Forum Machete,Modelism,Hobby: Artilerie romaneasca - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Artilerie romaneasca piese de artilerie

#121 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 30 October 2009 - 09:09 PM

nop,in a doua e tunul navalizat de 30 mm iar cal 14,7 nu exista...e 14,5 mm sau 12,7 mm....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Md1988__2.jpg

Aceasta postare a fost editata de Razeer: 30 October 2009 - 09:11 PM

#122 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 31 October 2009 - 12:51 AM

fiindca nu l-am vazut niciodata, nu pot decat sa-ti dau dreptate si sa recunosc ca am gresit. eu nu am invatat decat despre artileria terestra, dovada si faptul ca am recunoscut tunul de munte. greseala mea.

#123 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 608
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 12 December 2009 - 08:32 AM

*istorie recenta ! relatii militare romano-chineze :
http://1989.jurnalul.ro/stire-special/rela...eze-530126.html
http://china-defense.blogspot.com/2009/09/...7-in-china.html

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tab77_142china.jpg
  • Imagine atasata: TAB_77_143china.jpg

#124 Useril este offline   Dragos1955 

• Membru senior
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 28-December 07

Postat 12 December 2009 - 10:15 AM

-ca de obicei articolele semnate de dr.Petre Opris sunt foarte interesante.Totusi,tovarasii chinezi,nu ne-au facilitat accesul la licenta motorulului MiG-ului 21,pentru ca nici ei nu o aveau.

#125 Useril este offline   chisi 

• Membru deplin
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 27-April 07

Postat 10 January 2010 - 11:09 PM

Intrebare ? Help!

Ce model este acesta?

Se afla la Sibiu, la monumentul ofiterilor cazuti in ww1

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: statuie_0054.JPG

#126 Useril este offline   Dragos1955 

• Membru senior
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 28-December 07

Postat 11 January 2010 - 12:37 PM

-tun de camp Schneider mod. 1897,calibru 75mm,modernizat

#127 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 11 January 2010 - 08:19 PM

si este dispus in dreapta statuii, cam pe acolo pe unde saream gardul cand eram in scoala. :whistle:
ca sa nu mai zic ca am mai si spalat statuia de vreo 2-3 ori.

#128 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior

Postat 05 February 2010 - 07:11 PM

*obuzier ML-20
http://en.wikipedia.org/wiki/152_mm_howitz...937_%28ML-20%29
**desene,, artilerie sovietica ...
(atentie trebuie redenumite fisierele cu,, caractere latine !!!)
http://depositfiles....files/frgbeanwo

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: M_20_a_.jpg
  • Imagine atasata: M_20_b_.jpg

Aceasta postare a fost editata de ionicaf: 05 February 2010 - 07:13 PM

#129 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior

Postat 18 March 2010 - 07:28 PM

*model 1985 si tractor TAR-76 , "upgrade" irakian...
(sursa pozelor www.jedsite.info)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: model81_00a.jpg
  • Imagine atasata: model85_00b.jpg
  • Imagine atasata: nimbrl_00a.jpg
  • Imagine atasata: nimbrl_00b.jpg

Aceasta postare a fost editata de ionicaf: 18 March 2010 - 07:29 PM

#130 Useril este offline   Grisha 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 17-November 09

Postat 19 March 2010 - 06:20 PM

O precizare la poza.Tractorul este TMA 83 si nu TAR 76.

#131 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 23 March 2010 - 03:39 AM

salutare.despre tunul din imaginea de jos va  pot spune eu citeva cuvinte.este  tunul anti-aerian 2X30 mm.are  o greutate de  3650  de kg,si  este servit de 5 servanti.servantul 1 muta tevile  in plan orizontal,si tot el are si pedala de tragere.servantul doi muta tevile  in plan vertical,servantul trei se ocupa de parte transmisa de telemetrist,introducind in aparate datele date de acesta(dinstanta,viteza,etc),iar servantii 4 si 5 sint incarcatori.cadenta de tragere a acestui tun este 100,250 si 500  de  lovituri pe minut,iar  in  cadenta proprie se spune ca ar trage si 650 de  lovituri pe  minut.aceasta cadenta este una teoretica.un incarcator are o capacitate de 30 de  priectile care sint  prinse pe banda cu zale.se  presupune ca daca tunul  ar fi alimentat cu o banda de 650  de  proiectile ar  putea sa le traga  intr-un minut.efectul omoritor al acestui tun este estimat la  3500  de metrii iar distanta maxima de tragere al tunului este de  6200  de metrii.este un tun usor de manevrat.se spune ca fost folosit cu mare succes  de catre israelieni in razboiul  de sase zile,urcind aceste tunuri pe acoperisele blocurilor.mi se pare putin exagetat  acest  lucru,si am  sa va spun si  dece.tunul pt a fi gata de tragere este suspendat de pe roti pe niste brate laterale dar si pe  un cric aflat  in partea din spate,asemnei macaralelor.fiecare laterala dar si partea din spate are cite  o nivela(boloboc)apoi fixarea  lui  este complecta dupa ce se bat  in pamint niste "sape"(sint  niste lame lungi  de vreo 100 cm lungime si late de vreo 10 cm)dupa  prima salva(4-10 priectile),tunul s-a deplasat mai mult de  30 cm  de pe  locul pe care fusese fixat  inital.la  prima tragere  nestiind ce se  intimpla eu fiind servant doi am dat cu capul  de sistemul  de  ochire.tunul poate fi  fi folosit la tintele fixe si mobile terestre,iar comanda servantului 2 poate fi preluata de servantul 1.acest  lucru  nu  este  usor.necesita  un antrenament indelungat,dar cere si o anumita  indeminare  pt asa ceva.miscarea tevilor se face manual  folosindu-se niste roti cu manivela.priectilele folosite de acest tun sint de calibrul 14,5.cele de 12,5 se folosesc de catre mitralierele antiaeriene cu doua sau patru tevi si  se  numeste  MR2 si MR4.priectilele folosite de AA2x30 sint perforante,perforant-incendiare,explozive,si cred ca mai erau vreo doua tipuri dar nu mi le amintescdurata de  punere  in functiune a acestui din pozitia de mars(adica cind  ii legat de camion) in pozitia de tragere,este de trei minute.sper ca  nu v-am plictisit cu aceste date,si  va doresc spor la treaba.

am uitat sa  precizez ca alimentarea tunului  se face cu o baterie auto de  12 volti.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Md1988__2.jpg

#132 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior

Postat 23 March 2010 - 08:46 AM

*tunul de 30 mm ...
http://www.janes.com/articles/Janes-Ammuni...on-Romania.html
"" This type of RomArm 30 × 210 B cannon ammunition was developed for a RomArm twin 30 mm anti-aircraft gun system known locally as the 2 × 30 Model 80 or A436 .
This system, which employs revolver-fed cannon with a rate of fire of 500 rds/min, is understood to be in service with the Romanian Army but has yet to be encountered elsewhere .
These guns have been the subject of a fire-control enhancement programme based around the Oerlikon Contraves GunStar system .
This gun and its ammunition are based on the Soviet/Russian AK-230 and NN-30 naval gun systems and their 30 × 210 B ammunition,but there appear to be many differences between the Romanian model and the original . ""
http://en.wikipedia.org/wiki/AK-230
- se produce ceva asemanator in china si in yugoslavia....
http://www.janes.com/articles/Janes-Ammuni...on-NORINCO.html
**mitraliera antiaeriana de 14,5 mm...
http://en.wikipedia.org/wiki/ZPU

Aceasta postare a fost editata de ionicaf: 23 March 2010 - 08:49 AM

#133 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior

Postat 08 April 2010 - 11:14 AM

*sisteme de conducere a focului in perioada interbelica :
http://navalhistory....8/375037/a0.htm

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: img004.jpg
  • Imagine atasata: img003.jpg
  • Imagine atasata: img002.jpg
  • Imagine atasata: img001.jpg
  • Imagine atasata: img000.jpg

#134 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 08 April 2010 - 11:41 AM

Vezi postareajeli, la 23 Mar 2010, 03:39, a spus:

salutare.despre tunul din imaginea de jos va pot spune eu citeva cuvinte.este tunul anti-aerian 2X30 mm.are o greutate de 3650 de kg,si este servit de 5 servanti.servantul 1 muta tevile in plan orizontal,si tot el are si pedala de tragere.servantul doi muta tevile in plan vertical,servantul trei se ocupa de parte transmisa de telemetrist,introducind in aparate datele date de acesta(dinstanta,viteza,etc),iar servantii 4 si 5 sint incarcatori.cadenta de tragere a acestui tun este 100,250 si 500 de lovituri pe minut,iar in cadenta proprie se spune ca ar trage si 650 de lovituri pe minut.aceasta cadenta este una teoretica.un incarcator are o capacitate de 30 de priectile care sint prinse pe banda cu zale.se presupune ca daca tunul ar fi alimentat cu o banda de 650 de proiectile ar putea sa le traga intr-un minut.efectul omoritor al acestui tun este estimat la 3500 de metrii iar distanta maxima de tragere al tunului este de 6200 de metrii.este un tun usor de manevrat.se spune ca fost folosit cu mare succes de catre israelieni in razboiul de sase zile,urcind aceste tunuri pe acoperisele blocurilor.mi se pare putin exagetat acest lucru,si am sa va spun si dece.tunul pt a fi gata de tragere este suspendat de pe roti pe niste brate laterale dar si pe un cric aflat in partea din spate,asemnei macaralelor.fiecare laterala dar si partea din spate are cite o nivela(boloboc)apoi fixarea lui este complecta dupa ce se bat in pamint niste "sape"(sint niste lame lungi de vreo 100 cm lungime si late de vreo 10 cm)dupa prima salva(4-10 priectile),tunul s-a deplasat mai mult de 30 cm de pe locul pe care fusese fixat inital.la prima tragere nestiind ce se intimpla eu fiind servant doi am dat cu capul de sistemul de ochire.tunul poate fi fi folosit la tintele fixe si mobile terestre,iar comanda servantului 2 poate fi preluata de servantul 1.acest lucru nu este usor.necesita un antrenament indelungat,dar cere si o anumita indeminare pt asa ceva.miscarea tevilor se face manual folosindu-se niste roti cu manivela.priectilele folosite de acest tun sint de calibrul 14,5.cele de 12,5 se folosesc de catre mitralierele antiaeriene cu doua sau patru tevi si se numeste MR2 si MR4.priectilele folosite de AA2x30 sint perforante,perforant-incendiare,explozive,si cred ca mai erau vreo doua tipuri dar nu mi le amintescdurata de punere in functiune a acestui din pozitia de mars(adica cind ii legat de camion) in pozitia de tragere,este de trei minute.sper ca nu v-am plictisit cu aceste date,si va doresc spor la treaba.

am uitat sa precizez ca alimentarea tunului se face cu o baterie auto de 12 volti.

nu nu ne-ai plictisit dar sincer stiam ca tunul este de 30 mm deci nu are cum trage cu munitie de KPV, 14,5 mm , iar mitraliere antiaeriene cu mai multe tevi de cal 12,5 nu exista(adca nici mitraliere dar nici calibrul, fiind in schimb de 12,7 mm, doar calibrul). Israelienii nu aveau cum sa il foloseasca pentru ca ei se bazau (si inca se bazeaza) pe aviatie, poate arabii. Nu e imposibil de montat pe un acoperis avand in vedere ca acoperisurile la casele arabe sunt plate. Am vazut MR4 tragand de pe camion DAC 4X4. Scuze ca iti zic dar ca servant 2 nu prea ti-ai insusit manualul de cunoastere a tunului.....

p.s. am fii apreciat ins chimb daca veneai cu ceva poze noi....

Aceasta postare a fost editata de Razeer: 08 April 2010 - 11:42 AM

#135 Useril este offline   LiviuMaff 

• Membru senior
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Interests:istorie, aviatie militara, modelism

Postat 08 April 2010 - 01:07 PM

Ma bag eu cu poze "noi" de la Bat. 635 AAA Bacau, cand au implinit 15 ani(6 martie 2010).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 004.jpg
  • Imagine atasata: 003.jpg
  • Imagine atasata: 002.jpg
  • Imagine atasata: 001.jpg

#136 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 08 April 2010 - 01:38 PM

asta e exact ce astept...alta tehnica nu mai aveau?

Aceasta postare a fost editata de Razeer: 08 April 2010 - 01:39 PM

#137 Useril este offline   NNnicusor 

• Membru deplin
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 26-March 09

Postat 18 April 2010 - 10:45 PM

Intrucat s-au facut repetate confuzii relativ la armamentul AA romanesc , postez aici cateva
imagini si date spre a contribui la clarificarea acestei probleme .

despre cal.30 mm : http://www.zshare.ne...11046475f2bc96/
despre cal.14,5 mm : http://www.zshare.ne...110099d62905f7/
despre cal.12,7 mm : http://www.zshare.ne...1104066412241c/

Rog un administrator sa mute topicul la sectiunea "Discutii libere" pentru ca sunt constient ca locul lui este acolo , intrucat nu trateaza constructia vreunei machete .
Dar in egala masura cred ca mutarea topicului relativ la noua nava de patrulare romaneasca de la sectiunea "Marina"
la "Discutii libere" este o greseala .Dupa imaginile publicate se putea construi lesne o macheta .Si , mai mult de atat , este prima nava militara romaneasca ce se contruieste dupa multi ani .Merita mai multa consideratie din partea modelistilor romani .
Daca nu noi , cine ?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0105___copia.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0001.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0001_verso.jpg
  • Imagine atasata: low_level_air_defence_system.jpg

#138 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 18 April 2010 - 11:16 PM

pai in general cand deschizi u un topic ai putea cere sa fie mutat unde vrei tu, chiar si pe luna. Ideea e ca nu-i deschis de tine. In alta ordine de idei , am sa fac eu o piesa de artilerie romaneasca si am sa o postez aici. Multumit?Pe de alta parte si din pozele de aici s-ar putea consctruii lesne nu una ci sumedenie de machete. Diferenta dintere ele si asa zisa nava e ca au fost in serviciu pe cand nava aia inca nu a fost lansata la apa.....

#139 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior

Postat 19 April 2010 - 09:59 PM

domnilor, :clapping:
-ma gandeam ca topicul e bine sa ramana aici ....
(au aparut vreo 3 carti de istoria artileriei romanesti in 60 de ani ..)
-eu l-as aduce aici si pe cel cu tractoare .....
sa auzim de bine !
PS poate ca o macheta nu ar strica dupa modelul colegului Longinus...
(dar nici datele istorice/tehnice nu cred ca "dauneaza" topicului ..)
:clapping: :-D <_< :clapping:

Aceasta postare a fost editata de ionicaf: 19 April 2010 - 10:05 PM

#140 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 20 April 2010 - 07:25 AM

Pai nu datele istorice/tehnice dauneaza topicului ci faptul ca acest topic este numai despre date ( istorice sau tehnice ) si nu se prezinta nicio macheta ( sau constructia uneia). De aceea zicea omul ca trebuie mutat subiectul, asa cum a fost mutat si subiectul cu nava respectiva. Si chiar nu cred ca trebuie sa ne cramponam pe teme ca: cine a deschis subiectul, de ce, cine a postat mai mult, samd. Chiar as vrea sa vad o macheta de artilerie romaneasca dar prezentata intr-un topic separat sa o poata vedea toata lumea, ca aici s-ar pierde in multimea de postari.

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

21 useri citesc topicul