunei I a stadionului Republicii, in curte era expus un tun din lemn, replica a celor folosite de Avram Iancu. Are cineva vreo fotografie cu el sau stiti ca ar exista poze cu el ?
Multumesc.

#209 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 16 March 2013 - 09:32 PM

Salutare. Am fost plecat o vreme pt o "reevaluare" cum zice marele gondolier si la intoarcere avand ceva timp intre trenuri am tras o raita la MMN pt a mai vedea cate ceva si poate poze .Cand am vazut ca fotografierea costa "50 lei pt neprofesionisti ,fara blitz si trepied " cum zicea anuntul . Am zis ca las pe alta data foto dar macarsa "improspatez"memoria numai ca din start m-au enervat masinile de prin curte.Iar dupa ce intimp ce priveam tancurile am simtit si ceva moale sub calcatura ,probabil de la canele celor din garda am zis sa trag ceva poze . Mai ales ca in timp ce "vizionam" SU-100 am vazut ca oblonul cdt era intredeschis astfel ca am urcat si l-am saltat sa vad ce-i pe inauntru rugina,mizerie si apa asta era dar intre timp a a aparut un domn ce dupa vorba,dupa port parea un ofiter care mi-a spus ca nu am voie sa urc pe tehnica. La intrebarea mea ca de ce a raspuns ca din ratiuni de protectia muncii ,ca daca eu alunec si-i dau pe ei in judecata , am replicat ca sa se faca atunci asa ceva si probabil vor da buzna vizitatorii pt ptm. Dansul a zis sa nu ma supar , ei :devil: cand vezi ce se intampla in curte unde tehnica e lasata de izbeliste oare nu ar trebuii sa functioneze si regula de baza a armatei intretinerea tehnicii. Pai in Su-100 cine sa intre sa mai faca si intretinere , ca oricum 2 tipi isi toaletau masinile din spate de langa elicopter. Deci ceva poze cu masini si blindate .
Imagine atasata: mmn 1.JPG
Imagine atasata: mmn2.JPG
Imagine atasata: mmn3.JPG
si mai erau vreo doua pe aleea dintre tancuri T si artilerie plus 4 care incadarau cate doua pe doaua parti instalatia de Volhov.
Ceva mioritic cum s-ar spune.
Dar sa trecem si la chestii stupide sau nepasare ?!
de exemplu acest tun ce e de ceva timp in muzeu iar eu il stiu de ceva vreme fara o placuta de identificare
Imagine atasata: mmn 4.JPG Imagine atasata: mmn 5.JPG
Imagine atasata: mmn6.JPG Imagine atasata: mmn 9.JPG
am cautat pe net si am aflat ca e un Skoda K1 de calibru 150mm asa greu o fi de facut o placuta. Sau sa schimbi una de pe vremea lui Ceausescu cu razboiu antihitlerist si mai e si gresita
Imagine atasata: mmn 17.JPG Imagine atasata: mmn10.JPG
Imagine atasata: mmn 13.JPG Imagine atasata: mmn 14.JPG
in urmatoarea poza se vede o placuta albicioasa (e din inox) :bang: nu stiu sa incercuiesc zona pe o foto ; in care scrie modificat la Sibiu pt calibru de 122mm cred ca e vorba de sistemul de ochire si manevrare pt tragere in elevatie si traversa , unde sunt tunurile si MLI ,chiar dupa asta mli e inca un astfel de tun dar cu roti si pneuri la fel ca asta mai e unul si pe aici in acest topic ,iar din ce am gasit pe net e un M-30 de 122mm dar cu altfel de roti si sistem de manevrare pt fixarea tintei. RUSINICA pt astfel de gafe. Si ar mai fi prostia de atine acea plasa de mascare pe acel ZIS 151 care tine umezeala si ajuta si mai mult la distrugerea sa . La ZIS-ul cu R-2 a putrezit lemnu il rupi cu mana , cat de scump poate fi sa iei niste cherestea si sa schimbi platforma respectiva pt ca macar sa mai poata sta instalatia pe respectivul sasiu .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mmn 12.JPG

#210 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 17 March 2013 - 11:45 AM

Continui cu inca cateva poze "artileristce". Obuzierul M-10 de 152mm mod 1939
Imagine atasata: mmn 15.JPG Imagine atasata: mmn 16.JPG
Imagine atasata: mmn 11 M-10.JPG
Si instalatia de rachete R-2
Imagine atasata: mmn 18.JPG Imagine atasata: mmn 19.JPG
Imagine atasata: mmn 21.JPG Imagine atasata: mmn 23.JPG
Apropo de acesta instalatie care la muzeu e pe un ZIS 151 are anvelope ca cele de pe GAZ AA
Nu am fcaut prea multe fiind pe clandestin ,dar am de gand sa fac prin vara pe legalitate chiar si cu cei 50 de lei ,numa sa fim sanatosi si la punga grosi. Da oare la pretu asta tot n-am voie sa urc pe tehnica ?!! Daca cad si-i dau in judecata / o sa cada drobu de sare si o moara copilu ,nu?!

#211 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 23 March 2013 - 04:02 PM

Salutare stie cineva ce roata anvelopata as putea folosii ca in aceste fotografii
Imagine postata,
de prin oferta de rasinoase. Eu am gasit o asemanare cu asa ceva http://www.hussarpro...d=35&Itemid=640 sau altceva ?!
Si deasemenea aceiasi intrebare in acest caz
Imagine postata
ca vine obuzieru de la trompetisti si noi asa le avem.Pozele sunt tot din acest topic. Multam

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 21 December 2013 - 05:02 PM

#212 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 23 March 2013 - 07:58 PM

Salve Caporale.
Las deoparte "protectia muncii" , costurile aferente unei sedinte foto si povestea Loganurilor ajunse exponat de tehnica blindata( sa nu-l mai pomenim pe micutul Tico ! :rolleyes: ).
Strict in ceea ce priveste obuzierul Skoda K 1 despre care ai vorbit : nu stiu cine a scris "placutele" la pantrograf (sau la ce le-o fi scris), insa omul era putin "pe langa".
Obuzierul "sistem Krupp" este in fapt o piesa Skoda de 150 mm model 1937(149,1 mai exact) insa este un K 4, nu un K1.
Denumirea corecta (pe aceea placa) ar trebui sa fie 15 cm Schwere Feldhaubitze 37(t) ,sau mai pe scurt sFh 37, fiind produs de germani, dupa ocuparea Cehoslovaciei (la uzinele Skoda din Pilsen).Este foarte posibil ca piesa aceea sa fi fost primita de la nemti, care incepind cu primavara lui 1944 au inlocuit obuzierele Skoda 150mm (sFh 37,cum spuneam),cate au mai ramas utilizabile trecindu-le in dotarea armatelor aliate(inclusiv romana, pana in august'44)
K 1 s-a aflat in dotarea armatei romane, cumparat inainte de razboi (model 33), insa avea roti metalice cu bandouri din cauciuc solid si teava mai lunga(si el exista expus la MMN) si folosea aceasi munitie.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 March 2013 - 08:24 PM

#213 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 24 March 2013 - 09:21 AM

Salutare. Don Longinus, da asa este, nu are rost sa palavragim despre multe principii cu care se dau, mari, unele cadre din armata in fata si in spate le incalca .
Cat priveste ce a-ti scris mai departe cred ca ati inteles un pic gresit ce am scris eu si am pus ca fotogafii . Probabil eu sunt de vina dupa cum am postat acolo , dar nu-i bai putem lamurii.
Deci dupa pozele cu machinete urmeaza pozele (4) cu Obuzieru Skoda iar eu am zis ca e un Skoda K1 pt ca asa apare pe net la prima vedere http://en.wikipedia..../Skoda_K-series (poza mica cu cel de la MMN ) si daca deschizi poza apare K4 detaliu pe care eu nu l-am observat si dvs spuneti corect ; in aceste poze se vede ca atunci avea placuta de identificare.
Dar in ce priveste placuta cu "tunul de 105 sistem Krupp" aia este pusa gresit (si probabil scrisa si gresit) pe urmatorul tun ce apare in poze adica ala e de fapt un M-30 de 122mm dar cu altfel de roti (de care caut si eu acum pt a realiza si o astfel de varianta) si sistemul de manevrare pt ochire imbunatatit (lucru ce l-am mentionat acolo in postare) .
Acum ca tot vorbim de artilerie , am un prieten (e o diferenta maricica de varsta) care a facut armata chiar la noi in oras la una din unitatile de artilerie ,unde era la obuziere de 122mm (i-am aratat un kit de M-30 de 122mm) si a zis ca nu de asta ci era altfel iar din descrire am inteles ca era un A-19 cel care avea acelasi afet cu ML-20 de 152mm , dar el spune ca ,asta de 122mm avea o singura roata nu doua, cum avea el normal sau ML-20 . Stie cineva de astfel de obuziere cu o singura roata ,adica cam ce tip de roata era, poze cu obuzieru e cam greu din perioada respectiva; dar macar ca identifcare cu cu altele folosite in civilie. Multam Spor cu sanatate si cer senin.

#214 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 24 March 2013 - 12:25 PM

Da Caporale, ai dreptate, am incurcat eu "marfa cu ambalajul" in sensul ca toata referirea mea avea legatura doar la piesa Skoda, de 150mm.
Obuzierul de munte, e alta poveste; si el este gresit. Nu conteaza,; lumea vede ce vede, crede ce vede, face poze si plateste contravaloarea (sincer aici sunt de acord ca principiu, dar nu ca tarif).

#215 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin

Postat 04 April 2013 - 09:59 PM

Am gasit pe pagina oficiala de facebook a MApN urmatoarea poza: https://www.facebook...&type=3 (poza se poate vedea in format mai mare apasand Open Photo Viewer, mai jos putin de poza). In plan indepartat pe partea dreapta se poate observa un cap de camion(cel cu trei geamuri in fata) care pare sa aiba o rampa de lansare sau un tun. Am mai facut eu si urmatoarea poza pe Google maps unde am incercuit cu rosu ceea ce pare a fi si in poza de pe facebook.

Stie cineva ce este acea "piesa"?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: blindat.jpg

#216 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 05 April 2013 - 07:07 AM

Salutare camarade. e simplu ca sa zic asa , adica in poza ai de fapt transportorul lansator de rachete Luna iar viceversa de el (ala cu cilindrii ca de aluminiu probabil rachete) transportorul de rachete pt cel dinainte .Adica: astai primul http://en.wikipedia....meenlinna_1.jpg de care intrebi tu.
Astai celalalt http://en.wikipedia....transporter.JPG totul de aici http://en.wikipedia....iki/9K52_Luna-M unde e si Romania da la fosti , cand avea si ea o armata de munci agricole cum zice gondolierul chior al tarii , acuma avem MRAP-uri din inprumut cu care speriem talibanii. Sanatate si cer senin.

#217 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin

Postat 05 April 2013 - 09:48 AM

Vezi postareacaporalmusat, la 05 April 2013 - 07:07 AM, a spus:

Salutare camarade. e simplu ca sa zic asa , adica in poza ai de fapt transportorul lansator de rachete Luna iar viceversa de el (ala cu cilindrii ca de aluminiu probabil rachete) transportorul de rachete pt cel dinainte .Adica: astai primul http://en.wikipedia....meenlinna_1.jpg de care intrebi tu.
Astai celalalt http://en.wikipedia....transporter.JPG totul de aici http://en.wikipedia....iki/9K52_Luna-M unde e si Romania da la fosti , cand avea si ea o armata de munci agricole cum zice gondolierul chior al tarii , acuma avem MRAP-uri din inprumut cu care speriem talibanii. Sanatate si cer senin.

Multumesc Caporalmusat. Pe mine m-a dus in eroare un elemet din poza de pe facebook. Acum m-ai lamurit. Speram sa fie o "piesa" mai rara din dotarea armatei romane de care eu nu stiam:P

#218 Useril este offline   Neo1940 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 16-December 13

Postat 21 December 2013 - 10:45 AM

Buna ziua!
Conform SIPRI, Romānia īn 1965-1966 au fost livrate 60 de bucăți de anti-aeronave-autopropulsate-ZSU-57 2 a URSS.
Este adevărat acest lucru?
Dacă doriți să utilizați Armatei Romāne ZSU-57-2?

#219 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 22 December 2013 - 02:46 PM

Salut. Nu stiu ce e acel SIPRI dar pe net apar destule chestii ca Armata romana ar fi avut multe . Asa apare si pe Wikipedia cu alea 60 . In realitate e greu de gasit informatii , ca, da ,am avut din toate cele scrise . De astea chiar nu am gasit informatii sa fi avut , dar cine stie. Oricum probabilitatea sa si aflam e destul de grea cand oameni din armata cu grade destul de mari ce conduc cu acel grad o redactie de 6 7 oameni iti spun ca ei nici ei nu stiu si de poze te trimit pe site uri straine ca aia sunt mai bine documentati . E superfain sa auzi chestii de astea. Sanatate si cer senin.

#220 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2474
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 29 December 2013 - 08:06 PM

Revin cu intrebarea aceasta

Multumesc.

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 9