Forum Machete,Modelism,Hobby: Blindate moderne romanesti - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blindate moderne romanesti vehicule ascunse

#241 Useril este offline   bogdan1 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1432
  • Inregistrat: 24-November 12

Postat 16 January 2014 - 10:33 AM

Mi-am amintit ca acum aproape 30 de ani, in timpul stagiului militar, am vazut prima data modelul cand lansa rachete antitanc in cadrul unor trageri demonstrative la Mihai Bravu. Deci era in dotare prin 1986. Fotografia postata si facuta de mine este din noiembrie 2010 pe cand ma ocupam inca cu fotografia. Asadar cred ca este inca in dotarea batalioanelor de artilerie ale Armatei Romane, nu vad de ce ar fi fost retrase. In 2010 participa la aplicatii si am asistat si la trageri antitanc cu rachete dirijate si erau de departe cele mai precise, evident, daca ne gandim ca in stanga erau tunurile AT de 100 mm iar in dreapta AG 7 si 9. Gasesti ceva informatii si foto pe net, trebuie sa stii unde sa cauti si sa ai rabdare. O cautare de genul BRDM 2 nu te duce prea departe. O cautare in presa militara si pe site-urile MApN sau ale Fortelor Terestre da rezultate mai bune ca sa nu mai spun ca poti sa ai surpriza sa gasesti subiectul pe site-ul Fortelor Navale.

Ca sa afli contextul fotografiei vezi aici http://www.navy.ro/m.../rmr/rmr145.pdf

Exista si un reportaj despre exercitiul respectiv in care apare blindatul cand trage cu rachetele in vreo doua cadre, de la minutul 3:11 la 3:16, incearca tot pe site la sectiunea Media/Grupul Mass-Media/ emisiunea TV Scutul Dobrogei/Arhiva video/Emisiunile TV Scutul Dobrogei 2010/Emisiunea TV din 20.11.2010/primul reportaj.

Da, mai am cateva fotografii bunicele. Cand cineva se va hotari sa faca macheta asta (nici nu stiu daca exista pe piata) cu inmatriculare romaneasca pt. anul 2010 sa pregateasca damigeana de coniac si il rezolv (partial macar)!!!
Sanatate.

Imagine atasata: DSC08445.JPG

#242 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 16 January 2014 - 01:19 PM

Salutare.
Da @mariise asteptam, important e sa gasesti si sa vezi ce zice pe acolo . Cred ca acolo vei gasii clarificarea .
@ bogdan1 nu e aia "dihania" pe care o caut eu ca si lamurire daca a fost prin armata romana . Ceea ce ai adus d ta in discutie e o instalatie RATD ( cum zic oamenii de prin armata ) de tip 9P133 ce trage cu rachete AT-3 /Malyutka pe cea arata de dta iata o si aici tragand Imagine postata
si am mai avut si 9P122 foarte asemanatoare cu asta . Si altele.
Cel prezentat de mine este o varianta a BRDM 2 de COMANDAMENT datorita statiilor radio instalate la bord de unde si cele DOUA ANTENE extensibile de pe laterale . Iar sus se vede destul de bine carcasa mini diesel generatorului suplimentar pt uzul statiilor radio.
La nivel de vorbe stam cam asa : cica aceasta varianta a fost mai mult pt aliatii din cadrul pactului de Varsovia ; o parte s ar fi facut in Romania (la Moreni) mai ales cele pt RDG ca si BTR-70/SPW-70. Ca noi le am fi avut doar la unitatile de cercetare si artilerie antitanc.
La ora actuala intradevar pe piata exista machete noi ale BRDM - 2 de tip "early"si "late" ,acesta de tip UM si pe viitor variantele RCH si 9P148 (cel cu rachete At Konkurs ) si am asa o banuiala ca vor fi scoase si asta cu Malyutka si cele cu rachete AA Strela .Trumpeter stie ei ce stie desii au si ceva hibe la aceste machete.
Exista si machete vechi ale acestui blindat in varianta de baza/cercetare , 9P148,si SA9 Gaskin (cea cu Strela) de la Dragon. astea la 1/35 . Au fost si la 1/72 cel de cercetare si 9P148 de la Ace .
Cat despre damigeana de coniac dle Bogdan daca aveti fotografii cu TAB 71 cu aruncatoru de 82 si cel de tip TERA-71 "rezolvam macar partial " . Sanatate si cer senin.

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 16 January 2014 - 01:24 PM

#243 Useril este offline   bogdan1 

• Membru senior

Postat 16 January 2014 - 05:40 PM

Caporale, poti sa treci numele meu si pe fotografia postata de tine. Acum, recunosc ca nu e domeniul meu de activitate si nici nu ma pasioneaza chiar atat de mult blindatele noastre. Fotografiile sunt rezultatul faptului ca am fost la momentul potrivit intr-un anumit loc. Instalatia RATD are mai multe fotografii (25-30) pt.ca mi-a placut cum arata si cum trage (cred ca am si cateva fotografii cu tancul tinta, T55 cred, gaurit sita si cu mormane de fire in jur). Intamplator am facut si 2-3 fotografii la ce numesti (cred) TAB 71 cu aruncatorul de 82. Daca-mi spui cam cum arata si TERA 71 poate il identific si pe asta. Oricum am vazut imagini filmate frumoase cu aruncatorul in actiune in tandem cu cel de 120 mm de la sol (curios faptul ca desi cred ca exista trageri cu TAB 71 cu aruncatorul de 82 mm la fiecare exercitiu sau aplicatie serioasa in poligon eu nu prea am vazut imagini cu el in reportajele de gen sau poate mi-a scapat).

P.S. Damigeana de conicac era o figura de stil, nu sunt genul care sta cu curul pe comoara, cum plastic se exprima un coleg de forum de aici. Daca fotografiile mele iti sunt utile pasiunii tale pentru blindate atunci sa le folosesti sanatos. Din acest motiv postam pe forum. Sanatate.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08479.JPG
  • Imagine atasata: DSC08566.JPG
  • Imagine atasata: DSC08717.JPG
  • Imagine atasata: DSC08568.JPG
  • Imagine atasata: DSC08961.JPG
  • Imagine atasata: DSC08991.JPG

#244 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 08-May 09

Postat 16 January 2014 - 10:19 PM

Vezi postareabogdan1, la 16 January 2014 - 05:40 PM, a spus:

Caporale, poti sa treci numele meu si pe fotografia postata de tine. Acum, recunosc ca nu e domeniul meu de activitate si nici nu ma pasioneaza chiar atat de mult blindatele noastre. Fotografiile sunt rezultatul faptului ca am fost la momentul potrivit intr-un anumit loc. Instalatia RATD are mai multe fotografii (25-30) pt.ca mi-a placut cum arata si cum trage (cred ca am si cateva fotografii cu tancul tinta, T55 cred, gaurit sita si cu mormane de fire in jur). Intamplator am facut si 2-3 fotografii la ce numesti (cred) TAB 71 cu aruncatorul de 82. Daca-mi spui cam cum arata si TERA 71 poate il identific si pe asta. Oricum am vazut imagini filmate frumoase cu aruncatorul in actiune in tandem cu cel de 120 mm de la sol (curios faptul ca desi cred ca exista trageri cu TAB 71 cu aruncatorul de 82 mm la fiecare exercitiu sau aplicatie serioasa in poligon eu nu prea am vazut imagini cu el in reportajele de gen sau poate mi-a scapat).

P.S. Damigeana de conicac era o figura de stil, nu sunt genul care sta cu curul pe comoara, cum plastic se exprima un coleg de forum de aici. Daca fotografiile mele iti sunt utile pasiunii tale pentru blindate atunci sa le folosesti sanatos. Din acest motiv postam pe forum. Sanatate.

Bogdan1 daca te rugam sa postezi fotografiile ce le ai de la acele trageri te superi? :p
Si eu sunt un pasionat de tehnica militara din dotarea Armatei Romane si mi-ar face placere sa vad ce poze mai detii. Ce ai postat pana acum e foarte interesant!

#245 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 17 January 2014 - 07:41 AM

Salutare . Despre TERA71 sunt doua poze in topicul Vehicule militare la pag22 postul437 al lui mariise si la pag 24 postul475 al lui Mircea87 . Cat despre cel cu aruncatoru , ceea ce a ti postat dvs acolo e un TAB-79 ar . Cel de care zic eu era tot pe sasiu de TAB -71 care este 8x8 . De fapt ce ma intereseaza e o poza din interior a mortierului daca a ti avea chiar si de pe astea 79 . Multam. Sanatate si cer senin.

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 17 January 2014 - 07:53 AM

#246 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin

Postat 17 January 2014 - 12:23 PM

Vezi postareacaporalmusat, la 17 January 2014 - 07:41 AM, a spus:

Salutare . Despre TERA71 sunt doua poze in topicul Vehicule militare la pag22 postul437 al lui mariise si la pag 24 postul475 al lui Mircea87 . Cat despre cel cu aruncatoru , ceea ce a ti postat dvs acolo e un TAB-79 ar . Cel de care zic eu era tot pe sasiu de TAB -71 care este 8x8 . De fapt ce ma intereseaza e o poza din interior a mortierului daca a ti avea chiar si de pe astea 79 . Multam. Sanatate si cer senin.

O poza cu aruncatorul am eu tot din revista. Iar inca una am gasit-o pe net(daca te intereseaza poza originala iti dau detalii cum sa o gasesti).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tab 71 ar.82mm.jpg
  • Imagine atasata: 5199096438_82679ef7b3_o.jpg

#247 Useril este offline   bogdan1 

• Membru senior

Postat 17 January 2014 - 01:14 PM

M-am lamurit acum. Cu TERA71, nici o sansa, nu am vazut si nici nu cred ca mai avem prin dotare asa ceva. Dar daca tot vorbim de vehicule de recuperare uite aici un BPZ 2 (cred) si ceva care a fost tot la noi in dotare dar care acum a ajuns tinta la trageri. Si un blindat de evacuare medicala (parca este pe sasiu de MLI84). Mai am cateva foto cu TAB79 dar nici una cu interiorul cu aruncatorul care te intereseaza pe tine. Daca nu ma insel aveam pe undeva si ceva filmari cu tragerile cu aruncatorul de 82 de pe el dar tot asa, numai din lateral.

mariise, de la tragerile cu RATD am numai doua foto, cea postata de caporal si inca una pe care o pun acum, cam la fel dar trage colegul. In rest e plin de MLI84 modernizat (cred),TAB 71 (unele in camuflaj de Afganistan sau Irak), DAC 6x6, tunul-obuzier de 152 mm, tun AT 100 mm, etc. dar astea sunt cunoscute si oricum ar trebui postate la topicul de artilerie. Daca nu ati descarcat reportajul in care apar toate astea vorbim pe PM pt. o adresa de mail si il trimit (cred ca il am la o rezolutie mai buna decat pe internet, are vrea 300 de mg).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08516.JPG
  • Imagine atasata: DSC08517.JPG
  • Imagine atasata: DSC08648.JPG
  • Imagine atasata: DSC08649.JPG
  • Imagine atasata: DSC08728.JPG
  • Imagine atasata: DSC08467.JPG
  • Imagine atasata: DSC08574.JPG
  • Imagine atasata: DSC08612.JPG
  • Imagine atasata: DSC08986.JPG

#248 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-September 10

Postat 17 January 2014 - 06:13 PM

Oare vom reusi vreodata sa avem si noi un camunflaj uniform pentru fiecare categorie de tehnica in parte ? Este frustrant sa vezi fel de fel de culori, de modele mai fanteziste sau ireale..Ai impresia ca fiecare sef de parc auto a vopsit cu cea a gasit prin magazie si dupa cum a crezut ele ca este mai frumos.Scuze daca sunt out of topic dar asta este un of mai vechi al meu..

Un exemplu de uniformizare puteti vedea in partea dreapta sus in filmuletul asta.Si sunt convins ca si voi stiti mult mai multe.

Aceasta postare a fost editata de 68laur: 17 January 2014 - 06:21 PM

#249 Useril este offline   bogdan1 

• Membru senior

Postat 26 January 2014 - 01:41 PM

Pana la urma stie cineva ce masinarie este asta?

Imagine atasata: DSC08993.JPG

#250 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 26 January 2014 - 02:13 PM

pe sasiu de T34 ceva atelier mobil de reparat sau tractat. posibil transformat chiar la no!

#251 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin

Postat 27 January 2014 - 09:42 PM

Vezi postareabogdan1, la 26 January 2014 - 01:41 PM, a spus:

Atasament DSC08993.JPG

Este un T-34T TRACKED ARMOURED RECOVERY VEHICLE(Roumania). Am cautat pe net si cam asta am gasit.Asa cum a zis si horia cred ca este modificat la noi.

In legatura cu acel BRDM-2 de care am promis, am cautat acea revista, insa articolul in care este incadrata poza nu da de inteles 100% ca ar fi al nostru.Se vorbeste despre un exercitu militar cu trageri, cu miscari de trupe (si alte chestii militaresti)fara a specifica exact ce tehnica a fost folosita.

#252 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 28 January 2014 - 09:37 AM

Vezi postareabogdan1, la 26 January 2014 - 01:41 PM, a spus:

Atasament DSC08993.JPG

Salut . Este un WPT-34 o varianta zicese poloneza pt un vehivul de recuperare si reparatii pe sasiul lui T-34 . Am avut si noi in dotare dar nu stiu dacaprin importul din Polonia . Un astfel de tractor aparein filmul "Cu mainile curate "" al regizorului Sergiu Nicolaescu . Cel cu care si i scapa pe "talhari".
Imagine postata
Exista si pe aici prin forum o poza cu unul cu cocarde langa un camion DAC atelier dar desii am scotocit trei topicuri nu am gasit o ,cine stie in care o fi .
@mariise aia de prin presa militara au scris asa intotdeauna extrem de rar au spus ce tehnica participa la aplicatii/manevre , dar ce spui ca scrie e deajuns zic eu ca sa ne clarifice ca acel blindat a apartinut armatei romane .
http://www.imcdb.org/i503853.jpg cel din filmul care spuneam
si tot un polonez dar mai bine echipat/intretinut https://www.google.r...tml%3B684%3B498

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 28 January 2014 - 09:46 AM

#253 Useril este offline   draebv 

• Membru deplin
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 20-December 10

Postat 07 February 2014 - 01:59 AM

nu este cea mai buna dar poate va ajuta :)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: kjkuykuyk.JPG

#254 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 07 February 2014 - 06:52 AM

Salutare. Fain inca mai tinem la conserva tunuri de 76 alaturi de instalatii 9P148 (Brdm 2 cu instalatie de rachete Konkurs , cel putin eu zic ca dealea sunt ) .Unde-i facuta poza ?! Sau tunurile or fi tinute sa i ingroape cu totul pe unii precum unii cu fieru vechi da se ingroapa cu aur :whistle:
Am descarcat poza si am marit o da tot e greu de distins ,ala din prim plan e totusi unul de ala de care intrebam eu cu antene , parca se vede carcasa usuportului rabatabil al antenei ?! Distinge cineva mai bine ?!

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 07 February 2014 - 07:05 AM

#255 Useril este offline   draebv 

• Membru deplin
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 20-December 10

Postat 07 February 2014 - 08:28 PM

Vezi postareacaporalmusat, la 07 February 2014 - 06:52 AM, a spus:

Salutare. Fain inca mai tinem la conserva tunuri de 76 alaturi de instalatii 9P148 (Brdm 2 cu instalatie de rachete Konkurs , cel putin eu zic ca dealea sunt ) .Unde-i facuta poza ?! Sau tunurile or fi tinute sa i ingroape cu totul pe unii precum unii cu fieru vechi da se ingroapa cu aur :whistle:
Am descarcat poza si am marit o da tot e greu de distins ,ala din prim plan e totusi unul de ala de care intrebam eu cu antene , parca se vede carcasa usuportului rabatabil al antenei ?! Distinge cineva mai bine ?!

este un print screen de pe google maps din cauza asta si calitatea . UM este din sibiu si cred ca este o unitate de reparatii si casare, s-ar putea sa ma insel

#256 Useril este offline   zapacitu 

• Membru senior
  • Postari: 335
  • Inregistrat: 13-August 06

Postat 26 February 2014 - 09:13 AM

BTR-60PU-12 de la Regimentul AA 50 din Floresti, la vest de Cluj:
https://www.facebook...600676719986415
https://www.facebook...600676609986426
https://www.facebook...600676549986432
https://www.facebook...600676696653084

#257 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 22 March 2014 - 02:14 PM

SALUTARE. Ca tot vorbeam de BRDM-1 prin armata romana (in afara variantelor cu instalatii Antitanc ) iata l aici Imagine postata interesant este ca in spate se vad alte vehicule ce inca nu am reusit sa le identific si aici doua cu variantele AT Imagine postata asta cu Malyutka si Imagine postata cu Shmel. Pozele au fost gasite aici http://fortespeciale...anii-1945-1989/ destul de interesant .
Gata le identificaram si pe respectivele vehicule care erau de acest tip http://en.wikipedia.org/wiki/BAV_485 o varianta amfibie a ZIS -151 .

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 22 March 2014 - 02:22 PM

#258 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 27 May 2014 - 02:52 PM

Mai oameni buni,
Are cineva o imagine (vedere de sus) cu un TABC-79.
Ma intereseaza dispunerea cpacelor si oarecum, distantele intre ele.
Multumesc !

#259 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 29 May 2014 - 09:42 AM

Tot ce am gasit e asta - http://scalemodeltea....php?f=11&t=341
Stiu ca nu e cine-stie-ce, dar pare aproape de adevar. Abia astept sa vad ce-ti iese 😳
Spor!

#260 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 30 May 2014 - 08:05 AM

Multumesc, l-am gasit si eu pe ala.
Asta inseamna ca dupa ce il termin si pun poze voi fi cam unicul de pe net care a facut o macheta mai serioasa.
O singura chestie nu am modificat si se va vedea.
Some chalangers ? Adica se mai apu-cacare-va ?
Incerc sa pun poze azi.

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

31 useri citesc topicul
0 membri, 31 vizitatori, 0 utilizatori anonimi