Forum Machete,Modelism,Hobby: Blindate moderne romanesti - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blindate moderne romanesti vehicule ascunse

#221 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 14 August 2011 - 10:53 AM

SALVE 1 STIE CINEVA IN CAZUL BTR -152 AM AVUT DOAR VARIANTA TRANSPORTOR DESCHIS SAU AM AVUT SI CEA AA CU MITRALIERE DE 14,5 MM KPVT CUM AM AVUT IN CAZUL LUI BTR-40 . PE ASTA DIN URMA CICA IL VOR SCOATE CEI DE LATRUMPETER CA SI BTR-50 PK ANUL ACESTA CEVA INTERESANT CA LE AM AVUT SI NOI . B-)

#222 Useril este offline   Mircea87 

• Membru deplin
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 30-July 10
  • Interests:Tehnica militara din dotarea Armatei Romane si vehiculele blindate.

Postat 28 October 2011 - 09:57 AM

Cateva poze de rezolutie superioara cu TR-580 :

Imagine postataImagine postataImagine postata

Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Imagine postata Imagine postata (foto Catalin Ovreiu, OM)

Aceasta postare a fost editata de Mircea87: 28 October 2011 - 09:58 AM

#223 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 12 January 2012 - 12:13 PM

Salutare .Vedeti ultimmele poze din aceasta pagina http://www.militaryp...n-regular-basis)/page3085 cred ca asemanator cu acest prototip arata si acel tun antitanc pe care l-au proiectat romanii pe sasiu de mli cum e si prima poza de la rusi .

#224 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 12 January 2012 - 05:21 PM

Salut. Am vazut postarea din topicul de pe net referitor la acel prototip de tanc usor pe baza de bmp in cazul nostru mli , nu stiu de nici o carte despre blindatele noastre din anii 80 daca puteti sa mi furnizati mai multe informatii despre asa ceva ar fi foarte bine . Cat despre inspiratie /copiere probabil ca rusii sa se fi inspirat de la suedezi ,in perioada razboiului rece spionajul militar facea ore suplimentare la greu . Am citit in anii 96 ,97 2 carti de un tip Suvorov fost ofiter GRU foarte interesante una despre spionajul militar din cold war si una in care explica cum de fapt Stalin l-a momit pe hitler sa atace URSS.

#225 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 613
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 01 October 2012 - 06:55 PM

* expozitia permanenta de la Clinceni :
(via Nicusor !) :rolleyes:
http://www.acttm.ro/...uctura/eptm.pdf

Aceasta postare a fost editata de ionicaf: 01 October 2012 - 06:55 PM

#226 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 08-May 09

Postat 26 November 2012 - 02:05 PM

Am gasit pe net aceste doua poze in care nu imi pot da seama ce tanc este acela din spatele persoanelor.
Are cineva idee?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: image227.jpg
  • Imagine atasata: image264.jpg

#227 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 27 November 2012 - 10:10 AM

Vezi postareamariise, la 26 November 2012 - 02:05 PM, a spus:

Am gasit pe net aceste doua poze in care nu imi pot da seama ce tanc este acela din spatele persoanelor.
Are cineva idee?

IS-3?!

#228 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 27 November 2012 - 10:30 AM

Nu prea are cum sa fie IS galetii sunt cu totul altfel la cel din poze si roata motrica e de T-55. Probabil vreun prototip al industriei noastre . Nu cred ca a apucat IS vopsire camuflaj.

#229 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin

Postat 27 November 2012 - 12:03 PM

Am mai intrebat cateva persoane si nici ele nu mi-au putut da un nume pt acel blindat. Forma galetilor zic eu ca seamana putin cu cei de pe TR-urile noastre. Este posibila si varianta unui prototip cum a spus Caporalmusat. Mai asteptam pareri...

#230 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 27 November 2012 - 10:50 PM

Am avut noi IS?

#231 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 28 November 2012 - 09:47 AM

Salutare. Pe Wikipedia apare la operatori "Romanian Land Forces: about 5 IS-3" dar alte surse de confirmare nu am gasit.E cu semnu intrebarii veridicitatea acelei informatii; de ce doar 5 ?! Asa am mai gasit pe net ca am fi avut si ARV SU-100T
Apropo de astfel de blindate , stie cineva daca am avut si alte tipuri bazate pe T-34 in afara de VT-34. Sanatate si cer senin.

#232 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 613
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 01 December 2012 - 01:10 AM

TR 580 ...
http://www.army-guid...roduct3520.html

#233 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 01 December 2012 - 02:39 AM

Vezi postareacaporalmusat, la 28 November 2012 - 09:47 AM, a spus:

Salutare. Pe Wikipedia apare la operatori

Ahh..OK, e clar!

#234 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 21 March 2013 - 11:49 AM

Salutare. Dintre pozele facut la MMN am facut doarvreo 4 cu T-34 si SU-100 mai mult pt a intreba de niste accesorii ce nu stiu la ce serveau .
Imagine atasata: mmn 25.JPG
Imagine atasata: mmn 24.JPG la ce se foloseau aceste cabluri ,idem si la urmatoarea poza cu T-34 ?
Imagine atasata: mmn 26.JPG
Imagine atasata: mmn 27.JPG iar cea ce se veda aici cu acea plsa era pt fumizare sau altceva?
Si cam cum arata BTR-50 PU de la noi
Imagine atasata: mmn 28.JPG Imagine atasata: mmn 29.JPG
Cele bune.

#235 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 12 October 2013 - 01:51 PM

Salutare. Tot umbland dupa informatii despre ce am avut noiprin armata noastra ca si blindate de provenienta ruseasca asta datorat ca asa cum am mai spus se gasesc acum mai multe machete ,conversii ce pot fi facute si inmatriculate cu insemne romanesti. Dar e destul de greu sa gasesti astfel de informatii si cu dovezi foto. Acum ca trompetistii chinezi au scos BTR-60 in 6 variante si cine stie posibil sa mai scoata cateva .
Scriptic si faptic stim ca am avut si BTR-60PB dar pe net am gasit ca am fi avut si varianta PU si MTP-2 . Dar cum am constat ca si in cazul BRDM-2 ca m am repezit ca Leanain cazma sa spun ce e versiunea early ciuciu ca nu e . Asa si cu MTP-2 caci de fapt au fost doua adica MTR-2 bazat pe BTR-60P si MTP -2 bazat pe BTR-60PA asa ca cine stie ce am avut noi pana la urma.
Revenind la varianta PU care desii e denumita asa probabil pt a fi mai usor ca si transportor de comandament era de fapt denumit BTR-60R-145BM"Chaika" . Astfel ca aceasta denumire e cam confundabila cu cel BTR-60PU-12 . Ele (transportoarele) la prima vedere fiind cam la fel. Dar nu sunt caci cel R-145BM are pe langa antena telescopica o antena fixa "circulara"" .
Stand in dubii daca noi am avut intradevar si varianta PU /R-145BM mai ales ca mi facea cu ochiul cel avut de Dl.Pavel s a intamplat ca in urma cu ceva timp in urma unei discutii de pe un blog un coleg sa dea mai multe linkuri printre care si emisiunea PRO PATRIA . eu am vazut (atunci) ultima cea din 29 o9 2013 si desii plictisit de bla blaul celor spuse pe acolo am vazut intr un reportaj despre cei care faceau trageri la Capu Midia unde erau si cei de la Regimentul 50 RAAA cu complexul OSA-AKM si printre ele am vazut si surprize,surprize un BTR-60PU-12 . Deci dastea avem sigur . Asa ca am luat kitul dar despre el voi vorbiiseparat cand ma voi apuca de el.
Sanatate si cer senin.

#236 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 10 January 2014 - 11:21 AM

Salutare. Are cineva informattii mai sigure ca am avut si varianta asta de BRDM-2 http://fc03.devianta...ger-d4i39xw.jpg ca deocamdata am doar informatii contradictorii . Poate cei care au fost pe la regimentele antitanc stiu mai bine caci doar pe acolo l am fi avut din ce apare pe net .

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 10 January 2014 - 11:23 AM

#237 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin

Postat 14 January 2014 - 12:16 AM

Vezi postareacaporalmusat, la 10 January 2014 - 11:21 AM, a spus:

Salutare. Are cineva informattii mai sigure ca am avut si varianta asta de BRDM-2 http://fc03.devianta...ger-d4i39xw.jpg ca deocamdata am doar informatii contradictorii . Poate cei care au fost pe la regimentele antitanc stiu mai bine caci doar pe acolo l am fi avut din ce apare pe net .

Salut! Am o poza din revista viata militara(nu stiu exact anul, trebuie sa caut revista poza fiind facuta mai de mult) cu ceva care seamana cu ce ai postat tu.Poate identifica cineva nr de inregistrare de pe blindat sa ne spuna sigur daca a apartinut sau apartine armatei romane.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01099.JPG

#238 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 15 January 2014 - 09:12 AM

Salutare, @mariise e chiar ala de care spuneam eu , iar la asta se vede si generatorul suplimentar . Eu zic ca e chiar romanesc dupa inmatricularea respectiva , din ce am vazut eu , noi am avut aceste inmatriculari cu cate o litera si am vazut si cu A G H R T V .
Nu gasesc poza dar parca acele BTR-40 cu mitraliere AA aveau tot T in inmatriculare . Oricum cel mai usor de confirmat ar fi daca ai cauta revista ( inteleg ca ai avea o ) si vazut in ce context apare poza , ce scrie in articolu respectiv . Dar eu zic ca e din cele ce au fost in dotarea noastra. MULTUMESC . Spor cu sanatate si cer senin .

#239 Useril este offline   bogdan1 

• Membru senior
  • Postari: 1432
  • Inregistrat: 24-November 12

Postat 15 January 2014 - 08:11 PM

Caporale, asta este dihania pe care o cauti?

Imagine atasata: DSC08480.JPG

#240 Useril este offline   mariise 

• Membru deplin

Postat 15 January 2014 - 09:47 PM

Vezi postareacaporalmusat, la 15 January 2014 - 09:12 AM, a spus:

Salutare, @mariise e chiar ala de care spuneam eu , iar la asta se vede si generatorul suplimentar . Eu zic ca e chiar romanesc dupa inmatricularea respectiva , din ce am vazut eu , noi am avut aceste inmatriculari cu cate o litera si am vazut si cu A G H R T V .
Nu gasesc poza dar parca acele BTR-40 cu mitraliere AA aveau tot T in inmatriculare . Oricum cel mai usor de confirmat ar fi daca ai cauta revista ( inteleg ca ai avea o ) si vazut in ce context apare poza , ce scrie in articolu respectiv . Dar eu zic ca e din cele ce au fost in dotarea noastra. MULTUMESC . Spor cu sanatate si cer senin .

Promit ca o sa caut revista si o sa vad exact cum sta treaba cu blindatul, dar asta de luni incolo pt ca nu prea am timp.

Vezi postareabogdan1, la 15 January 2014 - 08:11 PM, a spus:

Caporale, asta este dihania pe care o cauti?

Atasament DSC08480.JPG

Interesanta poza! De unde o ai bogdan1? Mai ai si altele?

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

60 useri citesc topicul
0 membri, 60 vizitatori, 0 utilizatori anonimi