TR 125
Postat 07 December 2007 - 04:49 PM
mersu, la 6 Dec 2007, 09:50, a spus:
Ai perfecta dreptate! Stam aici si dam din gura! Ca "nimeni nu face nimic", dar noi....!
Daca nu ploua, sambata dam o fuga la MMN? Ne si cunoastem, cu ocazia asta!
Daca nu ploua, sambata dam o fuga la MMN? Ne si cunoastem, cu ocazia asta!
macar spune-mi daca te-ai razgndit in legatura cu vizita aioa, ca vad ca nici pe mess nu imi raspunzi....
Postat 10 December 2007 - 06:49 PM
Mersu,tata, te-am lasat sa te faci de ris.Ha,ha,ha! Tr 125 nu a fost realizat decit in citeva exemplare in 84-88', daca nu venea revolutia,intra in productia de serie.In 87-89,nu mai retin exact,la Expozitia realizarilor industriei de aparare,la sala de expozitii de sub Cercul Militar, i-am vazut macheta.Dupa ce am inceput s-o desenez pe o buc de hirtie,a venit o supraveghetoare sa-mi spuna:"a zis dom' colonel sa nu mai desenati si sa va notati nimic!"poze sint 2,in cartea mentionata mai sus,scrisa de cel care a fost , intre 78'-88', seful inzestrarii armatei cu tehnica de blindate.Cititi cartea si veti afla multe lucruri interesante.
Postat 24 December 2007 - 12:40 PM
danusmaximus, la 10 Dec 2007, 18:49, a spus:
Mersu,tata, te-am lasat sa te faci de ris.Ha,ha,ha! Tr 125 nu a fost realizat decit in citeva exemplare in 84-88', daca nu venea revolutia,intra in productia de serie.In 87-89,nu mai retin exact,la Expozitia realizarilor industriei de aparare,la sala de expozitii de sub Cercul Militar, i-am vazut macheta.Dupa ce am inceput s-o desenez pe o buc de hirtie,a venit o supraveghetoare sa-mi spuna:"a zis dom' colonel sa nu mai desenati si sa va notati nimic!"poze sint 2,in cartea mentionata mai sus,scrisa de cel care a fost , intre 78'-88', seful inzestrarii armatei cu tehnica de blindate.Cititi cartea si veti afla multe lucruri interesante.
salut!
Nu ne scanezi si noua pozele alea 2 te rugam?
Eu am tot cautat de-a lungul timpului poze si nu prea am gasit decat ceea ce se poate vedea si pe net. (pozele de la armyrecognition si poza alb-negru de pe jedsite)
Altfel:
- poza color postata mai sus pare sa prezinte un T-72 (v. forma "aripilor" din tabla ambutisata, rezervoarele laterale, blindajul lateral specific primelor modele T-72); probabil ca numarul de pe turela ne-ar putea lamuri... (daca are cineva acces la asemenea date:)
- tunul de 125 mm pare sa fi fost asimilat in productia de serie - gasiti o referire la el pe site-ul celor de la Resita ( http://www.arsenal.ro/prodspec.php )
- sansele ca la sfarsitul anilor 80 Romania sa mai cumpere ceva din afara (chiar si licente) pareau sa fie ZERO! De altfel, cred ca sugestiv pentru felul in care se punea problema ar putea fi ... www.stindard.ro/historicum/2003-armament-89.pdf
Craciun fericit!
Am uitat:
P-125 apare pe lista de "inzestrare" a ATM - http://www.mta.ro/facm/dotare_m3.php - poate stiti pe cineva care are drum pe acolo :)
Aceasta postare a fost editata de tanknutro: 24 December 2007 - 12:55 PM