Forum Machete,Modelism,Hobby: Blindate moderne romanesti - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blindate moderne romanesti vehicule ascunse

#201 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 30 April 2011 - 10:42 PM

Un UAZ 469 am vazut acum cateva luni in cartierul Damaroaia......inca se mai distingea cocarda pe portiera. Preobabil a fost cumparat de la vre-o unitate.
In alta ordine de idei.......am auzit un zvon ca am fi avut in dotare masini blindate BTR 152. Are cineva idee unde as putea sa caut date sigure despre subiectul asta?

#202 Useril este offline   Mircea87 

• Membru deplin
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 30-July 10
  • Interests:Tehnica militara din dotarea Armatei Romane si vehiculele blindate.

Postat 01 May 2011 - 12:02 AM

http://rft.forter.ro...-arm/03.htm#sus

Nu stiu sigur daca e facuta in Romania poza. E posibil sa fie facuta la baza de instruire pt. aparare CRBN, am vazut niste poze recente cu TAB-71 pus tot asa, pe dale din acelea pe care faceau practica. Surse sigure n-am idee, poate daca ai acces la datele privind reinarmarea din anii '50. Sunt si vreo 2 in carti in lb. engleza unde este mentionata Romania la utilizatori, dar cum n-am acces la ele nu stiu sigur (am folosit google books si nu am acces decat la un fragment mic, nu pot sa-mi dau seama).

LE: am mai gasit o poza, deci sunt aproape sigur ca sunt carcase de BTR-152 la baza de pregatire CRBN.
Revista Apararea CRBN
nr. 18, p. 13
nr. 16, p. 4 (cam aceeasi poza ca mai sus)

Aceasta postare a fost editata de Mircea87: 01 May 2011 - 12:53 AM

#203 Useril este offline   Mircea87 

• Membru deplin

Postat 01 May 2011 - 12:09 PM

Aceasta este poza de care zic din revista Apararea CRBN:
Imagine atasata: Capture_1.jpg
Imagine atasata: Capture_2.jpg

Aceasta postare a fost editata de Mircea87: 01 May 2011 - 01:05 PM

#204 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 07 May 2011 - 06:01 PM

Da! Sunt super pozele. Ala clar e un BTR 152!
Oare prin ce curte de unitate se mai gaseste vre-unul?

#205 Useril este offline   incepator 

• Membru senior
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 26-June 07

Postat 11 May 2011 - 02:26 PM

http://www.moficial.ro/2011/0323.pdf

A se vedea pagina 25
Exagereaza astia cu suplimentarea fondurilor cu 2.000 lei

Sa speram ca va fi de bine

#206 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 11 May 2011 - 04:44 PM

M-am uitat şi eu, de curiozitate, şi-am văzut că acolo scrie "2.000 mii lei", adică două milioane de lei noi. Acum, nu ştiu dacă asta e mult sau puţin pentru Ministerul Apărării...

#207 Useril este offline   incepator 

• Membru senior

Postat 13 May 2011 - 10:51 AM

Asa e
ar fii cca 500.000 Euro....
a patra parte din costul pe kilometru al unei autrostazi din romania
Pot fi gasite si alte elemente de comparatie - de 3 ori mai mult decat Lamborgini-ul lui Priogana sau Mercedes-ul S Classe al Dnei Udrea

#208 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 02 June 2011 - 08:20 AM

salut stie cineva la ce folosea aceasta versiune cehoslovaka a bmp cum va comandament eu an vazut asa ceva acum 7 ani intro mare unitate de artilerie de la noi din oras pe atunci era plina de tehnica toate tipurile de tractoare de arti si altele. si daca stie cineva cum arata TAB urile noastre de diririjare a artileriei .Imagine atasata: Image24.jpg

#209 Useril este offline   Mircea87 

• Membru deplin

Postat 02 June 2011 - 10:06 PM

Vezi postareacaporalmusat, la 02 June 2011 - 08:20 AM, a spus:

salut stie cineva la ce folosea aceasta versiune cehoslovaka a bmp cum va comandament eu an vazut asa ceva acum 7 ani intro mare unitate de artilerie de la noi din oras pe atunci era plina de tehnica toate tipurile de tractoare de arti si altele. si daca stie cineva cum arata TAB urile noastre de diririjare a artileriei .

E vehiculul asta (punct de comanda/transmisiuni): http://forum.valka.c...vozovna/t/32041
Ceva asemanator cred ca e MLI-84 PCB (Punct de Comanda Batalion). Seamana cu versiunea MEDEVAC (ambulanta) din exterior. Sigur erau MLI-84? Puteau fi MT-LB ("SNAR-10") sau BTR-50P de la departare.

Am avut si TAB-uri de dirijare a artileriei. E prima poza pe Google Imagini daca o sa cautati TAB PCOMA.

#210 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 03 June 2011 - 07:27 AM

Salut ! Niet ! era vehicolul din poze ; MLI 84 pct. comanda si medevac arata cu totul altfel (am poza cu ele de la expomil) si acolo aveau si SNAR 10 si BMP KShM le-am vazut de la 20 metri as fi vrut sa le vad mai de aproape dar nu m-a lasat santinela , eram doar un civil aflat in unitate pt lucrari.

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 03 June 2011 - 07:28 AM

#211 Useril este offline   Mircea87 

• Membru deplin

Postat 03 June 2011 - 05:50 PM

Vezi postareacaporalmusat, la 03 June 2011 - 07:27 AM, a spus:

Salut ! Niet ! era vehicolul din poze ; MLI 84 pct. comanda si medevac arata cu totul altfel (am poza cu ele de la expomil) si acolo aveau si SNAR 10 si BMP KShM le-am vazut de la 20 metri as fi vrut sa le vad mai de aproape dar nu m-a lasat santinela , eram doar un civil aflat in unitate pt lucrari.

BMP-uri sovietice n-am primit niciodata, Romania a folosit doar MLI-84 din cate stiu.
Poze de la Muzeul Militar National facute de mine cu vehicule de comanda:

Imagine postata
Imagine postata

In ebook asta gratuit la pag. 115 este o fotografie a unui SNAR-10 cu insemne romanesti: http://www.rft.forte...-si-imagini.pdf

Aceasta postare a fost editata de Mircea87: 03 June 2011 - 05:54 PM

#212 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 June 2011 - 08:50 AM

Citeaza

scrie "2.000 mii lei", adică două milioane de lei noi.
Cred ca e o interpretare gresita. Nu e "doua mii de mii de" lei ci doar "doua mii" lei!

#213 Useril este offline   admin 

• Administrator
  • Grup: Admin
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 14-April 04

Postat 04 June 2011 - 12:00 PM

Z, asa-i ca n-ai citit pagina aia din "Monitorul Oficial"?

Acolo scrie clar 2.000 mii lei, deci interpretarea cu doua milioane lei noi e corecta. Pentru o suma de numai 2000 lei nu cred ca o sa se dea vreun HG vreodata (desi nu ma mai mira nimic).

#214 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 06 June 2011 - 02:15 PM

Ba am citit-o, dar 2000 mii de lei (fara "de", dar este tare aiurea scris, parerea mea :drinks: !) mi se pare prea mult. E drept ca si 2000 de lei, e cam putin. Mea culpa.
Am mai vazut scrieri din astea cu mii de lei dupa o cifra care reprezenta exat acele mii de lei si m-am gindit ca o fi si aici asa. Dar si 2000 de mii de lei, e al dracului de mult!

#215 Useril este offline   Mircea87 

• Membru deplin

Postat 08 June 2011 - 02:25 PM

Nu chiar moderne, dar in fine. Sursa: ''Arsenal for Agression: Armored Vehicles of the Warsaw Pact", Robert Michulec, Concord Publications. Pozele facute/publicate in perioada comunista sunt in general in domeniul public, din cauza legii drepturilor de autor din 1956 care prevedea un termen de 5 sau 10 ani pentru drepturile de autor in cazul fotografiilor facute pe teritoriul Rep. Pop. Romania.

T-72 romanesti. La descriere spune ca sunt tancurile primei (sic!) unitati dotate cu T-72B din Romania.
Imagine atasata: T-72B.jpg

BRDM-1 (2P27) cu rachete Șmel:
Imagine atasata: BRDM-1 SMEL.jpg

T-55 romanesti. Primul traverseaza un curs de apa in preajma unei cascade, iar cealalta poza e facuta in timpul unui exercitiu.
Imagine atasata: T-55(1).jpg
Imagine atasata: T-55(2).jpg

Si ultima poza, un TAB-71:
Imagine atasata: TAB-71.jpg

#216 Useril este offline   incepator 

• Membru senior

Postat 09 June 2011 - 02:15 PM

Z Mare
La noi nimic nu e exagerat
Sper ca ati vazut formularea de la art 2 din aceea hotarare de Guvern : suma e necesara pentru finantarea programului de cercetare si finalizarea prototipului(una bucata)

Deci 2.000 mii lei = un program de cercetare(care speram ca nu va fi abandonat) si 1 blindat(care nu se stie daca intra in productie de serie cum s-a intamplat cu celelalte SAUR care au fost propuse)

Traiasca Dl Oprea :diablo:

#217 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 613
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 10 June 2011 - 02:44 PM

* automitraliera de RESITA :

http://www.banatulde...e-munte/page/8/

http://www.landships...omfell_info.htm

ps cred ca blindatul de comanda cehoslovac pe sasiu de bmp seamana cu mlvm AR

http://en.valka.cz/v...pic.php/t/37531

#218 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 11 June 2011 - 11:18 AM

SALUT! CUM SPUNE O VORBA : SEAMANA DA NU RASARE . SE VEDE CA E ODIFERENTA DE INALTIME A COMPARTIMENTULUI SPATE (ACEA "COCOASA " ) A BLINDATULUI DE COMANDA SI CEA A ARUNCATORULUI , BLINDATUL ERA INTRUN PARC CU MAI MULTE VEHICULE SI BLINDATE AVEAU SI SNAR 10 LA CARE FACE TRIMITERE DL MIRCEA87 . SI TOT UN ASTFEL DE BLINDAT DE FAPT ERAU 3 ACOLO AM VAZUT IN " 96 LA CARACAL CAND AM FACUT ARMATA LA UNITATEA DE PARASUTISTI CARE ERA DESPARTITA DE UN GARD DE PLASA IN DREPTUL HANGARELOR TEHNICII DE LUPTA IAR IN ULTIMUL DE PE PARTEA CU CALEA FERATE ERAU MLI - URILE CATE 3 IN SIR INDIAN IAR IN SPATELE LOR UN ASTFEL DE BLINDAT SI TOTASA INCA 2 SIRURI DECI 9 MLI SI 3 X BLINDAT . AM INTRE BAT UN SERGENT MAJOR DE LA NOI CARE FACUSE ARMATA LA CLUJ LA O UNITATE DE INFANTERIE ECHIPATA CU MLI SI MIA SPUS CA PROBABIL SUNT ARUNCATOARE DE 120MM DAR EI NU AVUSESERA ASA CEVA SI AM CERUT AICI MAI DEMULT O LAMURIRE SI MI S-A ARATAT ACEIASI POZA CU MLVM MORTIERA DDAR AM SPUS SI ATUNCI SI O SPUN DIN NOU ; SE VEDE DIFERENTA DE INALTIME A BLINDATELOR CACI SI CAZUL MLI ACELEA ERAU O IDEE MAI INALTE , EU LE VEDEAM DITRUN UNGHI LATERAL CA DACA LE PRIVEAM DIN FATA NICI NU S-AR FI VAZUT DE MLI MAI ALES IN CAZUL MLVM-MORTIERA 120 MM . EU SPUN CE AM VAZUT NU CERCETAT CE AM AVUT NOI IN DOTARE SI DE PE LA CINE , CA NA-AM AVUT BMP SOVIETICE ASA O FI CA CINE STIE CUNOASTE , E POSIBIL SA MA INSEL IN PRIVINTA BMP KSHM EU A ZIS CA O FI ALA PT CA ASEMANA LA SPATE DATORITA UNEI CHESTII MARI CARE ESTE GENERATOUL AUXILIAR PARCA DAR CEL VAZUT DE MINE AVEA O PRELATA PE PARTEA DE SUS SI NU PUTEAM VEDEA DACA AVEA ACEA ANTENA TELESCOPICA SI O ALTA CHESTIE CE AR FI CAUTAT UN SINGUR ARUNCATOR INTRE ACELE VEHICULE TEHNICE . APROPO CARE AR MAI FI DIFERENTELE INTRE MLI 84 SI BMP 1 IN AFARA DE MONTAREA ACELEI MITRALIERE AA IAR BREM -UL PE SASIU DE BMP LE IMPORTAM SAU LE FACEAM NOI. SANATATE

#219 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 13 August 2011 - 10:15 AM

HIP ! NISTE POZE CU T.A.B-URILE DE RECUPERARE SAU CUM LE O FI SPUS PE LA NOI DE LA ABREVIEREA T.E.R.A -71 SI T.E.R.A- 7SI O POZA CU UN BTR-50 PU CRED DITR-O UNITATE DE TANCURI ZIC EU DUPA INMATRICULARE Imagine atasata: 5199110246_165daf6226_b1.jpg DE ASEMENEA SA VREA SA STIU DACA BTR-50 /MPT CE LE AM AVUT ARATAU CA CEL POLONEZ Imagine atasata: 5199110246_165daf6226_b1.jpg
REVIN SI CU INTREBAREA DESPRE BREM-2 LE AM IMPORTAT SAU AM FACUT NOINU APAR DATE DESPRE EL DAR LA ULTIMUL LOC DE MUNCA AVEAM COLEG UN FOST SUBOFITER DE LA O UNITATE DE TANCURI PE CARE L-AM INTREBAT CE AVEAU PT RECUPERARE CELE PE SASIU DE TANC SI MI-A ZIS CA NU ALTFEL IAR CAND I-AM ARATAT CATALOGUL DE LA ACE MI L-A INDICAT PE BREM 2 DAR NU STIA DE UNDE PROVENEA EL FIIND CU CAMIOANELE . SANATATE B-)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 5199077430_055dc28a19_b1.jpg

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 13 August 2011 - 10:19 AM

#220 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 13 August 2011 - 10:26 AM

SCUZE DE GRE SEALA CU DOUA POZE DE BTR 50 NU S UNDE GRESII INCERC DIN NOU :pardon: Imagine atasata: TERA-77L_Wheeled_armoured_recovery_vehicle_0011.jpgImagine atasata: Tera-77L_wheeled_armoured_recovery_vehicle_Romania_Romanian_Army_6401.jpg
SI CEA CU BTR -50 MPT Imagine atasata: 800px-TOPAS_WPT_TBiU_531.jpg

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic